Lumia 535 2014
2014. godina
5" LCD, 67.9% body
2% 200, Microsoft Windows 8.1
RAM 1 GB, INT 8GB, EXT nema
1905 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Microsoft Lumia 535
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Microsoft Lumia 535. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Microsoft Lumia 535 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled Windows Phone smart telefona Microsoft Lumia 535

Fotografije u zatvorenom

Tehničke karakteristike

  • Windows Phone 8.1 GDR1 / Update 1 / Lumia Denim
  • Jedan radio, dve microSIM-kartice
  • 5 inčni ekran, 540x960 piksela, 220 piksela po kvadrantom inču, IPS, do 16 miliona boja
  • Prednja kamera od 5MP, glavna kamera 5MP sa autofokusom, LED blic (maksimalna video rezolucija - 848x480 piksela)
  • RAM 1 GB , količina ugrađene memorije je 8GB, 2.7GB dostupno korisniku, memorijska kartica do 128 GB
  • Qualcomm Snapdragon 200 čipset, 4 jezgra radnog takta do 1.2 GHz
  • Baterija Li-Ion kapaciteta 1905 mAh, vreme razgovora do 11 časova, reprodukcija muzike do 78 časova
  • FM-radio
  • 2G / 3G
  • Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b / g / n, USB 2.0
  • Dimenzije - 140.2x72.4x8.8 mm, masa - 146 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Baterija Li-Ion 1905 mAh
  • Punjač
  • Crni uklonivi panel
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Ovaj pametni telefon je prvi uređaj koji se pojavio na tržištu pod Microsoft brendom. Moglo se očekivati da će kompanija iskoristiti ovu priliku da naglasi svoje prednosti, da pokaže nešto neobično, ali to se nije desilo. Pred nama je klasičan primer uređaja koji u narednim godinama treba da postane glavna prodajna snaga za Windows Phone - pristojan smart telefon niske cene. Ako pogledate na prethodnika ove jedinice oznake 530, njegova cena u SAD je već pala za više od 50% u odnosu na početak dostupnosti. To je tipična sudbina jeftinih telefona baziranih na Windows Phone OS-u.

Ko može da poželi Lumia 535? Kompanija ovaj uređaj reklamira uz slogan „Snažna Lumia, atraktivna cena“. Situacija je nešto drugačija na evropskom tržištu gde je cena ovog modela viša. Obzirom da u ovom segmentu cena postoji ogroman broj modela različitih kompanija, od kojih svaki ima zanimljive osobine, i što je najvažnije, izgrađen je na Androidu, ovde nestaju sva pitanja vezana za uspešnost ovog modela.

Ovaj smart telefon se može kupiti nikako drugačije osim slučajno. Možda u znak sećanja na Nokia-u i / ili iz interesovanja šta je to Microsoft napravio. U narednoj godini stalni kupci koji kupuju Lumia uređaje, moraće da priznaju da je to sada Microsoft brend. Međutim, već prve nedelje prodaje Lumia 535 modela na teritoriji Evrope su već pokazale da ne postoji interes prema ovom uređaju od strane javnosti. Ovo je dobar uređaj da eto možda imate prvi smart telefon koji je krierao Microsoft, dok u praksi, ne možemo da ga preporučimo. Međutim, hajde da pričamo o tome kasnije.

Dizajn, veličina, kontrole

Tradicionalno, kada je reč o liniji Lumia, možete da izaberete svetlu boju kućišta - narandžastu, zelenu, plavu, belu i sivu. Plus, set sadrži crnu masku na svakodnevnu upotrebu.

Kućište je elegantnog dizajna, svetlo, plastika je klizava, ali je izrada tipična za celu seriju. Po ovom pitanju nikakvih primedbi, uređaj izgleda dobro za mlade. Dimenzije telefona su 140.2x72.4x8.8 mm, težina je 146 grama. Telefon dobro stoji u ruci, savršeno odgovara za nošenje u džepovima odeće.

Poređenje sa modelom Nokia Lumia 830

Poređenje sa modelom Nokia Lumia 530

Na samom vrhu ima 3.5mm priključak za slušalice (nisu uključene u prodajno pakovanje), sa donje strane je konektor microUSB. Konačno, na desnoj strani – su on / off taster i taster za kontrolu jačine zvuka.

U unutrašnjosti uređaja možemo videti bateriju, dva slota za microSIM kartice i slot memorijske kartice.

Na izradu uređaja nemamo pritužbe, sve je veoma dobro.

a href="https://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&anno=0&depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://www.mobile-review.com/review/microsoft-lumia-535.shtml&usg=ALkJrhhzTgPyBtBfF9u2ZNvSsYpTwNqQbw#content">Contents >>>

Ekran

Tržište je preplavljeno modelima sa 5 inčnim ekranima pa je Microsoft odlučio da ne zaostaje. Rezolucija ekrana je niska, 540x960 piksela (220 dpi), korišćena je IPS - matrica. Kvalitet matrice je dovoljan za takve uređaje, i ovde nema komentara. Ekran je prekriven Corning Gorilla Glass 3 staklom, a prvi utisak je da oleofobski premaz jako loš, pa prst se doslovno zaglavljuje na ekranu. Ovo je glavni nedostatak telefona, nema lakoće klizanja prsta, ali na kraju ćete se navići. U punoj mjeri možemo reći da je ovo telefon, koji je neprijatan na dodir, pa čak ako dugo radite sa ekranom, prsti će da vam postanu suvi. Deset dana kasnije, on je, međutim, gotovo nestao. Osećaj je da na ekranu postoji neki sloj lepka od nalepnica, koji daje efekat, i na kraju sve se vraća u normalu.

Ekran je i dalje čitljiv, kao i u celini, ona je tipičan za ovu klasu matrice.

Telefon ima senzor blizine i ambijentalnog osvetljenja. Nažalost, kontrola svetlosti može da se podesi u samo tri pozicije (niska, srednja i visoka). Za razliku od svih drugih pametnih telefona i sistema, ovo je ograničenje Windows Phone OS-a.

Baterija

Kapacitet baterije je 1905 mAh, (BL-L4A) i ona je u stanju, prema navodima proizvođača, da obezbedi do 11 sati razgovora u 2G, 13 sati u 3G, kao i vreme u pasivnom režimu od 14 dana. Maksimalno vreme reprodukcije muzike je do 78 sati, video sadržaja - do 6.5 sati, uz internet konekciju preko 3G - do 5 sati, preko Wi-Fi - do 8.5 sati.

Na primer, sasvim je ostvarivo dva dana rada uz sinhronizaciju pošte (skoro svaki sat ), uz minimalnu upotrebu ostalih funkcija - 15 minuta razgovora, desetak SMS-ova.

Sa instaliranom SIM karticom, u odsustvu sinhronizacije, ili bilo kakve aktivnosti, uređaj troši energiju baterije po stopi od oko 4,5 odsto po satu. Kao što možete da zamislite, kada koristite telefon, ova stopa se povećava.

Uz veoma aktivno korišćenje, baterija ovog uređaja će trajati samo jedan dan, od jutra do večeri. Ako vam je potreban uređaj za pozive i SMS poruke, onda ovaj će ovaj model ponuditi sasvim dobro vreme rada, ali po visokoj ceni. Puno vreme punjenja je oko 2 sata. Interesantno je da većina Lumia modela nudi slične karakteristike vremena rada, očigledno je da je kompanija dobro uravnotežila uređaj.

Memorija, memorijske kartice, hardverska platforma i performanse

Ugrađena memorija je kapaciteta 8GB od čega na raspolaganju vam je oko 4GB (2.7GB je zauzeto od strane sistemskih aplikacija i prethodno instaliranih sadržaja. Memorijska kartica je podržana u kapacitetima do 128GB. Preko cloud servisa OneDrive korisnike dobija 15GB prostora.

Količina RAM-a je 1GB, što je sasvim dovoljno za bilo koju aplikaciju ili igru koje postoje danas za Windows Phone.

U okviru ovog modela je iskorišćen Qualcomm Snapdragon 4200 quad core procesor koji ima radni takt od 1.2GHz po jezgru. Nemamo primedbi o tome kako ovaj uređaj radi - sve je na dobrom nivou, bez zastajanja.

Ljubitelji sintetičkih testova mogu da procene rezultate za ovaj model ispod.

Karakteristike povezivanja

Standardni set protokola - Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC, USB 2.0, Bluetooth 4.0 (nema podrške za LE) - pun set standardnih profila, WCDMA - 900/2100 MHz. Kao što možete videti, uređaj ne može da se pohvali nečim posebnim ili neobičnim.

Kamera

Rezolucija kamere je od 5MP, prisutan je LED blic.

Prednja kamera je rezolucije 5MP, ali ne nudi neke posebne kvalitete. Nema posebnih podešavanja za Selfie, sve prilično jednostavno - point and shoot. U konkurentnim rešenjima baziranim na Androidu za prednju kameru uvek postoje dodatni režimi - na primer, moguće je da isprave nedostaci na koži i slično.

Video snimanje je podržano u formatu 848x480 piksela.

Primer video klipa (MP4, 8 MB) >>>

a href="https://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&anno=0&depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://www.mobile-review.com/review/microsoft-lumia-535.shtml&usg=ALkJrhhzTgPyBtBfF9u2ZNvSsYpTwNqQbw#content">Contents >>>

Softver - Windows Phone 8.1

Još jedan model koji radi na Windows Phone 8.1. Nažalost, set promena u poređenju sa verzijom 8 je sasvim beznačajan, one su kozmetičke prirode i globalno ne utiču na percepciju platforme. Rad na greškama i nedostacima, je veoma loše urađen. Inovacije sistema su detaljno opisane u pregledu Windows Phone 8.1 operativnog sistema, pa ne vidimo razlog da se ponavljamo - sve je standardno.

Takođe postoji update u direktnoj vezi sa GDR1, koji se fokusira na najosnovnije. Popravljena je greška u Network Time Protocol, pa će sada u teoriji, vreme biti pravilno prikazano u svim scenarijima upotrebe. Nepravilno podešavanje vremena dovodi do greške u ažuriranju sistema, učitavanju programa koji rade.

Direktorijumi na ekranu sa pločicama se zovu Live Folders (izvorno ih je stvorila Nokia, a sada su deo sistema). Prevlačenjem jedne ikone na drugu vidimo da je ona sada smeštena u direktorijum. Animacija pokazuje kako da promenite ikonice aplikacija koje su u direktorijum. Ovo je lakše nego što je bilo ranije, barem vam omogućava da se oslobodite beskrajne liste na ekranu. Direktorijumi se sada kopiraju u arhivsku kopiju, koja može biti povraćena na drugom uređaju.

Drum roll - u listi SMS poruka imate priliku da alocirate pojedine poruke od pretplatnika i uklonite ih, ne sve, već samo odabrane, a one takođe mogu biti prosleđene. Isto se može uraditi u vašoj listi kontakata i prethodnih poziva, odnosno možete da izaberete pojedinačne unose i obrišete ih.

Dodatak Batery Saver može da se postavi kao pločica na glavnom ekranu i što je najvažnije - sada ikona ove aplikacije pokazuje trenutnu napunjenost baterije u realnom vremenu Čitajući opis ove karakteristike ispada da ova funkcija se koristi da pokaže status baterije u nekom trenutku, i samo za ažuriranje realne situaciju.

Cortana glasovni asistent sada se može aktivirati glasom, ne morate da pritiskate tastere.

Utisci

U pogledu kvaliteta glasa tokom poziva u pitanju je standardno rešenje kompanije Nokia - nije loše, ali nije dobro. Uređaj koristi jedan mikrofon. Vibracija je loša, garantovano ćete da je propustite.

Za novac koji treba izdvojiti za ovaj model kupujete skroman uređaj 5 - inčnim ekranom. Poseduje veoma skromnu kameru, slabe opcije za bilo šta drugo osim pozive i SMS poruke. Naravno, možete da pokušate da koristite uređaj kao smart telefon, ali najverovatnije da će to biti veoma bolno iskustvo, kao i sve što se dešava na Windows Phone kao platformom.

Zaključak je jednostavan - kao uređaj za kolekciju ova jedinica je drugačija. Kao model za upotrebu u stvarnom životu on nema šanse. Microsoft je svestan toga. Redak je slučaj da nekoliko nedelja nakon što se neki uređaj pojavi u specijalizovanoj štampi nema testa takvog modela. Ne postoji ništa na ovom uređaj zbog čega Microsoft može da bude ponosan, već smo svesni činjenice da se proizvođač veoma stidi svog prvog deteta.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024