PadFone E 2014
2014. godina
4.7" LCD, 62.6% body
4% 400, Android 4.3 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 16GB, EXT nema
1820 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Asus PadFone E
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus PadFone E. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus PadFone E vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Asus PadFone E

Pojavljivanje PadFone E se čini sasvim logičnim. To znači da mnogi korisnici vole uređaje kao što je PadFon bez dodatka u vidu docking stanice i oni će biti spremni da kupuju samo smart telefon iz kompleta, ali proizvođač nije ponudio takvu opciju. Do sada, sada kompanija nudi takvu opciju, isto važi i za ažurirani PadFone 2 (koji je pozicioniran kao novi E model) koji će se prodavati kao normalan smart telefon (međutim, dock za ovaj model će takođe biti moguće kupiti).

Opcije

  • Smart telefon
  • Punjač
  • Kabl za povezivanje sa računarom (takođe deo punjača)
  • Žične stereo slušaice

Svi novi smart telefoni su opremljeni pristojnim Asus bubicama koje savršeno zamenjuju jeftine slušalice. Ostalo je standardna oprema.

Izgled, materijali, kontrole, izrada

PadFone E karakteriše miran izgled. U suštini vidimo normalni monoblok telefon sa zaobljenim ivicama.

Prednju stranu zauzima ekran dijagonae 4.7 inča iznad kojeg se nalazi mrežica zvučnika, sočivo prednje kamere i senzori osvetljenja i blizine.

Ispod ekrana možete da vidite tri tastera osetljiva na dodir: Back, Home i Recent Apps. Rastojanje između tastera je malo veće nego kod većine drugih smart telefona, tako da morate da se naviknete na raspored tastera. Podsećamo da u podešavanjima možete da promenite funkciju za dugi pritisak tastera „Recent Apps“ (možete izabrati bilo da potpuno isključite ovaj taster ili da on emulira taster „Menu“).

Uređaj je napravljen od neprozirne plastike meke na dodir, zahvaljujući čemu je ovaj smart telefon zadovoljstvo držati u ruci. Međutim, otisci prstiju na njemu i dalje ostaju. Kao i kod PadFone Mini 4.3, zadnja strana PadFone E modela se može ukloniti. Ispod nje su slot za memorijsku karticu i slotovi za dve SIM kartice formata microSIM. Baterija, uzgred, nije ukloniva. Takođe, sa zadnje strane možete videti eksterni zvučnik, koji ima veliku rezervu jačine zvuka, a to je veliki plus modela u odnosu na PadFone 2 / PadFone Infnity.

Levo je microUSB konektor, a na desnoj strani taster za kontrolu jačine zvuka. Karakteriše ga kratak hod ali njegovo korišćenje nije baš zgodno.

Sa gornje strane nalazi se taster za uključivanje uređaja i 3.5mm prikjučak za slušalice, kao i mali zarez koji omogućava da efiaknso uklonitep oklopac sa zadnje strane uređaja.

Sa donje strane se nalaze dve rupice za postavljenje uređaja u docking stanicu. One se razlikuju od onih kod PadFone 2 modela.

U roku od dve nedelje korišćenja nismo imali problema vezano za izradu uređaja. Svi delovi telefona su čvrsto pričvršćeni jedni u odnosu na druge, bez zazora, bez škriputavih zvukova.

Dimenzije

Dimenzije PadFone E su tipične za smart telefon sa dijagonalom od 4.7 inča. Druga stvar je da su sada gotovo svi proizvođači prešli na petoinčne smart telefone, tako da u odnosu na njih PadFone E izgleda malo manji.

  • Asus PadFone E - 139.6 x 69.7 x 9.08 mm, 126 grama
  • Huawei Honor 3 - 133 x 67.2 x 9.9 mm, 138 grama
  • Lenovo P780 - 143 x 73 x 10 mm, 176 grama
  • Samsung Galaxy S3 - 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133 grama
  • Samsung Galaxy S4 - 136.6 x 69.8 x 7.9 mm, 130 grama
  • HTC One - 137.4 x 68.2 x 9.3 mm, 143 grama
  • iPhone 5S - 123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112 grama

Model je odlično stoji u ruci, međutim, o punoj upotrebi jednom rukom, ne može da se govori. Naši čitaoci su primetili previše prostora za tastere na ekranu, što povećava veličinu smart telefona i u potpunosti se slažemo sa njima. Panel na ekranu može da se smanji.

Ekran

Veličina ekrana – 4.7 inča, rezolucija – 1280x720 piksela, vrsta matrice –S-IPS, ekran prekriven zaštitnim staklom, oleofobski premaz je prisutan.

Do PadFone E excellent screen (for its price segment) with natural colors, a sufficient level of clarity and brightness, it is perfect for all the mundane tasks.

Tradicionalno, Asus je dodao nekoliko aplikacija da prilagođavaju ekran. Prvo - Asus Splendid. Sa njom, možete da podesite temperaturu boje na ekranu, čineći boje toplijim ili hladnijim. Režim „Vivid mode“ čini boje kontrastnim (matrice počinje da liči na SuperAMOLED ekran). Zasebni „read mode“ omekšava boju ekrana, na primer, bela postaje bež, što se radi zbog smanjenog pritiska na oči. Režim „S - IPS +“ nije radio ali pretpostavljamo da povećana maksimalna osvetljenost treba da obezbedi bolje ponašanje ekrana na suncu.

Operativni sistem

Smart telefon radi na Android 4.3 operativnom sistemu sa originalnim Asus interfejsom. Nekoliko puta smo govorili o svim njegovim karakteristikama. Oni koji su zainteresovani mogu pročitati više o njima u posvećenim tekstovima.

Još jednom ćemo dodati da su promene koje je dodao ASUS, kozmetičke prirode i ne menjaju skoro čist Android značajno. U ovom slučaju to je pogodnije za korišćenje smart telefona. Ugrađena tastatura je osvežena i savršena za svakodnevnu upotrebu.

Performanse

Uređaj koristi Qualcomm Snapdragon MSM8226 C čipset sa quad-core procesorom, koji radi na 1.4 GHz, grafičku karticu - Adreno 305, a tu je i podrška za OpenGL 3.0. U okviru uređaja je dostupno 1 GB sistemske memorije dok je količina internog skladišnog kapaciteta - 16 GB (11 GB korisniku na raspolaganju ). Slot za memorijsku karticu je prisutan.

Snapdragon 400 nije vrhunski čipset kompanije Qualcomm, ali njegov kapacitet je dovoljan za svakodnevni rad svih aplikacija i većinu igara. Međutim, igra kao što je Asphalt 8 ne radi na maksimalnim podešavanjima. U poređenj usa modleom PadFone 2 koji je koristio čispet Qualcomm Snapdragon APQ8064, prelazak na Snapdragon MSM8226 izgleda kao "downgrade", međutim i cena je niža.

Trajanje baterije

Smart telefon ima kapaciteta 1820 mAh. Videli smo u komentarima u vezi sa tako malim kapacitetom dosta pritužbi.

Dok čitate (30 % osvetljenosti, režim „flight“ je uključen) baterija smart telefona se isprazni za oko 10 sati.

U video režimu, uređaj nudi dovoljno kapaciteta za 5 sati rada (maksimum osvetljenosti, režim „flight“ je uključen).

Ali za svakodnevnu upotrebu (ekran aktivan oko dva sata, što uključuje čitanje Twittera, proveru email, surfovanje internetom) smart telefon je bez problema trajao do večeri, za raziku od PadFone Mini 4.3 modela.

Bežično povezivanje i dve SIM kartice

Uređaj podržava skoro pun set bežičnih interfejsa, ali par najnovijih uvek nedostaje. Uređaj podržava dual - band Wi- Fi i LTE (ovo drugo je uzgred, bilo prisutno i kod PadFone 2)./p>

Rad za sa dve SIM kartice je funkcionisao savršeno, možete lako da uputite poziv ili pošaljete SMS sa određenom SIM karticom, pri čemu je proizvođač obezbedio odgovarajuću aplikaciju sa dodatnim tasterima.

Kamera

Rezolucija glavne kamere je 13MP, prednje - 1.3 MP. Uređaj podržava snimanje videa u rezoluciji do FullHD. Kamera sa prednej strane se može koristiti za video pozive.

Primer video klipa (MP4, 94 MB) >>>

Docking stanica

Nažalost, morali smo da testiramo smart telefon bez docking stanice. Međutim, sudeći po performansama, reč je o istoj docking stanici kao kod modela PadFone 2 (izuzev kada je reč o konektorima). Dijagonala docka je 7 inča, rezolucije 1280x800 piksela, tip matrice - S - IPS. Baterija je kapaciteta 5000 mAh, a taj kapacitet bi trebalo da bude dovoljan za 2-3 punjenja smart telefona. Ovde, naravno, moramo imati na umu da je dobra ideja da se poveća rezolucija docka na FullHD, ali ja sumnjamo da Qualcomm 400 i 1 GB RAM-a bi bili dobri za nešto takvo.

Trenutno Dock nije u prodaji, tako da informacije o njegovoj procenjenoj ceni nisu dostupne.

Zaključak

Na kvalitet prenosa glasa za dve nedelje korišćenja, nije bilo pritužbi, a vi i vaš sagovornik možete da čujete jedni drugog savršeno.

Cena po kojoj se ovaj model prodaje u maloprodaji po našem mišljenju je adekvatna za sličnu funkcionalnost. Korisnici će biti zadovoljni dobrim ekranom, sjajnim materijalom kućišta, lepim interfejsom i podrškom za dve SIM-kartice. Među nedostacima, moramo napomenuti malu bateriju (1800 mAh).

Očigledni konkurenti za ovaj smart telefon su Samsung Galaxy S3, HTC One X+, Huawei Honor 3 i Lenovo Vibe X.

Samsung Galaxy S3 nudi bolju kamera, kolorističniji ekran i trajanje baterije. Na strani PadFone E su podrška dve SIM kartice i svedeniji ekran sa IPS matricom.

Sa HTC One X+ je situacija malo komplikovanija. On ima bolji ekran, interesantni interfejs, veliku količinu raspoložive interne memorije, ali ga pronaći na prodaji sada je veoma problematično.

Huawei Honor 3 nudi prednosti što ima zaštitu od vlage ali ne poseduje slot za drugu SIM karticu.

Lenovo Vibe X ima mnogo bolji ekran, manju debljinu i malo više vremena trajanja baterije. Na strani PadFone E je mnogo bolja brzina i stabilnost, podrška za dve SIM kartice i dostupnost slota za memorijsku karticu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024