Wave M S7250 2011
2011. godina
"
EXT nema
mAh
 
 
Test mobilni telefon Samsung Wave M S7250
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Wave M S7250. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Wave M S7250 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test GSM-telefona Samsung Wave M (S7250)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB-kabl
  • Žične stereo slušalice
  • Garancija i uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Južnokorejska kompanija Samsung je počela da prodaje tri smart telefona bazirana na Bada 2.0 operativnom sistemu: Wave Y – najslabiji, zatim Wave M – model srednjih performansi i vodeći Wave 3. O prvom i poslednjem smo već nešto govorili, a ovaj test će biti posvećen modelu Samsung Wave M S7250.

Cena po kojoj je ovaj model dostupan je pomalo nerealna obzirom da se glavni konkurent ovom modelu kada je reč o Android uređajima, Samsung Ace može kupiti po nešto nižoj ceni, a poseduje slične tehničke karakteristike. Ostaje nada da će cena ovog modela kako vreme bude prolazilo biti konkurentnija Android uređajima.

Dizajn, veličina, kontrole

Nažalost, južnokorejski dizajneri se nisu potrudili da nove uređaje na neki način načine drugačijima u odnosu na Samsung Android uređaje, pa su tako svi pomenuti modeli kao što su Galaxy S II, Galaxy S ili Galaxy R slični. Naravno, to ne mora da bude samo po sebi loše, jer je dizajn uređaja dobar i zaista je teško načiniti ih drastično drugačijim po pitanju izgleda.

Smart telefon, Samsung Wave M je monoblok model dimenzija 113.8x63.3x12.2mm i težine 121 gram. Ovaj uređaj je u potpunosti izrađen od izdržljive polu sjajne plastike u dve boje – tamno sive (za metal) i bočnih delova koji su crni. Ekran nije zaštićen specijalnim staklom. Takođe, treba reći nešto o praktičnosti materijala. Otisci prstiju su vidljivi na telu uređaja i ekranu. Takođe, treba pomenuti da je kvalitet izrade kućišta odličan i čak i pri jačim pritiscima ne pojavljuju se škriputavi zvukovi niti pomeranje panela.

U ruci uređaj stoji lepo, ali je njegov zadnji panel po mom mišljenju suviše gladak i klizav. Uređaj je takođe veoma lako smestiti u džep farmerki, pantalona, ali ako ga stavite u džep košulje biće vidljiv.

Senzor blizine nalazi se sa prednje strane kao i frontalna kamera. Zvučnik karakteriše snažna jačina zvuka, a sagovornik će vas odlično čuti. Ispod ekrana nalaze se dva tastera osetljiva na dodir: kontekstualni meni i End/Back tasteri koji su osvetljeni plavim svetlom. Između njih nalazi se taster „Home“ u okviru pravougaonika sa zaobljenim ivicama. Njegovo pritiskanje je meko a hod tastera kratak. Jednim pritiskom se vraćate na početni erkan, dvostrukim pokrećete aplikaciju, a dugim pritiskom sa zadržavanjem pojavljuje se meni menadžera zadataka. Ukoliko se nalazite na desktopu prelazite na specijalni panel nazvan Live Panel.

Mikrofon i microUSB slot su smešteni sa donje strane a sa gornje strane nalazi se standardni 3.5mm priključak za slušalice. Sa leve strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka. Malo iznad nalazi se otvor za provlačenje trake za nošenje telefona. Sa desne strane nalazi se on/off taster koji služi i za zaključavanje uređaja.

Sa zadnje strane uređaja nalazi se sočivo kamere, blic i zvučnik. Slot SIM kartice se nalazi iznad baterije, dok je slot memorijske kartice ispod baterije.

Samsung Wave M (levo) i Samsung Ace:

Samsung Wave M (levo) i Samsung Omnia W:

Samsung Wave M (levo) i Samsung Galaxy S i9000:

Samsung Wave M (levo) i Samsung Wave Y:

Ekran

Treba pomenuti da je dijagonala ekrana ovog modela 3.65" (fizičke dimenzije su 77x51mm), dok najbliži konkurenti modela bazirani na Androidu imaju dužine dijagonale od 3.2" do 3.5" izuzev modela Huawei IDEOS čija je dužina dijagonale 3.7". Međutim, dostupan je OS Bada Samsung Wave II (košta manje i kao matricu koristi Super clear LCD) koji karakteriše dužina dijagonale ekrana od 3.7" rezolucija 480x800 piksela. Kod modela Samsung Wave M rezolucija je 320 x 480 piksela, dok je gstina matrice 158 pikslea po inču. Model S7250 karakteriše TFT-LCD matrica. Ekran odlikuje kapacitivna tehnologija, podržana su i dva istovremena pritiska (multitouch). Osetljivost je prosečna, i nije vidljiva pikselizacija.

Uglovi vidljivosti su odlični, međutim ukoliko ekran blago zakrenete na levoslika gubi kontrast, ako zakrenete na desno boje se menjaju, a na dole se smanjuje jačina osvetljenja. Ukoliko ovaj ekran uporedimo sa ekranom modela smausng Wave II, on jasno gubi. Kvalitet slike modela Samsung Ace i S7250 je približno isti, pri čemu je jedina razlika ta što Ace ima dinamički opseg i veći broj boja koje može da prikaže.

Osvetljenost se reguliše manuelnim putem (10 podeoka) budući da uređaj ne poseduje senzor ambijentalnog osvetljenja. Osvetljenost ekrana nije visoka ali se on ponaša relativno dobro prilikom izlaganja sunčevim zracima. Kada okrenete telefon na stranu, automatski se okreće i prikaz slike na ekranu što je postignuto ugrađenim akcelerometrom.

U okviru podešavanja ekrana moguće je podesiti automatsku rotaciju, vreme pozadinskog osvetljenja, veličinu slova (mala, srednja i velika), tip slova, pozadinsku fotografiju i temu. Kod modela Samsung Wave M postoji opcija koja pokazuje procenat napunjenosti baterije. Dostupna je mogućnost podešavanja vremena posle kojeg će se isključiti pozadinsko osvetljenje, (15 sekundi, 30, 1 minut, 3 i 10 minuta), zatim tastature (1.5 sekunda, 6, uvek uključena, uvek isljučena.

Ekran modela Samsung Wave M po mraku

Uglovi vidljivosti modela Samsung Wave M

Ekrnai modela Samsung Ace i Samsung Wave M (desno)

Baterija

Uređaj koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 1350 mAh, oznake EB494358VU. Reč je o potpuno istoj bateriji koja se koristi kod modela Gio i Fit. Proizvođač tvrdi da ova baterija može da obezbedi 480 sati rada u režimu mirovanja, vreme razgovora je 6.5 časova.

Baterija će se u potpunosti isprazniti uz 15 – 25 minuta razgovora dnevno, tri sata upotrebe Wi-Fi interneta (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i njihovo instaliranje) oko tri časa korišćenja mobilnog interneta i nekoliko sati slušaja muzike, ukoliko koristite telefon nekih 9-10 sati. Generalno Bada smart telefoni nude otprilike isto vreme trajanja baterije kao iAndrodi uređaji.

Za USB punjenje je potrebno oko 2 časa dok je preko električne mreže potrebno oko 1 čas.

U podešavanjima koja nose naziv „About phone“ postoji stavka koja prikazuje napunjenost baterije u procentima, što pojednostavljuje proces testiranja potrošnje energije za pretraživače, ali i prosečnom korisniku da dobije tačniju informaciju koliko je njegova baterija uređaja ispražnjena.

Mogućnosti povezivanja

Telefon koristi GSM mreže (850/900/1800/1900) i 3G (900/2100). Brzine prenosa podataka su za HSDPA do 7.2 Mbps i EDGE (klasa 32). Dostupne su opcoje za omogućavanje i onemogućavanje prenosa aketa podataka, odabir režima mreže, konektivnosti mreže.

Uređaj podržava bežični 802.11 b/g/n standard. Uređaj se može koristiti kao pristupna tačka (WiFi Hotspot). Kada se poveže sa računarom S7250 je definisan kao USB Flash uređaj ili USB modem. Za povezivanje sa računarom preko WiFi morate instalirati program Samsung Kies. U podešavanjima je dostupna specijalna stavka. Transfer fajlova i sinhronizacija se izvode preko USB 2.0 standarda.

Bežični Bluetooth je verzije 3.0 sa A2DP (AVRCP, HFP, HSP, PBAP), takođe je dostpan u microUSB 2.0 (HighSpeed).

Memorija i memorijska kartica

Proizvođač je iz nekog razloga odlučio da sakrije količinu RAM-a, što je čudno jer je reč o smart telefonu, a korisnik vrši podešavanje koliko se aplikacija može pokrenuti da se telefon ne uspori.

Uređaj poseduje 214MB RAM-a, pri čemu je korisniku na raspolaganju 160MB. Dostupna je 2GB memorijska kartica. Ukoliko korisnik želi, sve aplikacije se mogu prebaciti na microSD, ali morate biti pažljivi jer neki sadržaji mogu da vam budu nedostupni. Korisnik ima mogućnost brisanja sadržaja memorije i memorijske kartice ili formatiranje.

Kamera

Telefon ima 5MP kameru sa autofokusom i sa jednosekcijskim LED blicem. Takođe, uređaj poseduje i jameru sa prednej strane, lai njena primena nije jasna jer ne psotoji nijedna aplikacija koja je povezana za korišćenjem ove kamere. Ima nekoliko opcija koje su navele Samsung da implementira ovu kameru, ali one nisu naročito verovatne.

Maksimalna rezolucija fotografija je 2560x1920 piksela, dok je za video (bez autofokusa) 640x480 piksela pri 25 fps. (Samsung Ace - 320x240 @ 30 f / s, Samsung Wave II, 1280x720 piksela). Kvalitet fotografija je veoma dobar: korektna definicija uravnoteženja belog, ekspozicije, odlični detalji, minimalna količina digitalnog šuma. Iz EXIF informacija se mogu saznati brojni detalji koji su potrebni. Minimalna vrendost ISO je 50, maksimalna 400. Blic deluje sa udaljenosti do 2 - 2.5m.

Nije dostupan zaseban taster za aktiviranje kamere, tako da je neophodno da je pokrenete iz menija.

Interfejs foto režima: sa leve strane je režim fotografisanja (pojedinačni snimak, detekcija osmeha, panorama, kontinualno fotografisanje), scene (landscape, night, sport, indoor, beach, sunset, etc.), prebacivanje na prednju kameru, podešavnaja blica.

Podešavanja foto režima:

  • Vrednost ekspozicije (od -2 do +2)
  • Režim fokusa (AF ili Macro)
  • Rezolucija (5 MP, 3.2 MP, 2 M, 0.3 MP)
  • Tajmer (auto, 100, 200, 400)
  • WUravnoteženje belog
  • ISO
  • Efekti (no, gray, sepia, negative)
  • Merenje (matrix, center-weighted, spot)
  • Detektovanje osmeha
  • Net
  • Review
  • GPS
  • Memorija (kartica il iinterna memorija)
  • Reset

Interfejs video režima: sa desne strane - režim snimanja (normal, for MMS), podešavanja jačine osvetljenja - desno prebacivanje sa videa na fotografije, prebacivanje na prednju kameru, podešavanje osvetljenja.

Podešavanje video režima:

  • Vredsot ekspozicije (od -2 do +2)
  • Rezolucija (640x480, 320x240, 176x144)
  • Tajmer (auto, 100, 200, 400)
  • Uravnoteženje belog
  • Efekti (no, gray, sepia, negative)
  • Net
  • Review
  • Memory (card or internal memory)
  • Reset

Galerija izgleda potpuno isto kao kod Android uređaja ali bez 3D efekata. Dostupne su sledeće opcije:

  • Set as (desktop wallpaper, wallpaper, lock screen, fotoopredelitel)
  • Turn
  • Trim
  • Data

Sa fotografije je moguće očitati EXIF informaciju:

Karakteristike videa:

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 2500 Kbit / sec
  • Rezokucija: 640 x 480 rezolcuija, 25 k / s
  • Audio kodek: AAC pri 61 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 16.0 KHz

Karakteristike video kamere sa prednje strane:

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 760 kbit / s
  • Rezolucija: 320 x 240, 15 f / s
  • Audio kodek: AAC at 60 kbit / s
  • Kanala: 1 kanal, 16.0 KHz

Primeri fotografija:

Performanse

U okviru modela Samsung Wave M instaliran je procesor radnog takta 832MHz. Isto važi i za Wave Y. Uređaj podržava multitasking što je lako proveriti: držite centralni taster Menu i pozovite listu pokrenutih aplikacija. Pojavljuje se lista sa ikonama. Možete da zatvorite sve aplikacije odjednom, ili pojedinačno.

Generalno, performanse ovog uređaja su se pokazale kao dobre – zamrzavanja i prekida rada ovog uređaja nije bilo. Po mom mišljenju interfejs uređaja je nešto glatkiji u odnosu na Samsung Ace i prikazuje se pri većem broju frejmova.

Softverska platforma i korisnički interfejs

Samsung Wave M odlikuje Bada 2.0 operativn sistem, verzija S7250DXXKJ5. Podsećanja radi, Bada operativni sistem je dostupan okviru Samsung Wave i Wave II odela koji su dobili verziju 2.0 u novembru, dok je Wave 723 model dobo update krajem novembra. Međutim, ništa značajno se nije promenilo ovde.

Za otključavanje ekrana modela Samsung S7250 potrebno je pritisnuti taster za uključivanje ili taster „Menu“ i zatim prevući prst preko ekrana. Kada se pojavi nova poruka pojavi se i specijalni bar na koji treba kliknuti i prevući ga sa desne na levu stranu, i obrnuto ukoliko postoji propušteni poziv. Na zaključanom ekranu prikazuje se vreme, datum i dan u nedelji.

Aparat po podrazumevanom podešavanju ima 5 desktop-ova (može se podesiti do 10), a svaki od njih ima set widget-a, prečica ili foldera. Da bi se to uradilo potrebno je zadržati prst na ekranu u trajanju od nekoliko sekundi, i nakon toga u okviru menija u donjem delu ekrana odabrati željenu stavku. Live Panel omogućava da prilagodite informacije koje su vam potrebne - vremenske podatkem informacije sa berze i druge informacije i one su vam stalno prikazane ažurirane na ekranu. U gornjem delu ekrana nalazi se padajući meni sa opcijama za brzo pokretanje WiFi koneckije, Bluetooth-a, isključenje svih zvukova, kao i rotiranje ekrana. Takođe, ovde se takođe nalaze i različita obaveštenja.

Glavnom meniju može se prići klikom na ikonu na donjem delu ekrana koji je predstavljen u vidu 4 x 4 rešetke. Za sortiranje prečica potrebno je kontinualno držati prst na jednoj od ikona i zatim povući u bilo kom pravcu. U ovom režimu pritiskom na X program se zatvara. Ikone sa donje strane ekrana su zamenjene, osim „Home“ i „Menu“.

Navigacija

Kao aplikacija za rad sa navigacijom mogu da se koriste Yandex Maps. U podešavanjima potrebno je pojedinačno aktivirati Location, A-GPS i Positioning".

  • Width
  • Longitude
  • Height
  • Rate
  • Direction
  • Number of satellites

Pozivanje

Za pozivanje potrebno je aktivirati tastaturu. Kada unesete broj, pojavljuje se lista kontakata čiji brojevi počinju unetim ciframa. Za ulazak u imenik kliknite na „Keyboard“ i zatim odaberite taster sa strelicama. Pojavljuje se nesortirana lista dolaznih, odlaznih i odbačenih poziva kao i dolaznih poruka. Od podataka prikazuju se ime osobe, broj, vreme i vrsta poziva.

Kada vršite pozivanje ili kada imate dolazni poziv na ekranu se pojavljuje prikaz slike pozivaoca, broj telefona i nekoliko tastaera:

  • Tastatura
  • Odgovaranje na poziv
  • Okončavanje poziva
  • Zvučnik (handsfree)
  • Isključivanje zvuka
  • Kontakti

Kontakti. Lista sortirana prema imenu. Kada kliknete na plus u gornjem levom uglu možete krierati novi kontakt. Tada možete dodati kontakt u omiljene kontakte ili dodati grupi.

U podešavanjima za pozivanje imate nekoliko opcija:

  • Preusmeravanje poziva
  • Poziv na čekanju
  • Crna lista
  • Brzo biranje
  • Odbijanje poziva i slanje poruke
  • Signali statusa
  • Senzor blizine

U opciji "Settings" dostupno je sledeće - "General"):

  • Trajanje poziva (svi pozivi, dolazni, odlazni)
  • Brojač poruka (Sve poruke, primljene i poslate)
  • Paketi podataka (all data received and sent)

Za sve tri opcije je dostupno komletno brisanje podataka

Poruke

U okviru „Message“ prikazuje se lista svih opcija. Iznad su "Conversation" i „Optional“ stavke. U okviru ove druge stavke moguće je kreirati folder, videti SMS, locirati ga na SIM-karticu i dodati kontakt na „black list“ ili spam listu.

Sve poruke se prikazuju u okviru chat-a. Štaviše, ukoliko je korisnik dodelio avatar, on je vidljiv na ekranu odmah pored teksta i zaista odlično izgleda.

Unos teksta se izvodi na ćirilici i latinici. Promena jezika se vrši tasterom. Ukoliko zadržite prst na polju za unos, pojaviće se pointer. On pomaže da tačnije odredite poziciju kursora i na primer ispravite pogrešno uneto slovo.

Simboli na vertikalnoj tastaturi su veliki tako da je njihovo unošenje veoma zgodno. Pored toga, činjenica je ekran uvećan omogućava korišćenje i većeg fonta. Takođe, uvećanje dužine dijagonale ekrana nije uticalo samo na slova, već i na veličinu dolaznih i odlaznih SMS poruka.

Aplikacije

Apliakcija za Bada 2.0 nema mnogo, ali se one pojavljuju lagano na App Store okviru Samsung App. Ovde je lista instaliranih aplikacija.

Samsung Apps.

Calendar. U gornjem redu se nalazi nekoliko tabova: mesec, dan i lista događaja. Ispod se nalazi mogućnost za kreiranje događaja kao i kalendar.

Social portal. Nakon podešavanja naloga naredne funkcije mogu da budu kontrolisane direktno sa telefona: sve dolazne poruke i update-ovi sa društvenih mreža. Sve poruke odlaze u pojedinačni direktorijum. Tu je opcija za upravljanje elektronskom poštom u realnom vremenu kao i događajima povezanim sa različitim nalozima, zatim opcije za sinhronizaciju sa online portalima i društvenim mrežama.

Ch @ tOn. Servis koji omogućava da organizujete tekstualnu komunikaciju između korisnika pri čemu sve što je potrebno da uradite je samo da unesete svoj mobilni broj. Naplata za ovu uslugu će biti izvršena samo na osnovu prenesenih informacija. Glavna karakteristika je mogućnost čuvanja konverzacije sa jednim sagovornikom i mogućnost kreiranja konverzacije sa više od jedne osobe u isto vreme, mogućnost ostavljanja komentara „na zidu“ prijatelja, automatska analiza osobe sa kojom se komunikacija izvod najčešće, kao automatsko davanje ocena, slanje slika i video sadržaja drugim korisnicima, mogućnost komentarisanja medija, kao i mogućnost dodavanja različitih detalja porukama kao što su emotikoni, slike i muzika.

Clock. Stavka uključuje alarm, svetsko vreme, štopericu i tajmer.

Yandex.Maps.

Yandeks.Pochta.

Yandeks.Metro.

Yandex.Market.

Chat. Program za WL Messenger i Yahoo Messenger.

Notes. Kreiranje jednostavnih tekstualnih beleški.

Tasks. Kreiranje zadataka i njihovo sortiranje prema prioritetu, statusu ili datumu izvršenja.

My files. Funkcionalni pretraživač fajlova. U gornjem delu ekrana morate odabrati memoriju u okviru koje ćete vršiti pretragu fajlova - memorija telefona ili microSD kartica. Podršava kopiranje, brisanje, premeštanje fajlova, sortiranje prema vremenu, tipu, imenu i veličini.

Calculator. U portarait konfiguraciji jednostavni kalkularor, u landscape inženjerski.

Recorder. Služi za snimanje zvučnih zapisa - nešto kao analogni dikatafon.

Glasovne komande. Nažalost, samo na engleskom.

Music portal. Kupovina muzike.

E-mail. E-mail klijent. Po podrazumevanom podešavnaju dostupni su nalozi za Yandex, Exchange, Windows Live Hotmail, Google, Yahoo.

AllShare. Mogućnost razmene multimedijalnih fajlova sa uređajima koji podržavaju DLNA.

YouTube. Aplikacija za pregled sadržaja sa YouTube-a.

Web Browser

U okviru uređaja je instaliran Samsung Dolfin Browser verzija 3. Reč je o open source pretraživaču baziranom na Webkit tehnologiji. Podržava HTML5, ali ne i Flash, već samo Flash Lite.

Testiranje ovog pretraživača sa kompatibilnim mobilnim pretraživačima je dalo njegov rezultat od 80%. Generalno, brzina surfovanja nije loša, a pozitivno je i povećanje ekrana u odnosu na recimo Samsung S5380, koje omogućava da informaicje budu čitljivije.

Multimedia

Muzički plejer

Uobičajeni Bada 2.0 plejer. Prilikom reprodukcije muzike u gornjem delu ekrana su prikazane informacije, AllShare opcije, mogućnost prelaska na 5.1, režimi reprodukcije, dok su dole naziv albuma, bar koji prikazuje koliko je numere proteklo kao i kontrole plejera. Ukoliko okrenete telefon na stranu, plejer se prebacuje u CoverFlow režim (mogućnost izbora prikaza omota albuma, kao kod Apple iPhone). U podešavanjima postoji stavka Music u kojoj su dostupni ekvilazeri kao što su (auto, normal, pop, rock), efekti (a wide range, a concert hall, bass boost), vizuelizacija.

Jačina zvuka koji obezbeđuju slušalice je visoka, čak dovoljna i kada koristite slušalice visoke impedanse (30 oma ili više). Kvalitet je dobar i nasuprot modelu Wave Y dobro se ponašaju kada je reč o niskim (60 do 80Hz) i visokim (14kHz – 17kHz) frekvencijama. Zvučnik je glasan, ali je zvuk jasan, bez iskrivljenja.

FM-radio

Radi u opsegu od 87.5 do 108.7MHz. Podržava RDS. Iznad interfejsa radija se nalazi serija tastera: mogućnost prikaza svih stanica, pretraga, mogućnost slušanja preko zvučnika i podešavanja. Ispod se nalazi velika skala sa prikazanim frekvencijama, taster za snimanje kao i jačinu zvuka. Ispod su locirani kontrolni tasteri kao i šest slotova za memorisanje frekvencija. Jačina zvuka je ista kao kod plejera.

Video plejer

Ovaj model od podržanih formata može da reprodukuje samo MP4-3GP rezolucije do 640x480. Tokom reprodukcije, omogućeno je kretanje unapred i unazad po fajlu, pauziranje, slanje preko poruke, uključivanje 5.1 zvuka, kao i više informacija o fajlu.

Zaključak

Kvalitet komunikacije je na različitim nivoima, ali generalno nije bio problema. Vibracija je bila prosečne jačine i možete je osetiti ako vam uređaj stoji u džepu pantalona ili majice.

Prilikom testiranja ovog uređaja on je kod mene izazvao samo pozitivne emocije. Glavne prednosti aparata su velika dužina dijagonale ekrana, dobra kamera, visokokvalitetni interfejs muzičkog plejera, gladak rad, bez “štucanja” ili prestanka rada sistema. Međutim, cena ovog modela je ta koja ga čini ne preterano ozbiljnim konkurentom Andorid uređajima.

Smart telefon Samsung Wave II. Prodaje se oko godinu dana, ali nudi jednako dobre opcije kao i Samsung Wave M: 3.7“ ekran rezolucije 480x800 piksela i Super Clear LCD matrica. Kamera ovog modela može da snima video sadržaje u HD kvalitetu. Telo uređaja je izrađeno od metala, a dizajn teško da će impresionirati bilo koga. Cena ovog modela je nešto niža od cene S7250.

Do skoro mogli se da pronađete i prvi Wave model – Samsung S8500. Njegova matrica ekrana je SuperAMOLED, rezolucija je 480x800 piksela, ali je dijagonala nešto manjih dimenzija 3.3“. Kamera ovog modela može da snima fotografije u rezoluciji 5MP i video u rezoluciji 720p.

Kada je reč o Wave I i Wave II modelima i oni su konkurencija, ali nešto boljih performansi obzirom da su opremljeni procesorima čiji radni takt je 1GHz.

Među Android uređajima takođe ima konkurenata modelu S7250. Na primer, Samsung Ace. On se razlikuje od S7250 po dijagonali ekrana, nedostatku prednje kamere i naravno operativnom sistemu. Ovaj model je takođe nešto jeftiniji od Wave M.

Mislim da će ovaj model kupovati samo ljudi kojima se on na prvi pogled svidi. Kada je reč o novoj verziji operativnog sistema, ona je dobra, ali je potrebno da se naviknete na Bada OS.

Karakteristike:

  • Klasa: Smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: plastika
  • Operativni sistem: Samsung Bada 2.0
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/2100
  • Procesor: 832 MHz
  • Memorija za skladištenje podataka: 160 MB, memorijska kartica kapaciteta 2 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 3.0 (A2DP), konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, TFT-LCD 3.65' rezolucije 320x480 piksela
  • Kamera: 5 MP sa autofokusom, video se snima u 640x480 piksela, LED blic
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: ukloniva,, lithium-ion (Li-Ion) 1350 mAh
  • Dimenzije: 113.8 x 63.3 x 12.2 mm
  • Težina: 121 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024