Nokia N73 : SE k800i
Nokia N73 : SE k800i
E owako, ja nemogu da se odlucim koji telefon da kupim. K800 mi se "svidja" zbog kamere, infrareda, bluetooth-a... Ali sam cula komentare korisnika SE sa joystikom da se joystick brzo kvari... A da je kod Nokije kvalitetniji... Ali Nokija je glomazniji, i mnogi kazu da nije zenski telefon... Mene zanima telefon sa dobrim funkcijama, izgled mi nije od presudnog znacaja... Ako imate ideju koji bi telefon josh mogao da mi odgovara, redo cu cuti vase predloge
Unapred hwala...

- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
k800i,a te price da se kvari dzojstik pricaju oni koji nisu nikad ni koristili SE telefone.A kao drugo na k800i je bolje uradjen dzojstik tako da ne moze da upada prasina.Kazes kod nokije kvalitetniji,vidjam dosta problema sa dzojstikom na n73 nekima je cak i ispao
Ne znam koji jos moze da udje u listu,mozda samsung D900,w850i,w810i...

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
@milan91 imam drugove u razredu koji imaju k750i k510 i joystici im se nisu skroz pokvarili, ali kada hoces da pomerish npr. gore morash da gurash sat vremena
a ostane ti usek u prstu
E sad, ne znam da li se to popravilo na k800i Samo zbog joysticka mi je pitanje izmedju owa dva. Nemam neke utiske o n73 posto ga retko ko ima
Ali hwala u swakom slucaju...
@llulle nisam znala da je tako losa maska na n73...

@llulle nisam znala da je tako losa maska na n73...

Sve prolazi i ništa nam ne pripada:
porodica, žena, deca,
naše telo i bogatstvo.
Ostaju samo naša dobra i zla dela.
porodica, žena, deca,
naše telo i bogatstvo.
Ostaju samo naša dobra i zla dela.
- MilančeBGD
- Expert
anja_92, znam za te problem to je problem kad upadne prasina i zavuce se ispod dzojstika i pravi problem,ali zensko si valjda ces da cistis telefon.
a i na k800i je popravljena situacija sto se tice dzojstika.Mislim ako ti treba symbian onda uzmi n73,ali ne verujem da ti treba jer prednost n73 je samo taj symbian i nista vise.

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Pa zar sam symbian ne pruža velike mogućnosti...veće nego kod nesymbian telefona...Mislim da je posedovanje OSa velika prednost...ali opet to je samo moje mišljenje...milan91 napisao:anja_92prednost n73 je samo taj symbian i nista vise.

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- MilančeBGD
- Expert
Ninolina, tacno,ali 9.1 nema tolike mogucnosti ali se priblizava starijim OS,prednost mozda za neke ljude nekima to ne predstavlja nista,neko cak ni ne zna sta je symbian.
loki13, tacno,bas se sad seti situacije juce u busu,zvoni telefon i ja cujem da je tu blizu mene,i devojka sedi otvara torbicu i krisom prekine vezu i nesto cacka,ja rek'o sta krije ko da ima ne znam ni ja koji fon,ali posto moram da vidim ko ima kakav fon ja se malo pomerim i sagnem da vidim sta to krije,kad ono 7650 symbian telefon,i ja provalim tek onda zasto ga krije,jer je velik ko cigla.Mene licno ne bi bilo sramota da ga nosim i upotrebljavam,ali nekog jeste.
Ninolina, malo zena(devojaka) poput tebe
je zainteresovano za "pametne" telefone i njihovu upotrebu,neke ne zanima racunar ili bilo sta drugo,osim krpica i ostalih gluposti.Nemoj ovo sad da shvatis pogresno,verujem da i ti isto volis sto i ostale zene(devojke) vole,ali tebe je zainteresovao symbian i hteli si da probas i naravno da ti se svideo. 
loki13, tacno,bas se sad seti situacije juce u busu,zvoni telefon i ja cujem da je tu blizu mene,i devojka sedi otvara torbicu i krisom prekine vezu i nesto cacka,ja rek'o sta krije ko da ima ne znam ni ja koji fon,ali posto moram da vidim ko ima kakav fon ja se malo pomerim i sagnem da vidim sta to krije,kad ono 7650 symbian telefon,i ja provalim tek onda zasto ga krije,jer je velik ko cigla.Mene licno ne bi bilo sramota da ga nosim i upotrebljavam,ali nekog jeste.

Ninolina, malo zena(devojaka) poput tebe

- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
Mnogo je bilo poredjenja izmedju ova dva telefona i razlicitih komentara,pa cak i prepirke.Naravno da je mnogo bolji izbor N-73,zbog simbiana.Kamera im je slicna,nocu pobedjuje SE ali zato Nokia pobedjuje u video modu.N-73 je nezniji telefon,mora se vise paziti ne njega,dok je K-800 bolje odradjen.
anja_92,pripadas lepsem polu i mislim da cuvas i pazis bolje telefon tako da i ako kupis N-73 neces imati problema,a ja bih ti preporucio,jeftiniji i lepsi,sa mnogo vise besplatnih aplikacija N-72 ili N-70.
anja_92,pripadas lepsem polu i mislim da cuvas i pazis bolje telefon tako da i ako kupis N-73 neces imati problema,a ja bih ti preporucio,jeftiniji i lepsi,sa mnogo vise besplatnih aplikacija N-72 ili N-70.
LG G2 Black,16GB
N73 ima 500000 puta gori joystick od k800,i na n73 joystick posle mesec dva ili cak odmah ne radi kako valja,otpadne ili upadne u kuciste.Kod K750 treba samo povremeno ocistiti joystick,kad se tako radi,ispostavi se da je u pitanju jedan od najboljih joystik-a,a ne najgorih!A k800 ima jos bolji!
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
Kada kupis SE moras odmah kupiti i cetkicu za likovno,skratiti malo drsku i nositi u dzepu za brisanje prasine.Sada se tek vidi koliko su gresili oni koji su stalno hvalili K-700,K-500,K-750.Dok su bili novi,nekako su i radili a sada su puni servisi zaglavljenih dzoistika.Za N-73 ne znam kakav je dzoistik jer ga zbog istog nisam ni kupio.Posle ruznog iskustva sa SE dzoistikom,vise ne kupujem telefon sa dzoistikom pa bilo koji proizvodjac da je u pitanju.Zato sam dami i preporucio n-70 ili n-72 sto nece imati nikakvih problema sa dzoistikom a ni besplatnim aplikacijama i plus ustedece novca za memoriju od 1GB.
LG G2 Black,16GB
- MilančeBGD
- Expert
AnGeL oF LoVe, ma daj,neki imaju k750i od kako je izasao i radi odlicno.Te gluposti kako SE ima najlosije dzojstike to moze da se prica onima koji nemaju pojma,a to pricaju oni koji nikad nisu ni imali SE telefone.
Ako pricam gluposti nek neko potvrdi ovo sto sam rekao

- ninkovic_n
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39
Ma K800i je lepsi i elegantniji,ali je isti kao i K750i,kada ga uzmes u ruke imas osecaj da drzis veci K750i ... zbog toga mi se ne svidja ... a nokia N73 npr nema nijedne slicnosti sa N70 mosim poklopca kamere ... a i sto bi K800i bio jeftiniji i brze mu padala cena da je isti po kvalitetu kao N73 ... koji je skuplji i ne opada mu brzo cena ... drzi se ... i kao sto kaze ALBUMAG svi se zalete i kupe K800i pa onda zale i rado bi zamenili za N73 ... a sto se tice joysticka ja sam sa SE telefonima imao uzasna iskustva ... na T-610 je crkao nakon mesec dana ... na K-700 nakon 2 meseca ... a na W-800 je drzao 3 i poceo da steka pa sam ga prodao dok je jos radio ... A sa Nokijinim joystick-ima se nisam suaretao sem na Nokiji 6020 koju je koristio moj drug i 1 godinu je besprekorno radio i kada je prodavao fon bio je joystick kao nov ... tako da ... ja verovatno sledece nedelje uzimam nov N73 ... necu da rizikujem sa K800 ... do sledeceg pisanja ... pozzdrav ...
Nokia 8800 Black Edition
- MilančeBGD
- Expert
ninkovic_n, pa naravno svi hvale n73 oni koji hoce da ga kupe ili ga imaju,muka mi je vise da gledam glupave pisarije onih koji hoce da kupe n73 ili ga imaju,pricaju bajke o njemu ko da je najbolji telefon na svetu.KAd sam krenuo da citam tvoju bajku znao sam sta ce na kraju da pise
i kakve veze ima to sto pada cena k800i,a n73 drzi cenu ne razumem.K750i je sad 152e i njegova cena je opadala ali je on ipak i dalje najbolji telefon,i naravno best buy.Kazes svi se zalete pa kupe k800i pa onda hoce n73,ko to hoce sta to n73 ima vise nista ima losiju kameru,losiju masku,losiji dzojstik,samo taj symbian koji je isto nista posebno dok se ne pojavi bolji i korisniji programi.

- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
( ma daj,neki imaju k750i od kako je izasao i radi odlicno).Nisam rekao da svaki dzoistik ne valja ni da SE pravi najlosije dzoistike,vec samo pisem o mojim iskustvima bez navijanja za bilo koju marku telefona jer nisam opterecen time(kao milan91,Dario).Ako je neki model dobar hvali cu ga i kupiti bez obzira da li je LG,Siemens,SE ili Nokia.Prvi telefon sa dzoistikom SE T-610 mi nije pravio probleme,kratko sam ga imao i odlicno sam ga cuvao u providnoj plasticnoj futroli.Zamenio sam ga za polovni izgrebani 6600,zamenio maskicu i odusevio se simbianom.Kod mene taj telefon samo sto nije ronio,neunistiv je i stekao sam utisak da ne moze da se pokvari.Super sam ga prodao i dok sam cekao na 6630 uzmem k-500.Katastrofa.Odmah ga zamenim i uzmem drugi koji izdrzi nekako mesec dana i poludi dzoistik.Na komentare sa ovog sajta da je k-700 mnogo bolje odradjen kupim isti.Radio je dobro dok je bio kod mene(mesec dana i uzmem 6630),dam ga bratu i izdrzi on do posete serviseru 6 meseci.Da ne bi bilo da samo ja unistavam telefone,raspitao sam se kod drugara i oni su mi potvrdili da su im dzoistici pravili probleme i da su cistili u servisu.Mislio sam da je kod k-750 to ispravljeno ali nije.E,sad postoje korisnici koji ga nose u folijama,krpicama,briskaju i ciste pa pisu ovde kako su dzoistici izvanredni,maske se ne grebu,izdrzljivi su i sl.Nisam od tih jer telefon sluzi meni a ne ja njemu.Nema potrebe za prepirkom da li je boli k-800 ili N-73 kada je Nokia smartphone simbian i to sve govori.Za mene je bolji i N-70 od K-800 jer je simbian.
LG G2 Black,16GB
- MilančeBGD
- Expert
AnGeL oF LoVe, sta ma daj,dobro necu da se svadjam bez potrebe,ali ti kazes da ja sam opterecen navijanjem za marku telefona,imao sam skoro sve nokia telefone na pocetku,onda sam uzeo siemens mc60,ka k750i,pa sad nokiu 6630,ja da navijam za neku marku ili telefon ja bih njega imao i nista drugo ne bih uzeo.Po meni najbolji telefon je 3310 kojeg i dalje imam,sto bih navijao ja za neku marku,po meni n70 je odlican telefon koji vredi para i svako ko ima pare za njega neka ga uzme,ali onaj kome ne treba symbian zasto bi bacio tolike pare na to sta da bude smeker,a ni ne zna da u telefonu ima OS.Ja licno da imam para presao bih na n70,ali nemam tako da cu morati da gledam neki do 220e.Ova prica se odnosi i na n73 zasto ga uzeti ako ti ne treba symbian,sta da pricas drugovima:E braco uzeo sam neki fon od 400e,znas kako dobar ima 3mpx.Gluposti ako ti ne treba symbian zasto ne uzeti k800i,em je brzi,stabilniji telefon,kameru ima bolju ma koliko vi branili i pricali o n73 bajke,to je samo istina koju niko nece da prihvati.
Mozda si bas ti naleteo na neke telefone koji su bili sa "felerom",ne branim ni jedan ni drugi telefon,samo govorim istinu,n73 je jako dobar telefon i ima jako dobar displej,ali kad uzmes u ruke ko da drzis staklenu figuru pa gledas da ne padne,pa jel je popste-u puko ekran u busu jer ga je malo stisnuo.Svaki telefon ima svoje mane i prednosti,k750i je dobar telefon i uopste ga en branim,jeste tacno da se dzojstik mozda "zabaguje" ali to se resava ciscenjem,ali onaj ko ga ne cisti njemu ce da ode dzojstik,mana mozda k750i sto maska nije svuda dobro legla pa nekad krcne,onda lako se grebe i ne mogu se tako lako menjati maske.Tako i n70 ima svoje mane,i n73,i k800i.Ja hocu samo da malo BRANIM(dokazem) k800i,jer svi napadaju telefon i pljuju ga,bez ikakve potrebe,i naravno hvale n73.
Mozda si bas ti naleteo na neke telefone koji su bili sa "felerom",ne branim ni jedan ni drugi telefon,samo govorim istinu,n73 je jako dobar telefon i ima jako dobar displej,ali kad uzmes u ruke ko da drzis staklenu figuru pa gledas da ne padne,pa jel je popste-u puko ekran u busu jer ga je malo stisnuo.Svaki telefon ima svoje mane i prednosti,k750i je dobar telefon i uopste ga en branim,jeste tacno da se dzojstik mozda "zabaguje" ali to se resava ciscenjem,ali onaj ko ga ne cisti njemu ce da ode dzojstik,mana mozda k750i sto maska nije svuda dobro legla pa nekad krcne,onda lako se grebe i ne mogu se tako lako menjati maske.Tako i n70 ima svoje mane,i n73,i k800i.Ja hocu samo da malo BRANIM(dokazem) k800i,jer svi napadaju telefon i pljuju ga,bez ikakve potrebe,i naravno hvale n73.
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
n73 je odlican telefon,ali kao da je od stakla napravljen sto kaze milan91,mom drugu je ispao iz ruke na pod i pukao mu je ekran.Pa sve sve ali ipak meni treba i malo kako da kazem cvrsci mob,a ne od stakla da ga mazim i pazim samo
.n70 je po meni mnogo bolje odradjen mob,zadnja maska je duplo bolja.A sto se tice SE800i dobar i lep mob i kome ne treba os nema sta da ramislja,a i James Bond ga nosi pa kad je njemu dobar i meni je dobar
.(samo kad bi imao ovde negde u sivoj boji da se nadje
)

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
- MilančeBGD
- Expert
milan91, AnGeL oF LoVe, kada bi ste imali jedan od ova dva barem i nekao da razumem zasto se prepirete ali ovako ... samo otezavate dami sa odlukom.
anja_92, kao si navela da te zanimaju funkcije a ne izgled, mozes da zamenis telefon i neces se pokajati sa N73 (pod uslovom da imas vremena da stalno nesto instaliras,brises,trazis po netu programe,zablokira pa ponvo instaliraj programe ispocetka,cekaj update softvera da se isprave bagovi,vreme u porukama prikazuje po par sati gore dole i ne znas kad je koja poruka stigla-bag cele BB5 serije nokia telefona ... a ako te to ne zanima i ovo je za tebe gubljenje vremena onda je bacanje para N73,bolje zadrzi K800 koji ima kvalitetnije kuciste i dzojstik).
anja_92, kao si navela da te zanimaju funkcije a ne izgled, mozes da zamenis telefon i neces se pokajati sa N73 (pod uslovom da imas vremena da stalno nesto instaliras,brises,trazis po netu programe,zablokira pa ponvo instaliraj programe ispocetka,cekaj update softvera da se isprave bagovi,vreme u porukama prikazuje po par sati gore dole i ne znas kad je koja poruka stigla-bag cele BB5 serije nokia telefona ... a ako te to ne zanima i ovo je za tebe gubljenje vremena onda je bacanje para N73,bolje zadrzi K800 koji ima kvalitetnije kuciste i dzojstik).