Prstenasta svetla za savršene fotke i video

📸 U svetu mobilne fotografije, često se postavlja pitanje koliko kvalitet kamere na mobilnom telefonu utiče na rezultate, a koliko dodatna oprema kao što je prstenasto svetlo. U ovom uvodu, razmotrićemo kako balansiranje između kvaliteta kamere i prstenastog svetla može dovesti do izvanrednih rezultata, čak i ako koristite jeftiniji telefon.

📱 Kamera na mobilnom telefonu svakako ima veliki uticaj na kvalitet fotografija i video zapisa. Napredne funkcije i tehnologije koje se nalaze u skupljim telefonima omogućavaju bolje rezultate u različitim uslovima osvetljenja, kao i veću oštrinu i detalje. Međutim, čak i ako koristite telefon sa manje impresivnom kamerom, postoji način kako da poboljšate svoje fotografije bez potrebe za velikim ulaganjima.

💡 Prstenasto svetlo može imati značajan uticaj na kvalitet fotografija i video zapisa koje pravite sa svojim mobilnim telefonom. Korišćenje kvalitetnog prstenastog svetla može vam pomoći da postignete profesionalne rezultate, čak i ako koristite jeftiniji telefon. Naime, pravilno osvetljenje može kompenzovati nedostatke kamere na telefonu niže klase, što znači da se mnogo više isplati uložiti u prstenasto svetlo nego u skuplji telefon kada ste na budžetu. Ovakav pristup će vam omogućiti da stvorite sjajne fotografije i video zapise bez potrebe za velikim ulaganjima u opremu.

Ključne karakteristike koje trebate razmotriti?

😊 Veličina i kompatibilnost Kada tražite prstenasto svetlo za svoj mobilni telefon, važno je obratiti pažnju na veličinu i kompatibilnost sa vašim uređajem. Prstenasta svetla dolaze u različitim veličinama, pa će neka bolje odgovarati određenim modelima telefona. Proverite da li je svetlo koje želite kompatibilno sa vašim telefonom, i da li će se lako postaviti i ukloniti.

 • 💡 Osvetljenje i temperatura boje Osvetljenje i temperatura boje su ključni faktori za postizanje željenog izgleda vaših fotografija ili videa. Prstenasta svetla obično nude podešavanje osvetljenja, tako da možete prilagoditi jačinu svetlosti prema potrebama. Takođe, neka prstenasta svetla nude mogućnost podešavanja temperature boje, što vam omogućava da izaberete topliju ili hladniju nijansu svetlosti za različite efekte.
 • 🔋 Trajanje baterije i opcije punjenja Trajanje baterije i opcije punjenja su važni faktori koje treba uzeti u obzir kada birate prstenasto svetlo za svoj mobilni telefon. Neka prstenasta svetla koriste punjive baterije, dok druga zahtevaju zamenske baterije. Proverite koliko dugo svetlo može raditi sa jednim punjenjem ili setom baterija, i koliko su praktične opcije punjenja. Ako planirate često koristiti svetlo, možda će vam biti praktičnije da odaberete model sa punjivom baterijom.
 • 🛠️ Opcije montaže Različita prstenasta svetla za mobilne telefone nude različite opcije montaže. Neka se jednostavno postave na telefon, dok druga zahtevaju poseban nosač ili stativ. U zavisnosti od vaše namene, možda će vam biti potrebna stabilna opcija montaže, poput stativa, ili možda želite nešto prenosivo i lako za postavljanje na telefon. Razmislite o svojim potrebama i odaberite svetlo sa odgovarajućim opcijama montaže.
 • 🌟 Dodatne funkcije (npr. daljinski upravljač, Bluetooth) Neka prstenasta svetla za mobilne telefone nude dodatne funkcije koje mogu poboljšati vaše iskustvo. Na primer, daljinski upravljač vam omogućava da kontrolišete svetlo i telefon sa distance, što je posebno korisno kada snimate sami sebe. Takođe, neka prstenasta svetla imaju Bluetooth povezivanje, što omogućava jednostavno upravljanje svetlom putem telefona. Ove dodatne funkcije nisu nužno neophodne, ali mogu dodatno unaprediti vašu fotografiju ili snimanje videa.

Nisu sva prstenasta svetla ista, koje vrste postoje?

 • 📎 Clip-on prstenasta svetla Clip-on prstenasta svetla su jednostavna i lagana opcija za osvetljavanje vaših fotografija i videa na mobilnom telefonu. Ova vrsta svetla se jednostavno pričvrsti na vrh telefona, obično preko kamere, koristeći zategnutu štipaljku. Clip-on prstenasta svetla su prenosiva i lako se postavljaju, što ih čini savršenim za brza i jednostavna rešenja osvetljenja. Međutim, ona obično nude manje opcija za podešavanje osvetljenja i temperature boje u poređenju sa drugim vrstama prstenastih svetala.
 • 📱 Prstenasta svetla integrisana u futrolu Prstenasta svetla integrisana u futrolu za mobilni telefon kombinuju zaštitu i osvetljenje u jednom proizvodu. Ova vrsta svetla je ugrađena direktno u futrolu za telefon, što znači da ne morate dodatno montirati ili postavljati svetlo. Integrisana prstenasta svetla su praktična za one koji žele da imaju svetlo uvek pri ruci, ali mogu biti teža i veća od drugih opcija. Takođe, izbor modela može biti ograničen, jer su ove futrole obično dizajnirane za određene modele telefona.
 • 🎛️ Samostalna prstenasta svetla Samostalna prstenasta svetla za mobilne telefone su najprofesionalnija opcija za osvetljavanje vaših fotografija i videa. Ova svetla obično dolaze sa sopstvenim nosačima ili stativima, što omogućava veću stabilnost i fleksibilnost u pozicioniranju svetla. Samostalna prstenasta svetla nude najviše opcija za podešavanje osvetljenja i temperature boje, što vam omogućava da postignete savršeno osvetljenje za vaše potrebe. Međutim, ona mogu biti teža i manje prenosiva od drugih opcija, kao i skuplja, što ih čini boljim izborom za one koji su ozbiljni u vezi sa fotografijom ili snimanjem videa na svom mobilnom telefonu.

Koji su popularni brendovi i modeli?

 • 🌟 Neewer Neewer je poznati proizvođač fotografske i video opreme, uključujući prstenasta svetla. Oni nude širok spektar prstenastih svetala za mobilne telefone koji se razlikuju po veličini, jačini osvetljenja i opcijama podešavanja. Neewer prstenasta svetla se izdvajaju po kvalitetu izrade i dugotrajnosti, kao i po pristupačnim cenama. Ako tražite prstenasto svetlo koje će vam pružiti profesionalan kvalitet osvetljenja, Neewer bi mogao biti pravi izbor za vas.
 • 🐝 UBeesize UBeesize se fokusira na proizvodnju raznih dodataka za mobilne telefone, uključujući i prstenasta svetla. Njihova prstenasta svetla su poznata po kompaktnosti i jednostavnosti upotrebe. UBeesize prstenasta svetla često dolaze u paketu sa dodacima kao što su stativi i držači za telefone, što ih čini praktičnim za one koji traže sveobuhvatno rešenje za osvetljenje i snimanje. Ako želite prstenasto svetlo koje je lako koristiti i prilagodljivo, UBeesize je marka koju treba razmotriti.
 • 🔦 Auxiwa Auxiwa je specijalizovana za proizvodnju clip-on prstenastih svetala za mobilne telefone. Njihova svetla su poznata po brzom i jednostavnom postavljanju za instant osvetljenje. Auxiwa prstenasta svetla su obično manja i prenosiva, što ih čini savršenim za one koji žele dodatno osvetljenje u pokretu. Ako vam je potrebno prstenasto svetlo koje je kompaktno i lako za korišćenje, Auxiwa bi mogla biti prava marka za vas.
 • 📸 QIAYA QIAYA je marka koja nudi širok spektar prstenastih svetala za mobilne telefone, uključujući i clip-on i samostalna svetla. Oni se fokusiraju na pružanje visokokvalitetnih prstenastih svetala sa naprednim funkcijama, kao što su promenljiva temperatura boje i daljinsko upravljanje. QIAYA prstenasta svetla su idealna za one koji žele više kontrole nad svojim osvetljenjem za fotografiju ili snimanje videa. Ako tražite prstenasto svetlo sa naprednim funkcijama, QIAYA bi mogla biti marka za vas.
 • 🎬 Inkeltech Inkeltech je marka koja se fokusira na proizvodnju profesionalnih prstenastih svetala za različite namene, uključujući mobilne telefone. Njihova prstenasta svetla nude visok kvalitet osvetljenja, dugotrajnu bateriju i napredne funkcije, kao što su LCD displej i opcije za promenu temperature boje. Inkeltech prstenasta svetla su dizajnirana za one koji žele profesionalno osvetljenje za svoje fotografije i video snimke. Ako ste ozbiljni u vezi sa fotografijom ili snimanjem videa na svom mobilnom telefonu, Inkeltech bi mogao biti pravi izbor za vas.

Kako pravilno odabrati adekvatni ring-light?

Jačina svetla u lumenima je merilo ukupne količine svetlosti koju izvor emituje. Veza između jačine svetla u lumenima i udaljenosti koju pokriva zavisi od nekoliko faktora, uključujući i veličinu i oblik prostora, kao i rasipanje svetlosti.

Kako biste odabrali pravu jačinu svetla u lumenima za određeni scenario korišćenja, evo nekoliko opštih smernica:

 • 💡 Mali prostor ili bliski portreti: Ako želite osvetliti mali prostor ili snimati portrete sa malom udaljenosti, možda vam neće trebati previše jak izvor svetlosti. U ovom slučaju, prstenasto svetlo sa oko 300-500 lumena može biti dovoljno.
 • 🔆 Srednji prostor ili grupne fotografije: Za osvetljavanje srednjeg prostora ili snimanje grupnih fotografija, potrebno je jače svetlo kako bi se pokrila veća površina. U ovom scenariju, prstenasto svetlo sa jačinom od 500-1000 lumena može biti adekvatno.
 • 🌟 Veliki prostor ili snimanje na otvorenom: Ako želite osvetliti veći prostor ili snimati na otvorenom, gde sunčeva svetlost može oslabiti efekat prstenastog svetla, potreban vam je jači izvor svetlosti. U ovom slučaju, možete razmotriti prstenasto svetlo sa jačinom od 1000 lumena ili više.

Važno je napomenuti da jačina svetla u lumenima nije jedini faktor koji utiče na kvalitet osvetljenja. Takođe biste trebali razmotriti i temperaturu boje svetlosti (izraženu u kelvinima), kao i mogućnost podešavanja osvetljenja kako biste postigli željeni efekat.

Kada birate prstenasto svetlo za svoj mobilni telefon, preporučljivo je odabrati model sa podesivom jačinom svetla. Na taj način, možete lako prilagoditi osvetljenje za različite scenarije korišćenja, bez potrebe za kupovinom više svetala različite jačine.

Muškarci mogu koristiti trunku šminke za savršeno lice

🕺 Ako ste muškarac koji se nikada nije šminkao, ne brinite – postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete slediti kako biste postigli prirodan izgled pod prstenastim svetlom bez korišćenja teške šminke. Evo nekoliko preporuka za vas:

 • 🧴 Hidratantna krema sa tonom: Kao što je već pomenuto, hidratantna krema sa tonom je lagana opcija koja pruža blagu pokrivenost i ujednačava ten kože. Idealna je za muškarce jer je jednostavna za nanošenje i skidanje, a pruža prirodan izgled bez osećaja teške šminke.

 • 🪞 Transparentni puder: Ako imate masnu kožu ili želite smanjiti sjaj koji može nastati pod prstenastim svetlom, probajte sa transparentnim puderom. Nanesite ga preko hidratantne kreme sa tonom ili direktno na čistu kožu kako biste postigli glatku, prirodnu završnicu. Ovaj proizvod je jednostavan za korišćenje i neće vam stvoriti osećaj kao da nosite šminku.

 • 🌿 BB krema: BB krema je još jedna lagana opcija za muškarce koji žele postići ujednačen ten i prirodan izgled pod prstenastim svetlom. BB kreme sadrže hidratantne sastojke i blagu pokrivenost, a neke čak sadrže i zaštitni faktor (SPF) kako biste zaštitili svoju kožu od sunca. Odaberite BB kremu koja odgovara vašem tonu kože i nanesite je prstima ili sunđerom.

 • 🌞 Bronzer: Ako želite dodati malo boje i dimenzije licu, možete koristiti bronzer. Nanesite ga na područja lica koja prirodno hvataju sunce, kao što su čelo, nos i brada. Bronzer će stvoriti prirodan, zdrav izgled kože pod prstenastim svetlom bez potrebe za korišćenjem rumenila ili drugih šminkarskih proizvoda.

 • 🚰 Čišćenje lica: Pre nanošenja bilo kog proizvoda na lice, bitno je da temeljno očistite svoju kožu. Koristite blagi čistač lica koji odgovara vašem tipu kože kako biste uklonili nečistoće, masnoće i mrtve ćelije kože. Čista koža će vam pomoći da proizvodi bolje sede na licu i izgledaju prirodnije pod prstenastim svetlom.

Sledite ove jednostavne korake i neće vam biti sramota da kupite i koristite ove proizvode. Uz minimalnu šminku ili proizvode za negu kože i pravilno podešeno prstenasto svetlo, možete postići impresivne rezultate u fotografiji i snimanju videa sa mobilnim telefonom bez osećaja teške šminke na licu.

Kako se pravilno kombinuje prirodno svetlo i ring-light svetlo?

🌟 Prstenasto svetlo i prirodno svetlo mogu zajedno stvoriti fantastične efekte u vašoj mobilnoj fotografiji i snimanju videa. Da biste maksimalno iskoristili oba izvora svetlosti, važno je znati kako ih pravilno kombinovati. Evo nekoliko saveta kako da koristite prstenasto svetlo i prirodno svetlo zajedno:

 • 🌞 Korišćenje prirodnog svetla kao glavnog izvora osvetljenja: Prirodno svetlo, posebno sunčeva svetlost, može stvoriti prelepe efekte u vašim fotografijama i video zapisima. Kada koristite prstenasto svetlo, postavite se tako da vam prirodno svetlo dolazi sa strane ili iza vas. Prstenasto svetlo će tada popuniti senke i omekšati oštre kontraste koje prirodno svetlo može stvoriti.

 • 📐 Postavljanje prstenastog svetla pod pravim uglom: Postavite prstenasto svetlo pod uglom od 45 stepeni u odnosu na vaše lice i pod uglom od 45 stepeni prema gore. Ovim postavljanjem, prstenasto svetlo će se prirodno mešati sa prirodnim svetlom i stvoriti lep, ravnomeran efekat osvetljenja.

 • 💡 Podešavanje intenziteta prstenastog svetla: Ako je prirodno svetlo veoma jako, možda ćete morati da povećate intenzitet prstenastog svetla kako biste postigli ravnotežu između dva izvora svetlosti. Uvek počnite sa nižim intenzitetom prstenastog svetla i postepeno ga povećavajte dok ne postignete željeni efekat.

 • 🌈 Eksperimentišite sa bojom svetlosti: Većina prstenastih svetala dolazi sa promenljivim temperaturama boje, što vam omogućava da prilagodite boju svetlosti kako biste postigli optimalne rezultate. Ako je prirodno svetlo hladnije, možete koristiti toplije prstenasto svetlo kako biste postigli uravnotežen izgled. Suprotno, ako je prirodno svetlo toplije, koristite hladnije prstenasto svetlo.

 • ⚠️ Izbegavajte direktno osvetljavanje prirodnim svetlom: Direktno sunčeva svetlost može stvoriti oštre senke i prevelike kontraste. Ukoliko je moguće, izbegavajte direktno osvetljavanje prirodnim svetlom tako što ćete snimati u hladu ili koristiti difuzor kako biste omekšali prirodno svetlo.

 • 🔍 Pratite promene uslova osvetljenja: Kako se uslovi osvetljenja menjaju tokom dana, važno je da pratite ove promene i prilagodite podešavanja prstenastog svetla kako biste održali optimalne rezultate.

Kada kombinujete prstenasto svetlo sa prirodnim svetlom, ključ je u pronalaženju prave ravnoteže između dva izvora osvetljenja. Uz malo vežbe i eksperimentisanja, uspećete da postignete optimalne rezultate svaki put. Srećno! 📸🌟

🌟 Prsten svetlosti koji vas neće izneveriti

U današnjem modernom svetu, mobilna fotografija i snimanje videa su postali neizostavni deo naših života. Svi želimo da naše fotografije i video zapisi izgledaju što bolje, a jedan od ključnih faktora za postizanje toga je korišćenje prstenastog svetla.

📱 Važnost prstenastog svetla za fotografiju na mobilnom telefonu

Prstenasto svetlo može značajno poboljšati kvalitet vaših fotografija i video zapisa, pružajući ravnomerno i mekano osvetljenje koje ističe vaše najbolje karakteristike. Osim toga, prstenasto svetlo omogućava vam da postignete prirodan i svež izgled, bez obzira na to da li koristite šminku ili ne.

💡 Podsticaj za ulaganje u kvalitetno prstenasto svetlo

Ako želite da poboljšate rezultate svoje mobilne fotografije i snimanja videa, ulaganje u kvalitetno prstenasto svetlo je mudra odluka. Kvalitetno prstenasto svetlo će vam omogućiti da eksperimentišete sa različitim postavkama osvetljenja i postignete željeni izgled.

🔍 Poziv za istraživanje različitih opcija prstenastog svetla i tehnika

S obzirom na veliki broj različitih prstenastih svetala na tržištu, važno je istražiti koje opcije najbolje odgovaraju vašim potrebama. Takođe, eksperimentišite sa različitim tehnikama osvetljenja kako biste otkrili koji efekti najbolje funkcionišu za vaš stil fotografije i snimanja videa. Uz pravu kombinaciju prstenastog svetla i tehnika, vaše fotografije i video zapisi će izgledati profesionalno i impresivno.

Na kraju, ne zaboravite da se zabavite i uživate u procesu istraživanja i korišćenja prstenastog svetla. S vremenom ćete usavršiti svoje veštine i postići rezultate koji će zadiviti vašu publiku, bilo da su to prijatelji, porodica ili vaši pratitelji na društvenim mrežama. Srećno! 🍀

5484
KOMENTARI
Vi pitate, mi odgovaramo na svako vaše pitanje ili ostavite komentar!
Kako sajt filtrira spam sadržaj? Ovaj sajt je zaštićen reCAPTCHA sistemom i Google politika privatnosti and uslovi korišćenja se primenjuju. Zadržavamo pravo da editujemo komentare, kao i da ne objavimo komentar bez provere. Objava komentara i odgovora beleži IP adresu. Kako da upišem tekst? Budite pristojni i konstruktivni. Upišite komentar, pitanje ili iskustvo. Možete ubacivati linkove, smajlije, ćirilicu, latinicu. Pomozite drugima ili zatražite pomoć. Nije dozvoljeno psovanje, vređanje, VELIKA SLOVA, lične poruke, kontakt podaci, reklamiranje, cene u zemlji/inostranstvu, spominjanje admina.Kako da postavim sliku? Idite na imgur.com, podignite slike, pa kopirajte link i stavite link u tekst, koji će biti automatski linkovan.
Influenseri
03.maj 2023
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024