Ascend G7 2014
2014. godina
5.5" LCD, 70.3% body
5% 410, Android 6.0 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Ascend G7
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Ascend G7. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Ascend G7 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Ascend G7

Tehničke karakteristike

  • Klasa: smart telefon
  • Materijali: staklo i metal
  • OS: Google Android 4.4.2
  • Procesor: 4 jezgra + 4 jezgra, HiSilicon Kirin 925
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 16 GB
  • Interfejsi: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5.5 inča HD rezolucije
  • Kamera: 13 MP (glavna), 5 MP (prednja)
  • Dodaci: LTE, akcelerometar, snezori blizine i svetlosti
  • Baterija: ukloniva, Li-Pol kapaciteta 3000 mAh
  • Dimenzije: 153x77x7.6 mm
  • Masa: 165 g

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • USB-kabl
  • AC adapter
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Uvod

Kineska kompanija Huawei je svoj pametni telefon Ascend G7 prvi put prikazala na godišnjem međunarodnom događaju IFA 2014.

Pozicioniranje ovog uređaja određuje nemačka kancelarija kompanije Huawei. Prema navodima ove kancelarije kompanija nudi kvalitetan uređaj po pristupačnoj ceni.

Šta to nudi Ascend G7 za svoju cenu? Očigledno, metalno kućište (želeli smo da napišemo kućište u potpunosti od metala) ali znamo da će čitaoci tvrditi da ovo nije tačno zbog plastičnih umetaka), zatim dovoljno veliki ekran dijagonale 5.5 inča IPS matrice, iako rezolucija nije najviša, Qualcomm čip sa podrškom za 4G LTE, kao i 13MP kameru sa otvorom blende F2.0. Tu je i 3.000 mAh baterija.

Dizajn, veličina, kontrole

Nećemo reći da je Ascend G7 sličan iPhone 6 Plus ili nekom drugom uređaju na tržištu mobilnih uređaja. Svi kopiraju jedni druge u različitim segmentima. Uređaj ima pravougaoni oblik sa zaobljenim uglovima. Dimenzije uređaja su relativno velike – 153x77 mm, ali debljina je mala i iznosi 7,6 mm, što je veoma lepo. Težina uređaja je 165 grama. U odnosu na Apple iPhone 6 Plus (koji takođe ima ekran 5.5 inča dijagonale, ali i cenu kao tri Huawei-ja), ovaj model je malo lakši i malo manji. Dimenzije iPhone 6 Plus su 158.1x77.x7.1 mm i teži 172 grama.

Zbog male debljine G7 odlično stoji u ruci, mada se teško uklapa u dlan, nemoguće ga je kontrolisati jednom rukom.

Dostupne su tri opcije boja: beli metal sa plastičnim umecima na zadnjoj strani, siva i boja zlata. Testirali smo prvu opcije. Prednji panel je bele boje sa jedva primetnim šarama u obliku romba, tanki okvir je napravljen od polu - sjajne bele plastike. On formira zaštitni okvir oko ekrana. Bočna i zadnja strana su od metala boje srebra. Bočna strana se lepo presijava na svetlosti. U gornjem i donjem delu panela zadnje strane postoje dva plastična umetka matirano bele boje pa uređaj pomalo podseća na iPhone 5 / 5S.

Na gornjoj i donjoj ivici se nalazi plastični umetak. Uređaj ima dve antene za prenos i prijem signala.

Završna obrada uređaja izgleda elegantno i naizgled prilično skupo.

Kvalitet izrade je idealan obzirom da metalno kućište nema pokretne delove. Umeci se ne računaju, oni ni na koji način neće uticati na kvalitet izrade. Kućište je izdržljivo i ne može lako da se izgrebe.

Ekran je zaštićen izdržljivim staklom. Za nekoliko nedelja korišćenja ovog modela se nisu pojavile ogrebotine. Površina ima oleofobski premaz, pri čemu otisci prstiju ostaju, ali se lako ulanjaju. Dodirni osećaj je prijatan, takođe, prst klizi lako po staklu. Anti-glare svojstva ekrana su odlična. površina tsakla savršeno apsorbuje svetlost, pa i pri izlaganju direktnim sunčevim zracima možete videti sliku zasićenih boja.

U centralnoj zoni gornjeg dela prednje strane uređaja se nalazi zvučnik kojim čujete sagovornika. Prekriven je finom metalnom mrežicom boje srebra. Obim zvučnika je visok, kvalitet zvuka je dobar: čućete i visoke i niske frekvencije, sagovornik takođe vas čuje jasno i glasno. Ispod mrežice zvučnika je LED indikator propuštenih poziva. Desno je kamera za snimanje samog sebe, levo senzor ambijentalnog osvetljenja i blizine. Uređaj poseduje tastere osetljive na dodir na ekranu.

Sa donje strane se nalazi (iz nekog razloga ne u centru ) microUSB konektor, pored kojeg glavni mikrofon. Sa gornje bočne strane se nalazi samo 3,5 mm audio priključak za slušalice. Sa leve strane nema ničega a sa desne su metalni On/off taster, taster za regulaciju jačine zvuka, dve fijoke za microSD i MicroSIM kartice. Taster za uključivanje se nalazi na mestu gde bi kada držite uređaj ležao desni palac ili kažiprst ako držite uređaj u levoj ruci. Pritisak je meki a hod mali.

Sa zadnje strane uređaja nalaze se zvučnik, Simplex LED blic, drugi mikrofon i veliko sočivo kamere, uokvireno metalnim prstenom.

Poređenje dimenzija:

Huawei i Highscreen ICE 2

Huawei i Apple iPhone 5

Huawei i LG Nexus 5

Ekran

Uređaj koristi ekran dijagonale 5.5 inča. Fizička veličina ekrana je 70x123 mm. Gore i dole je okvir debljine 15 mm a bočno po 3.5 mm.

Uređaj karakteriše niska rezolucija za ovu dijagonalu – 720x1280 piksela, odnosno gustina ekrana je 267 piksela po inču kvadratnom. Pikselizacija je vidljiva zahvaljujući visokokvalitetnoj IPS matrici (primenjena tehnologija In - Cell ). Maksimalno osvetljenje bele boje je 410 cd / m2, minimalna osvetljenost - 10 cd / m2, maksimalna osvetljenost crne boje je 0,77 cd / m2, kontrast - 530 : 1. Prosečna temperatura boja je 6500 K opseg varira od 2 do 2.3, nešto manja je sRGB gama boja. Zasićenje boja je otprilike isto, možda malo nedostaje crvene dok je zelena malo prezasićena uz maksimalno osvetljenje.

Generalno, ekran je odličan: svetao, sa lepim bojama, zasićenim, širokim uglom gledanja. Jedini problem – naginjanjem ekran dobija ljubičastu ili žutu nijansu. Tradicionalno, u modernim Huawei modelima je prisutna opcija temperatura boja. Nemojte je dirati jer ćete stvari načiniti gorim.

Kapapcitivni senzorski sloj podržava do 7 istovremenih pritisaka. Osetljivost je odlična. Ekran možete probuditi duplim pritiskom na ekran, ako označite u podešavanjima „Movement“. Zaključavanje ekrana je takođe lako: samo stavite ruku na ekran, pokrivajući senzor blizine.

Postoji režim za rad sa rukavicama.

Za one koji su navikli da stignu na željenu lokaciju na ekranu bez korišćena obe ruke a žele telefon duge dijagonale, programeri su implementirali funkciju „One handed“. Međutim, ona se odnosi samo na kontrole, brojčanik i neke druge stvari.

Baterija

Smart telefon poseduje uklonivu Litijum-Polimer bateriju kapaciteta 3000 mAh. Kompaniaj je uraidla odličan posao obzirom da smo očekivali manju bateriju u tako tankom kućištu.

Baterija uređaja traje kao i kod svakog drugog modernog Android uređaja, oko jedan dan uz aktivno korišćenje. Ako ste baš aktivni možete računati na 8-10 sati rada. Bez korišćenja Internet veze G7 nudi oko 2 dana rada uz 40-50 minuta razgovora dnevno i pisanje 20-30 sms poruka. Ako koristite Wi-Fi (stabilna mreža), Ascend može da radi 20-25 sati, ako ne i više.

Fanovi gledanja videa mogu da računaju na 9-10 sati, uz maksimalno osvetljenje, maksimalnu jačinu zvuka na slušalicama. Pri igranju baterija se isprazni za četiri sata. U režimu za čitanje jedinica će trajati nešto više od 20 sati.

Postoji odeljak „Ušteda energije“. Lako možete da prelazite sa režima „Ušteda energije“ u režime „Smart“ i „Normal“. Kada se aktivira, ovaj režim na ekranu telefona će se prikazati samo neophodne funkcije: pozivanje, poruke, kontakti i časovnik. U ovom režimu, uređaj funkcioniše 40 sati.

Karakteristike povezivanja

U ovom delu, potrebno je naglasiti ono što je najvažnije: Ascend G7 radi sa mrežama LTE CAT 4.

G7-L01 (na testu je bio tačno ovaj model):

  1. FDD LTE: B1 / B3 / B7 / B8 / B20
  2. UMTS: B1 / B8
  3. GSM 850/900/1800 / 1900MHz

podržava Wi-Fi b/g/n (WiFI Direct, Wi-Fi hotspot ), Bluetooth verzija je 4.0 (BLE), poseduje NFC čip.

Uređaj nudi podršku za OTGrežim povezivanja.

Huawei Ascend G7 podržava GPS i GLONASS (Qualcomm IZat Gen8C). Rad je stabilan, brzina je veoma visoka, čak i u zatovrenom pored prozora telefon "vidi" 10 satelita.

Memorijska kartica

U okviru Ascend Mate modela je ugrađeno 2 GB RAM-a. To je dovoljno za većinu aplikacija. Obično je u uređajima dostupno 1GB RAM-a.

Koristili smo uzorak sa 16 GB flash memorije. Korisniku je dostupno oko 12GB. Međutim, ne brinite, dostupan je slot microSD memorijske kartice. Maksimalni podržani kapacitet je 64 GB.

Kamera

Huawei Ascend G7 poseduje dva modula kamere: glavni 13 MP pozadi (BSI pozadinsko osvetljnje, otvor blende F2.0, 28 mm)i 5MP napred, bez autofokusa (F2.4) ali širokog ugla.

Minimalna vrednost ISO je 100, maksimalna 1800. Maksimalna ekspozicija je 1/17, a minimalna 1/10000 sekundi.

Poslednja generacija Huawei uređaja opremljena je odličnim modulima kamere pa ni G7 nije bio izuzetak. Kvalitet slike nam se sviđa kao i kod modela P7, Mate 7 i Honor 6. Prva stvar koja se ističe je minimalni iznos šuma; druga - dobri detalji; treća - precizan balans bele boje; četvrti - nepostojanje zamućenih snimaka čak i pri slabom svetlu.

Prednja 5 MP kamera kreira širokougaone snimke od 22 mm. Ovo omogućava da kada snimate sami sebe kreirate predivnu panoramsku sliku držeći telefon daleko koliko vam ruke to dozvoljavaju. Kvalitet je pristojan.

Uređaj snima video u rezoluciji 1920x1080 piksela pri 30 frejmova u sekundi. Pri nižem osveltjenju borj kadrova se smanjuje na 15fps. Kvalitet je prosečan. Zvuk je jasan, stereo.

Prednja kamera snima snimke širokog ugla. Snima video u rezoluciji 1080p.

EXIF-informacije

Karakteristike videa snimljenog glavnom kamerom:

  1. Format: MP4
  2. Video: AVC, 22 Mbit / s
  3. Rezolucija: 1920x1080, 30 f / s
  4. Zvuk: AAC, 156 kbit / s
  5. Kanali: 2 kanala, 48 KHz

Primeri fotografija snimljenih glavnom kamerom:

Primer fotografije snimljene kamerom sa prednje strane:

Primeri video klipova snimljnih prednjom i zadnjom kamerom.

Performanse

Smart telefon Huawei G7 koristi čipset Qualcomm Snapdragon 410 - MSM8916. Quad 64 - bitni procesor ARM Cortex - A53 (arhitektura ARMv8) baziran na 28 nm tehnološkom procesu. U pitanju je najmanji na svetu 64 bitni procesor. Njegove performanse su za 50 % više u odnosu na Cortex - A7. Grafički procesor je Adreno Graphics 306 (400 MHz).

Upotreba 64 - bitnog procesora je možda ne više od prolazne mode, međutim, vredi napomenuti da ovaj model može da radi sa LTE mrežama u svim zemljama.

Što se tiče performansi, čip nije najmoćniji, ali vam omogućava reprodukciju FullHD videa, pokretanje igara pri maksimalnim podešavanjima. Što se tiče zamrzavanja interfejsa ili kočenja ono ne postoji.

Ispod je rezime:

Testovi:

Korisnički inrterfejs i meniji

Uređaj radi na Android operativnim sistemom verziji 4.4.4. Kao korisnički interfejs je korišćen novi vlasnički korisnički interfejs „EMUI“ verzija 3.0.

Za razliku od prethodne verzije korisničkog interfejsa, verzija 3.0 je više ravna i lagana. U sistemu postoji više okruglih ili ovalnih ćelija. Tasteri su manje kabasti.

Izgled je podeljen na dva dela: obaveštenja i ikone. Možete se prebacivati između njih prevlačenjem prstom. Blago su promenjeni meniji a dugo zadržavanje prsta vas vraća na početni ekran. Postoje kontrole kao za Android L (kvadrat, krug i strelica).

Sekcija povezana sa telefonom je povezana sa ostalim opcijama pozivanja. Prevlačenjem prsta na levo ili desno se lako premeštate na kontakate, na poruke ili pozivanje.

Galerija je redizajnirana, dodata je mogućnost pretraživanja na početnom ekranu. Da bi to uradili prevucite prsta odozgo na dole. Sve ostale promene odnose se na aplikacije. O njima ćemo razgovarati odvojeno.

Multimedija

Jačina zvučnika je nešto iznad proseka. Pri maksimalnoj vrednost nema neprijatnih zvukova. Zvuk je čist.

Jačina zvuka slušalice je veoma visoka, mada ne dostiže kvalitet zvuka modela Huawei Ascend Mate 7. Ipak, dobro je da postoji poseban zvučni čip.

Radio. Radi samo sa slušalicama, mada njegov zvuk nije naročito jasan ako se ima u vidu prisustvo metalnog kućišta.

Video plejer podržava gotovo sve video i audio kodeke ( kao i uvek, ne podržava AC-3). Rezolucija se može povećati i na FullHD. Bitrate je poželjno da ne bude više od 30 Mbit /s.

Zaključak

Mislimo, da će generalno ova jedinica da ostvari priličan uspeh: u pitanju je sladak, izdržljiv uređaj. Opremljen je normalnom baterijom koja traje nekoliko dana relativno aktivnog korišćenja, pristojnom kamerom sa visokim otvorom blende, dobrom optikom, odnosno mogućnošću kreiranja interesantnih selfi fotografija.

Otvoreno pitanje ostaje cena. Ovaj model kao konkurenciju ima modele kao što su Meizu MX4, LG G3, Samsung Galaxy Note 3 i druge smart telefone.

Prednosti:

  • Privlačan izgled
  • Interesantna izrada, kućište, metal kao materijal
  • Trajanje baterije
  • Kamera
  • Dve antene
  • Indikator propuštenih događaja
  • Dobar kvalitet izrade, nema škriputavih zvukova

Nedostaci:

  • Potencijalno visoka cena
  • Za cenovni opseg kojem pripada ima ekran niske rezolucije
  • Relativno velike dimenzije
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024