Galaxy Ace 2 I8160 2012
2012. godina
3.8" LCD, 55.9% body
0% U8500, Android 4.1.2 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1500 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Ace 2 i8160
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Ace 2 i8160. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Ace 2 i8160 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test UMTS / GSM-telefona Samsung Galaxy Ace 2 (i8160)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • Stereo slušalice
  • USB-kabl

Pozicioniranje

Prošle godine kompanija Samsung je predstavila Galaxy – Ace (S5830) smart telefon. Ovaj model postao je popularan u veoma kratkom periodu zahvaljujući dvema stavkama. Prvo, cena ovog aparata je pristupačna, a drugo hardverske komponente su na visokom nivou. Prodavao se u velikim količinama. Ono što je takođe bilo očigledno jeste da S5830 odlikuje odličan odnos cene i kvaliteta, ali i činjenica da u velikoj meri liči na iPhone 4. Ne samo to, Apple je optužio Samsung za kopiranje tehnologije i dizajna, toliko ova dva modela liče.

Mali broj ljudi obratio je pažnju na činjenicu da je Samsung počeo da prodaje još jednu varijantu na Galaxy Ace temu – S5830i. U suštini u pitanju je isti uređaj, ali sa drugačijim čipsetom.

U toku ove godine predstavljen je i Samsung Galaxy Ace Plus – unapređena verzija prvog Ace modela. Razlika između uređaja je mala: nešto brži procesor, više memorije, kao i ekran nešto veće dijagonale. Aparat je predstavljen bez ikakve pompe, jednostavno se pojavio na tržištu i prodaja je počela. Kasnije je predstavljen Galaxy S Advance, model koji se nalazi između Galaxy I8150 i Galaxy i9100 modela. Uopšteno govoreći, ova kompanija premašila je plan proizvodnje kada su u pitanju slični uređaji.

Usmeravanjem pažnje na nekoliko ne toliko privlačnih modela, Samsung je predstavio Galaxy Ace 2 I8160. Sa moje tačke gledišta moglo bi se reći da je u pitanju prava zamena za S5830 i S5830i. Upgrade nije bio toliko globalan zbog toga što je bilo neophodno uskladiti odnos cene i kvaliteta ali, i načiniti uređaj zanimljivijim u odnosu na skuplje modele.

Tu na scenu stupa Samsung strategija: predstavljen je model pristupačne cene sa slabijim dual-core procesorom, sa dovoljno RAM-a za sve svrhe, ekranom dijagonale 3.8“, matricom ekrana visokog kvaliteta rezolucije 480x800 piksela i odličnim kvalitetom izrade.

Dizajn, veličina, kontrole

Za razliku od prethodnih modela, Ace odlikuju zaobljene ivice, kao i izmenjeni izgled tastera „Home“ koji je sada ovalnijeg oblika. Zadnji poklopac blago je ispupčen sa donje strane, nešto slično kao kod modela Samsung I9000 i drugih, ali u mnogo manjoj meri. To je urađeno sa ciljem da se ne izgubi moderna linija Galaxy modela.

Za izradu uređaja korišćena je plastika. Prednju stranu odlikuje matirana crna boja dok je zadnji poklopac tamno plave boje. Tu je i druga opcija – bela boja.

Ukoliko uporedimo veličine dva uređaja, novi je tanji, širi i duži u poređenju sa prethodnim modelom: 118.3 x 62.2 x 10.5 mm u poređenju sa 112.4 x 59.9 x 11.5 mm kod Galaxy Ace. I8160 je težak 122 grama - S5830 - 113 grama.

Samsung Ace 2 odlično pristaje u šaku zahvaljujući maloj debljini, elegantnom obliku i materijalima mekanim na dodir.

Kvalitet izrade je na visokom nivou – ne dolazi do pojave škriputavih zvukova. Međutim, kada se pritisne centralna oblast oko zadnjeg poklopca dolazi do blagog ugibanja i čuje se zvuk sličan zvuku koji se čuje kada kliknete na neki taster.

Zaštitni sloj ekrana nisam uspeo da prepoznam. Neki predstavnici kompanije su govorili da ne postoji Gorilla Glass zaštitni sloj, dok su opet drugi govorili da je ekran Ace 2 modela isti kao kod originalnog modela. Na osnovu mojih sopstvenih zapažanja mogu da kažem da u prvih nekoliko nedelja aktivnog korišćenja ovog uređaja ogrebotine na ekranu se nisu pojavile. Nažalost, zadnja strana uređaja je brzo postala prekrivena malim ogrebotinama.

Senzor blizine nalazi se sa prednje strane. Zvučnik karakteriše visoka jačina zvuka, sa nešto slabijim basom tako da će vas sagovornik odlično čuti. Ispod ekrana nalaze se dva tastera osetljiva na dodir: "Menu" i „Back“ tasteri koji su osvetljeni belim LED svetlom, ne naročito jakim. Između njih nalazi se mehanički taster „Home“ ovalnog oblika. Taster je uokviren hrmirnaom plastikom, njegovo pritiskanje je meko, a hod tastera kratak. Dugim pritiskom sa zadržavanjem pojavljuje se meni prethodno pokrenutih aplikacija.

Sa leve strane nalazi se tanki, gotovo uronjen u kućište taster za kontrolu jačine zvuka. Malo iznad nalazi se otvor za provlačenje trake za nošenje telefona. Sa desne strane nalazi se on/off taster koji služi i za zaključavanje uređaja. Ispod je odeljak za instalirnaje microSD kartice preko kojeg postoji plastični zatvarač.

Mikrofon i microUSB slot su smešteni sa donje strane a sa gornje strane nalazi se standardni 3.5mm priključak za slušalice. Sa zadnje strane uređaja nalazi se sočivo kamere, LED blic i mreža ispod koje je zvučnik.

Da biste uklonili poklopac baterije, potrebno je da povučete poklopac u donjoj zoni uređaja. Slot za SIM karticu je u gornjoj zoni, ali morate ukloniti bateriju.

Samsung Galaxy Ace 2 (levo), Philips X331 i MegaFon SP-W1 (desno)

Ekran

Samsung je koristio gotovo sve moguće dužine dijagonala ekrana i to sa korakom od 0.1“ kada je reč o povećanju dijagonale. Galaxy Ace smart telefon poseduje dijagonalu džine 3.5“, Wave M ima dijagonalu dužine 3.65“, Galaxy Wave 3.7“ i konačno Galaxy Ace 2 3.8“ uz fizičke dimenzije ekrana 50x83mm. Samsung I8160 karakteriše rezolucija ekrana koja je standardna ta većinu modernih smart telefona 480x800 piksela, uz gustinu slike od 245 piksela po kvadratom inču. Ekran je kapacitivnog tipa i omogućava osam istovremenih pritisaka. Osetljivost je odlična.

Matrica ekrana je izrađena PLS-LCD tehnologijom i omogućava prikazivanje 16 miliona boja. Moram reći da je kvalitet prikaza slike veoma dobar, blizak IPS kao što je to kod LG Optimus L7 modela. Ekran karakterišu maksimalni uglovi vidljivosti, (jačina osvetljenja se samo malo umanji kada zakrenete uređaj maksimalno), slika ni na koji način nije iskrivljena, boje su zasićene. Slika na ekranu modela Galaxy Ace 2 se može uporediti sa onom koju nudi iPhone. Jasno je da ova drugi model nudi višu rezoluciju, ali su u mnogim aspektima slični.

Jačina osvetljenja ekrana modela Galaxy I8160 bi mogla da bude malo viša, međutim, matrica pri izlaganju sunčevim zracima bledi, ali je slika manje više dobra: možete lako da očitate informacije. Telefon ne poseduje senzor osvetljenja.

Od opcija tu je dostupan uobičajeni set : automatsko rotiranje, animacije, isključenje svetlosti ekrana posle određenog vremena, pozadinsko osvetljenje tastera osetljivih na dodir.

Ispod je proeđenje ekrana (sa leva na desno): LG Optimus L7, LG Optimus 3D max, Samsung Galaxy S i9000 ithe Samsung Ace 2.

Ono što je veoma čudno, ali po mom mišljenju najbolji kvalitet nude LG Optimus 3D max model: ovaj telefon nudi prirodne boje, dobru jasnoću sliku, visoku jačinu osvetljenosti ekrana (ali snažnu luminiscenciju matrice). Pri različitim uglovima ovaj ekran se bolje ponaša nego Samsung Galaxy S koji poseduje SuperAMOLED matricu.

Ekran modela Samsung Ace 2 pri različitim uglovima

Baterija

Samsung Ace 2 koristi Li-Ion bateriju kapaciteta 1500 mAh, oznake EB425161LU. Proizvođač tvrdi da ova baterija može da obezbedi 980 minuta (16 sati) rada u 2G mreži i do 450 minuta (7.5 časova) u 3G mreži, odnosno 650 časova (oko mesec dana) u režimu mirovanja.

Ukoliko koristite telefon nekih 15.16 sati, baterija će se u potpunosti isprazniti uz 15 – 25 minuta razgovora dnevno, tri sata upotrebe Wi-Fi interneta (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i njihovo instaliranje) oko pet sati korišćenja mobilnog interneta i nekoliko sati slušaja muzike.

Još malo brojeva:

  • Samo u režimu razgovora uređaj može da radi do 7 časova
  • Samo pri reprodukciji videa (720p) pri maksimalnoj jačini slušalica i maksimalnoj jačini osvetljenja ekrana nešto preko 10 časova.
  • Samo pri reprodukciji muzike preko slušalica pri maksimalnoj jačini zvuka oko 30 časova.
  • Samo pri igranju igara (na primer, Running Fred) - oko 4.5 časova

Ovaj model ostvaruje odlične rezultate kada je reč o uštedi energije. Približno iste rezultate sam postigao pri testiranju Samsung Galaxy Advance modela. Oba modela koriste isti čipset i isti kapacitet baterije.

Test Antutu:

ZA USB punjenje je potrebno oko 2.5 časa dok je preko električne mreže potrebno isto toliko vremena.

U okviru podešavanja dostupna je sekcija „Energy“. Moguće je omogućiti ili onemogućiti ovu karakteristiku. Dostupan je veliki broj podešavanja: moguće je isključiti Wi-Fi kada nema veze sa internetom, isključiti Bluetooth i/ili GPS kada ne rade, isključiti sinhronizaciju, promeniti nivo pozadinskog osvetljenja, itd. Tu je čak i opcija „Saveti za uštedu energije“.

Opcije povezivanja

Smart telefon radi preko mobilnih mreža 2G (850/900/1800/1900 MHz) i 3G (900/2100 MHz). Brzina je do 14.4 Mbit/s, HSUPA - do 5.76 Mbit/s. Dostupan je Bluetooth verzija 3.0 HS (PBAP, PBA, A2DP, AVRCP, GAP, HFP, HSP, OPP, etc.).

Uređaj podržava bežični 802.11 b/g/n standard. Uređaj se može koristiti kao pristupna tačka (WiFi Hotspot). U podešavanjima je dostupna specijalna stavka. Multimedijalni sadržaji se prenose preko DLNA. Transfer fajlova i sinhronizacija se izvode bežićnim putem preko Samsung Kies softvera. Tokom korišćenja nije bilo problema sa mrežom.

Transfer fajlova i sinhronizacija se izvode preko USB 2.0 standarda. Kada se poveže sa računarom Ace 2 je definisan kao USB Flash uređaj ili USB modem.

SAR

Aparat je izrađen u skladu sa maksimalnim dozvoljenim nivoima izlaganja radiofrekvencijama, u skladu sa odredbama Evropske Unije. Ovi standardi zabranjuju prodaju mobilnih telefona kod kojih je nivo zračenja 2.0W po kilogramu težine.

Tokom testiranja , maksimalni nivo zračenja iznosio je 0.498W po kilogramu(Galaxy Advance - 0.543, Galaxy Ace - 0.694).

Kod normalne upotrebe ovo zračenje je daleko manje budući da emituje samo energiju koja je potrebna za prenos signala do najbliže bazne stanice. Uz automatsko redukovanje zračenja smanjuje se i radiofrekventna energija telefona.

Memorija i memorijska kartica

Smart telefon Samsung i8160 poseduje 768 MB (u stvari 555MB, od čega je prosečno slobodno 250 MB) memorije, što je dovoljno za većinu zadataka. Za instalaciju aplikacija, fotografije, muzika i videa dodaljeno je 4GB Flash memorije i ali je dostupno oko 2GB.

Dostupan je slot microSD kartice, pri čemu je maksimalni kapacitet koji uređaj podržava do 32GB.

Kamera

Samsung Galaxy Ace 2 poseduje dva modula kamere: 5MP (sa autofokusom) i 0.3MP (frontalna, bez autofokusa, video pozivi) a tu je i LED blic.

U okviru Skype softvera kamera radi dobro:

Kvalitet fotografija nije ni bolji ni gori u odnosu na modele Samsung Ace, Omnia W i Wonder: boje su prirodne a primetan je blagi šum na fotografijama koje su snimljene po mraku. EXIF informacije ukazuju na f/2.7 veličinu otvora, minimalnu brzinu zatvarača – 1/1000 i maksimalnu - 1/8. U automatskom režimu kamera odabira ISO od 50 do 200, čak i pri tamnijim okruženjima više sa podešavanjem ekspozicije nego ISO.

Video sadržaji snimaju se u rezoluciji 1280x720 (720p) bez autofokusa pri brzini od 30 fps. Kvalitet je dobar.

Zaseban taster „Photo“ je nije obezbeđen tako da se kamera aktivira pritiskom na odgovarajuću ikonu na ekranu. Kamera se veoma brzo pokreće i nema primetnog odlaganja između pritiska na taster i snimanja fotografije.Me]utim, brzina je inferiornija u odnosu na na onu koju nude modeli kompanije Sony Ericsson.

Interfejs kamere. Ikona sa leve strane služi za prebacivanje da li koristite kameru sa prednje ili zadnje strane, podešavanje blica. Sa desne strane se bira režim korišćenja kamere (fotografije ili video), aktiviranje tastera okidača i ulazak u galeriju.

Podešavanja kamere. Dostupne su sledeće stavke:

  • Reference
  • Auto portret. Prebacivanje na kameru sa prednje strane
  • Blic. Omogućen ili onemogućen
  • Režim fotografisanja. Izbor snimanja, snimanje osmeha i snimanje panorama slike.
  • Scene (isključeno, portrait, landscape, night, sports, space, sunset, dawn, fall color, text, candle light)
  • Vrednost ekspozicije (od -2 do +2 u koracima 0.5)
  • Režim fokusiranja. Auto fokus i snimanje u makro režimu.
  • Tajmer (on / off)
  • Efekti (no, negative, grayscale, sepia)
  • Rezolucija (od 640x480 do 2560x1920 piksela)
  • Uravnoteženje belog (automatsko detektovanje dnevne svetlosti, oblačno, veštačko svetlo)
  • ISO (Auto, 100, 200 and 400)
  • Merenje. OVo je konfiguraciona opcija ekspozicije centralnog dela kadra i može se koristiti po celom kadru.
  • Auto kontrast (on / off)
  • Detektovanje treptanja
  • Mreža
  • Kvalitet slike
  • GPS. Mogućnost čuvanja informacija u EXIF podacima o lokaciji
  • Resetovanje svih podešavanja kamere

Video interfejs. Sa leve strane - režim snimanja (normal, for MMS, snimanje kamerom sa prednje strane), blic - desno prebacivanje sa videa na fotografije, aktviranje zvuka pri okidanju, ulazak u galeriju.

Podešavanja kamere. Sadrži sledeće stavke:

  • Reference
  • Pozadinsko osvetljenje (iskjučeno ili uključeno)
  • Režim snimanja. Mogćnost snimanja filmova u uobičajenoj verziji za MMS ili video snimanje kamerom sa prednje strane.
  • Ekspozicija
  • Tajmer
  • Efekti (no, negative, grayscale, sepia)
  • Rezolucija (od 1280x720 do 174x144 piskela)
  • Uravnoteženje belog (auto detect Daylight, Cloudy, Tungsten)
  • Video kvalitet
  • Mreža
  • Memorija (interna ili kartica)
  • Resetovanje kamere

Foto album nije neouobičajen za Android.

Karakteristike videa:

  • Format: MP4
  • Video kodek: AVC, 12,3 Mbit / s
  • Rezolucija: 1280 x 720, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 63 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 44 kHz

Primeri fotografija:

Panoramska slika:

Primeri fotografija kamere sa prednje strane:

Performanse

Smart telefon Samsung Galaxy Ace 2 Advance korsti dual core ARM Cortex-A9 procesor radnog takta 800MHz (minimalni radni takt je 200MHz) u okviru svakog od jezgara. Uređaj radi na čipsetu Novathor U8500, razvijenom od strane ST-Ericsson. Napominjemo da Galaxy Advance koristi 1000MHz radni takt u okviru ovog procesora.

Kratke specifikacije NovaThor U8500:

  • Godina: 2010
  • Arhitektura: ARMv7
  • Tehnologija izrade: 45 nm
  • Maksimalna brzina: 1.2 GHz
  • Grafički akcelerator: Mali-400 MP (single core)
  • Memorija: LP-DDR2

Karakteristike:

  • Snimanje i reprodukcija Full HD 1080p (H264 HP, VC-1, MPEG-4)
  • Podrška za prikaz visoke rezolucije (do WXGA)
  • Rad sa dva ekrana
  • Visoke performanse u 3D grafici
  • Podrška za do dve kamere do 20 MP
  • Wi-Fi, Bluetooth, GPS i FM
  • Ugrađeni USB 2.0, HDMI-izlaz
  • Podrška za različite operativne sisteme

Na ovom čipu takođe rade Sony Xperia Sola (P i U), Samsung Galaxy Ace 2, Galaxy Beam.

U praksi, jedinica pokazuje svoj najbolju stranu: prekid rada i zamrzavanje nisu primećeni, kao ni ponovna pokretanja i rebootovanja. Takođe, morao bih da pomenem da korisnički interdejs radi veoma glatko, a takođe, nikakvih problema nije bilo ni pri igranju igara kakva je recimo ShadowGun.

Ispod se nalazi kratak tehnički opis i set testova performansi.

Quadrant Standart scr31 Linpack scr32 NenaMark 2 scr33 scr34 RL Benchmark scr35 scr36 scr37 Vellamo scr38 scr39 Smartbench 2012 Scr40

Navigacija

Smart telefon može da radi sa GPS i GLONASS. Prilikom prvog pokretanja pozicioniranje uređaja traje oko deset skeundi, dok je kasnije potrebno 2-3 sekundi. Kada ste u zatvorenom teško će uređaj da pronađe više od dva satelita, dok kada ste na otvorenom pronalazi najviše 12. Nažalost, ovoga puta pri testiranju ureaja nisam uspeo da pronađem GLONASS satelite.

Softverska platforma ikorisnički interfejs

Smart telefon radi na verziji Android 2.3.6. U okviru trenutnog uređaja postoji verzija firmware-a i8160XXLG1. Da li će ovaj iređaj biti update-ovan na ICS nije poznato, ali mislim da neće.

Samsung se odlučio za isti interfejs kao kod modela Galaxy II i drugih smart telefona – TouchWiz 4.0. Glavni ekran ima 7 virtuelnih ekrana u okviru kojih je moguće praviti foldere, prečice, widget-e i „hot“ tastere.

Meni je predstavljen u vidu 4x4 matrice. Na donjem delu nalaze se „Dialer“, „Contacts“, „Messages“ i opcija za napuštanje glavnog ekrana. Ove oznake mogu se zameniti drugima, osim u slučaju oznake „Menu“.

Pozivanje

Opcija za pozivanje je standardna za Samsung - dialer je veliki i lak za korišćenje. Iz njega možete lako da uđete u dnevnik poziva i kontakte. Za svaki kontakt možete da specifikujete broj telefona, email adresu, melodiju zvona, poštanskuadresu kao i avatar. U naprednim podešavanjima možete da unesete belešku, ime, rođendan i godišnjicu. U dnevniku poziva dostupne su infoormaicje o vremenu i datumu poziva. Ukoliko kliknete na neki kontakt možete videti sve konverzaicje izvršene sa tim kontaktom.

Poruke

Kao i uvek, Samsung smart telefon koristi dve tastature: Android tastaturu i Swype. Velika dijagonala ekrana omogućava da ugodno unosite teskt. Poruke su prikazane u formi chata. Ovde nema potrebe da detaljnije objašnjavam funkcije jer su one poznate Andorid korisnicima.

Aplikacije

Neću navoditi sve programe - oni su mahon standardni. Od nekoliko novih treba pomenuti:

  • Books
  • BrickBreaker Game 2, Farm Frenzy
  • Polaris Office
  • uBank
  • Trailer
  • Yandex.Market
  • Yandeks.Pogoda

Web pretraživač

Standardni Android pretraživač. Usled činjenice da ova jedinica poseduje ARMv7 obradnu jedinicu, podržana je Flash animacija. Pretraživač radi veoma brzuo. Maksimalni broj tabova koji se mogu otvoriti je 8.

Multimedija

Muzički plejer

Standarndi Samsung muzički plejer. Omogućava vam da sortirate numere prema albumu, listi pesama i izvođaču. Ekran prikazuje naziv numere, jačinu zvuka, vremensku skalu. U podešavanjima korisnika može da se odabere brza lista, slanje muzike (preko MMS, Bluetooth email i WiFi). Podešavanje neke numere kao melodije zvona ili tona za poruku. U dostupnim dodatnim opcijama postoji sedam prethodno podešenih ekvilajzera kao i prilagodljivi. Nažalost, niži prag niske frekvencije je 125Hz, dok je gornji 12hHz.

Kvalitet zvuka koji nudi Samsung Galaxy Ace 2 je prosečan. Jačina zvuka je neznatno iznad proseka. Glavni zvučnik nudi prosečnu jačinu sa ovakvu vrstu uređaja: mereni srednji tonovi, umereni tonovi i srendjeg opsega, niski i slabi tonovi visokih frekvencija.

FM-radio

Aparat radi u opsegu 88.5 – 108MHz. Dostupno je osam mesta za sačuvane omiljene stanice i njihovi nazivi i se mogu priemenovati. Osetljivost nije visoka dok je jačina zvuka prosečna, dok se muzika preko zvučnika čuje jasno i glasno.

Video plejer

U okviru menija obezbeđene su različite prečice za pokretanje video kontrolera. Plejer prepoznaje H264, Xvid, DivX kodeke i formate fajlova AVI, MP4, MKV, WMV pa čak i FLV. Maksimalna rezolucija je do 720p. Prilikom pregleda video klipova možete koristiti efekat 5.1.

Neki fajlovi (AC3, 6 kanala) ne obezbeđuju reprodkciju zvuka. U tom slučaju je najbolje da nabavite neki plejer treće strane kakvi su MX Video plejer ili Dice plejer.

Zaključak

Uređaj je na mene ostavio dobar utisak. Kod ovog modela sve je dobro uravnoteženo:odličan ekran, pristojan procesor i grafički akcelerator, normalna kamera sa mogućnošću snimanja HD videa. Jedina stvar koja mi se ne dopada je izgled ovog uređaja. Po mom mišljenju ovaj model izgleda nezanimljivo, i njegov dizajn kao da je nastao tako što su dizajneri uzeli od svakog od modela po nešto.

Među konkurentima ovog modela morao bih da pomenem model Sony Xperia Sola. Mislim da je ovaj model mnogo lepši nego Samsung aparat. Jedna o njegovih prednosti je malo veća rezolucija ekrana, brza kamera. Uređaji koristi isti čipset, ali je kod SE ponude radni takt procesora 1GHz. Poseduje 8GB flash memorije i zasebni mehanički taster za aktiviranje kamere. Od minusa ovog uređaja treba pomenuti da poseduje 512MB memorije, nasuprot 768MB koliko postoji kod modela Ace 2. Ovaj model je neznatno skuplji od Ace 2 modela, ali ga na nezvaničnom tržištu možete naći nešto jeftinije.

Generalno, oba proizvoda su dobra, ali moj izbor je ipak na strani Sony-ja.

Prednosti modela Samsung Galaxy Ace 2:

  • Dobar kvalitet izrade
  • Kvalitetna matrica ekrana
  • Dugo trajanje baterije
  • Dual-Core

Nedostaci Samsung Galaxy Ace 2:

  • Odsustvo senzora osvetljenja
  • Odsustvo zvaničnog unapređenja za ICS

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: plastika
  • OS: Google Android 2.3.6
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/2100 MHz
  • Procesor: Dual 800 MHz, ST-Ericsson NovaThor U8500
  • Memorija: 768 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Interfejsi: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 3.0(A2DP), microUSB konektor (USB 2.0) priključak za punjenje/sinhronizaciju i 3.5mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni , PLS-LCD 3.8", rezolucije 480x800 piksela
  • Kamera: 5MP sa autofokusom; video se snima u rezoluciji 720p, LED blic, 0.3MP kamera sa prendje strane, LED blic
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, FM radio
  • Baterija: ukloniva Li-Ion 1500 mAh
  • Dimenzije: 118,3 x 62,3 x 10,5 mm
  • Masa: 118 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024