Honor 8X Max 128GB2018
2018. godina
7.12" LCD, 83.4% body
15% 636, Android 8.1 Oreo
RAM 4 GB, INT 128GB, EXT nema
5000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 8X Max 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 8X Max 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 8X Max 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


kompletan test velikog pametnog telefona Honor 8X Max

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • Slušalice
  • Zaštitna futrola
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija

Pozicioniranje

Pozicioniranje ovog proizvoda više je nego jasno: namenjen je onima koji žele veliku dijagonalu ekrana, ali nisu spremni da se nose sa dimenzijama tableta. Osim toga, nisu svi tableti omogućeni za pozive, nisu svi opremljeni odgovarajućim čipsetima i količinom memorije, te nisu svi opremljeni dobrim fotoaparatima.

Ovaj model je baziran na Qualcomm čipu - pomalo neočekivan potez, međutim, ljubitelji hardvera će biti presretni. Pomenuti model ima dosta memorije - 4/128 GB što je dovoljno za malu kolekciju TV serija (i šta još imate na telefonu). Postoje dve kamere, tako da se u slobodno vreme možete prepustiti režimu portreta i zamagliti pozadinu na fotografijama. Baterija u okviru Honor 8X Max je kapaciteta 5000 mAh: što bi bilo odlično da je u pitanju kompaktan pametni telefon, ali imajući u vidu dimenzije ovog modela reč je o uobičajenoj bateriji.

Ovaj model u prodaji je dostupan samo u jednoj boji – crnoj, što nije prednost ali šta je tu je.

Izgled

Sećate li se kako izgleda Honor 8X? Ako je odgovor potvrdan, onda neće biti teško da zamislite kako izgleda Honor 8X Max, koji je samo malo većih dimenzija.

Nažalost, za razliku od 8X, novi Max je dostupan samo u jednoj boji - crnoj. Iako je univerzalna, ta boja je izuzetno dosadna. Zadnji panel izrađen od plastike odlikuje dobar oleofobni premaz, tako da su otisci prstiju gotovo neprimetni. Na prednjoj strani vidljivo je staklo koje odlikuje premaz koji odbija lepljenje masnoće.

Uprkos impresivnim dimenzijama (177.57 × 86.24 × 8.13 mm) i ukupnoj masi (210 grama), ovaj pametni telefon ne deluje glomazno. Možda je to utisak usled prethodnog korišćenja većeg telefona, u ovom slučaju Huawei Mate 20. Model 8X Max ima zakošene ivice i zaobljene krajeve.

Uprkos činjenici da je zadnji poklopac napravljen od plastike, materijal je vrlo dobar: umesto dubokih ogrebotina koji su uobičajene, vidljive su male ogrebotine. Kvalitet izrade je vrlo dobar.

Sa prednje strane nalaze se indikator propuštenih događaja (veoma slab i vidljiv samo u određenim situacijama), različiti senzori i govorni zvučnik (takođe igra ulogu dodatnog stereo zvučnika). Jačina zvuka je veoma visoka, zvuk je prijatan.

Odmah ispod nalazi se prednja kamera.

Sa donje strane nalazi se 3.5mm konektor, microUSB, mikrofon i još jedan zvučnik. Sa gornje strane se nalazi samo dodatni mikrofon za poništenje buke tokom poziva.

Stiče se utisak da su taster za uključivanje i taster za kontrolu jačine zvuka visoko postavljeni, ali ako držite telefon u levoj ruci, onda takav problem ne postoji jer kažiprst tačno pada na taster za uključivanje/isključivanje uređaja.

Sa leve strane nalaze se metalni slotovi za microSD, za SIM1 i SIM2 nano formata.

Zadnju stranu odlikuju dva sočiva (staklo je uronjeno u kućište, ali ivice blago vire) i okrugli skener otisaka prstiju.

Honor 8X Max i Huawei Mate 20

Ekran

Ponos ovog modela pametnih telefona je veliki 7.1-inčni ekran sa IPS-matricom. Pored toga, karakteriše ga gotovo beskonačni dizajn a u gornjem delu sa prednje strane očigledan je dizajn kao i kod modela Mate 20, pa ćete videti sva obaveštenja.

Zanimljivo je da ćete se brzo navići na veliku dijagonalu ekrana. Kao što je to uvek slučaj, potrebno je određeno vreme da se naviknete na korišćenje uređaja. Kod ovog modela privikavanje traje samo nekoliko sati, a Mate 20 se smatra kompaktnim pametnim telefonom.

Honor 8X Max može da se pohvali rezolucijom 2244 x 1080 piksela, dok je gustina 350 piksela po inču. Naravno, slika nije tako jasna kao kod Mate 20/20 Pro, ali je pikselacija gotovo neprimetna.

Osvetljenost je niska, ali zbog velike dijagonale, informacije su lako čitljive čak i pri direktnoj sunčevoj svetlosti. U uglovima slika nije izobličena, a boje su svetle i zasićene. Ne može se reći da je ovo najbolji 7-inčni ekran, ali je definitivno jedan od najboljih.

U podešavanjima možete odabrati temperaturu boje, a rezolucija ekrana je određena (samo se automatski podešava ili se isključuje).

Trajanje baterije

Honor 8X Max je poznat po dugom vremenu rada. Međutim, uprkos kapacitetu baterije od 5000 mAh, pametni telefon može obezbediti reprodukciju video sadržaja u trajanju od 10 sati dok će igranje igara isprazniti bateriju za 6 sati. U proseku, pametni telefon može obezbediti 1.5 dan rada uz uobičajenu upotrebu.

Uključen je i adapter za punjenje od 5V / 9V / 2A, tako da se baterija u potpunosti može napuniti za oko 2.5 sata.

Opcije povezivanja

Pametni telefon radi sa dve SIM kartice nano formata. Zanimljivo je da su inženjeri ostavili slot za microSD memorijsku karticu. Obe nano-SIM rade u okviru 4G CAT 4 mreža (opsezi 1/3/5/7/8/20). Sa tačke gledišta komunikacije, Honor 8X Max je odličan: kvalitet je visok.

Bežični Wi-Fi radi samo na 2.4 GHz i ne podržava ac standard, a tu je i Bluetooth 4.2 (BLE).

Telefon radi sa GPS, GLONASS. Odmah pronalazi do 20 satelita, čak i u zatvorenom prostoru, nedaleko od prozora. Na otvorenim prostorima radi sa 15 - 25 satelita, preciznost je oko 5 metara.

Prava je šteta što Honor 8X Max ne poseduje NFC. U potpunosti je nejasno zašto proizvođač nije odlučio da uključi NFC čip i to je sigurno činjenica koja je odbila veliki broj potencijalnih kupaca.

Memorija, čipset, performanse

Model karakteriše 4 GB RAM-a i čak 128 GB interne memorije. Brzina RAM-a je 5800 MB/s - što je prosečan rezultat za uređaj ovog cenovnog opsega. Brzina fleš memorije je izuzetno dobra - 220/250 MB/s. Naravno, tu je i slot za microSD memoriju i ne morate da razmišljate o stavljanju dve SIM kartice ili, jedne SIM kartice i jedne memorijske kartice.

Huawei se odlučio za Qualcomm procesor, tako da Honor 8X Max odlikuje Snapdragon 660: 8 jezgara, 4 × Kryo Gold 1.95 GHz + 4 × Kryo Silver 1.8 GHz, plus Adreno 512 grafika.

Performanse Huawei telefona su odavno poznate: sigurno je da se korisnički interfejs neće svima dopasti ali on radi veoma brzo bez bilo kakvog kočenja. Možete igrati sve igre ali ne uz maksimalne parametre, što je i očekivano kada je reč o korišćenju najmoćnijeg procesora predstavljenog pre nekoliko godina.

Za one koji vole testove, tu je primer Antutu testa: pametni telefon je zaradio 130.000 bodova - dobar rezultat uopšte, ali ne i za igranje igara.

Operativni sistem

Honor 8X Max pokreće Google Android 8.1, ali je tu i vlasnički EMUI 8.2.0 korisnički interfejs. Tu je i link za noviju verziju korisničkog interfejsa:

Kamere

Kod ovog modela proizvođač je odlučio da stavi dve kamere. Jedna kamera je 16 MP sa f/2.0 otvorom blende, druga je pomoćna kamera koja se koristi za zamućenje pozadine pri digitalnoj obradi slike, 2 MP. Prednju kameru odlikuje 8 MP rezolucija, a otvor blende je f/2.0. Naravno, AI je instaliran u kameru budući da bez toga gotovo da ništa nema smisla.

Ne treba posebno računati na kvalitet fotografija sa ovog uređaja: mnogo šuma, loši detalji, uzan dinamički opseg i druge negativne pojave svojstvene za mali senzor. Prednja kamera je jednostavna. Fotografije snimljene ovim uređajem odlikuje elementarni kvalitet bez nekih posebnih problema.

Video se snima u FullHD rezoluciji pri brzini od 30 kadrova u sekundi bez smanjenja kvaliteta, čak i noću. Kvalitet je nizak. Kamera za snimanje "selfi" fotografija snima video HD kvaliteta brzinom od 30 kadrova u sekundi.

Primeri fotografija

Multimedija

Zahvaljujući postojanju dva stereo zvučnika, Honor 8X Max, možete udobno gledati filmove: zvuk je glasan, jasan. Očigledno je da se koristi isti zvučnik, obično onaj na vrhu je mnogo tiši, a ovde je dostupan i stereo zvuk.

Muzički plejer je standardan za Huawei, ima Dolbi Atmos podešavanja. Zvuk preko slušalica je vrlo dobar.

Među aplikacijama možete pronaći FM radio ali nažalost, uprkos dimenzijama, nije bilo antene tako da su pametnom telefonu potrebne slušalice.

Utisci

Nema mnogo kvalitetnih pametnih telefona sa uvećanim ekranima na tržištu. Ekran ovog modela je oko 7 inča ili više. Zato ljubitelji fableta treba da obrate pažnju na Honor 8X Max.

Šta nam se dopada:

  • Odlična matrica ekrana
  • Visoke performanse
  • Odličan kvalitet stereo zvučnika
  • Dobro trajanje baterije
  • Velika količina memorije i zaseban slot microSD kartice

Šta nam se ne dopada:

  • Nizak kvalitet kamere
  • Mala brzina RAM-a
  • Nedostatak NFC čipa

Zaključak o ovom telefonu: Honor ima jednu odbojnu tačku a to je nepostojanje NFC čipa dok bi u suprotnom slučaju ovaj model bio za svaku preporuku.

Najbliži konkurent mu je Xiaomi Mi Max 3 sa dijagonalom ekrana od 6.9 inča. Karakteristike su manje-više iste, samo Mi Max 3 ima USB-C, 500mAh kapaciteta jaču bateriju ali i nešto manje memorije.

Sigurno postoji par sličnih modela, ali ništa konkretno u tom rangu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024