Xperia T2 Ultra Dual SIM2014
2014. godina
6" LCD, 71.7% body
4% 400, Android 5.1 Lollipop
RAM 1 GB, INT 8GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Sony Xperia T2 Ultra dual D5322
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Sony Xperia T2 Ultra dual D5322. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Sony Xperia T2 Ultra dual D5322 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Sony Xperia T2 Ultra Dual

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • USB-kabl
  • Napajanje
  • Dokumentacija

Jeftini fablet kompanije Sony, sada možete da pronađete veoma povoljno. U poređenju sa Sony Xperia Z Ultra modelom ne postoji zaštita od vode i stakleni paneli, ali postoji podrška za dve SIM kartice i bolja kamera.

Dizajn, izrada

Stvarno nam se dopao Sony Xperia Z Ultra, veoma zanimljiv fablet a sada je cena postala niža, dok su jedinstvene karakteristike i dalje prisutne. Ovaj model poseduje odličan dizajn i ekran, podršku za LTE, tanko kućište, pri čemu je zadovoljstvo samo držati ovaj model u ruci. Z Ultra, kao i T2 Ultra, je uređaj za putovanje. Možete da ga spakujete u najmanju torbu tako da možete udobno da gledate TV emisije, filmove, ili samo čitate. U svakom slučaju ovaj model je bolji za čitanje ili gledanje nego iPhone.

Svako ima svoje potrebe ali ako se spremate za letovanje i možete da ponesete samo malu torbu. U takvu malu torbu ne može da stane ni iPad Air, Mini bi mogao da se spakuje ali da kupite još jedan iPad je već veliki trošak. Ovde na scenu stupa T2 Ultra, ako želite može ga smestiti u džep. Možete da koristite dve SIM kartice, onu glavnu i recimo drugu za roaming. Uređaj podržava memorijsku karticu kapaciteta 64 GB i sve sadržaje koji vam trebaju. Takođe, možete da smanjite osvetljenost ekrana i čitate knjige. Sve ovo nam ukazuje da je fablet kao uređaj veoma raznovrstan, a scenariji korišćenja mogu da budu mnogobrojni.

Dimenzije uređaja su 165,2x93,8x7,65 mm, težina - 171,8 grama. Kao što smo rekli, možete da nosite uređaj u džepu, međutim, kada sednete, osećate malo njegovu masu. Ali na to možete da se naviknete. Smart telefon je dostupan u tri boje: bela, crna i ljubičasta. Kućište je plastično, dizajn prepoznatljiv sa prvog Sony Xperia Z smart telefona obzirom da kompanija ima sopstveni stil, i to je sjajno.

Srebrni umeci se nalaze sa strane i pri čemu je sa desne strane poznati raspored tastera - tasteri za jačinu zvuka i kameru. Iznad ekrana se nalazi prednja kamera, senzori ambijentalnog osvetljenja i blizine, dok je slušalica prekrivena perforiranom metalnom trakom. Takva traka se nalazi i u donjem i zadnjem delu kućišta. 3.5mm priključak je desno, on je običan, napredna dodatna oprema nije podržana. Sa zadnje strane se nalazi sočivo kamere, blic, mikrofon, NFC oblast. Glatka plastika uređaja se lako izgrebe ali su tragovi vidljivi tek kada se posmatra pod uglom.

Jezičak na desnoj skriva dva slota za SIM kartice, koje nisu uobičajene već , microSIM formata. Levo je slot microSD kartice, uređaj podržava kartice bilo kog kapaciteta. Kako pred nama nije glavni proizvod, magnetni konektor koji postoji kod modela Ultra, nije ovde. Zaista nas zanima kako će da izgleda Sony Xperia Z Ultra 2, jer bi bilo logično da ovaj uređaj dobije poboljšanja koja će uticati na kameru, dobiti nove konektore , imati manju masu i dodatne metalne delove. Zaista se radujemo sledećem fabletu kompanije Sony.

Imajte na umu da Sony Xperia T2 Ultra Dual ne poseduje zaštitu od vlage, obzirom da nema poklopac microUSB konektora. Uređaj poseduje mali svetlosni indikator, koji kod punjenja svetli crveno. Za praktičnost rada jednom rukom dodata je opcija brzog pristupa obaveštenjima, za šta je potrebno da dva puta dodirnete ikonu Home.

Imajtre na umu da LTE ureađji podržavaju samo jednu SIM karticu.

  • SIM 1: UMTS HSPA + 850 (Band V), 900 (Band VIII), 1900 (Band II), 2100 (Band I) MHz, GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz
  • SIM 2: GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz

Kod modela Sony Xperia Z3 postoji podrška za LTE kod dve kartice odjednom, ali kod našeg modela je nažalost nema.

Ekran

Da li je velika razlika između ekrana od pet i šest inča? Po našem mišljenju veoma je velika. Pogledajte HTC One i Sony Xperia T2 Ultra Dual. Šta mislite koji ekran je pogodniji za gledanje filmova ? Naravno, prednost je na strani T2. Veličina ekrana - 6 inča, ekran je napravljen tehnologijom TFT, razlika u odnosu na IPS, naravno postoji. Rezolucija je 1280x720 piksela (HD), uz podršku za Mobile BRAVIA Engine 2 tehnologiju - njen rad se može videti kada gledate video. Može se videti, ali je mi nismo videli. Ekran ima dobre uglove gledanja, ali je prisutna malo žuto bela boja, što je primetno kada pregledate sajtove. Mislimo da malo nedostaje jačine osvetljenja.

Performanse

Ovaj model koristi Quad - core procesor Qualcomm MSM8228, 1.4 GHz, dok se za video koristi Adreno 305 koji u AnTuTu testu prikazuje sledeće rezultate.

Uređaj poseduje 1GB RAM-a. Ne znamo da li je to dovoljno za uređaj sa takvim ekranom. Ili je Sony želeo da napravi uređaj što jeftinije moguće. Jeftini fablet, nije loša ideja. Hajde da vidimo da li će se serija modela nastaviti. To je uvek pokazatelj da li je ili ne prethodni model bio uspešan. Uređaj poseduje instaliranih 8 GB memorije za čuvanje podataka što se može se proširiti microSD karticom. Uređaj koristi operativni sistem Android 4.3 (inicijalno) sa određenim brojem vlasničkih dodataka, kao što su ikone, plejer, neki od programa. Na primer, Sony Select – koji je najbolja aplikacija za Xperia modele. U Xperia Lounge mogu se naći razne promocije i popusti za vlasnike Xperia uređaja. Office Suite je paket za rad sa dokumentima, tu je unapred instaliran Evernote, radio, TrackID, program za određivanje naziva muzičke kompozicije.

Ovde ćemo dati skoro tradicionalni zaključak. Uređaj je brz, i nismo imali situacija da dođe do kočenja kada se pokrenu instalirani programi.

Ovde imamo jedan od primera dodataka kompanije Sony koji se odnose na plejer. U pitanju je Sony Surround Sound Technology, koja podržava AptX, tako da sa slušalicama koje podržavaju tehnologiju, zvuk je predivan. Tehnologije ClearAudio +, Clear Bass, Clear Phaze, Clear Stereo služe za poboljšanje zvuka. Postoji dinamički normalizer (izjednačava jačinu) kanala SensMe. Čini se da su u pitanju male stvari, ali kada se akumulira mnogo malih stvari - naravno, sve to utiče na bolje korišćenje uređaja pa kada slušate muziku na Xperia T2 modelu to je lep doživljaj.

Bluetooth 4.0 nudi podršku za profile, podržan je profil ANT + za rad sa sportskim gadgetima, podrška Wi - Fi - IEEE 802.11a / b / g / n, postoji podrška za DLNA.

Važan dodatak, ne tako davno je postao dostupan update za ovaj uređaj pa on sada koristi Android 4.4.2, i čini nam se, uređaj je sada još brži.

Kamera

Glavna razlika u odnosu na obični Z model je što ovaj koristi 13 MP kameru. Kadrovi su bolji, postoji poseban taster za okidanje, različiti efekti, uključujući i Augmented Reality. Po našem mišljenju, kamera nije loša, može se bez problema koristiti svaki dan - ali ako pažljivo pogledate fotografije na računaru, može se zaključiti da iPhone 5S snima bolje. Sony Xperia T2 Ultra ima manjak detalja, boje izgledaju čudno. Ali opet, fotografije su u svakom slučaju bolje nego kod običnog Ultra modela. Ako tražite Sony fablet sa normalnim kamerom, još uvek je dostupan samo jedna opcija.

Video se snima u HD, kvalitet je pristojan, ali ništa više.

Baterija

Proizvođač tvrdi da je trajanje baterije oko 16 sati razgovora, 89 sati slušanja muzike (!), 11 sati video reprodukcije. Kapacitet baterije je 3000 mAh. Uređaj radi kao bilo koji drugi uređaj zasnovan na Androidu, - sve zavisi od toga šta radite sa njim. Prilikom leta, T2 Ultra je junački izdržao nekoliko epizoda gledanja serije, i još uvek je radio.

Zaključak

U maloprodaji, ova jedinica se sada može naći po odličnoj ceni za Sony uređaj sa velikim ekranom, vlasničkim dodacima u interfejsu, dve SIM kartice, dobrim dizajnom i ekranom. Razgovarati o tome koliko ovaj uređaj može biti dobar može biti dug, ali u ovom slučaju sve je u ceni. Materijali koji su korišćeni kod ovog modela nisu tako dobri kao kod običnog Ultra modela, ali bela plastika izgleda dobro? Pa čak i ogrebotine nisu posebno primetne. Ekran nije IPS, ali možete gledati film bez da se naprežete, kvalitet je sasvim normalan. Brzina je prihvatljiva, razgovor preko handsfree-a je sasvim udoban - sa slušalicama je sve u redu. U pitanju je dobar uređaj koji se još uvek ne uklapa u svačiji budžet - ali kupci će se sigurno naći.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024