Zenfone Max Plus (M1) ZB570TL 3GB, 32GB2017
2017. godina
5.7" LCD, 75.3% body
8% MT6750T, Android 7.0 Nougat
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT nema
4130 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 16MP
 
 
Test mobilni telefon Asus Zenfone Max Plus (M1)
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus Zenfone Max Plus (M1). U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus Zenfone Max Plus (M1) vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test smart telefona ASUS Zenfone Max Plus (M1)

Specifikacije

  • Materijali kućišta: metal, staklo i plastika
  • Operativni sistem: Android 7.0, ZenUI 4.0
  • Mreže: GSM / EDGE, UMTS / HSDPA, LTE CAT 4 (opsezi 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20)
  • Ekran: IPS LCD, dijagonala 5.65 ", rezolucija 1080x2160 piksela (FullHD +), odnos stranica 18: 9.5, 79.8% površina ekrana
  • Platforma: MediaTek MT6750T
  • Procesor: osam jezgara, 64-bita, 4 jezgra 1.5 GHz (Cortex-A53) i 4 jezgra 1.0 GHz (Cortex-A53)
  • Grafika: Mali-T860
  • Memorija: 3 GB
  • Interna memorija: 32 GB
  • Slot memorijske kartice: da, microSD do 256 GB
  • Glavna kamera: 16 MP, f / 2.0, single LED blic; 8 MP đirokog ugla 120 stepeni, f / 2.4
  • Prednja kamera: 8 MP, f / 2.0
  • Interfejsi: Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.0, microUSB (USB-Host) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Navigacija: GPS, GLONASS, BDS
  • Opciono: skener otiska prsta, akcelerometar., snezor osvetljenja, senzor blizine, radio
  • Baterija: 4130 mAh (Li-Pol)
  • Dimenzije: 152x73x8.8 mm
  • Masa: 160 grama

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • AC adapter
  • USB kabl
  • OTG kabl

Uvod

Poslednjih par meseci aktivno se priča o pametnim telefonima sa ekranima odnosa stranica 18:9. U ovoj apsolutno fascinantnoj igri učešće su uzeli apsolutno svi proizvođači: od velikog broja nepoznatih kineskih proizvođača Miigoo, Leagoo, BluBoo do vrhunskih A / B brendova - Apple, Samsung, LG a čak se i HTC predao igri pod pritiskom marketinga.

Kompanija ASUS neće dugo čekati da predstavi svoj glavni uređaj sa FullVision dizajnom ekrana, koji će vrlo brzo predstaviti. Do sada je predstavljen samo niskobudžetni Max Plus. Njegovi parametri su prilično poznati ali bi bilo dobro da bude predstavljeno više inovacija: USB-C konektor, prisustvo NFC i brzo punjenje (potrebno je razlikovati ovu tehnologiju od ubrzanog punjenja).

Od prezentacije ASUS Max Plus, postavljen je veliki broj pitanja o UBS-C-u i NFC-u. Odgovor je sledeći: ASUS pozicionira ovaj pametni telefon kao model namenjen nezahtevnim korisnicima, stoga ove tehnologije nisu obezbeđene. MicroUSB je češći (samim tim je lakše i jeftinije pronaći dodatke), a NFC još nije toliko popularan.

Međutim, zahvaljujući niskoj ceni ovaj uređaj je izuzetno interesantan!

Dizajn, dimenzije, kontrole

Na žalost, proizvođač je odlučio da napusti prethodni dizajn kada je reč o novom uređaju. Tako se Asus Max Plus sa zadnje strane ne razlikuje od ZenFone 3 Zoom i ZenFone 4 Max: metalni poklopac, dva plastična umetka, dizajn kamere i tako dalje. Prednja strana gotovo svih sličnih uređaja je ista: izduženi ekran sa zaobljenim uglovima i mali okvir od vrha/dna. U principu, amaterski dizajn.

2.5D ekran je zaštićen staklom a prisutan je i kvalitetan oleofobni premaz. Tokom jednonedeljne aktivne upotrebe na staklu nije bilo velikih ogrebotina. Vremenom, na ovaj ili onaj način, one će se sigurno pojaviti.

Okvir oko ekrana je mali– što je dobro, a sa leve i desne strane ima oko 4.5 mm, što je previše.

Zbog zaobljenih strana i uglova i uglavnom glatkog oblika zadnjeg dela kućišta, aparat je pogodan za korišćenje, dobro leži u ruci i ne klizi.

Gore, u centralnom delu je zvučnik koji je dovoljno glasan, postoji i rezervni, ton je prijatan (postoje i srednje i visoke frekvencije). Levo od nje nalaze se senzori, kamera za snimanje „selfi“ fotografija i indikator događaja / punjenja.

Na dnu se nalazi mikrofon, microUSB i zvučnik. SA gornje strane nalazi se 3.5 mm audio izlaz i sekundarni mikrofon.

Na desnoj ivici nalaze se tasteri za uključivanje i kontrolu jačine zvuka (metalni). Sa leve strane nalazi se slot za dve SIM kartice nano formata i zasebni za microSD.

Sa zadnje strane su modul sa dvostrukom kamerom (izdignut je milimetar iznad kućišta), blic i čitač otisaka prstiju.

Pametni telefon ASUS Zenfone Max Plus - visokokvalitetni uređaj koji kombinuje praktične materijale, poznat jednostavan izgled i ergonomski dizajn.

ASUS i Apple iPhone 8 Plus

ASUS i LG G6

ASUS i Huawei Nova 2i

ASUS i Maze Alpha X

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 5.7 inča (tačnije, 5.65“). Fizička veličina je 64 x 128 mm a anti-glare premaz je efektivan.

Maksimalna rezolucija ekrana je tipična za FullVision - FullHD +, to jest 1080 x 2160 piksela, odnos je 18: 9, a gustina je 427 piksela po inču. IPS matrica je bez vazdušnog međuprostora. Maksimalna osvetljenost bele boje je 400 cd/m2, maksimalna osvetljenost crne boje je 0.65 cd/m2, a kontrast je 600:1.

Generalno, ekran je savršen (gama, temperatura, osvetljenost svetlosti). Ali sRGB trougao se pomera desno prema dole, to jest, zelena boja će biti u nedostatku, a više će biti ružičaste i crvene.

Uglovi gledanja su maksimalni, slika nije iskrivljena (blago žuta, prilikom svakodnevne upotrebe neprimetno). Ukupno: odlična matrica sa više ili manje preciznim parametrima.

Uglovi vidljivosti

Pozadinsko osvetljenje

Baterija

ASUS Max Plus ima fiksnu litijum-polimersku (Li-Pol) bateriju kapaciteta 4160 mAh. Zvanični podaci o bateriji su sledeći:

  • Do 26 dana u režimu mirovanja u 4G mrežama;
  • do 26 razgovora u 3G mrežama;
  • Do 13 sati reprodukcije video sadržaja
  • Do 21 čas pretraživanja interneta preko WiFi mreže.

Prilikom testiranja uređaj je radio oko 12 sati: oko 30 minuta poziva, konstantna sinhronizacija sa Wi-Fi-om, par sati LTE-a. Rad ekrana (uz automatsko osvetljenje) u ovom režimu moguć je u trajanju do 3.5 sata. Video reprodukcija moguća je u trajanju od oko 7 sati, a igre isprazne bateriju za oko 3 sata i 40 minuta. U okviru prodajnog pakovanja dostupan je 5V-2A (10W) mrežni adapter. Za potpuno napajanje baterije potrebno je oko 2 sata i 40 minuta.

Za bateriju na 4130 mAh kapaciteta to je slab rezultat (zahtevani kapacitet odgovara realnosti)!

Tipično, ove brojke se odnose na uređaje sa baterijom kapaciteta od 3000 do 3200 mAh i to uz odličnu optimizaciju ili AMOLED - za 2500-2600 mAh.

Ovaj pametni telefon odlikuje skup inteligentnih tehnologija za upravljanje energijom pod opštim imenom PowerMaster, koje služe za produženje trajanja baterije, osiguranje stabilne i dugotrajne baterije, punjenje drugih mobilnih uređaja itd. Sa aktiviranom dvostrukom funkcijom, baterija može izdržati do 500 ciklusa punog pražnjenja i ponovnog punjenja pri normalnoj temperaturi vazduha (25°), dok će se ukupni kapacitet baterije smanjiti za pola.

Pametni telefon ZenFone Max Plus (M1) prepoznaje punjač povezan sa njim. Prilikom korišćenja onog koji se isporučuje u okviru maloprodajnog kapaciteta aktivira se funkcija ubrzanog punjenja sa napajanjem od 10 W (5 V, 2 A), što omogućava punjenje baterije (4130 mAh) od 0% do 100% za 3 sata a 15 minutno punjenje omogućava 3 sata telefonskih poziva. Ako nivo punjenja padne na 10%, možete povećati radno vreme pametnog telefona u režimu mirovanja do 67 sati, jednostavnim aktiviranjem funkcije za uštedu energije.

Da biste izbegli oštećenje zbog preopterećenja, što se može dogoditi kada koristite nesertifikovane punjače nezavisnih proizvođača, snaga od 10 W (5 V, 2 A) i određena brzina punjenja se postiže samo uz korišćenje originalnog punjača koji je deo maloprodajnog pakovanja.

Opcije povezivanja

Uređaj radi u okviru 2G mreža (850/900/1800/1900 MHz) / 3G (HSPA + do 42 Mbps) i u okviru 4G CAT 4 opsega 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20.

Ostatak je standardan za savremeni Android pametni telefon: GPS i Glonass, Wi-Fi b / g / n (2.4 GHz), Bluetooth 4.0, USB 2.0 sa OTG podrškom. Pozicioniranje je odlično za uređaj na MediaTek-u: definiše do 20 satelita, tačnost je do 3 metra.

Memorija

ASUS Max Plus odlikuje 3 GB LPDDR3 RAM-a (brzina od 3400 MB/m). Kapacitet interne memorije je 32 GB (113/80 MB/s - rezultat je slab). Takođe je moguće instalirati memorijsku karticu do 256GB. Slot je odvojen, nije kombinovan sa SIM karticom.

Kamere

Standardna tema je korišćenje dva glavna modula kamere. Glavni senzor je 16 megapiksela Samsung ISOCELL S5K3P3 (1/3", 1 mikron veličina piksela), otvor blende f / 2,0. Opcioni 8 MP senzor OmniVision OV8856 (1/4", 1.12 mikron veličina piksela), otvor blende f / 2.4, širokougaona optika - 120 stepeni. Prednji senzor 8 MP, otvor blende f / 2.0, širokougaona optika - 140 stepeni.

„Selfi“ fotografije ovog Asus modela su lošeg kvaliteta: slaba oštrina, nizak nivo detalja, posebno kada se uslovi osvetljenja pogoršaju. Međutim, postoji blic (ekran je ispunjen belom bojom).

Glavna kamera je vrlo dobra: pravilno uravnoteženje belog, relativno čista slika, dobri detalji, prosječna brzina fokusa, visoka tačnost. Objektiv nikako nije „otporan“ na prljavštinu: slika odmah postaje zamućena.

Širokougaoni objektiv ima loš otvor blende, tako da gotovo uvek postoji šum i artefakti. Naravno, kvalitet je bolji nego kod 4 MAX, ali lošiji nego kod modela ZenFone 4. U večernjim satima bolje je rukovati fotoaparatom pažljivo, ali tokom dana moguće je dobiti dobar snimak.

Video se snima u rezoluciji FullHD brzinom od 30 fps. Prva sekunda videa je uvek van fokusa. Ekspozicija je suviše osetljiva: ona „skoči“, fokus je loš, a tu su i česte greške. Dodatni senzor zapisuje u FHD (najverovatnije interpolacija). Kvalitet je lošiji: puno šuma i artefakata.

Uopšteno, kamere uređaja nisu impresivne, međutim, treba u obzir uzeti cenu uređaja.

Postoji režim portreta, ali radi samo na određivanju lica. U „Pro“ režimu manuelni fokus, brzina zatvarača (8/10 sekundi), ISO (100/200/400/800/1600), ekspozicija i balans belog se ručno podešavaju, što je retkost. Za prednju kameru dostupan je režim zamućenja pozadine. Deluje dobro, ali zbog lošeg kvaliteta, režim je gotovo beskoristan.

Primeri fotografija

Performanse i softver

Model odlikuje MediaTek MT6750T čipset koji je prisutan kod najnovijih pametnih telefona. Čini se da je MediaTek odlučio da ove čipove da besplatno i to samo da bi ispraznio beskrajne količine skladišta. MT6735 nikada nije instaliran....

MT6750T karakteriše 28 nm procesna tehnologija, 8–jezgarni Cortex-A53 i Mali-T860 grafika. U „T“ verziji, radni takt Mali grafike je blago povećan.

ASUS Zenfone Max Plus se može nazvati i sporim i brzim. Iako, naravno, korisnički interfejs ne izvlači ono najbolje iz procesora. U okviru Antutu testa, uređaj je zabeležio oko 43.000 poena, što je tipično za MT6750. Pod opterećenjem uređaj se blago zagreva, usled činjenice da je kućište izrađeno od metala. Uređaji izrađeni od plastike a sa ovim čipsetom ostaju hladni.

Smartphone ASUS Zenfone Max Plus radi na Google Android verziji 7.0 a tu je i vlasnički ZenUI 4.0 korisnički interfejs. Najverovatnije će korisnik dobiti Android 8.0. Proizvođač je obećao G8 pre Nove godine za starije uređaje ali do sada se ništa nije desilo.

Pametni telefon je opremljen funkcijom prepoznavanja lica. Ona radi loše (skoro da i ne radi).

Multimedija

Uređaj je opremljen jednim zvučnikom. Jačina zvuka je nešto iznad proseka, zvuk je nekako primitivan i odlikuju ga previše visoke frekvencije. Zvuk, kao i uvek, testiran je na Meizu Flow i Bose QC35 II. Oba uređaja ne nude najbolje muzičke mogućnosti. Međutim, niko nije ništa obećao. Iz nekog razloga, FM radio je isključen iz ovog modela.

Zaključak

ASUS Zenfone Max Plus pametni telefon se ispostavio kao uobičajen u svim pogledima. To ne znači da je uređaj loš, već samo znači da se posebno ne ističe među sličnim uređajima.

Da bi Max Plus bio idealan model za kupovinu nedostaju mu upravo detalji koje smo naveli u uvodu - USB Type-C port i NFC. Naravno, voleli bismo da je tu i opcija brzog punjenja, ali tri sata je ok za jeftini uređaj. Ako Type-C USB i ne smatrate nedostatkom, NFC je postala gotovo nezamenljiva karakteristika kod modernih uređaja.

Negativno : slab kvalitet zvučnika i dosta komplikovano ponašanje kada je reč o trajanju baterije.

Pozitivno : Za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj model dobijate dobru matricu ekrana, dve kamere, zaseban slot memorijske kartice, dobre materijale i kvalitetnu izradu.

Konkurenti:

  • Huawei Nova 2i . Veći ekran i više memorije, manja baterija, nešto skuplji u odnosu na Asusov model.
  • Honor 7X . Nešto skuplji. Veći ekran i više memorije, manja baterija.
  • LG Q6 +. Cena viša za oko 20 odsto. Neznatno veća dijagonala ekrana, dostupan NFC, više memorije, slabija baterija.
  • OPPO F5 Youth . Cena je nešto viša, dok su karakteristike na nivou Asus modela.

Tu jei čitav niz kineskih uređaja malo poznatih proizvođača koji bi mogli da budu konkurenti modelu Zenfone Max Plus.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024