6120 classic 2007
2007. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Nokia 6120 classic
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Nokia 6120 classic. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Nokia 6120 classic vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM/UMTS-smart telefona Nokia 6120/6121 Classic

Prodajno pakovanje:
Telefon
USB kabl (DKE-2)
Žične stereo slušalice (HS-47)
Baterija (BL-5B), 820 mAh Li-Pol
Punjač (AC-4)

Uprkos pojavljivanju u vidu nesofisticiranog i smart telefona koji je namenjen nezahtevnim korisnicima, model Nokia 6120 Classic je veoma važan proizvod u svakom pogledu – ne samo u smislu odnosa cena/kvalitet ili njegovih umerenih dimenzija. Modelom Nokia 6120 kompanija je materijalizovala ideju o smart telefonima pozicioniranim kao masovno tržišno rešenje namenjeno širokim masama. Štaviše, veoma je jeftin – a sve to mnogo utiče na današnje tržište na kome se samo nekoliko modela koji poseduju veliki broj karakteristika mogu pronaći za malo novca. U tom smislu Nokia 6120 Classic je veoma zanimljivo i savremeno rešenje.

Sigurno ne bi bilo preterano reći da se ovakvi smart telefoni po ovoj ceni često ne viđaju. U suštini, možete nabrojati ovakve ponude na prste jedne ruke. Najsličnija ponuda ovom modelu sigurno je Nokia E50. Iako se ova dva modela teško mogu ubaciti u isti koš, po mišljenju korisnika oni su jednako dopadljivi kada su u pitanju mogućnosti koje nude. Prvo i najbitnije odnos cene i kvaliteta. Međutim, u smislu pozicioniranja, Nokia 6233 se bolje se uklapa u ulogu konkurenta modelu 6120.

Ipak, pozicioniranje modela kao i njegovo mesto na tržištu biće tema neki sledeći put a sada ćemo se fokusirani na sam uređaj.

Dizajn i kontrole

Utisci o 6120 na prvi pogled su dvostruki. Može vam izgledati veoma pomodno a možete pomisliti i da je to uređaj namenjen nezahtevnim korisnicima. Svako ima svoj ukus kada je reč o dizajnu i o ukusima ne vredi raspravljati. Međutim, jedna stvar je sigurna – uređaj je minijaturan. Dimenzije modela Nokia 6120 Classic su 105x46x15mm, što je veoma dobro u kombinaciji sa karakteristikama telefona a i kada ga uporedite sa aparatima sličnom tipa, Nokia 6120 zaista izgleda minijaturno. Pogledajte sami.

Nokia 6120 Classic – 105x46x15 mm / 89 g
Nokia E50 – 113x43.5x15.5 mm / 104 g
Nokia 6233 – 108x46x18 mm / 110 g
Hewlett Packard iPaq 514 – 107x48.6x16.3 mm / 102 g

Kao što možete videti 6120 Classic može stati u bilo koji džep ili tašnu. Takođe nije nikakav problem da držite telefon u ruci i birate brojeve ili razgovarate.




Kućište je načinjeno od plastike različite teksture i metalnih delova. Kombinacija nekoliko materijala pruža neku dodatnu dopadljivost izgledu uređaja, što ga čini još više privlačnijim. Prednja strana aparata se vizuelno može podeliti na dva dela. Sa gornje strane nalazi se providni zaštitni sloj. Tehnički gledano prednosti ovakvog dizajna podrazumevaju manje prašine na ekranu, međutim, nakon nekog vremena korišćenja ovog aparata njegov ekran je bez obzira na sve bio prekriven raznom nečistoćom. Sa donje strane nalazi se tastatura o kojoj će kasnije biti reči. .

Zadnja strana je izrađena od sjajne plastike, isto kao i kod prednje strane. Ova plastika izgleda veoma privlačno a zahvaljujući njoj model 6120 izgleda mnogo luksuznije nego što jeste. Međutim, nakon nekoliko sati upotrebe površina aparata će biti potpuno prekrivena otiscima prstiju. Kao što je bio slučaj i ranije, postoji samo jedna mana – ukoliko ga ne budete redovno brisali vaš 6120 ni u kom slučaju neće izgledati odlično. Kućište će biti zamašćeno ukoliko svaki put pre korišćenja ne budete prali ruke. Prednji deo, naročito ekran, takođe nije otporan na otiske prstiju, međutim, to ni u kom slučaju ne smanjuje čitljivost ekrana. Bočne strane načinjene su od matirane plastike.

Sa prednje strane nalazi se i dekorativna metalna traka širine oko 5mm. Ona omogućava lakši prelaz između prednje i bočnih strana. Ukoliko vam se desi da ispustite 6120, ova ivica će, naravno ukoliko budete imali sreće, ublažiti udarac što će za rezultat dati nekoliko ogrebotina na ivici.

Za mesec i po dana koliko sam koristio ovaj telefon nije bilo nikakvih loših iskustava za kvalitetom plastike ne uzimajući u obzir delove koji su pravi magnet za otiske prstiju. Malene ogrebotine su se pojavile po čitavom telefonu ali su bile gotovo neprimetne. Poklopac baterije je veoma čvrst i zategnut, međutim, kod našeg modela bio je blago oslabljen. Međutim, ukoliko ne mislite stalno da ga dodirujete, sigurno je da to nećete ni primetiti.

Kvalitet izrade je veoma dobar – nema delova koji stvaraju škriputavi zvuk, koji su oslabljeni (osim malopre pomenutog problema sa zadnjim poklopcem). Nakon korišćenja, model 6120 Classic bio je kao nov i činilo se da nije nimalo izgubio na svojoj čvrstoći.

Ovaj smart telefon dostupan je u dve boje – crna i srebrna, dok su ivica prednje strane i navigaciona grupa obojeni su jednom bojom bez obzira koju varijantu odaberete.

Sa gornje strane ekrana nalazi se slušalica koja nije pokrivena ničim što znači da će za nekoliko nedelja biti prepuna prašine i ostalih nečistoća. Sa leve strane nalazi se QVGA kamera za video konferenciju u 3G mrežama, a tu se nalazi i taster za uključivanje/isključivanje okružen narandžastim prstenom.

Sa leve bočne strane, na onom mestu gde se obično nalazi taster za kontrolu jačine zvuka, Nokia 6120 ima zvučnik za reprodukciju melodija zvona. Ovaj zvučnik nudi nivo zvuka koji je viši od prosečnog, međutim, kvalitet nikako nije savršen ali je i dalje dovoljan za melodije zvona. Pored toga, ovaj zvučnik širi zvuk tako da ćete imati osećaj da je nekoliko zvučnika postavljeno oko vas.

Sa leve strane nalazi se slot za memoriju (microSD, a proizvođač tvrdi da nema podrške za SD 2.0 kartice). Ova utičnica pokrivena je plastičnim zatvaračem koji je povezan sa kućištem a ispod se nalazi otvor za provlačenje trake za nošenje telefona oko vrata.



Sa desne strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka koji je blago izdignut u odnosu na okruženje tako da ga možete pronaći u toku konverzacije i podesiti jačinu tona bez potrebe da sklanjate telefon sa vašeg uha. Na donjem delu ove strane nalazi se taster kamere.


Na dnu se nalazi utičnica za punjač (novi tip – 2mm) kao i miniUSB slot (nije dostupno punjenje preko USB-a), kao i 2.5mm audio priključak za priključivanje slušalica. Kada telefon okrenete na stranu ugledaćete kameru, naime, sočiva kamere i LED blic. Sočiva se nalaze na svetlo sivom panelu i blago su udubljenja u kućište.


Video klip "Spoljašnjost telefona" (31,8 mb, avi)

Ekran

Aparat poseduje TFT ekran rezolucije 240x320 a dužina dijagonale je 2’’ (40.5x30.5mm). Zahvaljujući njegovoj maloj dijagonali u odnosu na rezoluciju, slika na ekranu je prilično dobrog kvaliteta i veoma oštra. Kao što smo rekli, nalazi se ispod zaštitnog plastičnog sloja.

Ekran ima mogućnost prikazivanja do 16 miliona boja, pruža jasnu i svetlu sliku koja je odlično vidljiva u svim okruženjima. Pri direktnim sunčevim zracima ekran postaje crno-beli, međutim, zahvaljujući ogledalu koje je u osnovi sve informacije ostaju savršeno čitljive. Kada se aparat malo podigne slika počinje da bledi ali bez ikakvog uticaja na kvalitet. Imajući u vidu činjenicu da je ovo jedan od najjeftinijih smart telefona koji se mogu naći na tržištu, ovaj ekran predstavlja ekskluzivni dodatak.

Tastatura

Kada sam prvi put ugledao 6120 njegova tastatura je izazvala pomešana osećanja u meni. Sa jedne strane, tasteri su uobičajenog pravougaonog oblika i jednako su položeni u formi asketske tastature. Ipak, sa druge strane, ovaj pad je potpuno ravan a svi tasteri su blizu jedan drugog, te se čini da nije potrebno puno vremena da se ovakva tastatura savlada.

Tasteri su načinjeni od sjajne plastike, slično tipu koji je korišćen za izradu ostalog dela kućišta dok su programabilni tasteri izrađeni od matirane plastike. Navigacioni pad je sastavljen od dva elementa – centralni Action taster i njegova ivica služe za direktne pritiske. Ova ivica je jedini element na tastaturi koji se izdvaja iznad površine tastature budući da svi ostali delovi uronjeni u kućište.


Navigaciona grupa može vam zadati malo problema zbog svog neobičnog izgleda programabilnih tastera. Obično se ovi tasteri nalaze odmah ispod ekrana, zauzimajući prostor između navigacionog tastera i odgovarajuće ivice.

Međutim, postoji nekoliko izuzetaka, npr. Nokia 3250 kod kojeg se tasteri menija i programabilni tasteri nalaze na istom nivou. Kod modela 3250 ovi tasteri su blago ispupčeni van kućišta. U slučaju aparata Nokia 6120 Classic ova izgled je pomalo varljiv budući da su svi tasteri poprilično ravni tako da će vam sigurno trebati neko vreme da se naviknete na njih.

Rad sa numeričkim padom je veoma lak – uprkos ograničenom padu i malim tasterima veoma ga je lako koristiti te su pogrešni pritisci relativno retki. Možda se ovaj numerički pad neće svideti nekima po pitanju veličine i zgusnutih tastera. Tako da je bolje da ga prvo isprobate pre kupovine – čisto da se uverite da možete njime rukovati na pravi način.

Nazivi na tasterima osvetljeni su belim pozadinskim svetlom tako da su svi nazivi jasni na crnim tasterima. Osim toga, svi tasteri su jednako osvetljeni belom bojom. I pored toga što je navigaciona grupa malo tamnija veoma je lako pročitati nazive u mraku. Jačina pozadinskog osveljenja je prilično skromna tako da vam se prilikom dugog unošenja teksta oči neće zamoriti.

Trajanje baterije

Aparat poseduje BL-5B bateriju kapaciteta 820mAh. Proizvođač tvrdi da baterija može obezbediti 3 sata razgovora i 216 sati u režimu mirovanja. Kada je uređaj bio u „punom“ režimu (20-30 minuta razgovora dnevno, 10-15 poruka, ICQ klijent online i preslušavanje radio stanica jedan sat dnevno) korišćenja, baterija 6120 izdržala je 1-1.5 dana. Ukoliko ga budete manje koristili, baterija aparata 6120 će izdržati 3 dana u najboljem slučaju.

Postolje za SIM-karticu nalazi se odmah ispod baterije. Veoma je čvrsto postavljeno tako da će vam biti potreban neki oštar predmet da ga izvadite.

Specifikacije hardvera, memorija

Ovaj model poseduje Freescale platformu – po pitanju hardvera Nokia 6120 Classic je identična kopija aparata Nokia 6290, sa velikim brojem opcija podešavanja od OMAP 2420 (Nokia N93, Nokia N95). Platformu pokreće ARM11 procesor. Kod modela Nokia 6120 procesor radi na 369MHz. Kao i kod Nokia-je 6290 nema hardverskog 3D akceleratora; međutim, ovo je delom učinjeno zbog Feature Pack-a 1 sa kojim se aparat isporučuje.

Zahvaljujući svom softveru Nokia 6120 Classic se veoma dobro pokazao. Ne samo po pitanju rezultata našeg testiranja, već i kada je reč o brzini navigacije menijem i vremena odziva. Otvaranje menija, promena različitih aplikacija – sve se ovo dešava za samo nekoliko sekundi. Modelu Nokia 6120 Classic potrebno je nešto više od 2-3 sekunde da otvori imenik, dok ga recimo N80 odmah otvara ali zadatke vrši sporije nego 6120.

Količina memorije koja je dostupna korisniku je negde oko 20Mb, dok čitava RAM banka meri 64Mb. Nikakva ograničenja nisu primećena kada se radi o Heap-u ili veličini izvršnih aplikacija. Obezbeđeno je 128Mb flash memorije (NAND) sa 35Mb koji su dostupni korisniku.

Kada rezultate Jbenchmark testa aparata 6120 uporedimo sa drugim uređajima, postaje jasno da postoji jaz između konkurentskih modela. Po pitanju performansi Nokia 6120 Classic bliža je aparatu Nokia N95, osim kada su u pitanju testovi koji podrazumevaju 3D akcelerator gde beznadežno zaostaje.

USB, Bluetooth

USB. Telefon se isporučuje sa USB 2.0 podrškom, a po uspešnom povezivanju sa računarom, možete odabrati neki od sledećih režima:

Data Transfer (Mass Storage USB) – memorijska kartica je dostupna, nisu potrebni driver-i, a operativni sistem identifikuje telefon automatski. Brzina prenosa podataka je oko 950Kb/s (USB2.0)
PCSuite – koristi se za upravljanje uređajem preko Nokia PC Suite-a, omogućava sve karakteristike telefona, backup podataka itd.
Media Player (MTP protokol) – sinhronizacija sa Windows Media Player-om

Bluetooth. Smart telefon poseduje EDR omogućeni Bluetooth 2.0 zajedno sa sledećim profilima:

Generic Access Profile (GAP). Obezbeđuje osnovu za sve ostale profile.
Object Push Profile (OPP). Osnovni profil za slanje „objekata”.
Hands-Free Profile (HFP). Omogućava upotrebu handsfree opreme za automobile koja komunicira sa mobilnim telefonima u automobilu.
Headset Profile (HSP). Najčešće korišćeni profil, obezbeđuje podršku za popularne Bluetooth slušalice koje se koriste sa mobilnim telefonom
Human Interface Device Profile (HID). Obezbeđuje upotrebu Bluetooth tastature
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP). Obezbeđuje mogućnost prenosa zvuka do bežičnih Bluetooh slušalica.
Audio Video Remote Control Profile (AVRCP). Kontrola reprodukcije muzike sa bežičnih slušalica.
Dial-Up Networking Profile (DUN). Ovaj profil obezbeđuje standard za pristup internetu i ostalim dial-up servisima preko Bluetooth-a.
File Transfer Profile (FTP). Obezbeđuje pristup sistemu fajlova na drugim uređajima.

Najveća brzina koja se može postići sa Bluetooth konekcijom modela 6210 je oko 100Kb/s. Takođe smo testirali njegov A2DP profil sa parom Samsung SBH-100 slušalica koje su radile veoma dobro – upravljali smo listom pesama, vršili preskakanje deonica u okviru numera i podešavali jačinu zvuka.

Kamera

Telefon se isporučuje sa instaliranom 2MP CMOS kamerom, koja se po pitanju kvaliteta ne razlikuje od većine drugih koje postoje na modelima pokretanim S60 platformom. Kreira prosečne fotografije a u uslovima slabe osvetljenosti na fotografijama se pojavljuje dosta šuma, balans boja vuče na zeleno, dok LED blic nije od velike pomoći.

(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG
(+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG (+) Uvećaj, 1600ő1200, JPEG

Korišćenjem podešavanja možete izabrati jednu od sledećih rezolucija fotografija – 1600x1200, 1152x764, 640x480 i 320x240 piksela. Kvalitet fotografija varira od visokog do osnovnog, sa normalnim kao zlatnom sredinom. Postoje režimi fotografisanja kao što su single shot, multi-shot, self-timer (tajmer za slikanje samog sebe, 10, 20, 30 sekundi).Takođe možete koristiti noćni režim fotografisanja, podesiti uravnoteženje beline (Sunny, Incandescent, Fluorescent). Što se tiče efekata na raspolaganju su vam crvenkasto-smeđa, crno-bela i negativ. Kao što sam pomenuo ranije blic koristi LED tehnologiju. Digitalni zum može da bude aktiviran pritiskom navigacionog tastera. Ostala podešavanja koja vredi pomenuti uključuju Panorama režim.

Video klipovi se snimaju u prosečnom kvalitetu, kao i kod drugih ne-video/foto centriranih modela. Dostupne su rezolucije od 320x240, 176x144 i 128x96 piksela pri brzini od 15fps. Nokia 6120 sve klipove čuva u .3GP formatu a pri snimanju klipova možete isključiti snimanje zvuka. Što se tiče ograničenja po pitanju trajanja klipa ono ne postoji izuzev za MMS režim.

VoIP

Ova karakteristika preuzeta iz E serije, zadržala je ista podešavanja i prilično je lagana za upravljanje. SIP protokol omogućava da pozivate premošćavajući GSM operatera (mada vam je i dalje potreban operater IP telefonije). Međutim, kako telefon nema ugrađenu WiFi mogućnost povezivanja, sumnjam da će nekom većem broju korisnika ova karakteristika biti interesantna. Kada koristite GPRS konekciju dolazi do uobičajenog kašnjenja od 10 do 20 sekundi pa takva vrsta razgovora nema mnogo smisla. Govoreći o alternativama ugrađenoj SIP podršci treba razmotriti Fring, koji omogućava online chat bez potrebe korišćenja tekstualnih poruka i plaćanja operatoru za njih. Ovo bi za neke korisnike mogla biti interesantna karakteristika.

Prethodno instalirane aplikacije i sadržaji

Nokia 6120 smart telefon koristi treće izdanje S60 platforme pojačano Feature Pack-om 1 bez nekih vitalnih promena predstavljenih za ovaj određeni model. Telefon se isporučuje sa tri igre: Marble, City Box i Highroller Casino. Sve ove igre izgledaju vrlo dobro, pa će vam dobro doći u trenucima dokolice kada želite da prekratite vreme.

Paket dodatnih aplikacija dostupnih za ovaj telefon je dosta loš:

QuickOffice - služi za pregled Microsoft Office dokumenata. Nokia 6120 se isporučuje sa prethodno instaliranom limitiranom verzijom aplikacije – editovanje nije podržano, tako da možete samo pregledati dokumente. Kompletna verzija je dostupna u dodatnu naplatu.

Adobe PDF – ova aplikacije naravno služi za čitanje PDF dokumenata i dostupna je na velikom broju drugih telefona. Na modelu 6120 radi veoma dobro i nismo imali nikakvih problema prilikom njene upotrebe.

Radio – radi sa FM (pokreće se samo kada su priključene slušalice) ili usmerenim radio programom. Kvalite prijema koji omogućava ova aplikacija nije ništa na šta bi se mogli požaliti i u liniji je sa drugim ponudama na Nokia brendiranim telefonima.

Telefon takođe poseduje 3 prethodno instalirane teme – Standard plavu, koja se prvi put pojavila sa Feature Pack-om 1, kao i crnu i crvenu temu.

Pozicioniranje

Nokia 6120 je ulazak kompanije na jedno novo polje. Pre ovog modela svi Nokia brendirani smart telefoni su bili podeljeni u dve serije. N seriju – smart telefone namenjene multimedijalnim sadržajima, koje je proizvođač nazivao multimedijalnim računarima i pozicionirao na odgovarajući način. Drugi opseg je predstavljala E serija – poslovna rešenja namenjena korisnicima u kompanijama. Ove modele je karakterisao različit dizajn i potpuno drugačije reklamne kampanje. A nije slučajno što je Nokia 6120 u svom nazivu dobila sufiks „classic“ jer je pozicionirana kao model bez suvišnih ukrasa. U suštini ovaj model bi mogao korisnike da podseti na model 6233 zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, normalnim izgledom i bogatim setom karakteristika.

U Nokia-i su očigledno shvatili činjenicu da većina korisnika kada bira smart telefon, nije svesna šta je u stvari u pitanju. Ali, dok je kompanija pre na sve načine želela korisnicima da naglasi šta kupuju, kod Nokia-e 6120 akcenat nije na ovom detalju. Ovaj telefon je rešenje namenjeno masovnom tržištu i što je još važnije jedan deo korisnika će se odlučiti za njega zbog njegovih karakteristika, dok će drugi da ga odaberu zbog dizajna, malih dimenzija i estetskog izgleda.

Modeli Nokia 6120 i 6121 se razlikuju samo po jednom detalju kada je u pitanju funkcionalnost – Nokia 6120 poseduje podršku za 3G mreže WCDMA/HSDPA 850/2100 dok Nokia 6121 koristi frekvencije 900/2100. U stvari postoji još jedna stvar – kolor šeme, pet koliko poseduje 6121 (crn,a bela, plava, pink i zlatna) nasuprot dve kod 6120.

Utisci

Kvalitet prijema ni u jednom trenutku nije bio problematičan sa modelom Nokia 6120 Classic – razgovor je zvučao jasno i glasno kod oba sagovornika, čak i glasniji nego što smo očekivali. Vibracija je prosečne jačine, i ukoliko se telefon nalazi u blizini tela osetićete je. Jačina zvuka koju reprodukuje zvučnik je iznad proseka i kao što smo već rekli zvuk je kristalno jasan. Čak ni pri najvišem podešavanju jačine zvuka nema pojave pucketanja. Ovo naročito može da bude korisno kada se nalazite na otvorenom u bučnom okruženju.

Cena modela Nokia 6120 Classic je već opala za određeni procenat, a za očekivati je da padne još više u periodu do nove godine.

Nokia 6120 Classic ima direktnog rivala kada je u pitanju cena i funkcionalnost i to je model Nokia E50. Međutim, Nokia E50 se već nalazi neko vreme u prodaji, tako da je pitanje koliko su ova dva modela zaista konkurentna. Govoreći o prednostima modela E50 navešćemo metalno kućište kao i džojstik za svrhu navigacije. Ali sa druge strane Nokia 6120 koristi novu i poboljšanu platformu, poboljšani softver i za nijansu bolju kameru. Što se tiče razlike u ceni između ova dva modela E50 je nešto jeftiniji, ali treba imati da će ova cena modela E50 ostati dok traju zalihe, dok se tek treba očekivati pojeftinjenje modela 6120.

Ukoliko o modelu Nokia 6120 razmišljate samo kao o uređaju koji karakteriše funkcionalnost smart telefona, definitivno ćete naći veliki broj modela koji mogu da mu budu konkurentni, ali ukoliko malo bolje porazmislite i uporedite neke funkcije, shvatićete da je 6120 iznad konkurencije (izuzev za gore pomenuti E50). Tehnički, u pitanju je jedan od najdostupnijih smart telefona, koji radi na Feature Pack 1 i pokreće se jednom od najefikasnijih platformi. U ovom smislu čini se da će Nokia 6120 imati pristojan vek trajanja, ali ovo nije jedini razlog. Niokia 6120 je telefon koji bi zaista mogao da postane ponuda koja će dugo trajati, ne u smislu stabilnosti prodaje, već u smislu konstantne zahtevanosti u dugom vremenskom periodu. Njegova potencijalna grupa korisnika je veoma široka – ovaj smart telefon bi lako mogao da bude izbor studenata, ili korisnika koji žele da za razumnu cenu dobiju model bogat karakteristikama. Ali ono što je još važnije, jeste da će ova grupa korisnika činiti ne naročito značajan deo u odnosu na druge korisnike koji će primetiti i zavoleti 6120 iz nekog drugog razloga.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024