15 Plus 2018
2018. godina
5.95" OLED, 81% body
24% 8895 Octa, Android 7.1.2 Nougat
RAM 6 GB, INT 64GB, EXT nema
24W, 3500 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 20MP
 
 
Test mobilni telefon Meizu 15 Plus
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Meizu 15 Plus. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Meizu 15 Plus vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test pametnog telefona Meizu 15 Plus

Specifikacije
Dimenzije i masa 153.8 x 78.25 x 7.25 mm, 177 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 5.95 inča, 2560x1440 piksela (WQHD), SuperAMOLED, odnos stranica 16: 9; osvetljenost 430 cd / m2
Operativni sistem Google Android 7.0, vlasnički korisnički interfejs Flyme 7
Platforma Samsung Exynos 8895 (64-bita, 8-jezgara: 4 jezgra Mongoose 5 GHz + 4 jezgra Cortex-A53 1.7 GHz), Mali-G71 MP20
Memorija 6 GB RAM-a, 64/128 GB ROM-a, nema slota za memorijsku karticu
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n DualBand, Bluetooth 4.2 BLE
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G CAT 16/13: b1 / b3 / b5 / b7 / b8
Dual SIM kartice
Navigacija GPS, GLONASS
Senzori i konektori 3.5 mm, čitač otisaka prstiju sa prednje strane, USB Type-C 2.0
Glavna kamera 12 MP + 20 MP, 1.55 mikrometara, 6 sočiva, f / 1.8 + f / 2.6, Sony IMX 380 senzori Sony IMX350, optička stabilizacija za 12 MP modul, fazno i lasersko foksuiranje, šestosegmentni blic, kristal safira, trostruki hibridni zum (1.5x optički + 1.5x digitalni)
Prednja kamera 20 MP, 5 sočiva, f / 2.0
Baterija Li-Pol 3500 mAh, brzo punjenje mCharge (10 minuta - 15%, 45 minuta - 65%, 85 minuta - 100%); video - 13 sati, igre - 7 sati, YouTube - gotovo 9 sati
Ostalo Pojačivač SmarPA Cirrus Logic CS35L35, Forte Media, audio čip Cirrus Logic Smart Hi-Fi CS47L89-CWZR, stereo zvuk sa zvučnika

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • AC adapter
  • USB kabl
  • Alat za izvlačenje fioke sa SIM karticom
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Pozicioniranje

U martu 2018. godine, kineska kompanija Meizu proslavila je 15 godina poslovanja! To je malo vremena (po standardima industrijskih giganta - pre neki dan Sony je proslavio 72 godine postojanja), ali je zanimljiv način od prelaska sa proizvodnje MP3 plejera do pametnih telefona. Tokom ovih 15 godina predstavljeni su mnogi originalni uređaji: M6 video plejer, popularni M3 audio plejer (neki ga i dalje imaju, ali dugo vremena baterija nije bila dostupna za poručivanje), MX pametni telefon je izašao kasnije, kao i Note, M i vodeći modeli.

U čast godišnjice, kineska kompanija je predstavila tri pametna telefona: Meizu Plus - trenutno vodeći uređaj, Meizu 15 - uređaj u opsegu srednje cenovne kategorije i Meizu 15 Lite koji je, kako i njegovo samo ime govori, pojednostavljena verzija vodećeg modela. Dobro je što se kompanija nije odlučila za zbunjujuće nazive - sve je jasno i razumljivo. Međutim, nejasno je šta će se desiti sledeće, jer su prethodni uređaji bili nazvani Meizu Pro 6, Meizu Pro 7, a ovoga puta imamo Meizu 15. Verovatno ćemo sledeće godine videti Pro 8 (možda zajedno sa njim Flyme bude unapređen na Android 8).

Važno je napomenuti da Meizu nije razvijao temu sekundarnog ekrana, već je predstavio uređaj uobičajenih parametara.

Pozicioniranje Meizu 15 Plus je jasno: vodeći model koji ima najviše moguće tehničke karakteristike među drugim uređajima kompanije. Kao što se čini, glavni kupci 15 Plus-a biće obožavatelji Meizu brenda i ljubitelji zvuka visokog kvaliteta.

Uprkos optičkom zumu i optičkom stabilizatoru kod 15 Plus modela, model se ne može izdvojiti kao moćno fotografsko rešenje: Meizu je uvek koristio visokokvalitetne kamere na svojim uređajima, ali nisu mogli da se takmiče sa kamerama kompanije Apple, Samsung ili Huawei.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Pošto Meizu odbija da koristi ekran odnosa strana 18: 9 ili 19: 9, izgled se nekako „vezuje“ za manji okvir kako bi se kompaktno postavio 6-inčni ekran sa standardnim odnosom slike 16: 9. Bilo bi normalno 16: 9 da su samo dimenzije uređaja napravljene manjim, približno, kao što je slučaj kod Meizu 15 Plus.

Nema ništa posebno u dizajnu 15 Plus: veliki ekran, tanko kućište, minimalni ramovi i metalno kućište. Debljina 78 mm je nedvosmisleno shvaćena: s jedne strane, programeri su napravili kućište tako da pametni telefon savršeno pristaje u šaku i bude osetljiv u ruci, a s druge strane, nakon vodećih uređaja drugih kompanija, donekle je neobično shvatiti debljinu od 78 mm. Onima koji su dugo koristili Apple iPhone 8 Plus, širina Meizu 15 Plus će biti prilično poznata, ali je ekran veći.

Prisutno je 2.5D sigurnosno staklo. Na bočnim površinama nije sve tako glatko: između stakla i metala sa bočne strane postoji tanak sloj, najverovatnije izrađen od plastike.

Zadnji poklopac je izrađen od sjajnog aluminijuma. Slično tome su napravljeni i Meizu Pro 7/7 Plus uređaji. Rešenje je interesantno, jer pametni telefon izgleda elegantno i skupo. U prodaji će se naći tri boje 15 Plus modela: boja zlata, siva i tamno siva.

Otisci prstiju ostaju na aluminijumskom poklopcu, ali su skoro nevidljivi i lako se brišu. Ipak, ostaju na staklu, međutim, zbog upotrebe visokokvalitetnog oleofobnog premaza, oni se uklanjaju još bolje, a otisci su primetno slabi. Pametni telefon je relativno klizav, posebno u mokrim rukama, pa budite pažljivi.

Kućište odlikuje odličan način izrade: čim uzmete Meizu 15 Plus u ruke shvatićete da u rukama držite kvalitetan i pouzdan uređaj. Zadnji poklopac se ne ugiba ka bateriji, nema svrhe govoriti o ogrebotinama i zazorima – toga jednostavno nema.

Antene je na suprotnoj strani (dve sive tanke pruge na vrhu i dnu) imaju originalni šablon (podseća na klasični grčki meandar). Simbolika meandra je veoma interesantna: ivica sa ravnim uglovima predstavlja demonstraciju ljudskog života od rođenja do starosti i smrti, a ravne linije su vrline. Grci su verovali da meandar može da dodeli posebne sposobnosti osobi ali nije sigurno da su se kineski proizvođači fokusirali na ovu temu, najverovatnije nisu želeli ukrašavati tužne sive pruge klasičnim ukrasima.

Pošto je okvir uređaja sa svih strana smanjen i u pogledu dizajna bilo je potrebno napraviti neku vrstu prilagođenja pa je zvučnik postavljen na samu ivicu prednjeg panela, a kamera je postavljena na uobičajeno mesto zvučnika. Mislimo da će u početku biti potrebno naviknuti se na lokaciju zvučnika kako bi pronašli mesto sa kojeg će se zvuk širiti što glasnije. Tokom korišćenja posebnih problema nije bilo, ali bi standardni raspored bio zgodniji.

Ispod rešetke zvučnika je mali LED indikator propuštenih događaja. Počinje lagano da sija i nakon 10-15 sekundi posle propuštanja poruke ili poziva ga jasno vidite.

Ispod ekrana je okrugli skener otiska prsta. Njegov prečnik je samo 6 mm, a debljina 0.25 mm pa je najtanji skener na svetu. Još nismo videli tako male senzore u pametnim telefonima. Radi uobičajeno brzo. Ispod njega se nalazi tzv. mEngine - analogija Taptic Engine na Apple uređajima. Na kineskom sajtu kompanije Meizu napisano je sledeće „Proizvođači uklanjaju fizičke tastere jedan po jedan, ali korisnik još uvek želi nekako da ima na raspolaganju maštovitu vezu sa telefonom. Inženjeri kompanije Meizu su razvili mEngine koji simulira efekat pritiskanja fizičkog tastera." Mnogo nam se dopala ova tehnologija na iPhone-u, na Meizu 15 Plus je takođe veoma prijatno koristiti je, naročito za unos teksta: imate utisak da je vibracija tačno ispod vaših prstiju. Tokom poziva mEngine takođe radi.

Sa donje strane se nalaze - 3,5 mm priključak, glavni mikrofon, USB type-C konektor, drugi zvučnik. U ovom modelu, zvučnik i handsfree zvučnik formiraju stereo zvuk. Ali o tome u odgovarajućem odeljku.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje (tanak, srednje veličine, meki pritisak) i slot za dve SIM kartice u nano formatu. Levo - dva odvojena tastera za jačinu zvuka, istog tipa kao i taster za uključivanje.

Na gornjoj strani možete videti drugi mikrofon. Služi za eliminisanje buke. U ovu svrhu Meizu 15 Plus uključuje Fortemedia Advanced Microphone Array tehnologiju obrade. U pitanju je Fortemedia zaštićena tehnologija, koja je bazirana na analizi zvuka sa mikrofona. Sistem deli vise audio zapisa glasa i drugih zvukova, a zatim redukuje poslednje. Dakle, sagovornik treba da čuje vaš glas jasno, bez odjeka, bez buke i smetnji.

Na zadnjoj strani je mali modul sa dva sočiva, a ispod se nalazi sistem laserskog fokusiranja i 6 LED dioda smeštenih u krugu.

Meizu 15 Plus i Huawei P20 Pro

Meizu 15 Plus i Huawei P20

Meizu 15 Plus i Apple iPhone X

Ekran

Na početku pregleda, već je rečeno o neusaglašenosti odnosa ekrana sa ekranom odnosa stranica 18: 9 ili 19: 9. Razlozi, iskreno, nisu jasni: ili dizajneri nisu imali vremena da pripremaju potrebne matrice, ili je kompanija odlučila da je 16: 9 i smanjenje okvira pravi potez, jer nisu svi potrošači elektronike dobro ispunili proširene ekrane u pametnim telefonima.

Dijagonalni ekran Meizu 15 Plus je dužine 5,95 inča, rezolucija je 2560x1440 piksela (gustina 493 piksela po inču), matrica se izrađuje pomoću SuperAMOLED tehnologije. Obratite pažnju na to kako smo polako, zaista, stigli do standardne dijagonale od oko 6 inča.

Test matrice

Osvetljenost ekrana je 430 cd / m2. Na uglovima matrice boje ulaze u crveno-zelenu senku što je skoro neprimetno. Na svetlosti ekran se ponaša vrlo dobro.

Telefon ima četiri režima rada ekrana; prilagodljivi, standardni, foto i full-kolor.

Standardni režim : Podaci značajno nadmašuju vrednosti sRGB trougla.

Prilagodljivi režim : Podaci prevazilaze trougao kada je reč o crvenoj i zelenoj boji.

Foto režim : Podaci prevazilaze sRGB oblast kada je reč o zelenoj boji.

Full-kolor : Isti podaci kao za prilagodljivi režim.

Za sve režime:

Grafik jačine osvetljenosti ne odgovara standardnom, postoji prekomerna vrednost ekkspozicije.

Gama je idealana.

Dijagram boja pokazuje da postoji prekomerna vrednost plave boje.

Temperatura je stabilna.

Siva boja je neprirodna.

Zaključak : Osvetljenost je normalna, SuperAMOLED matrica poseduje uobičajena podešavanja kada je reč o zasićenju boja (nijedna ne odgovara sRGB).

U postavkama je dostupna stavka „Show on the screen off" - analogna Always On Display. Odabrane su četiri vrste prikaza: elektronski sat, analogni časovnik sa rimskim brojevima, analogni jednostavni i analogni pojednostavljeni. Jednom na svakih nekoliko minuta, sat na zaključanom ekranu menja svoju poziciju.

Možete aktivirati režim "Raise for wake up": kada uzmete telefon u ruku, pozadinsko osvetljenje se uključuje.

Ekrani modela Meizu 15 Plus i Apple iPhone X

Trajanje baterije

Meizu 15 Plus ima fiksnu litijum-polimersku baterija kapaciteta 3500 mAh. Za debljinu kućišta od 7,25 mm kapacitet je pristojan.

Tokom testiranja dobili smo sledeće podatke:

  • Reprodukcija sadržaja pri maksimalnoj osvetljenosti (720p) - 13 sati
  • Igre pri maksimalnoj osvetljenosti (Marvell - Battle of Champions) - 7 sati
  • Pregled YouTube video sadržaja uz Wi-Fi konekciju - oko 9 sati

Uređaj podržava brzo punjenje (isto kao i kod prethodnog uređaja ) - 5V / 2A, 9V / 2A, 12V / 2A. Punjenje baterije:

  • 10 minuta - 15%
  • 45 minuta - 65%
  • 60 minuta do 85%
  • 75 minuta - 95%
  • 85 minuta - 100%

Opcije povezivanja

Meizu 15 Plus je opremljen sa dva slota SIM kartice u nano formatu. Oba podržavaju četvrtu generaciju CAT 16/13 mreža sa b1 / b3 / b5 / b7 / b8 opsezima. Uređaj podržava VoLTE, ali nismo našli podešavanja za agregaciju frekvencije, ali je ona generalno podržana od strane ovog čipseta.

Zbog nedostatka NFC-a u pametnim telefonima kompanije Meizu potencijali kupci ih smatraju nekompletnim. U 15 Plus modelu ova opcija takođe nije dostupna, što je minus za ovaj uređaj.

Bežično povezivanje - Wi-Fi a / b / g / n pri čemu nije dostupan standard ac (DualBand), Bluetooth verzija 4.2 (BLE).

Pametni telefon podržava GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, SBAS, QZSS (sudeći prema specifikacijama). Međutim, tokom testiranja, uređaj je „pokazivao“ samo GPS i GLONASS. Osetljivost je mala - ne više od 12 satelita, tačnost je visoka - 3 metra. Signal je stabilan.

Kamere

Ovog puta kompanija Meizu se temeljno pripremila da pokaže pametni telefon sa stvarno dobrim kamerama koje se mogu takmičiti sa onima kod modela prve lige.

Meizu 15 Plus je opremljen jednom prednjom kamerom i sa dve glavna. Jedna od glavnih kamera ima optičku stabilizaciju (donji modul), druga poseduje optički dvostruki zum (gornji modul).

Donja glavna kamera:

  • Sony IMX350
  • 20 MP
  • Veličina matrice 1 / 2.78 inča
  • Veličina piskela 1 mikron
  • Fazno fokusiranje
  • Otvor blende f / 1.8
  • Žižna daljina 25 mm

Reč je o senzoru koji je dostupan u okviru modela Huawei P10, Huawei Mate 9, OnePlus 5, Honor 8 Pro.

Gornja glavna kamera:

  • Sony IMX 380
  • 12.4 MP
  • Veličina matrice je 1 / 2.3 inča
  • Veličina piksela 1.55 μm
  • Fazno fokusiranje
  • Otvor blende f / 2.6
  • Žižna daljina 38 mm

Ovaj senzor se ugrađuje u model Meizu 15.

Pre nego što opišemo kvalitet fotografija, vredi reći da pametni telefon nije opremljen najnovijim firmware-om. Postoji mogućnost da se kvalitet može poboljšati.

Snimanje po danu je idealno: bez šuma, bez nedostataka, bez izobličenja boja, preciznog balansa bele boje, visoke oštrine, brzog i preciznog fokusa, dobrog dinamičkog opsega.

U zatvorenom se pojavljuje šum, ali softver pokušava nežno da eliminiše taj šum uz čuvanje detalja.

Noću, snimci su svetli, zasićeni, sa preciznim balansom bele boje. Detalji opadaju samo u najlošijim uslovima osvetljenja. Kamera može odabrati brzinu zatvarača do 1/4 sekundi i ISO do 1600.

Ako pogledate neke noćne snimke (zelene trave i ograde na vrhu, dve klupe), možete reći da detalji izgledaju zrnasto. Međutim, ovi kadrovi su snimljeni gotovo u potpunom mraku.

Za upoređivanje kadrova uzeli smo Huawei P20 Pro - lidera po kvalitetu fotografije (prema verziji DxOMark. Ispod su prikazani snimci nastali modelima Meizu 15 Plus i Huawei P20 Pro. Po našem mišljenju, Meizu 15 Plus je obezbedio bolje detalje i balans bele na gotovo svim fotografijama! Samo u uslovima mračnog okruženja, Huawei P20 Pro je mogao pokazati manje šuma i više detalja. Zaključak je da Meizu 15 Plus snima bolje fotografije, dok se P20 Pro bolje pokazuje samo kada snimate u potpunom mraku.

Meizu 15 Plus vs Huawei P20 Pro

Kada je reč o drugom zum modulu ovde postoji jedna sumnja. Zvanično je rečeno da podržava trostruko zumiranje bez gubitka kvaliteta. Drugi izvori kažu da je u okviru Meizu 15 Plus modela dodatno sočivo opremljeno dvostrukim optičkim zumom. Međutim, EXIF podaci pokazuju da je žižna daljina ovde samo 38 mm, odnosno stvarni zum 1.5x. Zatim, softver smanjuje sliku tako da dobija zum od 2x.

Uvećanje 1x, 2x, 3x

Takođe je važno napomenuti da je izuzetno teško napraviti otvor blende f / 1,8 sa 2x zumom, pa Apple iPhone X, Samsung Galaxy S9 Plus i mnogi drugi uređaji imaju otvor blende f / 2.4.

Portreti snimljeni modelom Meizu 15 Plus su kvalitetni, zamućenje je minimalno. Ali, naravno, postoje i greške. Ovo je greh apsolutno svih uređaja sa digitalnom bokeh funkcijom. Kod 15 Plus ne možete podešavati zamućenje pozadine: ni pre ili nakon snimanja.

Prednja kamera ima rezoluciju od 20 MP, otvor blende je f / 2.0. Fotografije su dobre, bez pritužbi.

Video može snimati 4K video pri 30 fps (HEVC, 36 Mbit / s), FullHD 30 fps sa optičkom stabilizacijom pri maksimalnom kvalitetu. Tokom snimanja možete da promenite zum (1x, 2x ili 3x kombinovani). Kvalitet je veoma dobar. Zvuk je prosečnog kvaliteta, jer je samo 96 kbps i 16 kHz. Postoji sporo snimanje. U ovom trenutku, Meizu 15 Plus ne podržava 4K/FullHD 60 fps.

Sledeće opcije mogu da se izaberu manuelno: brzina zatvarača (20 - 1/8000 sekundi), ISO (50 - 1600), ekspozicija (korak +/- 0.1), fokus i balans bele boje.

Interfejs je jednostavan: odozdole na gore (portret, auto, video, "more"), na vrhu - funkcije (blic, HDR, tajmer, efekti, baterija i podešavanja).

Zaključak: glavna kamera je odlična, za Meizu jasan napredak; Dodatna kamera ima zum od 1,5x, kvalitet je pristojan; fotografije sa bokeh funkcijom ističu se dobrim kvalitetom prikaza objekta; na video nema nikakvih pritužbi. Od nedostataka pomenućemo: optički zum 1.5x; nema digitalnog podešavanja bokeha; nema snimanja pri 60 fps.

Primeri fotografija

Dan

Veče

Noć

Zum

Memorija, čipset, performanse

Dizajneri za ovaj model nisu žalili memoriju pa je on opremljen dvokanalnom LPDDR4x memorijom RAM (5300 MB / s), kapaciteta 6GB, zatim sa 64 GB interne memorije (brzina čitanja 467 MB/s, brzina pisanja 213 MB/s). Slotovi za memorijsku karticu nisu obezbeđeni.

Uređaj koristi čipset kompanije Samsung - Exynos 8895 devete serije korišćen je kao procesor. Predstavljen je prošle godine, a koriste ga Galaxy S8 / S8 + / Note 8. Procesor je napravljen pomoću 10 nm procesne tehnologije koristeći FinFET LPE tranzistore. Korišćena su dva klastera: jedan je modifikovan (M2 Mongoose) sa radnim taktom od 2,5 GHz (4 jezgra), drugi je Cortex-A53 koji radi na 1,7 GHz (4 jezgra). Za grafiku je zadužen ARM Mali-G71 MP20 550 MHz.

Brzina animacije je visoka, nije bilo nikakvih grešaka ili kočenja. U svakodnevnim zadacima Meizu 15 Plus se ponaša savršeno.

U testu Antutu, pametni telefon osvojio je 181.000 poena – što nije najviši, ali vrlo dobar rezultat.

Prilikom testiranja igara instalirali smo PUBG. Igra automatski podešava prosečne grafičke postavke, ručno smo izabrali maksimalna podešavanja. Generalno, možete igrati igru sa ovim podešavanjima, ali oseća se da je pametni telefon opterećen do krajnjih granica: u igri ponekad može biti seckanja, interfejs je usporen.

Zatim smo instalirali ShadowGun Legends. Igra se dugo pokreće, ceo minut. Glatko radi pri maksimalnim podešavanjima na 60 fps. Čak i kada uključite video snimak sa ekrana nema kočenja.

Zaključak: Meizu 15 Plus smart telefon za igre je prilično dobar. Kočenje i problemi su više povezani sa lošom optimizacijom igara.

Uređaj koristi Google Android verziju 7.0 i vlasnički interfejs Flyme 7. Sistem je predstavljen 22. aprila. Glavne inovacije:

  • Ažurirani interfejs, novi sistem ikona i animacije u okviru sistema.
  • Ažurirane notifikacije na ugašenom i zaključanom ekranu, prozor za brzo reagovanje na poruke uključujući aplikacije treće strane.
  • Ažurirane ugrađene aplikacije koje su postale funkcionalnije.
  • Noćni režim je dbio tamnu temu koja takođe radi sa paliakcijama treće strane.
  • Režim prozora koji omogućava da se neke aplikacije pokrenu u prozoru iznad drugih pokrenutih aplikacija.
  • Prijem podataka - mogućnost transfera podataka sa smart telefona na računar korišćenjem servisa SMS poruka u slčaju ako vam je ekran uređaja polomljen.
  • One Mind 2.0, dodaje elemente veštačke inteligencije što može da unapredi doživljaj korišćenja tokom video poziva pri čemu se traži najbolji ugao za prikaz vašeg lica, pomaže u editovanju fotografija u ugrađenom foto editoru, sortira fotografije određenih ljudi.
  • Otključavanje preko prepoznavanjal ica za 0.1 sekundu.
  • Smart albumi u galeriji, koji se kreiraju automatski.
  • Brza pretraga apliakcija po abecednom redu i njihovo porektanje skrolovanjem po desnoj strani ekrana.
  • dodatni virtuelni asistent sa prečcama za često korišćene aplikacije, poslovne korisnike i druge često korišćene sadržaje.
  • Unapređene performanse i bolja optimizacija sistema za igre.

Multimedija

Programeri kompanije Meizu odlučili su da opreme 15 Plus sa dva zvučnika, koji zajedno daju stereo zvuk. Jačina je veoma visoka, kvalitet je odličan. Zvuk je možda malo siromašan kada su u pitanju niske frekvencije, kao što je slučaj kod modela Apple iPhone 8 Plus.

Pošto je većina vrhunskih Meizu uređaja povezana sa muzičkim mogućnostima, vredi napomenuti da je Cirrus Logic CS47L89 DAC integrisan u 15 Plus. Nismo pronašli detaljan opis ovog čipa bilo gde. Verovatno je razvijen u saradnji kompanija Meizu i Cirrus Logic posebno za ovaj model pametnog telefona.

Kvalitet je testiran na Meizu Flow i Bose QC35. Zvuk je naravno, moćan! Međutim, frekvencije nisu odgovarajuće: činilo nam se da postoji nedostatak niskih frekvencija. Izgleda da uređaj ne proizvodi frekvencije ispod 60 Hz. Opet, sve je do uha slušaoca. Visoke i srednje frekvencije se prenose odlično. U podešavanjima muzičkog plejera postoje spremni preseti i ekvilajzer sa deset opsega (29 Hz - 15 kHz).

Zaključak: uprkos padu na niskim frekvencijama, pametni telefon Meizu 15 Plus ima moćan zvuk, savršeno prenosi srednje i visoke frekvencije; Stereo zvučnici su glasni i snažni.

Utisci

Kvalitet prenosa glasa zvučnika je odličan, tokom testa komunikacije, alat za prilagođenje vibracija mEngine izvršava svoju funkciju 100% - što čini razgovor veoma prijatnim

Krenućemo od najneprijatnijih momenata koje donosi ovaj uređaj:

  • Odsustvo NFC. Kada je reč o NFC još uvek se lome koplja o svrsishodnosti ove tehnologije i dok neki kažu da je reč o tehnologiji koja još uvek nema punu primenu drugi tvrde da je telefon bez nje zastareo. Mi se slažemo da NFC može da učini život lakšim.
  • Nema zaštite protziv vode i prašine.
  • Verzija operativnog sistema je i dalje Google Android 7. Imajući u vidu da Meizu ima svoju verziju korisničkog interfejsa, nema mnogo svrhe ažurirati Android na osmicu.
  • Optički zum dodatne kamere je samo 1.5x

Smatramo da ove negativnosti nisu predmet polemike, sve su utvrđene činjenice.

Pozitivni aspekti modela Meizu 15 Plus:

  • Odličan kvalitet materijala kućišta.
  • Odlična izrada.
  • Savršene kamere.
  • Odličan video kvalitet. Prijatan prikaz boja, dobra oštrina, glatka slika.
  • Odličan hardver: brza memorija, moćan procesor.
  • Dobro trajanje baterije i podrška za brzo punjenje - 30 minuta - 50%
  • Muzičke mogućnosti. Dva glasna stereo zvučnika, ugrađeni DAC
  • Indikator propuštenih događaja.
  • Analogni Always On ekran
  • mEngine je odličan dodatak sistemu

Po našem mišljenju, pametni telefon Meizu 15 Plus je vrlo prijatan kako dodirno tako i vizuelno. Uprkos svojoj impresivnoj veličini, u ruci ga osećate kao kompaktni uređaj.

Generalno, uređaj je u nekim segmentima bio kontroverzan, ali izuzetno dobar: lično veoma nam se dopao izgled, kamere, dva stereo zvučnika i muzička komponenta.

Međutim, uspeh modela zavisiće od cene. U ovom trenutku nema specifičnih podataka.

U svakom slučaju, preporučujemo da pažljivo pogledate uređaj!

Glavni konkurenti:

  • Samsung Galaxy S8 Plus Ne mislimo da je potrebno posebno predstaviti ovaj model - prošlogodišnji glavni model, koji i dalje može nadmašiti bilo koji uređaj u svojoj cenovnoj kategoriji.
  • Nokia 8. Model poseduje dve kamere, snažan procesor, kvalitetan ekran, brzo punjenje.
  • Huawei P20. Kompaktni pametni telefon sa odličnim kamerama.
  • OnePlus 5T . Smart telefon za entuzijaste. Dobre kamere, veliki ekran, moćan procesor, dosta memorije, prisustvo Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0 i NFC.
  • ZTE Nubia Z17s . Egzotični uređaj kada je reč o mnogim aspektima, ali sa nekom vrstom neobičnog firmware-a.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024