Iconia Smart 2010
2010. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Acer Iconia Smart
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Acer Iconia Smart. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Acer Iconia Smart vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Acer ICONIA Smart: Prvi pogled

Počećemo od činjenice da je Acer ICONIA Smart glavni Android proizvod ove kompanije. Istovremeno, smatram da ovaj model zaslužuje sopstvenu klasu zbog svojih dimenzija, oblika i odnosa stranica ekrana. Pogledajmo komponente koje čine ovaj model.

Dizajn i materijali tela

U ovoj sekciji ću biti pristrasan jer mi se dopada model ICONIA Smart na prvi pogled. Ponekad se dešava da određeni smart telofoni jednostavno nisu lepi, ali vam se opet svide. Jedinstvena prodajna tačka ovog modela je njegov priduženi ekran i slično telo.

Telo telefona je napravljeno od metala slično modelu HTC Legend. Plastika je korišćena samo sa zadnje strane (poklopac baterije i slotovi microSD i SIM kartica) i sa gornje strane (gde je smeštena antena). Možemo lako da telefon nazovemo skupim u smislu kvaliteta izrade u korišćenih materijala. Uređaj je prijatan za držanje u ruci.

Bočne, gornja i donja strana su izrađene od plastike. Ekran je pokriven staklom ili sličnim materijalom. Ekran s elako prlja.

Dimenzije i izrada

Acer Smart nije naročito širok ali je zato vrlo dugačak. Pogledajte sliku i uporedite ovaj model sa HTC Desire.

Ovaj telefon je veoma dugačak. Sa druge strane ova njegova karakteristika čini Acer smart neobičnim među svim trenutnim Android smart telefonima. Ne možete pronaći mnogo telefona koji izgledaju kao što izgleda Acer ICONIA.

Dimenzije i težina uređaja su sledeće: 141.7 x 64.5 x 13.6 mm, 185 g. Pogledajte kako telefon stoji u ruci.

Kvalitet inženjerskog primerka je dobar. Nisam mogao da nađem nikakav nedostatak ovde.

Kontrole

Ispod ekrana imamo standardne "robot" tastere smeštene na dugom hardverskom tasteru. Ako ništa drugo makar nije senzorski taster. Jedinica je laka za korišćenje.

Sa desne strane se nalaze veliki i pogodni tasteri za kontrolu jačine zvuka i kameru. Sa leve strane se nalaze plastični zatvarači koji prekrivaju microUSB i HDMI portove.

Taster on/off je smešten sa gornje strane. Ovaj taster je velik i može da se lako pritisne. Pored njega se nalazi 3.5mm priključak za slušalice.

Ekran

Kod modela Acer Smart ekran je taj koji prvo primetite. On je kod ovog modela važniji nego kod bilo kojeg drugog smart telefona. Ekran se obično koristi za prikazivanje informacija, ali kod modela Smart ekran je deo njegovog dizajna. Pomenućemo speciifkacije ekrana.

U pitanju je TFT ekran oseltjiv na dodir dužine dijagonale 4.8“ odnosa stranica 21:9. Reprodukcija boja je lošija nego kod S-LCD ili AMOLED ekrana, ali je slika lepa. Uglovi vidljivosti su odlični sa odgovarajućim osvetljenošću za sunčane dane.

Kod modela Acer Smart u pitanju imamo igre i reprodukciju aplikacija. Ne mogu reći ništa posebno jer nisam mogao da proverim rad programa treće strane na smart telefonu. Ispod su dati screenshot-ovi sa standardnim softverom i stavkama menija.

Interfejs

Nema ništa posebno da se pomene ovde. Standardni OS Android 2.3 je upotpunjen sa vlasničkim Acer korisničkim interfejsom. Možete pronaći paket aplikacija i Acer tastaturu na ekranu.

Platforma

Uređaj je izgrađen na Qualcomm MSM8255 platformi sa 1GHz procesorom. Telefon je opremjen sa 512 MB RAM-a i 8GB interne memorije za korisničke podatke. Slot microSD memorijske kartice je takođe dostupan.

Ovde takođe moramo da pomenemo 8MP kameru sa autofokusom i blicem, Dolby Mobile i DLNA podršku. Telefon ima i frontalnu 2MP kameru za video pozive i autoportrete.

Zaključak

Acer ICONIA Smart će se pojaviti u mesecu aprilu. Ukoliko kompanija predstavi ovaj model sa nešto nižom cenom on bi mogao da privuče značajnu pažnju kupaca. Sa druge strane on će biti svakako primećen zahvaljujući svom izgledu.

Uređaj je neobičan zbog svog odnosa stranica ekrana. Sa jedne strane on je čudan, ali ovaj ekran se može koristiti za čitav niz namena od čitanja knjiga, dokumenata i internet članaka pa do pregleda widescreen videa.

Opis:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali tela: plastika i metal
  • OS: Android 2.3 i vlasnički Acer korisnički interfejs
  • Mreže: GSM/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 900/2100
  • Procesor: 1 GHz na Qualcomm MSM8255
  • OS: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 8 GB + microSD slot
  • Interfejsi: Wi-Fi (b/g/n/), Bluetooth 2.1 (A2DP), microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5mm priključak za slušalice.
  • Ekran: kapacitivni 4.8" TFT ekran rezolucije 1024x480 (HXGA) i automatdko podešavanje jačine osvetljenja
  • Kamera: 8 MP autofokusom; video snimanje u 720p (1280x720) rezoluciji; uparena sa LED blicem; frontalna 2MP kamera za video pozive
  • Navigation: GPS on gpsOne chip of Qualcomm (A-GPS support) platform
  • Navigacija: GPS na gpsOne Qualcomm (A-GPS podrška) platformi
  • Baterija: ukloniva 1500 mAh Li-Ion
  • Dimenzije:141.7x64.5x13.6 mm
  • Težina: ~185 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024