Ascend G330 2012
2012. godina
4" LCD, 59.4% body
1% S4 Play, Android 4.0 Ice Cream Sandwich
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1500 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Ascend G330
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Ascend G330. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Ascend G330 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Huawei Ascend G330 (U8825)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • USB-kabl
  • Punjač
  • Slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Uvod

Smart telefon Huawei G330 ne može se nazvati novitetom, ali je sa svojom cenom ovaj model pozicioniran kao snažno rešenje srednjeg opsega. Za one koji ne veruju u čipset kompanije MTK, ovaj model koristi Qualcomm dual-core procesor. Ostali parametri su veoma jednostavni: veličina ekrana je 4“, rezolucija ekrana 480x800 piksela, uređaj ima 512 MB RAM-a, dve kamere - glavnu sa autofokusom i prednju za video chat, kao i slot za memorijsku karticu i podršku za 3G.

Ovaj test će verovatno biti od interesa za korisnike koji su već kupili uređaj i žele da nauče nešto novo ili žele da odaberu jeftini smart telefon i razmišljaju o Ascend G330 modelu.

Dizajn, veličina, kontrole

Izgled uređaja je tipičan za kineski proizvod koji ne pripada nijednom brendu: crna pravougaona traka, uglovi blago spljošteni i plastika na sve strane. Spoljašnje dimenzije uređaja sa 4“ ekranom su uobičajene – 122x62x11.2 mm. Obično su telefoni debeli, zbog velikog kapaciteta baterije, ali ovde je kapacitet samo 1500 mAh. Težina je uobičajena - 130 grama, ali plastično kućište deluje glomazno.

Ekran je zaštićen izdržljivim staklom, a nakon nekoliko nedelja korišćenja modela G330 (nošen je u torbi, zajedno sa dva telefona, portabl metalnim baterijama i ostalim) na ekranu nije bila nijedna duboka ogrebotina.

OOtisci prstiju ostaju na prednjem panelu ali se lako mogu izbrisati. Poklopac sa zadnje strane je obložen materijalom mekim na dodir i karakteriše ga tamno siva boja. Na njemu su mnogo manje primetni otisci prstiju. Zbog primenjenih materijala u ruci Huawei G330 odaje utisak dobrog, prijatnog uređaja, ne klizi, čak i kada su vam ruke vlažne.

Izrada se čini osrednjom: zadnja strana se savija ka bateriji, dok postoje mali zazori među elementima uređaja. Moguće je da je ovo samo slučaj kod određenog test uzorka.

Na prednjem panelu uređaj poseduje senzore svetlosti i blizine i indikator događaja (LED dioda koja treperi ili svetli), prednju kameru i zvučnik preko kojeg čujete sagovornika. Njegova jačina je iznad proseka, sagovornika možete čuti jasno i glasno, zvuk je sasvim prijatan, eho i eksterna buka su odsutni.

Ispod ekrana se nalaze tri tastera osetljiva na dodir : „Back“, „Home“ i „Menu“. Obojeni su belom providnom bojom i karakteriše ih diskretno, belo pozadinsko osvetljenje.

Sa donje strane se nalaze microUSB priključak i mikrofon, dok su na vrhu standardno 3.5 mm audio priključak i taster za uključivanje. Oni su plastični polusjajni, i nešto izdignuti iznad kućišta. Desno nema nijedan element, dok se sa leve strane nalazi skoro uvučen taster za kontrolu jačine zvuka. Sa zadnje strane uređaja su zvučnik, blic, sočivo kamere, uokvireno hromiranim prstenom.

Da biste otvorili poklopac, potrebno je da povučete zarez na gornjem kraju. Sa desne strane je slot za SIM kartice, a sa leve strane slot microSD memorijske kartice.

Poređenje dimenzija:

Huawei G330 i Y201 Pro

Huawei G330 i Samsung Galaxy S3

Huawei G330 i HTC One

Huawei G330 i iPhone 5

Ekran

U okviru ovog modela dostupan je ekran dijagonale 4“ (fizička veličina – 52x86 mm). Uobičajena dijagonala za najjeftinije smart telefone. Rezolucija takođe zvuči poznato – 480x800 piksela, gustina 233 piksela po inču. Matrica je napravljena korišćenjem IPS tehnologije, međutim njen kvalitet nije najbolji.

Pod uglovima ekran je malo manje svetao pa kada nakrenete ekran na levo slika je ljubičasta, a na desno žuta. Osvetljenost matrice (podešena ručno ili automatski ) nešto je viša od prosečne. Slika na ekranu na suncu bledi.

Uglovi vidljivosti

Baterija

Smart telefon koristi litijum-jonsku bateriju kapaciteta od 1500 mAh, 3.7 V, 5.6 Wh. Oznaka baterije je HB5N1H.

Prema eksperimentalnim podacima, baterija se isprazni posle oko pet sati razgovora dok video reprodukcija uz maksimalno osvetljenje (maksimalna jačina zvuka na slušalicama) isprazni bateriju za oko 3 sata. Do 40 sati reprodukcije muzike je omogućeno jednim punjenjem baterije i 2.5 sati igranja igara.

U proseku trajanje baterije je malo manje od 8 sati. Naša šema korišćenja modela G330 je bila sledeća: 20-30 minuta dnevno, oko dva sata slušanja muzike, gledanje videa oko sat vremena, isto toliko upotreba kamere, dva sata rada sa Wi-Fi mrežom i 3 sata rada u 3G (Twitter, e-mail, Skype, instaliranje aplikacija).

Memorija, memorijska kartica

Uređaj poseduje 512 MB RAM memorije i pri čemu je u proseku slobodno nešto više od 200MB. Naravno, više aplikacija i njihovo pokretanje će usporiti uređaj. Očekujte oko 70-90MB slobodne memorije kada instalirate Skype, Twitter i e-mail klijente.

Uređaj poseduje 4 GB integrisane flash memorije dok je korisniku na raspolaganju 2 GB. Postoji slot za microSD karticu a maksimalni kapacitet je 32 GB. U podešavanjima nema opcija da se sadržaji skladište na posebnoj karticu i odvojeno u internoj memoriji.

Kamera

Smart telefon Huawei Ascend G330 je opremljen sa dve modula kamere: prvi je glavna kamera rezolucije 5MP sa auto fokusom dok je drugi sa prednje strane i rezolucije 0,3 MP i namenjen je za video pozive. Postoji mali jednosekcijski LED - blic. Maksimalna rezolucija fotografija – 2592x1944 piksela.

Kameru karakteriše osrednji kvalitet i poznate karakteristike sa većine sličnih uređaja. Glavna stvar je da auto fokusom možete lako da snimate slike ili dokumenta malih dimenzija. Jedina stvar koja nervira je kašnjenje od jedne sekunde između pritiska tastera za snimanje i okidanja. U principu, kamera je precizna ali se desi da su neke od slika zamućene.

Video se snima u rezoluciji 864x480 piksela uz 20 kadrova u sekundi sa autofokusom. Zvuk je jasan, možete ga dobro čuti.

Podešavanja su jednostavna: Možete da odaberete rezoluciju, panorama fotografije ili samo jedan snimak, uravnoteženje bele boje, efekte i neke druge parametre.

Karakteristike videa:

  • Format: MP4
  • Video kodek: MPEG-4, 5000 Mbps
  • Rezolucija: 864x480, 30 fps
  • Audio kodek: AAC, 156 kbps
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primer video klipa (MP4, 25 MB) >>>

Softverska platforma

Smart telefon je opremljen prilično popularnom jeftinim čipsetom Qualcomm MSM8225. Dostupna su dva jezgra (ARM Cortex - A5 ) sa radnim taktom od 1 GHz za svako. Grafički akcelerator je Adreno 203. MSM8225 se ne razlikuje mnogo od MediaTek MT6577 čipseta, ako uzmemo u obzir brzinu, glatkoću interfejsa, performanse.

Rezime i nekoliko testova (Quadrant Standart, Antutu Benchmark) pro forma:

Interfejs radi glatko, nema seckanja rada.

G330 radi na Android operativnom sistemu verziji 4.0. Update-ovi, čini se više nisu planirani.

Multimedija

Uređaj koristi standardni muzički plejer Huawei „Music+“. Jačina zvuka preko slušalica je neznatno iznad proseka: u podzemnoj železnici ili na ulici zvuk nije mogao da čuje dobro. Svideo nam se kvalitet zvuka. Dostupna je funkcija DTS.

Jačina zvuka glavnog zvučnika je prosečna (uglavnom zvučni midi fajlovi). Ako zatvorite otvore zvučnika, onda će se jačina smanjiti za 80%, odnosno skoro ništa se neće čuti.

Radio je poznat - 87.5 - 108 MHz.

Smart telefon može da reprodukuje HD niskog bitratea.

Zaključak

Kvalitet prijema signala je veoma dobar, problemi sa gubitkom mreže ili njenim padom nisu primećeni. Vibracija je slaba.

Smart telefon Huawei Ascend G330 je tipičan jeftini kineski telefon bez očiglednih pozitivnih aspekata, ali dobro i bez negativnih. Konkurenata ima veoma mnogo, a mi ćemo ih samo navesti: Highscreen Strike, Explay Surf, Lenovo A390, Fly IK441 / a442, LG L5 II i tako dalje.

Prednosti:

  • Cena
  • Kvalitetna matrica ekrana
  • Kamera sa autofokusom/li>
  • Gladak radi prijatan izgled korisničkog interfejsa.

Nedostaci:

  • Slaba baterija
  • Ne naročito prijatan izgled

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Korišćeni materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.0
  • Procesor: dual-core, 1000 MHz, Qualcomm MSM8225
  • RAM: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB (2.2 GB available)
  • Connectivity: Wi-Fi (b / g / n /), Bluetooth 2.1, microSD
  • Ekran: kapacitivni, IPS 4" rezolucije 480x800 piksela
  • Dodaci: akcelerometar, GPS
  • Baterija: Ukloniva, Li-Ion kapaciteta 1500 mAh
  • Dimenzije: 122x62x11.2 mm
  • masa: 130 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024