Honor 8C 2018
2018. godina
6.26" LCD, 81.9% body
16% 632, Android 8.1 Oreo
RAM 4 GB, INT 32GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
 
 
Test mobilni telefon Huawei Honor 8C 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 8C 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 8C 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Honor 8C

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač
  • Usb kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice i microSD memorijske kartice
  • Kratko uputstvo
  • Garancija
  • Specifikacije

    Dimenzije i masa 158.72 x 75.94 x 7.98 mm, 167 grama
    Materijali kućišta Staklo, plastika
    Ekran 6.26 inča, 720x1520 piksela (HD +), IPS LCD, odnos stranica 19.5: 9; 400 cd / m2 osvetljenosti i 1150: 1 odnos kontrasta
    Operativni sistem Google Android 8.1, brendirani EMUI 8.2 interfejs
    Platforma Qualcomm Snapdragon 632, 8 Kryo 250 jezgara, radni takt do 1.8 GHz, 14 nm; grafika Adreno 506
    Memorija 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, microSD memorijske kartice kapaciteta do 256 GB
    Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n 2.4 GHz, Bluetooth 4.2 (A2DP, HFP, HSP)
    Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz 3G: 900/2100 4G CAT 4 (opsezi 1/3/5/7/8/20) Dual SIM kartice
    Navigacija GPS, GLONASS
    Senzori i konektori Osvetljenja, blizine, microUSB 2.0
    Glavna kamera 13 + 2 MP, f / 1.8, 26 mm žižne daljine
    Prednja kamera 8 MP, f / 2.0, 28 mm žižna daljina
    Baterija Li-Ion 4000 mAh, adapter 5V / 2A
    Boje Crna, zlatna i plava

    Pozicioniranje

    Huawei nikada ne prestaje da nas iznenađuje obzirom da predstavlja jedan po jedan, pametne telefone kako za svoj tako i za brend Honor. Evo kako mi vidimo takav razvoj situacije: potencijalni kupac razmišlja o kupovini određenog modela nekoliko meseci, pregledao je desetine recenzija na Webu i odlučio da kupi recimo model Honor 9 Lite, a onda Huawei predstavlja Honor 8C, koji se gotovo ne razlikuje od izabranog uređaja i košta isto. I onda pakao izbora i pregleda recenzija počinje ponovo.

    Honor 8C je predstavljen pre nekoliko dana i prilično brzo je stigao na test. Sa pozicioniranjem ovog modela, sve je teško. Sa jedne strane, Honor 8C je skuplji od 7C, a s druge strane je jeftiniji od 9 Lite. Jedina razlika u odnosu na druge modele u ovom rasponu cena je to što Honor 8C ima izrez na ekranu. A ako je to nekome važno, 8C je prvi pametni telefon baziran na novom Qualcomm Snapdragon 632 čipu.

    A ako kupite 8C na zvaničnom sajtu, onda možete uz telefon da dobijete na poklon bežični slušalice Honor Sport.

    Izgled

    Ako su gotovo svi Huawei pametni telefoni, uključujući i brend Honor, napravljeni od stakla i metala, onda segment jeftinijih modela je baziran na staklu i plastici kao materijalima izrade. Zadnji panel Honor 8C modela izgleda veoma jednostavno, naročito u zlatnoj boji: uobičajena polu-sjajna plastika, koja je ogrebotinama prekrivena već drugi dan upotrebe. Takođe, uređaj je dostupan u crnoj i plavoj boji. U saopštenju za štampu povodom najnovije šeme boja, kompanija navodi:

    "Zahvaljujući tehnologiji 3D štampanja i specijalnom nanosloju, dizajneri Honor brenda uspeli su da razviju novi tip panela na zadnjem delu kućišta. Honor 8C sa dizajnom "Cats Eye" reflektuje sunčeve zrake tako da dobijate oblike dragulja."

    Nažalost, nismo imali prilike da vidimo 8C u plavoj boji, tako da ne možemo ništa naglasiti na ovu temu. Sigurni smo da izgleda bolje od pametnog telefona u zlatnoj boji.

    Dimenzije telefona su tipične za savremene mobilne uređaje sa velikim ekranima - 158,72 x 75,94 x 7,98 mm, a 8C teži oko 170 grama.

    Uglovi telefona su nagnuti, bočne ivice su glatke. To jest, telefon je gladak i relativno klizav. Izrada je prosečna: površina oko skenera otiska prsta je malo uvučena i postoji mali zazor. U principu, to je opravdan nedostatak za uređaj jeftinijeg segmenta.

    Uređaj poseduje zaštitni film za ekran koji ako odlučite da uklonite vam otkriva ne tako visokokvalitetni oleofobni sloj.

    Uređaj poseduje trenutno moderni izrez na ekranu u kojem se nalaze senzori svetlosti i blizine, prednja kamera i indikator propuštenih poruka pored zvučnika. Zvučnik je glasan, zvuk je prijatan, bliži srednjim frekvencijama.

    Na dnu se nalazi mikrofon, microUSB i spikerfon. Iznad je drugi mikrofon za smanjenje šuma i 3,5 mm audio izlaz za slušalice.

    Taster za uključivanje i taster za regulaciju jačine zvuka nalaze se na desnoj strani, a sa leve strane nalazi se trostruka plastična fioka za dve SIM kartice i jednu microSD memorijsku karticu. Nakon instaliranja SIM kartice, mreža se odmah određuje, odnosno nema potrebe za ponovnim pokretanjem uređaja.

    Sa zadnje strane, levo nalaze se dva sočiva sa blagim ispupčenim ivicama, ispod - blic i okrugli skener otiska prsta.

    Ekran

    U okviru modela Honor 8C postoji element koji se zove "izrez". Tradicionalno za Huawei telefone ova oblast može biti skrivena.

    Veličina ekrana je 6,26 inča. Očigledno smo došli do stadijuma kada proizvođači ekrana modu da naprave ekrane u koracima od stotog dela inča: u ovom modelu je 6.26 inča, a u drugom 6.27 – ovde je već dijagonala postala stvar marketinga!

    Rezolucija ekrana je 720x1520 piksela (HD +), gustina je 268 PPI, matrica se proizvodi pomoću IPS tehnologije. Rezolucija se može smanjiti za veće brzine uređaja.

    Matrica ekrana je jednostavna: pri nakretanju uređaja boja se menja u žute i ljubičaste tonove. Svetlost bele boje je 400 cd / m2, svetlost crne je 0,35 cd / m2, kontrast je 1150:1. Vrlo dobar rezultat za jeftini telefon.

    Na svetlosti Honor 8C se ponaša dobro.

    Trajanje baterije

    Za razliku od Honor 7C / 7C Pro / 9 Lite modela, novi model opremljen je baterijom kapaciteta 4000 mAh! Zbog toga možete sigurno računati na jedan dan aktivne upotrebe telefona ili dan i po u uobičajenom umerenom režimu. Ponekad se desi da baterija obezbedi i dva dana rada. Video sadržaji isprazne bateriju modela 8C u roku od 11 sati, a igre za 5 sati.

    U prodajnom pakovanju modela Honor 8C nalazi se mrežni adapter 5V / 2A. Do 100% kapaciteta baterije ovaj adapter uređaj napuni za oko 2 sata i 30 minuta.

    Opcije povezivanja

    Telefon radi sa dve SIM kartice nano formata, oba slota podržavaju 4G LTE (opseg 1/3/7/8/20).

    Postoji Wi-Fi a / g / n / sa jednim 2.4 GHz opsegom, Bluetooth verzija 4.2. Prisutni su GPS i GLONASS. Inače, sistem pozicioniranja radi dobro: po prvom pokretanju pronalaženje satelita je trenutno, uređaj pronalazi do 20 satelita, tačnost - od 3 metra!

    Nažalost, ovaj model ne poseduje NFC čip koji je toliko potreban za mnoge korisnike, iako su oni dostupni u okviru modela Honor 7C i Honor 9 Lite koji su slične cene.

    Kamere

    Uprkos niskoj ceni, Honor 8C poseduje dve glavne kamere uz podršku veštačke inteligencije. Možemo unapred da kažemo da se mogu definisati 22 scene i da su sve beskorisne. Ovakva situacija nastaje zbog prisustva izuzetno jednostavnog senzora u kameri, tako da sva ova "poboljšanja" zasnovana na Ai nisu potrebna. Naravno, reč je samo o marketingu.

    Glavne kamere 13 + 2 MP, f / 1,8, 26 mm žižna daljina. Modul od 2MP služi za zamućenje pozadine. Ali ono što je stvarno važno je f / 1.8 otvor blende! Senzor, iako nije preterano skup u mraku snima bolje od nekih konkurenata.

    Glavni problem kamere modela 8C je nedostatak detalja: slika je previše zamućena, kao da se na nju primenjuje efekat ulja na platnu. Međutim, za novac koji plaćate za ovaj model slika izgleda lepo, očigledno zbog preciznog balansa bele i normalnog dinamičkog opsega.

    Selfi kamera je rezolucije 8 MP, tu je manji otvor blende - f / 2,0, ugao je, čudno, - 28 mm.

    Uređaj snima video maksimalne rezoluciju FullHD, a brzina kadrova je do 30. Kvalitet je normalan za takve uređaje. Dopada nam se digitalni zum. Zvuk je jasan, stereo. Prednja kamera takođe snima FullHD video pri 30 fps.

    Interfejs kamere je tipičan za Huawei uređaje nižeg cenovnog opsega. U manuelnim postavkama sve se lako konfiguriše: ISO od 100 do 3200 (automatski do 6400), brzina okidača od 1/4000 do 8 sekundi, fokusiranje.

    Primeri fotografija

    Memorija, čipset, performanse

    Što je uređaj jeftiniji, manje memorije je instalirano na pametnom telefonu. To je razlog što u Honor 8C nemamo 4/64 GB, već 3/32 GB (RAM / unutrašnja memorija). Drugi pokazatelj je brzina memorije: RAM - 5300 MB / s, ovo je dobar rezultat; Ugrađena memorija - 120/44 MB / s, izuzetno nizak rezultat za pisanje. Jasno je da je proizvođač štedeo na unutrašnjoj memoriji.

    Huawei je u ovaj model instalirao Qualcomm Snapdragon 632 čipset. Reč je o čipsetu koji je predstavljen u leto 2018. godine: 8 jezgara Kryo 250 rade sa radnim taktom do 1,8 GHz, Adreno 506 grafičkim procesorom, čip podržava OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 Full, Vulkan, DirectX 12, GPU Tessellation, geometrijsko senčenje. Korišćen je Hexagon 546 DSP, integrisani modem je X9 LTE Cat 7 (300 Mbps), Cat 13 (150 Mbps). Qualcomm Aqstic zvuk sa podrškom za aptX, 192 kHz / 24-bit, Dolbi 5.1.

    Generalno, telefon se ne može nazvati brzim. Najverovatnije je razlog spora memorija, posebno kada je reč o pisanju. Jednostavne igre kao što je Maxim the Robot izgledaju pristojno. Igra PUBG može da se startuje samo sa niskim podešavanjima. Ali igranje je prilično realno, čak i sa samo nekim vizuelnim efektima.

    Softver

    Pametni telefon radi na vlasničkom interfejsu EMUI verzija 8.2, ali verzija Google Android 8 je i dalje tu. Nadogradnje na EMUI 9 neće biti uskoro.

    Najverovatnije naš uzorak nije radio na finalnom softveru, tako da nismo mogli instalirati aplikacije za testiranje performansi (čak ni putem APK-a).

    Multimedija

    U okviru Honor 8C modela postoji jedan zvučnik. Zvuči jednostavno, ali glavna stvar je to što nema pucketanja pri maksimalnoj jačini zvuka.

    Zvuk u slušalicama je proveren samo korišćenjem Meizu Flow slušalica. Čini nam se da onaj ko je kupio ovaj telefon je malo verovatno da će odlučiti da kupi Bose QC35 slušalice koje koštaju dvostruko više od 8C. Kvalitet zvuka čini nam se sasvim na nivou skupljih modela kompanije Huawei.

    Za ljubitelje radija, uređaj poseduje FM radio modul.

    Utisci

    Nakon testiranja, utisak je bio da je Honor 8C predstavljen, samo da bi se popunila praznina u cenovnom opsegu. Plastični panel nam se činio previše jeftinim, malo i dodatno lošijim usled nedostatka oko senzora otiska prsta. Ekran ima dobre pokazatelje osvetljenosti i kontrasta, ali sama matrica je jednostavna: pri naginjanju pojavljuju se ljubičasta i žuta. Memorija je definitivno spora: to je zapaženo ne samo testiranjem već i opštim radom pametnog telefona. Nedostatak NFC čipa takođe ne može biti pozitivan detalj.

    Dobre vesti:

    • Iako je senzor kamere jednostavan, otvor blende i softver izvlače maksimum iz uređaja.
    • Trajanje baterije će vam omogućiti da kontinuirano igrate bilo koju igru tokom 5 sati ili gledate gotovo celu sezonu omiljene serije.

    Kada je reč o konkurentima jedan od njih ASUS Zenfone Max M2. Ekran je 6,3 inča dijagonale, HD rezolucije, poseduje 3/32 GB memorije, dve kamere, 4000 mAh bateriju i izgled Apple iPhone-a. Nešto nedostaje? O da: ovde nema NFC-a, kao i kod Honor 8C. Uopšte, ASUS i Honor u pomenuta dva modela imaju potpuno iste parametre, pa čak i cene.

    Ako se pitate da li kupiti Honor 7C Pro ili 8C, onda je odgovor možda ipak se odlučiti za Honor 7C koji je iako stariji opremljen NFC čipom, i uz to neznatno jeftiniji.

    Lično, naš izbor u celoj priči bi ipak bio Honor 9 Lite. Istina je da je nešto malo skupljim ali ima veću rezoluciju ekrana, NFC čip i čini se mnogo lepšim.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024