Honor 6C Pro 2017
2017. godina
5.2" LCD, 68.9% body
9% MT6750, Android 7.0 Nougat
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT nema
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 6C Pro
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 6C Pro. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 6C Pro vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Honor 6C Pro

Karakteristike

  • Materijali kućišta: metal, staklo
  • Operativni sistem: Android 7.0, EMUI 5.1
  • Mreže: GSM / EDGE (850/900/1800/1900 MHz), UMTS / HSDPA, LTE CAT 4 (Band 1, 3, 5, 7, 8, 20)
  • Ekran: IPS LCD, dijagonala 5.2 inča, rezolucija 720x1280 piksela (HD)
  • Platforma: MediaTek MT6750
  • Procesor: osam jezgara, 64-bita, 4 jezgra 1.5 GHz (Cortex-A53) i 4 jezgra 1.0 GHz (Cortex-A53)
  • Grafika: Mali T860
  • Memorija: 3 GB
  • Interna memorija: 32 GB
  • Slot memorijske kartice: Da, microSD (umesto druge SIM kartice)
  • Glavna kamera: 13 MP f / 2.2
  • Prednja kamera: 8 MP f / 2.4
  • Interfejsi: Wi-Fi b / g / n (2.4 GHz), Bluetooth 4.1, microUSB (USB-Host) konektor za punjenje/sinhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • navigacija: GPS / A-GPS / GLONASS
  • Opciono: skener otiska prsta, akcelerometar, senzor svetlosti, senzor blizine
  • Baterija: 3000 mAh (fiksna)
  • Dimenzije: 147.9 x 73.2 x 7.65 mm
  • Masa: 153 grama

Uvod

Pre nekoliko dana, Huawei je predstavio još jedan jeftini pametni telefon nazvan Honor 6C Pro. Interesantno je da je originalni Honor 6 prikazan pre oko 4 godine, pri čemu u ponudi kineske kompanije postoje još uvek relativno nove varijante 6A i 6X. Ova dva modela su veoma različita jedan od dugog pri čemu je prosečnom korisniku teško da razgraniči logiku u nazivanju modela kompanije obzirom da postoje modeli oznaka: Pro, Lite, X, A i tako dalje.

Honor 6C Pro je model bez ikakve zamerke: jednostavan MTK6750 procesor, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, obične kamere, uobičajena baterija i poznati izgled. Međutim, njegova cene je ono što će vas naterati da razmislite o kupovini ovog uređaja.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Aktuelni trend je zaista neobičan: ako je uređaj niskobudžetski ili nešto slično tome, onda će njegov izgled biti u potpunosti iskopiran od drugih uređaja istog cenovnog opsega. Ovde je situacija drugačija te sve izgleda kao zavera proizvođača: napraviti „obične“ telefone iste u smislu izgleda, tako da ljudi odabir vrše samo na osnovu parametara. Sa jedne strane, metalno kućište i dva plastična umetka, kamera koja blago izranja, skener sa zadnje strane – deluje kao opis skoro bilo kog jeftinog telefona. Stiče se utisak da bi takvi uređaji trebalo da igraju na kartu sjajnog i neobičnog dizajna: crvena, plava, zelena boja, gravure, crteži i slično.

Možda to i nije pravilno razmišljanje? Evo šta kaže Huawei:

„Atraktivan dizajn je rezultat mukotrpnog rada koji podrazumeva 13 faza, 8 slojeva premaza i najfinije laserske gravure koje pružaju glatku i prijatnu dodirnu strukturu kućišta. Bočne strane prednjeg poklopca i mat površina prednjeg i zadnjeg poklopca stvaraju neverovatan kontrast. Premaz na bočnim površinama kućišta se primenjuje pomoću posebne tehnologije vakuumskog nanošenja s odsjajnim efektom.“

Sa dizajnom modela Honor 6C Pro smo završili

Pametni telefon će na tržištu biti dostupan u tri boje, a takođe je reč o jedinstvenim modelima: crni, tamnoplavi i u boji zlata.

Način izrade je odličan, prisutan je oleofobni premaz na staklu, dobrog kvaliteta: prst lako klizi, a otisak se brzo briše. Tokom testiranja nije bilo problema kada je reč o ogrebotinama.

Uređaj nije glomazan, njegove dimenzije su 147.9 x 73.2 x 7.65 mm. Aparat je tanak, dobro leži u ruci, ne klizi a kvalitet izrade zaslužuje sve pohvale. Šta je još potrebno za jeftin pametni telefon?

Sa prednje strane nalazi se indikator propuštenih događaja (desno), standardni senzori, konverzacijski zvučnik koji je dovoljno glasan pa ćete sagovornika dobro čuti, nema eha niti se primećuju drugi spoljni zvukovi.

Sa donje strane se nalazi mikrofon, stilizovan je ispod rešetke zvučnika, a tu je i microUSB i spikerfon. Sa desne strane nalazi se dugme za uključivanje/isključivanje, taster za jačinu zvuka (mali hod, lagani pritisak) a sa leve - kombinovani SIM + SIM (nano) ili SIM + microSD slot. Priključak za slušalice i sekundarni mikrofon nalaze se sa gornje strane.

Sa zadnje strane vidljiv je blic, sočivo kamere koje štrči nekoliko milimetara i okrugli skener otiska prsta koji funkcioniše adekvatno, ali ne previše brzo.

Honor 6C Pro i Apple iPhone 8 Plus

Honor 6C Pro i Huawei P10 Plus

Ekran

Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 5.2 inča. Fizička veličina je 64 x 114 mm, gornji okvir je 15 mm, sa donje strane je 16 mm, desno i levo - oko 3.5 mm. Postoji antirefleksivni premaz, i to vrlo efikasan.

Rezolucija ekrana modela Honor 6C Pro-HD je 720 x 1280 piksela, odnos je 16: 9, a gustina je 283 piksela po inču. IPS matrica je bez međuvazdušnog prostora.

Maksimalna osvetljenost bele boje je 390 cd/m2, maksimalna osvetljenost crne boje je 0.53 cd/m2, a kontrast je 735: 1..

Matrica nije loša, uglovi gledanja su maksimalni, ali pod određenim uglom slika postaje žuta ili blago prelazi u ljubičastu nijansu.

Uređaj ima režim za zaštitu vida koji smanjuje nivo UV zračenja na ekranu, što sprečava zamor očiju uz dugotrajnu upotrebu pametnog telefona.

Ponašanje ekrana na suncu

Uglovi vidljivosti

Baterija

Unutrašnjost uređaja odlikuje neuklonjiva baterija kapaciteta 3000 mAh. Ovaj kapacitet je standardan za gotovo sve Android pametne telefone u bilo kojoj kategoriji cena: veći kapacitet je dobrodošao dok je manji čeka osuda, osim ukoliko nije korišćena AMOLED-matrica ekrana. Međutim, ponekad uređaji ne traju dugo.

Pametni telefon Honor 6C Pro prikazuje tipične rezultate uređaja sa HD ekranom i jednostavnim čipsetom: 7 – 7.5 sati reprodukcije video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti, oko 3.5 sata igranja igara. Aparat će izdržati od 9 do 18 časova pri srednjem opterećenju i do 23 sata pri lakom opterećenju. Teoretski, može „preživeti“ do sutrašnjeg dana, ali samo bez Wi-Fi konekcije.

Opcije povezivanja

Uređaj radi ne samo u okviru 2G mreža (850/900/1800/1900 MHz)/3G (HSPA + do 42 Mbps), već i u okviru 4G CAT 6 opsega 1/3/5/7/8/20. NFC čip nije dostupan, ostalo je standardno za bilo koji Android pametni telefon: GPS i GLONASS (prosečna osetljivost), Wi-Fi b/g/n (2.4 GHz), Bluetooth 4.1, USB 2.0 sa OTG podrškom.

Memorija

Pametni telefon 6S Pro opremljen je sa dovoljnom količinom RAM-a - 3 GB (brzina je 4.000 MB/s, što je dobro za jeftino rešenje). Ovi uređaji i dalje koriste samo 2 GB RAM-a, što je zaista malo. Huawei takođe nije štedeo kada je reč o ugrađenoj memoriji, tako da ovaj model odlikuje 32 GB dok je korisnicima dostupno 24 GB prostora. Brzina učitavanja podataka je 125 MB/s, a upisivanja je 121 MB/s. Vrednosti su normalne, ima i mnogo lošijih.

Kamere

Pošto je Honor 6C Pro jeftin uređaj, ne treba očekivati bilo šta originalno kada je reč o kameri. Ovde je korišćen 13 MP senzor, otvor blende je f/2.2, žižna daljina je 27 mm. Postoji jednokratni blic. Prednja kamera je 8MP, otvor blende je f/2.4, a žižna daljina je ista - 27 mm.

Imajući u vidu cenu uređaja, kvalitet fotografija je nešto slabiji, nivo detalja je nizak, naročito u uslovima slabijeg osvetljenja. Uravnoteženje belog radi ispravno, fokus je tačan, dinamički opseg je prosečan. Snimci snimljeni noću ne mogu da se pohvale kvalitetom ali gotovo da nema šuma.

Prednja kamera zaslužuje pohvalu, odlično snima u skoro svim uslovima.

Huawei 6C Pro snima video u FullHD rezoluciji brzinom od 30 fps po danu i 16 fps u toku noći. Kvalitet je prosečan, ekspozicija „skače“ a zvuk je stereo. Kamera za „selfi“ fotografije takođe snima FullHD i radi pod pod istim parametrima.

Uprkos činjenici da ovaj uređaj nije zamišljen kao uređaj sa kamerom visokog kvaliteta, interfejs obezbeđuje i manuelni režim: ISO (100 - 1600), brzina zatvarača (1/4000 – 0.6 sek.), Ekspozicija, fokus i balans bele boje, ali postoji i HDR režim..

Primeri fotografija

Po danu

Noću

Selfi

  • Primer video klipa 1 (MP4, 8 MB) >>>
  • Primer video klipa 2 (MP4, 12 MB) >>>
  • Primer video klipa 3 (MP4, 19 MB) >>>
  • Primer video klipa 4 (MP4, 19 MB) >>>
  • Performanse

    Huawei je odlučio je da napusti sopstveno rešenje HiSilicon u korist čipa MediaTek. Kod modela 6C Pro je korišćen MT6750 - najpopularniji prošle godine: 28 nm, 4 jezgra i Mali-T860 grafika.

    Iz nepoznatih razloga kod ovog modela nije moguće instaliranje Antutu Benchmark-a, međutim, na osnovu iskustva testiranja ogromnog broja sličnih uređaja može se reći da bi Huawei mogao da ostvari oko 40.000 poena.

    Uopšteno govoreći, telefon radi sporo, čini se da procesor jedva može da se nosi sa svojim zadacima. Interfejs nije loš a gotovo ni sa jednom igrom nema problema. Komplikacije nastaju prilikom snimanja 3D snimaka uz maksimalna podešavanja.

    Uz opterećenje dolazi do zagrevanja kućišta ali sa razlogom.

    Quadrant test

    Test Epic Citadel

    Softverska platforma

    Uređaj koristi Google Android 7.0 sa EMUI 5.1 vlasničkim interfejsom, ali nema nikakvog razloga za čekanje Android 8 verzije.

    Multimedija

    Model 6C Pro koristi jedan zvučnik za handsfree izlaz. Zvuči tiho ali kvalitet je dobar. U slušalicama je zvuk normalan.

    Ponekad se postavlja pitanje zašto je zvuk toliko važan, ali to je zaista veoma važno. Gotovo svi pametni telefoni zvuče isto, a neki nude prosečan kvalitet. Međutim, teško je vrednovati takve stvari zbog individualnih karakteristika i onoga šta korisnik želi.

    Ljubitelji postojanja radia kod telefona će biti zadovoljni činjenicom da postoji u okviru ovog modela.

    Zaključak

    Šta je Honor 6C Pro kompanije Huawei? Balansiran jeftin uređaj bez nekog posebnog čipa. To jest, kod pametnog telefona nije moguće odabrati ekstremne tačke, pozitivne i negativne.

    Među konkurentima vredi navesti Meizu M5s ili Meizu M6 koji nude manje-više iste parametre. Odlična opcija je Xiaomi 4X sa baterijom kapaciteta 4100 mAh. A tu su i drugi uređaji: ZTE Blade A6, Lenovo Vibe S1, BQ Space, ASUS Zenfone 3 Max i drugi.

    Da bi se neko odlučio na kupovinu Honor 6C Pro modela, potrebno je da on bude prisutan svuda i na taj način osvoji srca potencijalnih kupaca i to tako što će biti izložen među pametnim telefonima više cene.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024