One Touch X'Pop 2013
2013. godina
4.5" LCD, 62.7% body
2% MT6577, Android 4.1 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1800 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Alcatel One Touch X Pop OT-5035
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch X Pop OT-5035. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch X Pop OT-5035 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test smart telefona Alcatel One Touch 5035x (xPOP)

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • Stereo slušalice
  • USB-kabl

Pozicioniranje

U testu koji se odnosi na S POP delimično je opisano pozicioniranje novih Alcatel modela, ali nije na odmet ponoviti: S POP je odlični aparat sa jednostavnim setom karakteristika dok je X POP prosečan uređaj u svakom smislu. Ukoliko će prvi biti popularan zbog svoje niske cene, ovaj drugi će se utopiti u velikom broju drugih sa karakteristikama. Još kada se u obzir uzme činjenica da je X POP dostupan samo na određenim tržištima, njegova tužna sudbina je zapečaćena.

Test će biti što je moguće kraći obzirom da se ovakvi uređaji testiraju gotovo svaki dan pri čemu će naglasak kod ovog uređaja biti na procesorima i glavnim karakteristikama.

Dizajn, veličina, kontrole

Postoji nekoliko očiglednih i neobičnih činjenica kada je u pitanju Alcatel: ova kompanija proizvodi smart telefone originalnog dizajna i živahnih boja a zatim zapadne u „depresiju“ predstavljanjem modela koji liče na ostatke kineskih modela. Ukoliko zaobiđemo relativno primitivan izgled S POP modela i fokusiramo se na njegovu cenu, u poređenju sa X POP modelom, Alcatel One Touch 992 pa čak i 993 izgledaju patetično. Uopšteno, osim zadnjeg poklopca koji je dostupan u različitim bojama (žuta, crvena, bela i crna), ništa drugo ne osvežava izgled ovog aparata.

Aparat korišćen u toku testiranja bio je crne boje. Tanki okvir oko ekrana izrađen je od sjajne plastike, dok je preostali deo kućišta presvučen plastikom mekom na dodir. Način izrade telefona ne zaslužuje pohvalu, ali ne dolazi do pojave škriputavih zvukova niti ima zazora između delova, osim što se zadnji poklopac blago uvija pod pritiskom.

Ekran je zaštićen zaštitnim staklom, naravno, nije u pitanju Gorilla Glassa zaštita ali korišćeni materijal je takođe čvrst: nakon nekoliko nedelja aktivne upotreba na ekranu uređaja pojavila se samo jedan mala ogrebotina.

Ekran dijagonale 4.5“ koji odlikuje X POP standard je za pristupačne Android smart telefone – 131 x 68 x 10.9mm, a težak je impresivnih 109 grama.

Zvučnik je presvučen metalnom rešetkom dok se prednja kamera, dva senzora (blizine i osvetljenosti) nalaze sa gornje, prednje strane. Maksimalna jačina zvučnika je prosečna, dovoljna da sasvim jasno i glasno čujete sagovornika i nema pojave eha niti drugih zvukova. Senzori precizno rade.

Ispod ekrana nalaze se tri tastera osetljiva na dodir: „Back“, „Home“ i taster za listu prethodno pokrenutih aplikacija (pritisak sa zadržavanjem poziva meni) Pozadinsko osvetljenje je dobro vidljivo.

microUSB konektor nalazi se sa donje strane dok se sa gornje strane nalazi 3.5mm audio priključak i on/off taster koji je gotovo uronjen u kućište.Sa leve strane nema nikakvih tastera niti konektora. Sa desne strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka.

Sekundarni mikrofon takođe je prekriven metalnom rešetkom, dok se blic i kamera nalaze sa zadnje strane i blago se izdižu iznad kućišta aparata.

Da biste došli do baterije, morate ukloniti njen poklopac. SIM kartica je smeštene u donjoj zoni kućišta. Memorijska kartica je smeštena gore levo u slot microSD kartice. Podržana je zamena bez isključenja uređaja.

Alcatel xPOP i sPOP

Alcatel xPOP i iPhone

Alcatel xPOP i Samsung Galaxy S III

Alcatel xPOP i HTC Butterfly

Ekran

Aparat odlikuje standardna veličina ekrana od 4.5“ (55 x 99mm), ali je to odlično rešenje za aparat namenjen nezahtevnim korisnicima. Odnos strana je 16:10, dok je rezolucija 540 x 960 piksela (qHD), a korišćena je matrica ne tako dobrog kvaliteta, najverovatnije TN.

Matrica može prikazati 16 miliona boja. Senzor odlikuje kapacitivna tehnologija i podržava višestruki unos, do pet istovremenih dodira. Osetljivost nije na najvišem nivou ali prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema.

Uglovi vidljivosti su prosečni, dok je pri primeni ugla gledanja vidljiv pad kontrasta i osvetljenja, dok pri velikom uglu dolazi do iskrivljenja boja.

U zatvorenom prostoru slika je dobra dok na otvorenom prikaz na ekranu bledi i informacije nisu čitljive, što je veliki nedostatak. Sličan ekran korišćen je i kod modela Alcatel One Touch 993D.

Ovaj Alcatel model ima dvba senzora: troosni magnetometar (Yamaha530) i akcelerometar (BMA222). Podešavanja ekrana uključuju sledeće stavke:

  • Jačine osvetljenosti
  • Pozadinsku sliku
  • Automatsko rotiranje
  • Gašenje ekrana (od 15 sekundi do 30 minuta)
  • Veličine fonta (mali, normalni, veliki i ogromni)

Uglovi vidljivosti

Baterija

Ukloniva Li-Ion baterija kapaciteta 1800 mAh, 3.7 V, 6.6 Wh. Model - TLiB5AF.

The manufacturer claims that the phone is in standby mode should work up to 700 hours and talk time - up to 16 hours.

Pri opterećenju od 20 do 30 minuta dnevno za razgovore, oko 4.3 časa 3G interneta , 2 časa slušanja muzike baterija je trajala 8-9 časova. Kada kontinualno slušate muziku baterija je trajala malo manje od 25 časova, dok pri kontinualnom gledanju video sadržaja (maksimalna jačina osvetljenja i rezolucija 480x800 piksela) baterija se isprazni za 4 časa i 40 minuta.

Karakteristike povezivanja

Smart telefon radi u 2G (850/900/1800/1900 MHz obe SIM kartice) i 3G (900/2100 MHz) mrežama. Brzina je HSDPA - do 7.2 Mbit / s, HSUPA - 5.76 Mb / s. Neobično je da posotji samo jedan slot a instaliranje SIM kartica, uprkos otme što čipset omogućava dva.

Maksimalna dozvoljena vrendost SAR, testirana za ovja model je:

  • Kada se koristi blizu glave (UMTS 900 + Wi-Fi + Bluetooth): 0.424 W / kg
  • Kada se nosi u blizini tela (GSM 900 + Wi-Fi + Bluetooth): 0.776 W / kg

Dostupan je Bluetooth verzija 4.0 (A2DP) koja služi za prenos fajlova i govora. Prisutna je mogućnost bežičnog povezivanja preko WiFi 802.11 b/g konekcije. Telefon može da radi kao pristupna tačka (WiFi hotspot). U podešavanjima postoji specijalna stavka: Connect Access point koja sadrži opcije „USB Connection“ i „Access point WiFi“, kao i podešavanja za pristupnu tačku i "Buetooth modem". Za prenos fajlova i sinhronizaciju koristi se USB 2.0. Za brzi transfer fajlova možete koristiti Wi Fi Direct.

Tokom kompletnog rada uređaja nisam primetio gubitak mreže. WiFi je radio stabilno, korišćenje Bluetooth slušalica je bio isto, sve je funkcionisalo kako je trebalo.

Memorija i memorijska kartica

Model aAlcatel One Touch xPOP koristi 512MB. Prosečno oko 150MB je slobodno. Ova količina memorije je dovoljna za jednostavne operacije.

Uređaj poseduje 4GB interne flash memorije od čega je korisniku na raspolaganju oko 1.4GB. U podešavanjima pod opcijom Applications se nalazi stavka Position. Ova opcija omogućava da odaberete gde će određena aplikacija biti instalirana, ili da premestite podrazumevane aplikacije.

Kamera

Kod ovog modela je instalirana 5MP kamera sa auto fokusom (F/2.8). Dostupan je jednosekcijski LED blic. Maksimalna rezolucija slika je 2560x1920 piksela, dok je viodeo rezolucija 1280x720 pikslea pri 30fps bez obzira na nivo osvetljenja.

Kvalitet fotografija je osrednji: nizak nivo detalja u snimcima pejzaža, uravnoteženje belog stalno prima tamne nijanse boja (da budemo precizniji, crvenkaste) a dinamički opseg je uzan. Prednosti - tačnost fokusiranja, pristojan makro.

Video snimanje je osrednjeg kvaliteta. Postoji auto fokus, stereo zvuk. Prednja kamera ima rezoluciju 640x480 piksela. Skype funkcioniše, kvalitet je dobar.

Interfejs izgleda potpuno isto kao kod ogoljene verzije Android 4.0 operativnog sistema.

EXIF-informacije iz foto fajla:

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodec: MPEG-4 Visual, 12500 Kbit / s
  • Rezolucija: 1280 x 720, 30 fps
  • Audio kodec: AAC, 128 kbps
  • Kanali: 2 kanala, 16 KHz

Primeri fotografija:

Primer video klipa (3GP, 83 MB) >>>

Performanse

Smart telefon koristi široko rasprostranjeni MediaTek MT6577 čipset, a procesor je ARM Cortex-A9 (ArmV7) sa dva jezgra, radnog takta 1 GHz svako. Uređaj poseduje grafički akcelerator PowerVR SGX 531 kompanije Imagination Technologies.

Nećemo govoriti o brzini, podršci, igrama, aplikacijama itd jer smo prošle godine testirali najmanje 20 uređaja baziranih na istom čipsetu.

Informacije o sistemu:

Quadrant Standart

Antutu Benchmark

Softverska platforma

U ovom momentu, uređaj radi na relativno staroj verziji operativnog sistema - Android 4.0. Koliko je poznato postoji plan da se izvrši upgrade na verziju 4.1. Izdat je jedan manji upgrade, ali je on samo popravio neke slabe tačke, dok je verzija ostala ista.

Multimedija

Muzički plejer. Normalni plejer za Android 4.x.

Kvalitet muzike koja se može čuti preko slušalica je pristojan. To je međutim slučaj sa svim uređajima koji su bazirani na MTK6573 - MTK 6577 čipovima, pri čemu ovom modelu nedostaje snaga basa i jasnije izražavanje tonova srednjeg opsega. .

Jačina melodija zvona je snažna, bez ikakvog izuzetka.

FM-radio. Da bi radio funkcionisao potrebno je da povežete slušalice koje imaju ulogu antene. Osetljivost radio modula je dobra. Operativni opseg je 87.5 do 108MHz, podržan je RDS. Na velikom ekranu se pojavljuju brojevi sa trenutnom frekvencijom na kojoj se nalazi stanica, kontrolni sistem, pretraga i kanali.

Video plejer. Alcatel One Touch xPOP je opremljen video plejerom koji podržava formate fajlova MKV, AVI i MPEG. Prepoznaje kodeke DivX, XviD, H263/H264. Video rezolucija ne sme da bude viša od 1280x800 piksela, jer će se pojaviti seckanje.

Zaključak

Kvalitet prijema signala je odličan, jačina vibracije je osrednja pa je malo verovatno da ćete je primetiti kada se telefon nalazi u džepu.

Aparat ne poseduje ništa originalno, nešto što bi privuklo kupce – ni dizajn, ni CPU, ni kamera niti cena koja je uobičajena za ovakve uređaje, čak bi se moglo reći i da je donekle precenjen.

Kao primer uzmimo Alcatel OT-992D. Odlikuje ga sjajan dizajn, mogućnost korišćenja dve SIM kartice, vrlo dobar ekran uprkos činjenici da su dijagonala i rezolucija ekrana niži, dok su drugi parametri identični.

Tu je i veliki broj drugih modela – Fly IQ442 koji ima manju rezoluciju i dijagonalu matrice ali su kvalitet i kamera na višem nivou; IQ441 koji je modelu IQ442 slična samo po pitanju dijagonale, a ima tanje kućište; IQ443 – slična modelu Alcatel 5035x ali ga karakteriše IPS matrica, atraktivniji dizajn kao i bolja kamera.

Generalno svi modeli su dosta bliski po karakteristikama.

Prednosti modela Alcatel One Touch 5035x (xPOP):

  • Rezolucija ekrana
  • Nekoliko boja

Mane modela Alcatel One Touch 5035x (xPOP):

  • Kvalitet matrice
  • Kvalitet fotografija
  • Jedan slot za SIM karticu

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: Monoblok
  • Materijali: plastika i metal
  • OS: Google Android 4.0.4
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS (900/2100 MHz)
  • Procesor: dual-core, 1000 MHz, MTK6577
  • RAM: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, microUSB konektor (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, TFT-LCD 4.5" sa rezolucijom 540x960 piksela
  • Kamera: 5 megapiskela sa autofokusom, blic
  • Navigacija: GPS
  • EOpciono: akcelerometar, senzor blizine i osvetljenja, FM-radio
  • Baterija: ukloniva Lithium-Ion baterija (Li-Ion)(Li-Ion) 1800 mAh
  • Dimenzije: 131x68x10.9 mm
  • Masa: 139 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024