KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Xiaomi Mi 9T 64GB

23.08.2019 :: 09:08 h
Xiaomi Mi A3 64GB

16.08.2019 :: 12:12 h
Samsung Galaxy A70 6GB/128GB Dual

09.08.2019 :: 06:36 h
Huawei Honor 8A 3GB/32GB

02.08.2019 :: 09:59 h
Samsung Galaxy J4 J400 16GB

24.07.2019 :: 09:26 h
Huawei Honor 10 Lite 3GB/32GB

16.07.2019 :: 12:44 h
Na prvi pogled: Blackberry Bold
Umetnost komuniciranja u elegantnom pakovanju

06:00 h - 24.11.2008.
Jedinstvenost Blackberry aparata, za one koji nisu upoznati, leži u mogućnosti instant notifikacije o promenama na nekom od servisa koji koristite tzv. push tehnologija. To recimo omogućava da dobijete email istom brzinom kao da vam je neko poslao SMS poruku. Praktično, email poruke korisnik doživljava kao SMS poruke. SMS poruke će otići u zasluženu penziju u narednih 10 godina, a na njeno mesto će doći email kao mnogo naprednije sredstvo komunikacije. Blackberry vam zapravo daju uslugu budućnosti sada, uslugu koja po kvalitetu i efikasnosti je i donela svetsku slavu Blackberry uređajima. Prvi segment o kome se Blackberry izuzetno pobrinuo jeste instant email komunikacija ekvivalentna doživljaju sedenja za računarom koji je stalno povezan na internet. Čemu tolika uzbuna oko tzv. push tehnologije? Jednostavno, niko to ne radi dovoljno kvalitetno i na tom nivou koji pružaju Blackberry uređaji.

Blackberry je uređaj namenjen modernim poslovnim ljudima kojima je bezbednost i brzina najbitnija, i tu nema skoro nikakvu konkurenciju u tzv. enterprise segmentu. Interesantna informacija je da nivo sigurnosti koji Blackberry pruža mu je čak i bio prepreka da bi se prodavao na određenim tržištima jer nikome nije poznato na koji način Blackberry enkriptuje podatke. To znači da sa Blackberry uređajem možete biti sigurni da niko ne može prići ni jednom deliću informacije koje bežično "rasipate" dok surfujete internetom, šaljete mailove i slično. Mislite da vas neko špijunira? Sa Blackberry uređajem je to praktično nemoguće, jer onaj ko i zna da razbije tu zaštitu sigurno radi za milione dolara u bogatim zemljama.

Bitna stvar koju svako ko kupuje Blackberry mora da odluči je da li želi tzv. BIS ili BES pretplatu. Skraćenica BIS, Blackberry internet service, je česta opcija koju koristi najviše korisnika kojima nisu bitni enterprise servisi i napredna enkripcija. Dakle, BIS je Blackberry za narod. Ukoliko se zaposlite u nekoj velikoj kompaniji, uglavnom stranoj, oni već imaju svoje enterprise servise dostupne i da biste mogli da ih koristite bezbedno morate imati BES, Blackberry enterprise service uslugu.

Do pojave najnovije inkarnacije iz asortimana Blackberry aparata, modela Bold, moglo bi se reći da kvalitet Blackberry operativnog sistema nije mogao da dođe do punog izažaja. Zapravo, ovo je prvi Blackberry koji ne zaostaje za svojim konkurentima ni po jednom kriterijumu, čak ih i prestiže. Izgled Blackberry aparata je do sada bio više za kompjuterske zaluđenike i vrlo napredne korisnike kojima izgled i ne znači puno, što se bitno menja pojavom Blackberry Bold modela. Kupci u Srbiji definitivno izuzetno obraćaju pažnju na vizuelni momenat, možda čak i dosta više nego naši razvijeni evropski susedi. Tu je upravo i dobra šansa za Blackberry. Spomenućemo da se u okruženju pojavio i Blackberry Storm koji konkuriše iPhone aparatima u smislu velikog ekrana osetljivog na dodir.

Specifikacija aparata otkriva interesantne detalje. Ekran je 480x320px na svega 2.6" dijagonale, pa je prikaz na ekranu izuzetno precizan. Sam ekran je čista perfekcija, u samom vrhu trenutne svetske ponude. Procesor na 624Mhz, sa 1GB ROM i 128MB RAM memorije spreman je i za vrlo zahtevno procesiranje. Baterija od 1500mAh je jedna od najvećih, ali uz nešto ekstremnije korišćenje mora da se puni svakodnevno. Ovo nije čudno s'obzirom na zahtevnost procesora, ekrana i prenosa podataka koji se konstantno odvija.

U domenu multimedije, spada u standard današnjice, ali iznenađuje delimičnom podrškom za DiVX i XViD kompresovan video materijal koji može da skalira i sa viših rezolucija bez problema. Takođe podržava gotovo sve ostale popularne formate, kao: MP3, 3GP, delimično MPEG4, WMA9 Pro, WMA 10, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC + i eAAC+. Istina je da većina DiVX i XViD video klipova neće raditi, ali je interesantno jer možete samostalno kompresovati čitave filmove na verzije kodeka koji aparat podržava što dozvoljava skladištenje i reprodukciju više filmova na microSD SDHC karticu koju telefon podržava. Uz smanjenje rezolucije na 480x320px, moguće je na 16GB karticu staviti i do 30 filmova pune dužine - što je maksimalna veličina kartice koju Blackberry Bold zvanično podržava. S'obzirom na jedan od najboljih ekrana, gledanje filmova i na telefonu može biti prijatno uz dovoljno kvalitetan i glasan zvučnik koji upotpunjuje atmosferu. Aparat snima fotografije u rezoluciji do 1600x1200px, a video do 480x320px u 15 slika u sekundi u 3GP formatu. Kamera ima 3x digitalni zum i LED blic.

U paketu dobijate aparat, punjač, USB kabl, stereo slušalice, futrolu, CD i uputstvo. Od svih izdvajamo futrolu, magičnu futrolu. Svi Blackberry uređaji imaju interesantnu opciju, a to je da po stavljanju aparata u futrolu se automatski zaključava tastatura. Često automatsko zaključavanje posle određenog perioda, koji drugi proizvođači primenjuju, pravi više problema nego koristi. Automatsko zaključavanje kada se postavi u futrolu značajno poboljšava komfor korišćenja, iako to na prvi pogled ne deluje tako. Mislim da nećete uspeti da nađete puno Blackberry korisnika koji ne koriste futrolu.

Zapravo, morate biti vrlo zahtevan i napredan korisnik da bi vam se Blackberry Bold isplatio, jer konkurencija može da odradi sličan posao ali ne sofisticirano i brzo kao Bold. Upravo tu i leži glavna konkurentska prednost, komfor komunikacije doveden do apsolutnog savršenstva. Morate zaista provesti bar 10 dana konstanto koristeći aparat da biste uvideli i najmanju sitnicu koju Blackberry Bold nudi. Pre par dana svega, Google je pustio i dvosmernu sinhronizaciju kontakata između Blackberry uređaja i GMail naloga, zaokružujući time kompletnu uslugu. Ukupno pet Google servisa se besprekorno integrišu sa Blackberry uređajem, a to su: Search, Mail, Contacts, Calendar i Maps. Ostali servisi su bazirani na klasičnom pristupu preko web pretraživača. Upoređujući Gmail aplikaciju sa svojom Symbian alternativom, dolazi se do interesantnih zaključaka. Naime, Blackberry aplikacija ima neke detalje koje na Symbianu nedostaju, kao što je recimo instant pretraga svih kontakata kada se upisuje "To:" polje. O doživljaju prelistavanja email pošte sa navigacionom kuglicom nećemo ni komentarisati sem reći "savršeno". Što se tiče komunikacije, treba napomenuti da Blackberry omogućava grupisanje SMS poruka po pošiljaocu, tako da gledanjem neke poruke vi zapravo imate i ceo log komunikacije SMSom sa tim brojem što svodi SMS na interesantnu formu chata koju iPhone slično nudi. Interesantno je i prisustvo Facebook aplikacije, koja je izuzetno moćna i dozvoljava vam unos podataka direktno sa aparata na vašu stranicu, i to radi fantastično. Recimo, dok sam vozio uslikao sam nešto i poslao na svoj Facebook tu sliku zajedno sa komentarom. Sve zajedno je trajalo 30 sekundi u toku vožnje kada pažnja nije baš na nivou.

Od ostalih aplikacija, sat je definitivno vredan spomena. Pored standardnih funkcija, postoji mogućnost biranja više izgleda koji su svaki za sebe odlični. Ono što je interesantno je da sat nudi mogućnost ulaska u "Bedside mode", koji ukoliko je aparat povezan na punjač ostavlja upaljen ekran sa lepo ispisanim vremenom i alarmom i ima mogućnost i da isključi mrežu dok ste u tom modu, tj. dok spavate. Ukoliko nije na punjaču, primenjuje isto samo gasi ekran da ne bi baterija bila ispražnjena. Poseduje i odličnu aplikaciju za vreme, čija se ikonica osvežava tokom vremena u zavisnosti. To je i jedna od ključnih stvari Blackberry operativnog sistema, da ikonice imaju svoje statuse što značajno olakšava praženje većeg broja aktivnih servisa. I ono što mnogi stariji korisnici traže, a što nema niko je mogućnost podešavanja veličine slova od 7 do 14, pri čemu je 14 toliko veliko da i najslabovidiji bez naočara mogu bez muke čitati sve poruke.

Sama izrada aparata je odlična, mada su tasteri pomalo mekani i deluju nijansu jeftinijeg kvaliteta od ostatka telefona. Zadnji poklopac baterije je od plastike koja simulira kožu, i to joj fino polazi za rukom. Aparat ima samo dva konektora, USB za komunikaiju i punjenje i slušalice. Odmah ispod sa leve strane se nalazi i pristupačan slot za memorijsku karticu koji ne zahteva gašenje ili otvaranje telefona da bi se izmenila. Srebrna ivica aparata znatno diže ukupan utisak o aparatu i daje mu luksuzan izgled.

Naravno, postoje i stvari koje nam se nisu svidele. Na prvom mestu je debljina aparata, koji kada se još nalazi u još debljoj futroli, deluje vrlo rogobatno. Druga stvar je baterija, koja trpi velika opterećenja, a u ekstremnim uslovima korišćenja traje tačno jedan dan. Inače baterija traje oko 3-4 dana normalnijeg korišćenja. Pretraživač interneta, tzv. browser, nas nije oduševio i odaje utisak nedovršenosti - a uspeli smo čak i da ga zablokiramo i jedino je restart aparata pomogao. Odsustvo brojnih aplikacija koje Symbian platforma ima može takođe odvratiti buduće kupce, pošto Blackberry nema ni izbliza toliko aplikacija koje naknadno možete instalirati.

Kada se sumiraju utisci, pred nama je jedan od najnaprednijih komunikacijskih uređaja ikad napravljen. Brzina interfejsa, brzina prenosa podataka i utisak povezanosti se ne može uporediti ni sa jednim aparatom na tržištu danas. Blackberry Bold je prvi Blackberry uređaj koji je savršeno spojio izgled, performanse i funkcionalnost. Jednom Blackberry, uvek Blackberry - ovo ćete čuti od svih korisnika Blackberry uređaja.

Ovaj aparat trenutno možete nabaviti isključivo kod operatera VIP, koji se pobrinuo da ovaj vrlo napredni model prvi i jedini ponudi domaćim kupcima, zajedno sa punom podrškom za sve Blackberry usluge.


Zahvaljujemo se operateru VIP na ustupljenom aparatu.
Ostale vesti
Test: Samsung Galaxy M10
Najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije
07:00 h - 16.07.2019.
Samsung je predstavio Galaxy M liniju krajem januara ove godine u Indiji, a pored Galaxy M20 modela, Galaxy M30 i M10 su takođe predstavljeni. Novi pritupačni proizvodni asortiman pametnih telefona, južnokorejski proizvođač pozicionira, kako sam kaže, isključivo za mlađu publiku, nudeći im široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Galaxy M10 je najjeftiniji model u okviru pristupačne Galaxy M linije. Glavne odlike uređaja su veliki ekran, dobre performanse i dobra kamera za ovu klasu.
Test: Xiaomi Mi 9T
Pristupačnija verzija vodećeg Xiaomi modela novog dizajna
07:00 h - 15.07.2019.
Xiaomi Mi 9T je pozicioniran kao polu-vodeći model u kategoriji srednjih viših cena, i prilično je zanimljiv. Uređaj koristi skoro sve moderne opcije kao što su skener otiska prsta na ekranu, kameru koja iskače iz gornjeg dela kućišta, glavnu kameru od 48 megapiksela i veliki AMOLED ekran sa podrškom za HDR10 tehnologiju. Treba napomenuti i vrlo zanimljiv dizajn uređaja uz očekivano odličan kvalitet izrade, dobar Qualcomm Snapdragon 730 čipset uparen sa 6GB RAM memorije, i dugo trajanje baterije.
Test: OnePlus 7 Pro
Vodeći OnePlus model za 2019. godinu
07:00 h - 13.07.2019.
Tokom maja 2019. godine, OnePlus je organizovao prezentaciju na kojoj je predstavio pojednostavljenu verziju vodećeg modela pod nazivom OnePlus 7, kao i OnePlus 7 Pro koji se smatra vodećim modelom. OnePlus 7 Pro odlikuje 90Hz AMOLED ekran sa QHD+ rezolucijom i podrškom za HDR10, Always-On, DCI-P3 tehnologijom. Odlikuje ga i trenutno najsnažniji Qualcomm Snapdragon 855 čipset sa tečnim sistemom hlađenja, a može imati čak do 12 GB RAM-a. Svakako predstavlja jedan od interesantnijih modela.
Test: Google Pixel 3a
Pristupačnija Google ponuda sa odličnom kamerom
07:00 h - 11.07.2019.
Početkom maja ove godine održana je godišnja Google I/0 konferencija na kojoj je kompanija predstavila smart telefone Pixel 3a i 3a XL. Google Pixel 3a pokazuje da Google pokušava da proširi bazu korisnika sa pristupačnijim uređajem u odnosu na svoje vodeće modele. Uprkos svojoj nižoj ceni u odnosu na vodeće modele, uređaj daje premium utisak iako nema specifikacije vodećih modela. Glavne odlike su 5.6 inčni OLED ekran, odlična kamera, čist Android uz sigurna redovna ažuriranja, kao i jaka baterija.
Test: Motorola Moto G7 Plus
Vodeći model 7. generacije Moto G serije
07:00 h - 09.07.2019.
Linija pametnih telefona serije G, čiji je prvi uređaj izašao 2013. godine, je i dalje jedan od najpoznatijih pametnih uređaja. Uprkos činjenici da G-seriju čine pametni telefoni srednjeg cenovnog opsega, oni su uvek imali neke lepe karakteristike koje ih razlikuju od konkurencije. U slučaju Moto G7 Plus, broju takvih bonusa možemo dodati veoma brzo TurboCharge punjenje od 27W, optičku stabilizaciju kamere i sve vrste funkcija osetljivih na dodir. Inače, optička stabilizacija je velika retkost u ovom cenovnom segmentu.
Test: Samsung Galaxy A20
Jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom
07:00 h - 07.07.2019.
Model A20 može se smatrati početnim u segmentu ažurirane A-serije, tu je i A10 ali taj model nema AMOLED i USB Type C konektor kao ostali modeli serije. Svaki model A-serije je došao sa svojim sloganom, za A20 je to racionalan izbor. Ovaj uređaj je veoma pogodan za svakoga ko ne želi da razmišlja o performansama, o količini RAM-a, a želi da ekran bude velik i svetao, da može ugodno gledati video ili YouTube, i želi solidnu kameru. Takođe je jedan od najpristupačnijih modela sa SuperAMOLED ekranom.
Test: Huawei Honor 20 Lite
Naslednik Honor 10 Lite modela
07:00 h - 05.07.2019.
Honor 20 Lite odlikuje apsolutno isti način pozicioniranja kao i Honor 10 Lite. Ovo je pametni telefon za aktivne mlade ljude koji žele pametan uređaj sa svim modernim opcijama, ali ne žele da ga pretplate. Ako je 10 Lite namenjen onima sa skromnijim budžetom, onda je Honor 20 Lite namenjen ljubiteljima tehnologije, jer ovaj pametni telefon ima 3 kvalitetne kamere sa zadnje strane. Uređaj takođe odlikuje Hisilicon Kirin 710 čipset, 4GB RAM memorije, solidna izrada i dugo trajanje baterije.
Test: Sony Xperia 1
Vodeći model redizajnirane Sony Xperia linije
07:00 h - 03.07.2019.
Sony je ponovo redizajnirao Xperiju liniju, sada svaki novi Xperia model poseduje ekran 21:9 odnosa stranica. Ali Xperia 1 model je poseban, u pitanju premium i vodeći Sony model. Poseduje veliki 6.5 inčni OLED 4K ekran, bez ikakvih izreza, dok je okvir oko ekrana minimalan. Uređaj takođe poseduje vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, trostruku kameru sa zadnje strane, 6GB RAM memorije, očekivano kvalitetnu izradu, dugo trajanje baterije, kao i tradicinalno kvalitetan zvuk kada su u pitanju Sony modeli.
Test: Meizu 16S
Vodeći Meizu model za 2019. godinu
07:00 h - 01.07.2019.
Krajem aprila 2019. godine, kineska kompanija Meizu predstavila je vodeći pametni telefon pod jednostavnim nazivom 16S. U suštini, u pitanju je nadogradnja prethodnog Meizu 16 uređaja. Stavljen je vodeći Snapdragon 855 čipset, kamera je unapređena na 48MP, blago je povećana dijagonala ekrana, ubačena baterija većeg kapaciteta i dodata NFC mogućnost. Zavisno od verzije, model dolazi u varijanti od 128GB ili 256GB interne memorije, i 6GB ili 8GB RAM memorije.
Test: Huawei P30 Pro
Novi vodeći Huawei model
08:00 h - 11.06.2019.
Huawei je skoro potpuno izbrisao razlike između Mate i P serija izbacivanjem jačeg i naprednijeg modela svakih 6 meseci. Kompanije je to učinila ponovo sa P30 Pro modelom, iako razlike u odnosu na Mate 20 Pro nisu velike. Najveće razlike u odnosu na Mate 20 Pro su svakako unapređene kamere uz jedan senzor više tako da uređaj ukupno ima 4 senzora, nešto veći OLED ekran ali sa manjom rezolucijom, kao i za nijansu drugačiji dizajn. Dok je u pitanju isti snažni HiSilicon Kirin 980 čipset, kao i jačina baterije.
Test: Xiaomi Redmi 7
Nova generacija pristupačnog Xiaomi Redmi uređaja
07:40 h - 11.06.2019.
Xiaomi Redmi 7 je model za nezahtevne korisnike, fokusiran prvenstveno na mlade ljude koji nisu spremni da plate veliki novac, ali žele da imaju moderne i funkcije u trendu u svom telefonu, kao što je izrez na ekranu u obliku kapljice, dual kamera, otključavanje prepoznavanjem lica, veliki ekran, privlačan dizajn, i naravno dobre performanse i dugo vreme rada. Naravno, sve to možete dobiti uz nekoliko kompromisa kao što su plastično kućište, microUSB port, kao i ekran manje rezolucije.
Test: Xiaomi Mi 9 SE
Pristupačnija verzija novog vodećeg Xiaomi modela
07:20 h - 11.06.2019.
Krajem februara 2019. godine, kineska kompanija Xiaomi održala je u Barseloni prezentaciju posvećenu vodećem modelu prve polovine godine, Xiaomi Mi 9 modelu. Po pravilu, nakon najave glavnog modela, pojavljuju se i pojednostavljene verzije ovakvih uređaja, u ovom slučaju Mi 9 SE koji predstavljen na istom događaju. U odnosu na Mi 9, najveća razlika je svakako Snapdragon 712 čipset, Super AMOLED ekran manje dijagonale, i nešto slabije dodatne kamere, dok su sve ostale stavke iste ili slične.
Test: Asus Zenfone 6
Vodeći Asus model za 2019. godinu
07:10 h - 11.06.2019.
Sredinom maja 2019. godine Asus je održao prezentaciju svog novog glavnog modela koji je dobio jednostavno ime, Zenfone 6. Ovaj model je namenjen ljudima koji žele moćan i produktivan uređaj, ali koji nema cenu kao glavni modeli vodećih brendova. Uređaj nudi vodeći Snapdragon 855 čipset, veliki IPS ekran bez izreza i skoro bez ikakvog okvira, kvalitetnu duplu kameru, zavisno od verzije 6 ili 8GB RAM memorije, bateriju visokog kapaciteta i NFC čip.
Test: Sony Xperia 10 Plus
Veća verzija srednje kategorije nove Sony linije
07:00 h - 11.06.2019.
Xperia 10 Plus i manji Xperia 10 su prvi modeli na tržištu u okviru nove Sony serije, dok vodeći model nove serije Xperia 1 tek treba da se pojavi na tržištu. Očekivano veći ekran za Plus model nije jedina razlika kada poredimo dva Xperia 10 modela. Xperia 10 Plus model odlikuje 6.5 inčni ekran, jači Qualcomm Snapdragon 636 čipset, više RAM memorije, kao i bolje kamere nego kod običnog Xperia 10 modela. Dizajn je identičan, kao i 21:9 odnos stranica koji je jedna od glavnih odlika nove Sony linije.
Test: Samsung Galaxy A50
Napredniji model u okviru redizajnirane Galaxy A serije
09:16 h - 14.05.2019.
Nakon što je Galaxy A serija redizajnirana, postala je još raznolikija nego ranije. Samsung je već predstavio Galaxy A10, A20, A30, A40, A50, A70 i A80 uređaje, kod kojih je fokus na AMOLED ekranima i dobrim kamerama. Galaxy A50 je zaokružena ponuda sa dobrim specifikacijama za svoj cenovni rang. Odlikuje ga 6.4 inčni AMOLED ekran, trostruka kamera sa zadnje strane i dobra prednja kamera, jak čipset uz dovoljno RAM memorije, kao i dobra baterija.
Test: Samsung Galaxy A30
Uravnotežen model redizajnirane Galaxy A serije
08:00 h - 03.05.2019.
Samsung je u potpunosti revidirao pristup tržištu i 2019. godine predstavio A-seriju koja se veoma razlikuje od prethodnih modela u okviru te serije. Naglasak je na velikom Amoled ekranu, koji je ne samo retkost u ovom segmentu, već nema konkurenata. Dostupna je dual kamera za snimanje fotografija, što je već standard, baterije velikog kapaciteta, tu je i NFC sa podrškom za plaćanje. Generalno Galaxy A30 je uravnotežen model, koji karakteriše odličan odnos cena-kvalitet.
Test: Honor Play 8A
Odlična Huawei Honor ponuda u okviru nižeg cenovnog ranga
06:00 h - 01.05.2019.
Nedavno je počela prodaja jednog od najpristupačnijih pametnih telefona kompanije Huawei, Honor 8A. U okviru cenovnog opsega kojem pripada uređaj ima prilično zanimljive parametre, veliki ekran sa izrezom u obliku slova U, dobru prednju i zadnju kameru, baterija od 3000 mAh, čipset izrađen 12 nm tehnologijom sa 8-jezgrani procesorom, i kompanijin EMUI 9 interfejs baziran na Google Android OS-u 9.0. Honor 8A pametni telefon je tipičan Huawei proizvod za 2019. godinu u dobrom smislu te reči.
Test: Sony Xperia 10
Model srednje kategorije nove Sony linije
06:00 h - 29.04.2019.
Sony novo obnovoljena linija se vrti oko cifre 1, postoji Xperia 1 koji je novi vodeći model i koji tek treba da stigne na tržište, kao i Xperia 10 i 10 Plus modeli u okviru srednje kategorije koji su već u prodaji. Xperia 10 model odlikuje veliki 6-inčni IPS ekran, 21:9 odnosa stranica FullHD+ rezolucije. Uprkos velikom ekranu od šest inča, Xperia 10 deluje veoma kompaktno. Glavne karakteristike Xperia 10, koje razlikuju model od većine konkurenata, jesu VoLTE i Wi-Fi Calling podrška, dok uređaj pokreće Snapdragon 630 čipset.
Test: Samsung Galaxy M20
Srednji model u okviru nove pristupačne Galaxy M serije
06:00 h - 26.04.2019.
Kada je u pitanju podela Samsung serija, S serija je rezervisana za vodeće modele, A za modele srednje kategorije, dok je M nova pristupačna Samsung serija. Galaxy M linija je ponuda za mlađu publiku, nudeći široku funkcionalnost po pristupačnoj ceni. Trenutno M seriju predstavljaju modeli M10, M20 i M30. Glavne odlike M20 modela su dobar ekran veličine 6.3 inča, Exynos 7904 čipset, zavisno od verzije modela 3GB ili 4GB RAM memorije, sasvim solidna kamera za ovaj cenovni rang, kao i jaka baterija.
Test: Xiaomi Redmi Note 7
Redmi Note model sa odličnom kamerom
06:00 h - 24.04.2019.
Moto linije Redmi je jednostavan, visoka tehnologija treba da bude pristupačna. Redmi pametni telefoni, kao po pravilu, su pristupačni a imaju karakteristike uređaja višeg cenovnog opsega. Ako govorimo o konkretno o Redmi Note podliniji, onda su ovi uređaji uvek imali tri važna aduta zbog kojih ih kupci vole, baterija visokog kapaciteta, dobar ekran veće dijagonale i pristupačna cena. Ove prednosti važe i za Note 7, sa kojim je Xiaomi takođe pokušao da obezbedi dobru kameru i zanimljiv dizajn.
Test: Samsung Galaxy S10e
Manja i pristupačnija verzija vodećeg Samsung modela
09:00 h - 23.04.2019.
Samsung je uvek predstavljao uparene verzije vodećih modela, osnovni sa manjim ekranom i veći sa prefiksom Plus. Pored veličine, kod ovih uređaja nije bilo posebnih razlika. U toku 2019. godine, pored osnovne i Plus verzije, dodata je i manja odnosno pritupačnija verzija. Kada govorimo o konkretnim razlikama u odnosu na osnovni S10 model, govorimo o manjem ekranu sa manjom rezolucijom, jednom kamerom manje, manje RAM memorije, kao i to da je čitač otiska prsta sa strane a ne na ekranu.
Test: Huawei Honor 10 Lite
Honor model srednje kategorije sa fokusom na kameri
06:00 h - 23.04.2019.
Bez obzira na Lite dodatak nazivu, Honor 10 Lite je dosta drugačiji model u odnosu na Honor 10 model. Lite poseduje osetno veći ekran, drugi čipset, drugačije zadnje kamere, čak je i dizajn uređaja dosta drugačiji, tako da nije baš najasniji naziv uređaja. Uprkos tome, u pitanju je odličan model srednje kategorije. Glavne odlike su veliki ekran visoke rezolucije, veoma dobra kako glavna tako i selfi kamera, snažan Hisilicon Kirin 710 čipset, kao i odličan dizajn.
Test: Sony Xperia XA2 Plus
Plus verzija u okviru Sony XA2 serije
07:00 h - 20.03.2019.
Xperia XA2 Plus se sa jedne strane može smatrati unapređenom verzijom XA2 Ultra modela, u pitanju je par bitnijih unapređenja. Za početak Plus je prvi Xperia model koji poseduje ekran 18:9 odnosa stranica. U pitanju je veličina ekrana od 6" kao i kod Ultra modela, ali zbog odnosa stranica i manjeg okvira uređaj ima manje dimenzije nego Ultra model. Takođe, 64GB verzija dolazi sa 6GB RAM-a dok ista verzija kod Ultra modela nudi 4GB RAM memorije.
Test: Xiaomi Mi 9
Novi vodeći Xiaomi model
05:52 h - 14.03.2019.
Xiaomi Mi 9 je predstavljen krajem februara, a malo kasnije kineska kompanija je održala prezentaciju u Barseloni, gde je bilo moguće dodirnuti i testirati ovaj uređaj lično. Xiaomi Mi 9 je vodeći model sa nekim od najboljih tehničkih karakteristika. Odlikuju ga novi vodeći Qualcomm Snapdragon 855 čipset, tri kamere, šesta generacija Corning Gorilla Glass-a koji se koristi za zaštitu ekrana, a tu je i Samsung-ov SuperAMOLED ekran koji podržava HDR tehnologiju.
Test: Samsung Galaxy S10 / S10 +
Deseta generacija najpopularnije serije pametnih telefona
09:02 h - 28.02.2019.
Predstavljena je deseta generacija pametnih telefona ove linije. Linija Galaxy S u 2019. godini slavi deset godina postojanja. U pitanju su najpopularniji pametni telefoni bazirani na Androidu, njihova prodaja meri se stotinama miliona jedinica tokom prethodnih deset godina. Samsung je oduvek nastojao da pravi beskompromisne uređaje, koji bi imali najnoviju tehnologiju, a fokusirali su se ne samo na samu tehnologiju, već i na jednostavnost upotrebe. Ove godine, tri modela se pojavljuju na tržištu istovremeno, a ne dva, kao što smo navikli.
Test: Xiaomi Mi Mix 3
Treća generacija Xiaomi Mi Mix serije
09:05 h - 27.02.2019.
Ako je Xiaomi Mi 8 jedinstveni vodeći model kompanije, onda je Mi Mix linija polazna tačka za testiranje novih tehnologija. Novi materijali, nove tehnologije, novi ekran, i naravno novi klizni mehanizam ako govorimo o najnovijoj generaciji. Upravo zahvaljujući kliznom mehanizmu koji okriva zvučnik i prednje kamere, uređaj odlikuje i Super Amoled ekran koji je skoro bez ikakvog okvira. Tu su naravno i snažan Snapdragon 845 čipset, po dve jake prednje i zadnje kamere, kao i opcija bežično punjenja.
Samsung Galaxy S10 / Plus / E
Deseta generacija posle 10 godina nezaustavljivih inovacija
13:51 h - 21.02.2019.
Premijera tri potpuno nova modela Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus i Samsung Galaxy S10e najavljuje skori početak prodaje vrlo zrele i tehnički najnaprednjie linije modela ikad predstavljene. Ekran preko cele prednje strane sa isečkom za kameru, sistem sa čak do 3 kamere pozadi i dve napred. Veće baterije i mogućnost punjenja drugih uređaja. Uređaji su prožeti AI tehnologijom i novim One UI interfejsom. Najnoviji Snapdragon 855 i Exynos 9820 čipseti, sa do 12GB RAM i 1TB interne memorije za najviše performanse.
Test: Huawei Honor View 20
Novi model u okviru Honor View linije uređaja
09:01 h - 13.02.2019.
Pozicioniranje vodećeg modela View izvršeno je na sledeći način, dostupno je sve najbolje od vodećih Huawei modela po pristupačnoj ceni: procesor, kamere, memorija i nove tehnologije. U ovom slučaju, View 20 je postao prvi Honor brendirani telefon sa AllView ekranom, ali sa otvorom za prednju kameru. Druga karakteristika modela View 20 je 48 MP kamera koja je dobila par 3D ToF kamera za određivanje udaljenosti do objekta koje se koriste se za zamagljivanje pozadine, i novu neobičnu funkciju, korekciju ljudske figure na ekranu.
Test: Huawei P Smart (2019)
Odlični Huawei model srednje kategorije za 2019. godinu
15:50 h - 08.02.2019.
Tokom prošle godine Huawei je predstavio pametni telefon naziva P Smart. Zahvaljujući njegovim odličnim tehničkim karakteristikama i pristupačnoj ceni, jedan je od modela koji se najčešće preporučuju. 2019. godina nam donosi model sa poboljšanim parametrima kao što su izrez na ekranu u obliku kapljice, kamere sa inteligentnim režimima rada, kompletnim skupom opcija komunikacije, uključujući i NFC čip. U pitanju je najpovoljniji Huawei uređaj sa modernim dizajnom ekrana i HiSilicon Kirin 710 čipsetom visokih performansi.
Test: LG G7 Fit
Pristupačnija ponuda u okviru nove LG G7 serije
09:04 h - 22.01.2019.
LG je na IFA 2018. događaju predstavio dva nova predstavnika G7 serije, vodeći G7 One i pristupačniju ponudu u okviru G7 Fit modela. G7 Fit deluje kao miks nekih starih i većinom novih komponenti i opcija. Poseduje veoma impresivan ekran sa izrezom, odličan zvuk, kućište izrađeno u skladu sa vojnim standardom i IP68 zaštitiom, dobar dizajn i NFC čip. Sa druge strane, poseduje dobar ali stariji Snapdragon 821 čipset koji utiče na trajanje baterije, samo jednu kameru u dobu kada je standard bar dve kamere za uređaje ove klase.
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
14:43 h - 07.05.2019.
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
07:39 h - 20.03.2019.
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
22:54 h - 31.12.2018.
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:35 h - 24.10.2018.
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:08 h - 15.05.2018.
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
09:02 h - 28.02.2018.
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:25 h - 23.12.2017.
Vip NEO 100.000+ korisnika
Više od 100.000 ljudi izabralo je prve NEO postpejd tarife na srpskom tržištu, koji nude neograničene razgovore i poruke prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u Srbijii. NEO 2 paket dostupan je već od 999 dinara mesečno uz dvogodišnju ugovornu obavezu. Od uvođenja NEO tarifa preko 50% korisnika koji su promenili operatora izabralo je Vip. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:44 h - 12.10.2017.
VIP NEO paketi
Po prvi put u Srbiji, na raspolaganju su vam tarife NEO 2, NEO 4, NEO 6 i NEO 10 koje vam nude da neograničeno razgovarate i šaljete SMS poruke bez brige o prekoračenju, dok uz veliku količinu data saobraćaja možete da u svakom trenutku uživate u superiornim brzinama Vip mreže. Prenos broja je besplatan i bez prekida usluge. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:37 h - 10.07.2017.
VIP fiskna telefonija
Nova usluga VIP Fiksni omogućava realizaciju fiksne linije bez kablova ili montaže, direktno preko mobilne mreže operatera. Prenos postojećeg broja je besplatan, a cena pretplate vrlo konkurentna. Više informacija na ovom linku.
08:33 h - 05.06.2017.

Huawei
Mate 30 Lite 256GBHuawei
Mate 30 Lite 8GB/128GBHuawei
Mate 30 Lite 6GB/128GBMotorola
One Action DualMotorola
One ActionMotorola
Moto E6 DualMotorola
Moto E6Ulefone
Armor X3HTC
Wildfire X 128GBHTC
Wildfire X 32GBSamsung
Galaxy A10sSamsung
Galaxy A10s Dual


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2019