KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Xiaomi Mi 9T Pro 64GB

22.01.2020 :: 10:10 h
Samsung Galaxy A30s 64GB

15.01.2020 :: 08:50 h
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB

08.01.2020 :: 12:27 h
Huawei Nova 5T 6GB/128GB

31.12.2019 :: 09:14 h
Xiaomi Mi Note 10

23.12.2019 :: 12:05 h
Samsung Galaxy M40 128GB

22.11.2019 :: 13:14 h
Na prvi pogled: Blackberry Bold
Umetnost komuniciranja u elegantnom pakovanju

06:00 h - 24.11.2008.
Jedinstvenost Blackberry aparata, za one koji nisu upoznati, leži u mogućnosti instant notifikacije o promenama na nekom od servisa koji koristite tzv. push tehnologija. To recimo omogućava da dobijete email istom brzinom kao da vam je neko poslao SMS poruku. Praktično, email poruke korisnik doživljava kao SMS poruke. SMS poruke će otići u zasluženu penziju u narednih 10 godina, a na njeno mesto će doći email kao mnogo naprednije sredstvo komunikacije. Blackberry vam zapravo daju uslugu budućnosti sada, uslugu koja po kvalitetu i efikasnosti je i donela svetsku slavu Blackberry uređajima. Prvi segment o kome se Blackberry izuzetno pobrinuo jeste instant email komunikacija ekvivalentna doživljaju sedenja za računarom koji je stalno povezan na internet. Čemu tolika uzbuna oko tzv. push tehnologije? Jednostavno, niko to ne radi dovoljno kvalitetno i na tom nivou koji pružaju Blackberry uređaji.

Blackberry je uređaj namenjen modernim poslovnim ljudima kojima je bezbednost i brzina najbitnija, i tu nema skoro nikakvu konkurenciju u tzv. enterprise segmentu. Interesantna informacija je da nivo sigurnosti koji Blackberry pruža mu je čak i bio prepreka da bi se prodavao na određenim tržištima jer nikome nije poznato na koji način Blackberry enkriptuje podatke. To znači da sa Blackberry uređajem možete biti sigurni da niko ne može prići ni jednom deliću informacije koje bežično "rasipate" dok surfujete internetom, šaljete mailove i slično. Mislite da vas neko špijunira? Sa Blackberry uređajem je to praktično nemoguće, jer onaj ko i zna da razbije tu zaštitu sigurno radi za milione dolara u bogatim zemljama.

Bitna stvar koju svako ko kupuje Blackberry mora da odluči je da li želi tzv. BIS ili BES pretplatu. Skraćenica BIS, Blackberry internet service, je česta opcija koju koristi najviše korisnika kojima nisu bitni enterprise servisi i napredna enkripcija. Dakle, BIS je Blackberry za narod. Ukoliko se zaposlite u nekoj velikoj kompaniji, uglavnom stranoj, oni već imaju svoje enterprise servise dostupne i da biste mogli da ih koristite bezbedno morate imati BES, Blackberry enterprise service uslugu.

Do pojave najnovije inkarnacije iz asortimana Blackberry aparata, modela Bold, moglo bi se reći da kvalitet Blackberry operativnog sistema nije mogao da dođe do punog izažaja. Zapravo, ovo je prvi Blackberry koji ne zaostaje za svojim konkurentima ni po jednom kriterijumu, čak ih i prestiže. Izgled Blackberry aparata je do sada bio više za kompjuterske zaluđenike i vrlo napredne korisnike kojima izgled i ne znači puno, što se bitno menja pojavom Blackberry Bold modela. Kupci u Srbiji definitivno izuzetno obraćaju pažnju na vizuelni momenat, možda čak i dosta više nego naši razvijeni evropski susedi. Tu je upravo i dobra šansa za Blackberry. Spomenućemo da se u okruženju pojavio i Blackberry Storm koji konkuriše iPhone aparatima u smislu velikog ekrana osetljivog na dodir.

Specifikacija aparata otkriva interesantne detalje. Ekran je 480x320px na svega 2.6" dijagonale, pa je prikaz na ekranu izuzetno precizan. Sam ekran je čista perfekcija, u samom vrhu trenutne svetske ponude. Procesor na 624Mhz, sa 1GB ROM i 128MB RAM memorije spreman je i za vrlo zahtevno procesiranje. Baterija od 1500mAh je jedna od najvećih, ali uz nešto ekstremnije korišćenje mora da se puni svakodnevno. Ovo nije čudno s'obzirom na zahtevnost procesora, ekrana i prenosa podataka koji se konstantno odvija.

U domenu multimedije, spada u standard današnjice, ali iznenađuje delimičnom podrškom za DiVX i XViD kompresovan video materijal koji može da skalira i sa viših rezolucija bez problema. Takođe podržava gotovo sve ostale popularne formate, kao: MP3, 3GP, delimično MPEG4, WMA9 Pro, WMA 10, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC + i eAAC+. Istina je da većina DiVX i XViD video klipova neće raditi, ali je interesantno jer možete samostalno kompresovati čitave filmove na verzije kodeka koji aparat podržava što dozvoljava skladištenje i reprodukciju više filmova na microSD SDHC karticu koju telefon podržava. Uz smanjenje rezolucije na 480x320px, moguće je na 16GB karticu staviti i do 30 filmova pune dužine - što je maksimalna veličina kartice koju Blackberry Bold zvanično podržava. S'obzirom na jedan od najboljih ekrana, gledanje filmova i na telefonu može biti prijatno uz dovoljno kvalitetan i glasan zvučnik koji upotpunjuje atmosferu. Aparat snima fotografije u rezoluciji do 1600x1200px, a video do 480x320px u 15 slika u sekundi u 3GP formatu. Kamera ima 3x digitalni zum i LED blic.

U paketu dobijate aparat, punjač, USB kabl, stereo slušalice, futrolu, CD i uputstvo. Od svih izdvajamo futrolu, magičnu futrolu. Svi Blackberry uređaji imaju interesantnu opciju, a to je da po stavljanju aparata u futrolu se automatski zaključava tastatura. Često automatsko zaključavanje posle određenog perioda, koji drugi proizvođači primenjuju, pravi više problema nego koristi. Automatsko zaključavanje kada se postavi u futrolu značajno poboljšava komfor korišćenja, iako to na prvi pogled ne deluje tako. Mislim da nećete uspeti da nađete puno Blackberry korisnika koji ne koriste futrolu.

Zapravo, morate biti vrlo zahtevan i napredan korisnik da bi vam se Blackberry Bold isplatio, jer konkurencija može da odradi sličan posao ali ne sofisticirano i brzo kao Bold. Upravo tu i leži glavna konkurentska prednost, komfor komunikacije doveden do apsolutnog savršenstva. Morate zaista provesti bar 10 dana konstanto koristeći aparat da biste uvideli i najmanju sitnicu koju Blackberry Bold nudi. Pre par dana svega, Google je pustio i dvosmernu sinhronizaciju kontakata između Blackberry uređaja i GMail naloga, zaokružujući time kompletnu uslugu. Ukupno pet Google servisa se besprekorno integrišu sa Blackberry uređajem, a to su: Search, Mail, Contacts, Calendar i Maps. Ostali servisi su bazirani na klasičnom pristupu preko web pretraživača. Upoređujući Gmail aplikaciju sa svojom Symbian alternativom, dolazi se do interesantnih zaključaka. Naime, Blackberry aplikacija ima neke detalje koje na Symbianu nedostaju, kao što je recimo instant pretraga svih kontakata kada se upisuje "To:" polje. O doživljaju prelistavanja email pošte sa navigacionom kuglicom nećemo ni komentarisati sem reći "savršeno". Što se tiče komunikacije, treba napomenuti da Blackberry omogućava grupisanje SMS poruka po pošiljaocu, tako da gledanjem neke poruke vi zapravo imate i ceo log komunikacije SMSom sa tim brojem što svodi SMS na interesantnu formu chata koju iPhone slično nudi. Interesantno je i prisustvo Facebook aplikacije, koja je izuzetno moćna i dozvoljava vam unos podataka direktno sa aparata na vašu stranicu, i to radi fantastično. Recimo, dok sam vozio uslikao sam nešto i poslao na svoj Facebook tu sliku zajedno sa komentarom. Sve zajedno je trajalo 30 sekundi u toku vožnje kada pažnja nije baš na nivou.

Od ostalih aplikacija, sat je definitivno vredan spomena. Pored standardnih funkcija, postoji mogućnost biranja više izgleda koji su svaki za sebe odlični. Ono što je interesantno je da sat nudi mogućnost ulaska u "Bedside mode", koji ukoliko je aparat povezan na punjač ostavlja upaljen ekran sa lepo ispisanim vremenom i alarmom i ima mogućnost i da isključi mrežu dok ste u tom modu, tj. dok spavate. Ukoliko nije na punjaču, primenjuje isto samo gasi ekran da ne bi baterija bila ispražnjena. Poseduje i odličnu aplikaciju za vreme, čija se ikonica osvežava tokom vremena u zavisnosti. To je i jedna od ključnih stvari Blackberry operativnog sistema, da ikonice imaju svoje statuse što značajno olakšava praženje većeg broja aktivnih servisa. I ono što mnogi stariji korisnici traže, a što nema niko je mogućnost podešavanja veličine slova od 7 do 14, pri čemu je 14 toliko veliko da i najslabovidiji bez naočara mogu bez muke čitati sve poruke.

Sama izrada aparata je odlična, mada su tasteri pomalo mekani i deluju nijansu jeftinijeg kvaliteta od ostatka telefona. Zadnji poklopac baterije je od plastike koja simulira kožu, i to joj fino polazi za rukom. Aparat ima samo dva konektora, USB za komunikaiju i punjenje i slušalice. Odmah ispod sa leve strane se nalazi i pristupačan slot za memorijsku karticu koji ne zahteva gašenje ili otvaranje telefona da bi se izmenila. Srebrna ivica aparata znatno diže ukupan utisak o aparatu i daje mu luksuzan izgled.

Naravno, postoje i stvari koje nam se nisu svidele. Na prvom mestu je debljina aparata, koji kada se još nalazi u još debljoj futroli, deluje vrlo rogobatno. Druga stvar je baterija, koja trpi velika opterećenja, a u ekstremnim uslovima korišćenja traje tačno jedan dan. Inače baterija traje oko 3-4 dana normalnijeg korišćenja. Pretraživač interneta, tzv. browser, nas nije oduševio i odaje utisak nedovršenosti - a uspeli smo čak i da ga zablokiramo i jedino je restart aparata pomogao. Odsustvo brojnih aplikacija koje Symbian platforma ima može takođe odvratiti buduće kupce, pošto Blackberry nema ni izbliza toliko aplikacija koje naknadno možete instalirati.

Kada se sumiraju utisci, pred nama je jedan od najnaprednijih komunikacijskih uređaja ikad napravljen. Brzina interfejsa, brzina prenosa podataka i utisak povezanosti se ne može uporediti ni sa jednim aparatom na tržištu danas. Blackberry Bold je prvi Blackberry uređaj koji je savršeno spojio izgled, performanse i funkcionalnost. Jednom Blackberry, uvek Blackberry - ovo ćete čuti od svih korisnika Blackberry uređaja.

Ovaj aparat trenutno možete nabaviti isključivo kod operatera VIP, koji se pobrinuo da ovaj vrlo napredni model prvi i jedini ponudi domaćim kupcima, zajedno sa punom podrškom za sve Blackberry usluge.


Zahvaljujemo se operateru VIP na ustupljenom aparatu.
Ostale vesti
Test: Xiaomi Redmi Note 8T
Pristupačan Xiaomi model sa odličnom kamerom
08:35 h - 23.01.2020.
Krajem 2019. godine predstavljen je model pod nazivom Redmi Note 8T iako je na tržištu već bio prisutan vrlo sličan model, Redmi Note 8. Sama kompanija ga sa razlogom pozicionira kao pristupačan telefon kamera. Uređaj poseduje čak 4 senzora kamere sa zadnje strane, glavni 48 MP senzor, širokougaonu kameru, senzor dubine polja kao i makro senzor, što je impresivno za uređaj ovog cenovnog ranga. Tu je i Qualcomm Snapdragon 665 čipset, veliki 6.3 inčni ekran, NFC, kao i baterija kapaciteta 4000 mAh.
Test: Samsung Galaxy A20s
Podverzija najpristupačnijeg modela Galaxy A serije
09:04 h - 20.12.2019.
Slovo S u nazivu bi trebalo da označava poboljšane uređaje, odnosno modele koji imaju prednosti u odnosu na osnovni model. Od modela sa prefiksom S kao maksimalno očekujete bolje performanse, u najmanju ruku zadržavanje mogućnosti na prethodnom nivou i kozmetičke promene. Umesto SuperAmoled ekrana koji se nalazi na A20 modelu, koristi se IPS LCD tehnologija ekrana. Na polju kamera prisutna je bolja širokougaona kamera, a tu je i dodatni senzor dubine koji nije prisutan na A20 modelu.
Test: Google Pixel 4 i Pixel 4 XL
Četvrta generacija Google Pixel uređaja
08:00 h - 20.12.2019.
Google Pixel 4 i Pixel 4 XL modeli predstavljaju sve ono što je Google naučio sa prve četiri iteracije Google Pixel uređaja. Google se potrudio da pronađe nešto drugačije što će ponuditi sa novim opcijama kao što su Google-ov Motion Sense radarski sistem gestukulacija, Google Assistant nove generacije, kao i novi astrofotografski mod. Oba modela odlikuje vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i odlične kamere. Razlika između obične i XL verzije je samo u veličini ekrana i kapacitetu baterije.
Test: Xiaomi Mi 9 Lite
Najpristupačnija ponuda u okviru Xiaomi Mi 9 linije
07:00 h - 20.12.2019.
Mi 9 Lite je, poput naprednijeg modela Mi 9 Pro, u određenoj meri neočekivan pametni telefon, jer se činilo da već postoji dovoljno modela serije 9. Na tržištu su već bili Mi 9, Mi 9 Explorer, Mi 9 SE, Mi 9T i Mi 9T Pro. Činilo se da su sve opcije bile ponuđene kupcima, ali se ispostavilo da to nije slučaj, Mi 9 Lite je formalno najjeftiniji predstavnik serije 9. Glavne odlike uređaja su 6.39 inčni Amoled ekran, trostruka kamera koja uključuje senzor od 48 MP, Snapdragon 710 čipset, kao i veoma jaka baterija kapciteta 4030 mAh.
Test: Sony Xperia 5
Manja verzija vodećeg Sony Xperia modela
06:00 h - 20.12.2019.
Sony već duže vreme predstavlja kompaktne verzije svojih vodećih modela koje odlikuje prefiks Compact u nazivu, tako da niko ne sumnja u to o kakvim se uređajima radi. Sada je situacija drugačija, uprkos činjenici da je broj pet veći od jedan, vodeći model je jedan, dok je pet pojednostavljena verzija i pored toga kompaktna. Glavne odlike uređaja su Qualcomm Snapdragon 855 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, kvalitetna kamera sa tri sočiva sa zadnje strane, kao i odličan kvalitet izrade.
Test: Huawei Nova 5T
Novi Huawei model u okviru srednje više kategorije
13:10 h - 03.12.2019.
Huawei je krajem 2019. godine predstavio novi model nazvan Nova 5T. Nova linija je spona između segmenata uređaja srednje i premium kategorije, takvi uređaji dobijaju niz funkcija od vodećih modela po pristupačnijoj ceni. Konkretno ovaj model je dobio vodeći Kirin 980 procesor sa hardverskom podrškom za veštačku inteligenciju, uparen sa 6GB RAM memorije. Tu je futuristički dizajn, čak četiri senzora kamere sa zadnje strane uključujući senzor 48 MP, kao i selfi kamera od 32 MP.
Test: Huawei P30 Lite
Pristupačnija verzija vodećeg Huawei modela
11:00 h - 03.12.2019.
Huawei je poslednjih nekoliko godina predstavljao po tri aktuelna pametna telefona u okviru iste serije. U ovom slučaju govorimo o P30 Pro, P30 i P30 Lite modelima. Prva dva su vodeći uređaji, a P30 Lite je pojednostavljena, pristupačnija verzija vodećih modela nove linije. Huawei P30 Lite poseduje sve moderne karakteristike kao što su tri glavne kamere, NFC čip, visokokvalitetnu IPS matricu sa gotovo nikakvim okvirima ali sa izrezom, nov i dobar čipset, dovoljno RAM memorije, kao i moderan dizajn.
Test: Huawei Mate 30 Pro
Vodeći model vrhunske Mate 30 linije
10:00 h - 03.12.2019.
Krajem leta 2019. Huawei je pod američkim sankcijama odlučio da predstavi novu seriju Mate 30 pametnih telefona, tom prilikom su predstavljeni Mate 30 Lite, Mate 30, Mate 30 Pro i Mate RS Porsche Design. Uređaj odlikuje zakrivljeni Horizon OLED ekran, najnoviji vodeći čipset kompanije HiSilicon Kirin 990, uparen sa 8GB ili 12GB RAM memorije. Kada je reč o kameri, imamo 4 senzora sa zadnje strane od kojih dva imaju rezoluciju od čak 40MP, kao i senzor 3D dubine koji se nalazi i sa prednje strane.
Test: Motorola One Action
Novi model u okviru Motorola One serije
09:00 h - 03.12.2019.
Motorola ima u svojoj ponudi modele One Power, zatim One Vision, postoji One Zoom, samo One, a sada se pojavio novi model One Action. Na osnovu imena možete pogoditi za šta je svaki od uređaja specijalizovan. One Action je prvi telefon sa akcionom kamerom širokog ugla. Ostale odlike uređaja su 6.3 inčni CinemaVision ekran, Exynos 9609 čipset uparen sa 4GB RAM memorije i 128GB interne memorije, opcija brzog punjenja, kao i naravno činjenica da je uređaj deo Android One programa.
Test: Xiaomi Mi A3
Treći Xiaomi Mi A model u okviru Android One programa
08:00 h - 03.12.2019.
Sredinom jula 2019. godine održana je globalna prezentacija pametnog telefona Mi A3 kao dela Android One programa. Ovo je treća generacija Xiaomi Mi A serije koja je deo Android One programa. Mi A3 ima sve odlike modernih telefona, trostruku kameru sa zadnje strane, izrez na ekranu za kameru, novi čipset, ali najveća razlika je svakako SuperAmoled ekran u odnosu na IPS ekran koji su prethodni modeli serije imali. Jedina stvar koje je lošija u odnosu na prethodni model serije je niža rezolucija ekrana.
Test: Motorola Moto Z4
Novi Motorola vodeći model
06:00 h - 03.12.2019.
Iako ovaj model jeste vodeći model kompanije, kada se pogledaju specifikacije dobija se utisak da govorimo o modelu srednje kategorije u poređenju sa ostalim modelima na tržištu. Iako su poboljšanja vidljiva u odnosu na prethodni Moto Z3 model, uređaj deluje više kao Moto Z Play verzija nego kao punokrvni Moto Z model. Glavne odlike uređaja su 6.4 inčni OLED ekran, jedno sočivo kamere za zadnje strane kada su dvostruke ili trostruke kamere sasvim normalne na tržištu, kao i Snapdragon 675 čipset uperen sa 4GB RAM memorije.
Premijera: iPhone 11 Pro Max
Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela
22:00 h - 10.09.2019.
Apple je predstavio tri naslednika nazvanih iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max koji predstavljaju unapređene XR, XS i XS Max modele. Novi modeli imaju još dodatnu kameru pozadi i daleko kvalitetniju selfi kameru napred. Novi A13 Bionic čip troši manje baterije i ima bolje performanse, uz čak 5 sati duže trajanje baterije. Tri kamere na iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max modelima i dve kamere na iPhone 11 modelu imaju nove mogućnosti i bolji kvalitet. Bolji zvuk i ekran, uz novi čip, su poboljšanje za video igrice u pokretu.
Test: Samsung Galaxy Note10+
Plus verzija u okviru jubilarne 10. Galaxy Note serije
08:57 h - 29.08.2019.
Kada se 2011. godine pojavio prvi predstavnik Note familije, činilo se da veliki ekran baš i nije potreban, već sa drugom generacijom Note modela se sve promenilo. Note serija se po prvi put pojavljuje u dve verzije, u običnoj i plus verziji, što je i odlika Galaxy S serije već par generacija. Uređaj je unapređen skoro u svakom pogledu u odnosu na prethodni Note9 model. Najveća odlika Note serije, S-Pen je unapređena i ima nove mogućnosti, isto važi i za ekran, performanse, kameru, trajanje baterije i brzinu punjenja.
Test: Huawei P Smart Z
Uređaj sa kamerom koja iskače u okviru Huawei P linije
12:00 h - 28.08.2019.
Huawei je sredinom leta predstavio novi pametni telefon u P liniji modela naziva Smart Z. Uređaji ove linije opremljeni su zanimljivim parametrima i tehnologijama, dok se prodaju se po atraktivnoj ceni. Huawei P smart Z uređaj jedinstven je po tome što nema prednju kameru na prednjem panelu već je opremljen selfi modulom koji iskače iz gornjeg dela kućišta. Celu prednju stranu ovog uređaja zauzima ekran, odnosno ekran ne gubi ništa od svoje površine zbog kamere koja se obično nalazi na ekranu, što je slučaj kod drugih modela.
Test: Samsung Galaxy A80
Vodeći model Galaxy A serije za 2019. godinu
11:00 h - 28.08.2019.
Sudeći po broju modela, A80 je lider serije A 2019, a cena ovog modela je mnogo viša nego cena sličnog pametnog telefona A70. Uređaj nudi brojne tehnologije koje nisu dostupne kod ostalih uređaja iz serije, svojstvene vodećim modelima kompanije, Prema skupu karakteristika i percepciji, A80 se izdvaja iz koncepta A-serije. Glavne odlike uređaja su SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, Snapdragon 730 čipset uparen sa 8 GB RAM memorije, kao i rotirajuća kamera gde je glavna kamera ujedno i selfi kamera.
Test: Samsung Galaxy A70
Model sa najvećim ekranom u okviru Galaxy A serije
10:00 h - 28.08.2019.
Samsung Galaxy A70 diže lestvicu za celu A seriju za ovu godinu. Galaxy A70 uz A80 model, trenutno ima najveći Amoled ekran na tržištu. Tačnije u pitanju je SuperAmoled ekran dijagonale 6.7 inča, što je impresivno za uređaj srednje kategorije. Pored impresivnog ekrana glavne odlike uređaja su solidan Snapdragon 675 čipset uz 6 ili 8 GB RAM memorije, kvalitetna trostruka kamera sa zadnje strane što važi i za selfi kameru, kao i jaka baterija uz brzo punjenje uz punjač od 25 W.
Test: Samsung Galaxy M10
Najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije
07:00 h - 16.07.2019.
Samsung je predstavio Galaxy M liniju krajem januara ove godine u Indiji, a pored Galaxy M20 modela, Galaxy M30 i M10 su takođe predstavljeni. Novi pritupačni proizvodni asortiman pametnih telefona, južnokorejski proizvođač pozicionira, kako sam kaže, isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Galaxy M10 je najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije. Glavne odlike uređaja su veliki ekran, dobre performanse i dobra kamera za ovu klasu.
Test: Xiaomi Mi 9T
Pristupačnija verzija vodećeg Xiaomi modela novog dizajna
07:00 h - 15.07.2019.
Xiaomi Mi 9T je pozicioniran kao polu-vodeći model u kategoriji srednjih viših cena, i prilično je zanimljiv. Uređaj koristi skoro sve moderne opcije kao što su skener otiska prsta na ekranu, kameru koja iskače iz gornjeg dela kućišta, glavnu kameru od 48 megapiksela i veliki AMOLED ekran sa podrškom za HDR10 tehnologiju. Treba napomenuti i vrlo zanimljiv dizajn uređaja uz očekivano odličan kvalitet izrade, dobar Qualcomm Snapdragon 730 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i dugo trajanje baterije.
Test: OnePlus 7 Pro
Vodeći OnePlus model za 2019. godinu
07:00 h - 13.07.2019.
Tokom maja 2019. godine, OnePlus je organizovao prezentaciju na kojoj je predstavio pojednostavljenu verziju vodećeg modela pod nazivom OnePlus 7, kao i OnePlus 7 Pro koji se smatra vodećim modelom. OnePlus 7 Pro odlikuje 90Hz AMOLED ekran sa QHD+ rezolucijom i podrškom za HDR10, Always-On, DCI-P3 tehnologijom. Odlikuje ga i trenutno najsnažniji Qualcomm Snapdragon 855 čipset sa tečnim sistemom hlađenja, a može imati čak do 12 GB RAM-a. Svakako predstavlja jedan od interesantnijih modela.
Test: Google Pixel 3a
Pristupačnija Google ponuda sa odličnom kamerom
07:00 h - 11.07.2019.
Početkom maja ove godine održana je godišnja Google I/0 konferencija na kojoj je kompanija predstavila smart telefone Pixel 3a i 3a XL. Google Pixel 3a pokazuje da Google pokušava da proširi bazu korisnika sa pristupačnijim uređajem u odnosu na svoje vodeće modele. Uprkos svojoj nižoj ceni u odnosu na vodeće modele, uređaj daje premium utisak iako nema specifikacije vodećih modela. Glavne odlike su 5.6 inčni OLED ekran, odlična kamera, čist Android uz sigurna redovna ažuriranja, kao i jaka baterija.
Srećna 2020. godina
Ispunite lepim trenucima i ostvarenim željama svaki dan u novoj 2020. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Vam Nova godina!
20:59 h - 31.12.2019.
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
14:43 h - 07.05.2019.
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
07:39 h - 20.03.2019.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.

Ulefone
Armor X6Ulefone
Armor 3WTUlefone
Armor 7Alcatel
1B (2020)Alcatel
1V (2020)Alcatel
1S (2020)Alcatel
3L (2020)Samsung
Galaxy Note10 Lite 8GB, Dual SIMSamsung
Galaxy Note10 Lite 8GBSamsung
Galaxy Note10 Lite Dual SIMSamsung
Galaxy Note10 LiteSamsung
Galaxy S10 Lite 8GB, Dual SIM