Honor 3C 2013
2013. godina
5" LCD, 69.2% body
4% MT6582, Android 4.2.2 Jelly Bean
RAM 2 GB, INT 8GB, EXT nema
2300 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 3C
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 3C. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 3C vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 3C (H30-U10)

Fotografije u zatvorenom

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Žičn slušalice
  • Naponski adapter sa USB kablom
  • Garancija

Uvod

Ne tako davno testiran je interesantan uređaj kompanije Huawei pod nazivom Honor 3X. Ovaj model ima procesor sa 8 jezgara, puno RAM-a, dobru kameru. Međutim, cena 3X je ta koja nije bila po ukusu mnogih. Stoga, nešto kasnije je predstavljen mlađi brat ovog modela - Honor 3C. Njegova cena je mnogo manja, međutim, i u tehničkim specifikacijama je slabiji. On je izgubio dva para jezgara, nekoliko megapiksela u okviru kamere i malo je manjih dimenzija zbog manje dijagonale ekrana.

Zaista smo bili radoznali da vidimo šta je to Huawei odlučio da ponudi ovoga puta odnosno da li će se ovaj model ispostaviti kao zanimljiv. Na papiru njegove specifikacije zvuče zanimljivo: on ima IPS ekran dijagonale 5 inča, MTK čipset sa 4 jezgra i 2 GB RAM memorije, pristojnu kameru, kao i sasvim adekvatnu cenu.

Dizajn, veličina, kontrole

U testu modela Huawei G630, govorili smo o tome kako on izgleda kao nekoliko drugih uređaja različitih proizvođača. Kod modela Honor 3C sve je malo drugačije, on nije nalik na 3X, iako ima slično ime. Smart telefon 3C, po našem subjektivnom mišljenju, izgleda prilično elegantno. Možda je za to zaslužna kombinacija tamnog ekrana, crne prednje ploče, tastera boje tamnog srebra kao i umetaka koji štite zvučnik i bele utičnice sa zadnje strane. Sve je jednostavno, ali ukusno.

Uređaj poseduje klasični oblik aparata, pravougaoni. Kućište je u potpunosti izrađeno od izdržljive plastike. Tanak crni sjajni okvir oko ekrana ima dvostruku ulogu: sa jedne strane, dekorativnu, sa druge - delimično štiti ekran od spoljnih uticaja (formira malu platformu) u slučaju kada telefon stavite „licem“ na dole. Inače, ekran verovatno nema oleofobski premaz, jer se veoma lako prlja, tragovi prstiju ostaju, ali su jedva primetni na tamnoj pozadini. Lako ih je obrisati. Lako prelaženje prstom preko površine je moguće samo u onim trenucima kada je ekran čist, inače pokret može biti mnogo naporniji. Ali sve u svemu, nije sve tako loše kao što je opisano.

Nastavljamo raspravu o ekranu. On je zaštićen staklom. Specifične informacije o vrsti stakla nisu dostupne, ali lično smo koristili ovaj model par nedelja i na površini nije bilo ogrebotina. Naravno, mnogo toga zavisi od toga kako koristite uređaj.

U prodaji je samo jedna opcija po pitanju boje: crna kada je reč o prednjem panelu i beli zadnji poklopac. Uređaj je izrađen od sjajne plastike. Dosta je klizav. Malo više matirana površina bi bila savršena.

U ruci uređaj stoji više ili manje dobro zbog glatkijih strana. Međutim, kućište, uprkos prilično kosim ivicama, izgleda neobično.

Kućište smart telefona je izgrađeno savršeno: nema škriputavih zvukova, pomeranja zadnje strane, ugibanja poklopca baterije. Uvrtanjem uređaja se ne čuju škriputavi zvuci.

Na prednjem panelu u gornjoj zoni na sredini je zvučnik za prenos glasa zaštićen tankom rešetkom i umetkom od dekorativne plastike sa poprečnim rezovima. Jačina zvučnika je nešto iznad proseka i na ulici ćete uvek dobro čuti melodije zvona, ali recimo u podzemnoj železnici zvuk nije dovoljno snažan. Zvuk je prijatan: postoje niske frekvencije, i prosečne, kao i nešto manje visoke. Sagovornika možete da čujete jasno i glasno. Prisutan je osećaj da kada držite slušalicu na uhu, osećate malu nelagodnost. Možda zbog toga što je zvučnik po strani što mu produbljuje zvuk. Međutim, sve ovo je čisto subjektivno mišljenje.

Levo od zvučnika su senzor ambijentalnog osvetljenja i senzor blizine a desno – kamera sa prednje strane i indikator propuštenih događaja (treperi zeleno), i signalizira punjenje / ispražnjenu bateriju.

Tradicionalno, ispod ekrana su tasteri osetljivi na dodir „Back“, „Home“, „Meni“. Na njima je gravirana srebrna boja, dok osvetljenje nedostaje.

Sa gornje strane je 3.5 mm audio priključak, a u dnu - glavni mikrofon i mikroUSB port. Sa leve strane ne postoje nikakvi elementi, dok su desno taster za uključivanje i kontrolu jačine zvuka. Oni su tanki, konveksni, ali ne liče na one kod G630 modela.

Sa zadnje strane uređaja nalaze se sočivo kamere, uokvireno metalnim prstenom, blic, drugi mikrofon i zvučnik.

Za otvaranje poklopca, potrebno je da zahvatite nečim žljeb u donjem desnom uglu. Ispod poklopca sa desne strane se nalazi se slot memorijske kartice e formata microSD. Iznad su konektori za microSIM kartice. Levo je duga baterija.

Huawei i iPhone 5

Huawei i Nexus 5

Huawei i LG G2

Ekran

Uređaj poseduje ekran dužine dijagonale 5 inča. Dimenzije ekrana su iste kao kod Ascend G630 modela i za 0.5 inča manje nego kod Honor 3X. Njegova fizička veličina je 62x109 mm. Rezolucija je 720x1280 piksela, dok je gustina - 293 piksela po inču.

Matrica je izrađena korišćenjem tehnologije IPS. Pod određenim uglovima slika se pretvara u zelenkastu nijansu sa blagim inverzijama.Prisutna je prirodna reprodukcija boja, koje su bogate, sočne. Pozadinsko osvetljenje matrice ekrana je prilično visoko: u zatvorenom prostoru je dovoljno 30-40 %, na ulici ili prilikom izlaganja sunčevim zracima osvetljenje mora biti na 100 %, međutim, slika bledi blago. Antirefleksioni slojevi u Huawei 3C modelu su korisni, okruženje se slabo reflektuje.

Sve ukupno, sviđa nam se ekran uređaja, njegov kvalitet.

U ovom testu poredimo ekran modela G630 sa modelom 3C. Pogledajte fotografije. Primetićemo da su boje kod Ascend mdoela (desno) izraženije.

Uglovi vidljivosti

Bela

Crna

Slika matrice ekrana ispod mikroskopa.

Slika matrice ekrana ispod mikroskopa.

Slika matrice ekrana ispod mikroskopa.

Kapacitivni sloj osetljiv na dodir podržava do 10 istovremenih pritisaka. Osetljivost je odlična. Dostupan je režim za rad u rukavicama.

Baterija

Uređaj koristi uklonivu Li-Ion bateriju kapaciteta 2300 mAh. Model HB4742A0RBC, 8.8 Wh. Zvaničnih podataka o vremenu rada uređaja nema pa smo izvšrili testiranje.

  • Gledanje 720p videa uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko pet sati.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 20 časova
  • Pretraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 12 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 18 časova.

Generalno, Huawei Honor 3C je postigao dobre rezultate imajući u vidu mali kapacitet baterije. U testu Antutu je ostavrio 569 poen.

U podeševanjima postoji nekoliko režima uštede energije:

  • Normal. Maksimalni kapacitet
  • Smart. Automatsko, samopodešavaje radnog takta procesora i mreže.
  • Energetski efikasno. Ograničenje randog takta procesora i optimizacija mreže.

Ispod možete da vidite koji programi troše najviše energije. U meniju postoji nivo potrošnje energije i softvera i hardvera, preostalo vreme rada (pozivi, umrežavanje, video, čitanje knjiga, slušanje muzike ).

Karakteristike povezivanja

Ova sekcija ne nudi ništa novo da se kaže jer je sve uobičajeno za MTK platformu. Uređaj nudi podršku za dve SIM kartice, jedan slot radi samo u 2G, drugi - 2G / 3G. Tu je Wi-Fi (DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot), Bluetooth 4.0.

Nekoliko reči o GPS-u. Prilikom hladnog starta uređaj pronađe za 2 minuta oko 1-2satelita. U blizini prozora za isto vrm uređaj pronađe 4-5 satelita, a na otvorenom prostoru osetljivost iskreno nije na nekom nivou.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 2GB sistemske memorije. Od ove količine korisniku je dostupno oko 1.2GBMB što je po nama dovoljno za svaki zadatak. Još jedno iznenađenej jeto što uređaj ima relativno veliu količinu inerne memorije, 8GB od čega je oko 5GB slobodno. I svakom slučaju, postoji slot za memorijsku microsD karticu. Makismalni kapacitet je 32GB.

Kamera

U ovom modelu, dostupne su dve kamere: glavna 8 MP i kamera sa prednje strane rezolucije 5 MP za fanove selfija, sa širokim uglovima. Naravno, tu je mali LED blic, ali on ima malo smisla, mada možete da ga koristite da se uradi dodatno osvetljenje. Uključite ga i vršite fokusiranje na objekat, a zatim isključite i kadrirajte.

Objektiv kamere ima otvore blende F2.0, pa noćni snimci nisu nimalo sjajni. Generalno, kamera snima dobro: boje su prirodne, gotovo nikada nema problema sa balansom bele ekspozicija je ispravna, oštrina je super. Nemamo nikakvih žalbi.

Minimalna brzina zatvarača - 1/5000, maksimalna - 1/14. Minimalna ISO vrednost je 115 maksimalna- 1530.

Prednja kamera ima otvor blende od F2.4, širokog ugla oko 24mm. snima fotografije normalnog kvaliteta.

Kamera može da snima video u HD - 30 frejmova po sekundi. Fokusiranje se izvodi dodirom ekrana osetljivog na dodir na željenom mestu. Postoji elektronski stabilizator, ali on smanjuje sliku malo i nije veoma efikasan. Kamera sa prednje strane snima HD - video. Za razliku od širokougaonih fotografija, video se dobija u konvencionalnom formatu od oko 35 mm. Zvuk je jasan, stereo.

Dostupne su poznate postavke u odnosu na druge telefone kompanije Huawei. Jedina stvar koja je ovde prisutna je merenje: kliknite da konfigurišete oštrinu i prevucite tačku merenja na željenu lokaciju.

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: AVC, 17 Mbit / s
  • Rezolucija: 1920 x 1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 2 kanala, 48 kHz

Primeri fotografija:

Primer fotografije nastale kamerom sa prednje strane:

Performanse i softverska platforma

U većini ovih uređaja ugrađen je tajvanski čip kompanije MediaTek. Huawei Honor 3C nije izuzetak. On koristi najčešći među modelima od novijih čipseta MT6582: CPU Cortex A7, izrađen korišćenjem 28Nm procesa sa 4 jezgra koji radi na 1.3 GHz, grafičku karticu Mali-400MP2 sa radnim taktom od 400 MHz.

Procesor je više nego dovoljan za udoban rad sa uređajem. Sa igrama je bilo manjih problema (uglavnom malo zaostajanje i zamrzavanje), ali samo sa zahtevnim igrama kao što je Asphalt 8. Uređaj nije bugovit, nema zastajanja, radi relativno glatko.

Kratak pregled testova performansi: (Quadrant Standart, Antutu Benchmark):

Honor 3C smart telefon koristi Google Android operativni sistem verzije 4.2.2 i koristi vlasnički korisnički interfejs EmotionUI 2.0. Ista verzija je dostupan i u drugim telefonima kompanije, na primer Honor 3X.

Multimedija

Standardni muzički plejer kompanije Huawei, ima stavku DTS (muzika, filmovi i konverzacija). Jačina zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet je odličan. Jačina slušalice je prilično visoka, ali i dalje malo nedostaje da možete da čujete zvono kada ste recimo u podzemnoj železnici. Kvalitet je visok, efekat DTS zvuka daje dublji zvuk.

Radio je uobičajen, radi samo sa slušalicama.

Video plejer može da reprodukuje sledeće formate (* .3 gp, *. Mp4, *. M4v, *. Mkv, *. Wmv, *. Asf, *. Avi, *. Ts) rezolucije do 1920x1080 piksela. AC - 3 Zvuk nije podržan.

Zaključak

Nakon što smo testirali i modele Huawei Honor 3X i Ascend G630, sigurno možemo da kažemo da nam se dopao Honor 3C. Zaista dobro izbalansirana mašina za razumnu cenu. Prva stvar koju treba napomenuti - kvalitet matrice ekrana. Postoje antirefleksioni slojevi, visoka jačina osvetljenja (informacije je lako čitati prilikom izlaganja suncu), odlična reprodukcija boja i širokog ugla gledanja. Drugo - to je velika količina RAM memorije, a treće - kamera snima pristojne fotografije, pa možete da uradite odličan selfi.

Naravno, tu su i neki manji nedostaci: slaba baterija i prosečan čipset.

Konkurenata među B brendovima ima mnogo. Glavni konkurenti su:

Fly IQ455 Ego Art 2. Glavna prednost - čip sa 8 jezgara kompanije MTK.

Lenovo A859. Nešto niža cena od ovog modela.

Explay Dream. Glavna prednost - FullHD ekran.

Alcatel IDOL S 6035R. Nešto niža cena od ovog modela.

Philips Xenium W8510. Glavna prednsot - baterija kapaciteta 3300 mAh.

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.2.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS (900/2100 MHz)
  • CPU: 4 core, 1200 MHz, MediaTek MT6582
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 8 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za sinhronizaicju/punjenje, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča rezolucije 720x1280 piksela
  • Kamera: 8 MP autofokus (F2.0) + 5 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Dodaci: akcelerometar, senzori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Lithium Polimer kapaciteta 2300 mAh
  • Dimenzije: 139.5 x 71.4 x 9.2 mm
  • Masa: 140 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024