Honor 4C 2015
2015. godina
5" LCD, 66.9% body
6% 620, Android 6.0 Marshmallow
RAM 2 GB, INT 8GB, EXT nema
2550 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 4C G Play Mini
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 4C G Play Mini. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 4C G Play Mini vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Huawei Honor 4C

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.4, interfejs EMUI 3.0
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE / HSPA +
  • Procesor: 8 jezgara, Hi-Silicon Kirin 620
  • RAM: 2 GB
  • Memorija za skladištenje podataka: 8 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5 inča rezolucije 720x1280 piksela
  • Kamera: 13/5 MP, Flash
  • Navigacija: GPS, GLONASS
  • Dodaci: akcelerometar, senzori blizine i svetlosti, FM-radio
  • Baterija: ukloniva, Litium Jon kapaciteta 2550 mAh
  • Dimenzije: 143.3 x 71.9 x 8.8 mm
  • Masa: 162 g

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • USB kabl
  • Garancija
  • Brzo uputstvo

Uvod

U aprilu ove godine, Huawei je održao prezentaciju tri smart telefona: Honor 6 Plus, Honor 4X i Honor 4C.

U pregledu Huawei Honor 4X smo opisali u nekim detaljima pozicioniranje modela 4X i 4C - uređaj za one koji žele da dobiju moćan uređaj za relativno malo novca, u najmanju ruku, sada je teško naći uređaj koji je jeftin i koji poseduje dva gigabajta sistemske memorije i procesor sa osam jezgara. Želeli bismo da ponovimo da se cena ovog modela neće promeniti, uprkos glasinama da navodno Huawei sprovodi promotivnu kampanju kako bi privukao veću pažnju na sebe i uređaje, a kasnije bi podigao cenu 4X i 4C modela.

Treba napomenuti da postoji mala nestašica ovih uređaja, tako da online prodavnica je samo ta koja isporučuje Honor modele. Veće pošiljke će uslediti krajem meseca. U trenutku pisanja nije bilo dostupnih uređaja.

I još jedna napomena. Službeni komentar kompanije na pitanje kako da se pravilno zovu uređaji Honor, sa ili bez pominjanja kompanije, Huawei – odgovor je samo Honor. Dakle, dok će u naslovu testa biti prisutan Huawei naziv - Huawei Honor 4C, Huawei Honor 4X, Huawei Honor 6 Plus i tako dalje, sami uređaji nose samo naziv Honor.

Dizajn, veličina, kontrole

Eksterno, 4C i 4X su malo drugačiji jedan od drugog, razlika se može videti samo u veličini: 143.3x71.9x8.8 mm za jeftiniji model i 153x77x8.6mm za 4X. Isto važi i za mase - 162 grama 4C i 170 grama 4X.

Honor 4C koristi nešto drugačiju struktura plastičnog zadnjeg panela. Ako nas je 4X podsetio na platnene šare ovde je crtež mnogo jednostavniji: poprečni rezovi, formiraju mnoštvo oblika nalik na dijamant a tu je i natpis Honor koji je istaknut ali ne toliko velik.

Ostatak jedinice je tipičan za bezlične monoblok uređaje.

Uređaj je veoma jednostavan za rukovanje zbog kompaktne veličine (da, verujte da i uređaj sa dijagonalom ekrana od 5 inča može biti kompaktan) koji dobro stoji u ruci. Kućište nije klizavo, zasluga za to nije perforacije poklopca uređaja, već plastike same po sebi. Zvanični sajt navodi da je „kućište smart telefona izrađeno od tri sloja kompozitnog materijala“, zatim da, „ekrana zauzima 76% prednjeg dela smart telefona i da je logo na zadnjoj inspirisan na tradicionalni kineski način“.

Ekran je zaštićen staklenim Gorilla Glass 3 staklom. Za par nedelja aktivnog korišćenja 4C modela ništa se nije dogodilo sa ekranom: Nema ogrebotina,niti oštećenja. Oleofobski premaz je prisutan, ali nije najkvalitetniji: čak i nakon brisanja površine ekrana mikrofiber krpom može ostati svetli sloj prljavštine. Prst preko ekrana lako klizi.

Na zvaničnom sajtu prodaju se dve kolor verzije modela Honor 4C: crna i bela. Postoji i verzija u boji zlata, ali ne na svim tržištima.

Na sredini gornjeg dela ekrana je zvučnik. Njegov obim je prosečan ili nešto iznad proseka, glas je bliže visokim frekvencijama, pri čemu niske frekvencije nisu dovoljno izražene. Sagovornik može jasno da vas čuje.

Desno od zvučnika je sočivo prednje kamere, sa leve strane su senzori ambijentalnog osvetljenja/blizine, kao i indikator propuštenih događaja.

Ispod ekrana se nalaze tipični Android tasteri: „Menu", „Home“ i „Back“ Oni su urađeni u stilu Lollipop verzije operativnog sistema, označeni bojom srebra i nemaju pozadinsko osvetljenje.

MicroUSB konektor i mikrofon su na dnu, dok je na vrhu - usamljen 3.5 mm audio priključak za slušalice ili handsfree.

Na levoj strani nema elemenata, a sa desne strane je tanki i dugi taster, za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje uređaja / aktiviranje pozadinskog osvetljenja. Njihova upotreba je prilično zgodna.

Sa zadnje strane su modul kamere i blic na posebnom ispupčenju, dok su drugi mikrofon i zvučnik u dnu.

Kućište se može rastaviti. Da biste uklonili poklopac, neophodno je da odvojite poklopac od kućišta time što ćete nokat ili neki predmet ubaciti u žljeb kod microUSB porta. Levo su dva porta za microSIM kartice, a između njih - konektor za ubacivanju memorijske kartice.

Huawei 4C i 4X (desno)

Huawei i LG G3

Huawei i Meizu M1 Note

Huawei i Apple iPhone 5

Ekran

U okviru modela Huawei Honor 4C korišćen je ekran dijagonale 5 inča. Fizička veličina ekrana je 62x110 mm, pri čemu je gornji okvir 16 mm, donji 17 mm, levo i desno - oko 4.5 mm. Postoji anti refleksivni sloj ali nije naročito efikasan.p>

Rezolucija ekrana modela Huawei Honor 4C je HD odnosno 1280x720 piksela, a gustina 294 piksela po inču uz odnos strnaica 16:9. Matrica je IPS bez vazdušnog međuprostora.

Maksimalno osvetljenje bele boje je 353 cd / m2, maksimalno osvetljenje crne - 0.63 cd / m2. Kontrast - 560: 1.

Bela linija - je cilj da pokušavamo da postignemo. Žuta linija - rezultat ekrana. Možete videti da smo direktno ispod ciljne krive, što znači da za svaku vrednost između 0 i 100, slika nije svetla. Žuta linija - u stvari, je prosečna vrednosti crvene, zelene i plave.

Prosečna vrednost je 2.4. Za ekran mobilnog uređaja ona je prilično stabilna.

Ako pogledate nivo dijagrama vidite jasan višak plave boje i nedostatak crvene.

Temepratura se ne menja u zavisnosti od jačine osvetljenja i iznosi oko 7500K.

Sudeći po dijagramu, podaci nisu sasvim kompatibilni trouglu sRGB. On je u pomeren desno naviše.

Praktično sve tačke se nalaze izvan opsega sive DeltaE = 10, što ukazuje na prisustvo parazitskih nijansi.

Uglovi gledanja su prosečni, pri specifičnom uglu se mogu videti čak i obrnute boje, da ne pominjemo činjenicu da će kada uređaj zakrenete u desno slika biti ljubičasta a levo žuta.

Da ne ulazimo u detalje, reći ćemo da je u pitanju jeftina matrica sa lošim karakteristikama.

Uglovi vidljivosti

Ponašanje na suncu

Jednako osvetljenje

Podešavanja

Baterija

Smart telefon poseduje neuklonivu litijum-jon bateriju kapaciteta 2550 mAh. Zvaničnih podataka o vremenu rada uređaja nema pa smo izvšrili testiranje:p>

  • Gledanje 720p videa uz maksimalno osvetljenje uređaja će isprazniti uređaja za oko šest sati.
  • Pretraživanje interneta korišćenjen Wi-Fi - oko 18 časova
  • Pretraživanje interneta korišćenjen 3G - oko 10 časova
  • Ukupno prosečno vreme rada uređaja je (3G, pozivi, sms, emails, twitter) - oko 20 časova.

Generalno, Huawei Honor 4C je postigao dobre rezultate imajući u vidu mali kapacitet baterije, čipset i rezoluciju ekrana.

Opcije pvoezivanja

Ovaj model radi u mrežama 2G (850/900/1800/1900 MHz) i 3G (HSPA+ do 42 Mbit / s). Oba slota SIM kartica rade u 2G / 3G. Za razliku od Honor 4X, kod modela Honot 4C ne postoji podrška za LTE. NFC čip takođe nedostaje. Ostali parametri su normalni: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS i GLONASS.

Zvanični sajt navodi: „laserska tehnologija i dual dizajn poboljšava prijem signala – antena nudi 3 dB više nego smart telefona u ovoj klasi, što garantuje pouzdanu komunikaciju u oblastima slabe pokrivenosti. Za visoke performanse GPS i Wi-Fi antene koriste posebnu asimetričnu tehnologiju. Nažalost ili na sreću, ne možemo da potvrdimo ili opovrgnemo ove tvrdnje - sve je tipično za ovakav uređaj.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 2GB sistemske memorije.

Uređaj ima 8 GB interne memorije, ali korisniku je dostupno samo 5 GB. Postoji slot za microSD memorijsku karticu. Maksimalni kapacitet je 32 GB.

Kamere

Glavni modul karakteriše 13MP rezolucije (otvor blende je F2.0, ugao 27 mm), prednji modul je 5 MP (blenda F2.4, veoma širok ugao od 22 mm).

Očigledno, u Honor 4X i Honor 4C koriste isti modul kamere, bar mi nismo primetili veliku razliku. Moguće je da u Honor 4C nešto lošije radi u automatskiom režimu jer ponekad ne pogađa balans bele boje, posebno u uslovima lošeg osvetljenja.

Za uređaj, koji košta koliko ovaj model, dobijeni snimci su sasvim na nivou smart telefona koji su za 50 i više odsto skuplji.

Zadnja kamera snima video u FullHD rezoluciji pri 30fps. Ovde nema ništa zanimljivo. Prednja kamera snima video u HD kvalitetu.

Primeri fotografija

Primer fotografija kreiranih glavnom kamerom

Performanse

Huawei Honor 4C, kao i Honor 4X, koristi platformu HiSilicon Kirin 620 sa osam procesorskih jezgara. Konfiguracija ovog rešenja sastoji se od osam procesorskih jezgara Cortex-A53 (28nm tehnološki proces) radnog takta do 1.2 GHz i Mali-T450 MP4 GPU.

Da ne bi ponovili ono što je rečeno u pregledu Honor 4X modela, napominjemo da 4C radi glatko i bez kočenja. Performanse u igrama nisu sasvim jasne. Naravno, većina igara radi dobro, ali postoje slučajevi u kojima broj kadrova je smanjen u značajnoj meri, ili nedostaju neki od efekata. Na primer, Dead Trigger 2 ne radi u na našem uzorku. Slično se ponašao i Honor 4X.

Kratke informacije

Testovi

Softverska platforma

Uređaj radi na Android operativnom sistemu verziji 4.4.2. Kao korisnički interfejs koristi se vlasnički korisnički interfejs pod nazivom EMUI 3.0.

Multimedija

Smart telefon Honor 4X je standardno opremljen muzičkim plejerom kompanije. Obim zvuka zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet je dobar (i čist) , nema zagušenja i škripanja.

Obim jačine zvuka slušalice je visok. Kvalitet je odličan. U podešavanjima možete lako uključiti karakteristiku DTS Music Playback: zvuk dobija više visokih i niskih frekvencija.

Uređaj poseduje FM-radio.

Karakteristike video reprodukcije testirane preko programa Antutu Video Tester.

Zaključak

Huawei Honor 4C je gotovo potpuno kompletna kopija svog starijeg brata Honor 4X. Jedina razlika je nedostatak podrške za LTE.

To je možda jedini nedostatak ovog modela. Pozitvinih ima mnogo:

  • Razumna cena
  • Moćan procesor
  • Mnoštvo RAM-a
  • Odlična kamera
  • Barterija visokog kapaciteta
  • Dve SIM kartice (oba slota rade u 3G)
  • Odličan handsfree zvučnik
  • Visok kvalitet zvuka sa slušalicama
  • Vrhunski materijali, odlična izrada

Ako tražite jeftin a kvalitetan smart telefon onda je Hiawei Honor 4C odličan primer i prilika za kupovinu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024