KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Sony Xperia Z5 Compact

05.11.2015 :: 15:07 h
Huawei G8 32GB

05.11.2015 :: 15:07 h
HTC Desire 820s dual sim

05.11.2015 :: 15:07 h
Blackberry Leap

05.11.2015 :: 15:06 h
LG Bello II

19.10.2015 :: 09:34 h
Samsung J1 Ace J110

19.10.2015 :: 09:34 h
Na prvi pogled: Gigabyte GS202
Veliki Gigabyte kreće u aktivniju proizvodnju Androida

08:34 h - 11.02.2013.
Do sada nam je Gigabyte bio poznat najviše po kompjuterskim matičnim pločama i grafičkim karticama, ali se sada velikim koracima uključuje u trku na tržištu mobilnih telefona. Novi modeli svi imaju Dual-Sim funkcionalnost, a razlika je pre svega u ekranima, procesorima i vizuelnom identitetu modela. Prvi model na testu je Gigabyte GS202 sa Android 4.0.4 sistemom. Cenovno će modeli biti pristupačni, pa će dosta kupaca i njih razmatrati prilikom sledeće kupovine ukoliko je Android njihov izbor.
Trenutno u vrhu Gigabyte ponude telefona se nalaze tri modela, a to su Gigabyte GS202, Gigabyte G1362 i Gigabyte Rio R1 modeli. Na testu imamo Gigabyte GSmart G202 model koji ima IPS ekran, dok G1362 ima dvojezgarni procesor, a tek objavljeni model Gigabyte GSmart Rio R1 ima i IPS ekran i dvojezgarni procesor.
Od navedene trojke model koji je na testu, Gigabyte GSmart G202 je svakako najlepše vizuelno izveden model. Sva tri modela imaju 512MB radne memorije i 4 GB interne memorije koju možete proširiti i za do 32GB korišćenjem MicroSD memorijskih kartica. Modeli GS202 i G1362 imaju ekrane od 4.3 inča, dok je GSmart Rio R1 opremljen 4 inča ekranom. Sva tri modela dolaze sa Android 4.0 verzijom, dok je testirani model imao 4.0.4 verziju na sebi. Dakle, sve u svemu, sva tri modela su vrlo slična, a razlika je jedino u procesoru, ekranu i gabaritima.
Gigabyte GS202 model svakako može da se pohvali relativno dobrim dizajnom na kome se nije mnogo eksperimentisalo, pa će veliki broj kupaca biti sasvim zadovoljan. Prednja strana telefona je prekrivena staklom, samo je nijansu uokvirena standardnom plastikom. Tu se nalazi kamera, veliki zvučnik i tri navigaciona tastera osetljiva na dodir, dakle nema hardverskih tastera na prednjoj strani aparata. Ekran je pomeren nagore, pa je donji deo ispod ekrana nešto veći čime se dobija i bolja upotrebljivost. Na levom boku aparata nema nikakvih tastera, dok je na desnom pozicioniran samo taster za pojačavanje/utišavanje.
Na donjoj strani nema tastera ni priključaka, samo perforirani deo plastike koji služi za otvaranje telefona. Na gornjem delu se nalazi priključak za povezivanje sa računarom i punjenje telefona, a tu je i standardni izlaz za slušalice. Na sredini se nalazi ubačen taster za aktiviranje telefona, što nije najsrećnije rešenje jer ne možete adekvatno fiksirati telefon jednom rukom da bi otključali aparat.
Zadnja strana je vrlo jednostavna, u samom vrhu se nalazi kamera i pored nje i blic, dok je na dnu otvor za zvučnik relativno malih dimenzija i misteriozni GSmart logo. Plastika na zadnjem delu telefona daje utisak kao da dodirujete pliš, vrlo prijatno svakako. Dakle, ono što je vrlo neobično je da Gigabyte nije brendirao telefon u svoj brend, već samo na zadnjem delu telefona stoji GSmart logo.
Ono što čini ovaj model naročito interesantnim jeste podrška za dve SIM kartice, pa je moguće da telefon bude aktivan na dve mreže u isto vreme. Telefon podržava GSM i HSDPA mreže. Nismo naišli na probleme u funkcionisanju Dual-Sim funkciji ovog modela. U statusnom delu se prikazuju dve mreže i jačina signala na svakoj posebno, kao što smo i navikli. Aparat ima potpuno generički Android 4.0.4 sistem, a Gigabyte nije menjao apsolutno ništa po ovom pitanju.
Po pitanju performansi telefona, on je na nekih 65% mogućnosti Samsung Galaxy S2 modela po pitanju procesora, ali je grafički podsistem duplo slabiji. Obzirom da je Android 4.0 odlično optimizovan, sve funkcije na telefonu se izvršavaju trenutno i sve funkcioniše dobro. Manjak performansi se u svakodnevnom korišćenju ne primećuje, ali ćete na 3D igrama primetiti slabost. Smatramo da su performanse dobro odmerene i adekvatne cenovnom rangu kom pripada. Antutu prikazuje 6823 kao ukupan skor, dok je Samsung Galaxy S2 ocenjen sa 9944 ocenom.
Ekran iako ima IPS matricu ne daje vrhunske rezultate prikaza, pre svega po pitanju uglova gledanja. Direktno gledano, slika je dobro osvetljena i vrlo živahnih boja. Iako ima dobre uglove gledanja, prikaz se ipak menja u zavisnosti iz kog ugla posmatrate, tako da je tamniji prikaz gledano pod uglom, dok pogled pod kosim uglom odozgo daje ljubičasto bledu nijansu prikaza. Ekran ima 217ppi gustinu piksela. Veličina ekrana je dobra, pa je i korišćenje telefona olakšano. Kamera se aktivira izuzetno brzo, sve funkcioniše bez zastajkivanja i problema. Kvalitet fotografija i video snimaka je zadovoljavajući za cenovnik rang modela.
Aparat napaja 1500mAh baterija koja bi u realnim okolnostima trebalo da izdrži pun dan aktivnog korišćenja, a po proizvođačkoj specifikaciji obezbeđuje do 4 sata razgovora na jednom punjenju.
Svakako da je ovaj model najinteresantniji Gigabyte Android trenutno u ponudi. Ukupan utisak je dobar, sve deluje dovoljnog kvaliteta da se većina kupaca na prvi pogled zainteresuje za ovaj model. Obzirom da su funkcije dobro balansirane, aparat će se u svim scenarijima dobro ponašati. Zahvaljujemo se kompaniji PC Centar na ustupljenom uređaju za potrebe testiranja.
Ostale vesti
Test: Sony Xperia Z5
Novi vodeći Sony model
09:48 h - 26.11.2015.
Kada je reč o vrhunskim Sony telefonima, oni se slobodno mogu svrstati u kategoriju Apple i Samsung telefona. Testirana je jedinica u boji srebra na kojoj se mogu videti sve promene kada je reč o dizajnu trenutne linije glavnog modela kompanije Sony. Dijagonala IPS ekrana je 5.2 inča, rezolucija Full HD, podržane su brojne vlasničke tehnologije kompanije kao što su TRILUMINOS i X-Reality. Uređaj koristi Qualcomm Snapdragon 810 procesor. Glavna kamera je 23 MP.
Test: Huawei Nexus 6P
Prvi Huawei Nexus model
07:09 h - 25.11.2015.
Nexus linija obično ima autentični dizajn. Kao po pravilu, reč je o aparatu uobičajenog dizajna. Nexus 6P sa jedne strane predstavlja logičan nastavak dizajna prethodnih modela, a sa druge upotreba aluminijumskog poklopca daje mu posebnu originalnost i praktičnost. Neke od glavnih prednosti Nexus 6P su aluminijumsko kućište, brzi čitač otisaka prstiju, odlične performanse, odlična kamera i dugo trajanje baterije. Glavni konkurenti ovom modelu su Apple iPhone 6s Plus i Samsung Galaxy Note 5.
Test: LG Nexus 5X
Nova iteracija LG Nexus modela
11:12 h - 17.11.2015.
Tokom godina Google je birao drugačije proizvođače za kreiranje novih modela u okviru Nexus linije, ali se pokazalo da jedan isti proizvođač može predstaviti višestruke modele. Takva je bila situacija sa kompanijom LG. Nexus 5 model se pojavio krajem 2013. godine, a sada dve godine kasnije kompanija je kreirala novu jedinicu u segmentu Nexus modela, LG Nexus 5X. LG Nexus 5X je veoma dobar telefon koji nudi balansirane performanse uz kompletan set karakteristika, idealan za one koji vole čist Android.
Test: Apple iPhone 6s Plus
Plus verzija novog vodećeg Apple modela
07:47 h - 16.11.2015.
Ljudi smatraju da su iPhone uređaji sa oznakom S isti kao i oni bez oznake. Međutim, to nije slučaj. Reč je o novom procesoru, novoj kameri, ekranu, kućištu, Touch ID senzoru, pa samim tim i o potpunosti novom uređaju. Nakon određenog vremena korišćenja ovog aparata, počeli smo da koristimo Touch ID na permanentnoj osnovi zbog toga što je novi senzor veoma brz, kamera odlično snima i u uslovima lošeg osvetljenja, a programi se brže učitavaju. Apple je ovog puta sa S verzijom izvršio izmene velikog broja detalja.
Test: HTC One A9
Dizajn vrlo sličan novim iPhone modelima
08:34 h - 12.11.2015.
Kod HTC One A9 modela akcenat nije stavljen na karakteristike platforme, procesoru ili količini RAM memorije, već na celokupan utisak koji aparat pruža. Reč je o poznatom pristupu koji Apple uspešno implementira. Međutim, dok Apple gomila karakteristike novih uređaja i komplikuje iOS budući da dodavanje novih odlika dovodi do gubitka stabilnosti operativnog sistema, kompanije koje su se odlučile za Android OS idu u suprotnom pravcu i teže ka pojednostavljivanju. Kod HTC One A9 je to očigledno.
Test: Sony Xperia Z3 Plus
Unapređena verzija Sony Z3 modela
10:46 h - 26.10.2015.
Uprkos različitim stavovima po pitanju Sony brenda u celini, očigledno je da ova kompanija u potpunosti prati svoj zacrtani put. Ponekad se čini da je to put koji ne vodi nikuda jer ova kompanija iz godine u godinu prikazuje iste uređaje, pa čak i iste linije uređaja bez ikakvih radikalnih noviteta. Druga stvar je njihov pristup koji podrazumeva da je Sony brend koji znači originalnost i ekskluzivnost. Sony Xperia Z3 Plus je odličan pametni telefon koji karakteriše sopstveni dizajn, atraktivan interfejs i ekran visokog kvaliteta.
Test: Samsung Z3
Novi Samsung model sa Tizen OS-om
08:45 h - 22.10.2015.
Šteta je što se ovaj model proizvodi samo za tržište poslovnih i državnih službenika, jer bi mogao da privuče mnoge korisnike, posebno one koji traže uređaj sa ekranom osetljivim na dodir sa naprednim funkcijama bez dodatnog instaliranja, dobru kameru i dugo trajanje baterije. Uzgred, da biste dobili isto vreme rada na Androidu, smart telefon mora da ima bateriju kapaciteta 6000 mAh. U smislu odnosa cena/kvalitet u pitanju je veoma interesantan uređaj.
Test: Meizu PRO 5
Novi vodeći Meizu model
10:23 h - 20.10.2015.
Kineska kompanija Meizu ne odustaje od serijske proizvodnje pametnih telefona pa je na red došao i Pro 5 model. Pro je veliki pametni telefon izrađen od metala koji podrazumeva sve moguće moderne čipove, 2.5D staklo sa zaobljenim ćoškovima, skener otisaka prstiju, blic u dve boje, laserski autofokus, 20MP kameru, dve SIM kartice i 4G Cat 6, odličan procesor, kao i Hi-Fi zvuk bogat karakteristikama zahvaljujući DAC i pojačivaču. Karakteriše ga uobičajeni 5.7-inčni FullHD AMOLED ekran. Pro 5 u svakom slučaju zaslužuje pažnju.
Test: Motorola Moto X Play
Pristupačni model u okviru nove Moto X serije
14:09 h - 15.10.2015.
Do treće generacija Moto X je porastao i razmnožio se u isto vreme, pa sada imamo tri modela, sa prefiksom Play, Style i Pure. Razlika je ogromna, počevši od veličine ekrana do količine RAM memorije, baterije i procesora. Osnovna ideja iza Moto X uvek je bio uređaj po pristupačnoj ceni koji je dva i više puta jeftiniji od vodećeg modela. Motorola je predstavila odličan aparat koji nudi impresivan ekran, odličnu kameru za dnevno snimanje koja nadmašuje svu konkurenciju.
Na prvi pogled: Asus Selfie
Interesantan model za selfie entuzijaste
13:44 h - 13.10.2015.
Asus je vrlo inovativan igrač u sferi mobilne telefonije, pa je ovog puta u fokusu Selfie fotografisanje sa prednjom kamerom. Prednja i zadnja kamera imaju 13 megapiksela, dok zadnja ima i lasersko fokusiranje. Ono što će svakako izdvojiti ovaj model je vrlo napredni sistem za ulepšavanje lica, koji podrazumeva i mršavljenje, puderisanje i povećavanje očiju. Svakako da su ove opcije više namenjene ženskom delu populacije, a ono što je bitno je da se sve korekcije vide u realnom vremenu na ekranu.
Test: Sony Xperia C5 Ultra
Novi Sony Xperia uređaj sa velikim ekranom
10:12 h - 13.10.2015.
Sony je ažurirao svoju liniju fablet modela predstavljanjem novog C5 Ultra modela. Kada je Sony najavio novu liniju, bilo je reči o tome da će biti teško da obezbedi dobar kvalitet fotografija, međutim, C5 Ultra u potpunosti izvršava ovaj zadatak. Sa obe strane aparata nalazi se 13MP kamera sa LED blicem. Aparat pokreće Android 5.0, karakteriše ga Mediatek MT6752 osmojezgarni čip radnog takta 1.67GHz. Sony ne želi da odustane od ove serije i korisnici polako ali sigurno razumeju prednosti fableta.
Test: Huawei Honor 7
Novi model Huawei Honor serije
09:45 h - 12.10.2015.
Honor 7 je novi model najvećeg kineskog proizvođača smart telefona Huawei i premijeru je imao sredinom leta ove godine. Uređaj se prodaje u online prodavnici kompanije Huawei. Huawei Honor 7 uređaj ima klasičan dizajn modernog smart telefona, pravougaoni oblik, zaobljeni uglovi, veliki ekran zauzima gotovo celu površinu prednjeg panela. Korišćen je ekran dijagonale 5.2 inča. Aparat zaslužuje pohvalu. U pogledu cene i kvaliteta, obara rekord, posebno u trenutnoj ekonomskoj situaciji.
Test: Samsung Galaxy J7
Vodeći model nove Samsung J serije
09:23 h - 12.10.2015.
Linija J spada u jeftiniju ponudu modela kompanije Samsung i od ranije nam je poznat model J1, koji ne donosi najbolje performanse u svojoj klasi. Međutim što je viši indeks modela, postaje sve zanimljivije i pojavljuju se jedinstveni modeli koje nećete naći kod drugih proizvođača, obzirom da je reč o modelima sa Super AMOLED ekranima. Samsung je u poslednjih nekoliko godina slabo predstavljao uspešne niskobudžetne modele, a J7 je izuzetak od pravila. Ovaj aparat je zaista zanimljiv i prikladan za različite korisnike.
Test: Meizu m2 Mini
Pritupačna i manja verzija Meizu m2 Note modela
07:42 h - 12.10.2015.
Kineska kompanija Meizu se ne zaustavlja ni na trenutak. Tokom proteklih nekoliko godina, predstavila je širok spektar uređaja, ali poslednjih godinu dve vidimo tendenciju proizvodnje nekoliko linija uređaja: MX, MX Pro, M Note, pa će verovatno postati tradicija proizvodnje uređaja i sa prefiksom M Mini. Meizu m2 Mini ostavlja pozitivan utisak, odličan ergonomski dizajn, nekoliko boja za svačiji ukus, dobre performanse, dugo vreme trajanja baterije, dobra kamera i sposobnost za rad u mrežama četvrte generacije.
Test: Samsung Galaxy S6 Active
Verzija Samsung Galaxy S6 modela za ekstremne uslove
07:43 h - 30.09.2015.
Čak ni oni koji nisu ljubitelji uređaja kompanije Samsung moraju da priznaju ovoj kompaniji da zna kako da napravi uspeh sa svojim uređajima. Ako se ne varamo Samsung je verovatno jedini proizvođač smart telefona sa povišenim stepenom zaštite, a čije tehničke karakteristike su često izjednačene ili bliske sa vodećim modelom. Svi ostali poznati brendovi svoje uređaje otporne na udarce i vodu, ali ne uspevaju da naprave tako dobrim da budu bliski vodećim modelima.
Test: LG Leon
Novi pristupačni LG model
07:43 h - 29.09.2015.
Na godišnjoj međunarodnoj izložbi WMC, južnokorejska kompanija LG Electronics je predstavila tri jeftina smart telefona bazirana na operativnom sistemu Android. Uređaji su nazvani Magna, Spirit i Leon. Testiranje prva dva uređaja je urađeno odjednom, zato što se malo razlikuju jedan od drugog, Leon u to vreme nije bio dostupan za testiranje. Leon je jeftin model koji koristi novu verziju sistema, Lollipop. Opremljen je najčešće korišćenim jeftinim MediaTek čipsetom, poseduje manje od 1 GB RAM-a, baterija i kamera su prosečni.
Test: Samsung S6 Edge Plus
Novi vodeći Samsung model dolazi iz Edge serije
12:03 h - 24.09.2015.
Pozicioniranje Edge Plus modela je vrlo jednostavno, najskuplji Samsung uređaj. Zanimljiv dizajn, koji nema konkurente u drugim kompanijama. Tehnički vodeći uređaj za masovnu publiku. Sve ovo ne opisuje glavnu stvar, za koga je dizajnirana ova jedinica. Za razliku od Note linije, pozicioniranje ovog uređaja je potpuno drugačije, on je kreiran za obične ljude, one koji traže telefon sa velikim ekranom i prijatnog dizajna ali kojima ne treba olovka. Za mnoge, izbor je Note 5 ili Edge Plus koji nema olovku, ostalo je otprilike isto.
Test: OnePlus Two
Ozbiljan konkurent vodećim modelima
11:33 h - 21.09.2015.
Svedene i vrlo elegantne linije dizajna kombinovane sa kvalitetnim materijalima i originalnom izvedbom eksterijera. Među prvima donosi najnoviji USB Type C port za punjenje i prenos podataka. Napajan sa osmojezgarnim Snapdragon 810 procesorom, sa najnovijim Oxygen OS baziranim na Android 5.1. Neobično je što ima podršku za dve 4G SIM kartice. Tržištu je predstavljen pod nazivom 2016 flagship killer. Dodatno ima skener otiska prsta i kameru sa stabilizacijom. Ključni faktor je vrlo konkurentna cena.
Premijera: iPhone 6S i 6S Plus
Unapređena šestica donosi dosta noviteta
22:28 h - 09.09.2015.
Ustaljena dinamika nam donosi reviziju oba iPhone 6 i 6 Plus modela, sada sa dodatnom oznakom S. Spolja gledano izmene nisu vidljive, izuzev nove roze-zlatne kolor varijante. Novi 6S i 6S Plus su skoro pa duplo brži od prethodnika, pa je sada moguće snimati i 4K video. Bolja prednja kamera i korišćenje ekrana kao blica donose znatno bolje selfije. Upotrebljen je novi znatno snažniji aluminijum za kućište da bi se sprečilo savijanje. Glavni novitet je 3D Touch koji diže upotrebljivost na novi nivo.
Test: Samsung Galaxy Note 5
Peta generacija Samsung Note uređaja
08:57 h - 31.08.2015.
Za razliku od prethodnih godina, Samsung je odlučio da vodeći model u segmentu postane fablet Edge+, pa se Note 5 zapravo pretvara u proizvod koji je dostupan na manje tržišta. Sudeći po Note 5 karakteristikama, reč je o uređaju koji jednostavno nema direktnu konkurenciju. Note linija se jednostavno ne može upoređivati ni sa čim drugim, to je uređaj sam za sebe koji je u potpunosti odvojen od tržišta. Postoje jeftinije alternative, ali ne u toj kategoriji. Olovka je dobila nove funkcionalnosti i interfejs.
Test: Samsung Galaxy Xcover 3
Treći model u Samsung Xcover seriji otpornih uređaja
07:53 h - 19.08.2015.
Xcover linija kompanije Samsung je uvek bila najbolja ponuda u kategoriji telefona sa višim stepenom zaštite. Prethodni Xcover 2 model koji se pojavio u leto 2013. zabeležio je odličnu prodaju i stabilnu potražnju. U svojoj kategoriji, to je bio jedan od najpopularnijih telefona. Odlikuje ga kombinacija funkcije zaštite i malog kućišta u uobičajenoj formi. U martu 2015. godine kompanija je objavila unapređeni XCover 3 koji je održao način pozicioniranja.
Test: Meizu MX5
Novi vodeći Meizu model
08:22 h - 23.07.2015.
Pre mesec dana je održana prezentacija kineske kompanije Meizu, na kojoj je prikazala MX5 uređaj. Kompanija je u septembru 2014. godine predstavila MX4, kasnije MX4 Pro, nakon toga, M1 Note i M2 Note jeftine fablete. Nadamo se da će kompanija predstaviti još uređaja, ali da kvalitet performansi ne trpi. U stvari, prema glasinama, Meizu će u 2015. godini ažurirati ceo opseg modela, uključujući neprikazani MX5 Pro. Nedavno, kompanija Samsung je imala sličnu strategiju.
Test: LG Magna i Spirit
Novi pristupačni LG modeli
07:22 h - 23.07.2015.
U martu ove godine na godišnjoj međunarodnoj izložbi WMC, južnokorejska kompanija LG Electronics je predstavila tri jeftina smart telefona bazirana na operativnom sistemu Android. Uređaji su nazvani Magna, Spirit i Leon. Mesec dana kasnije, uređaji su se pojavili u prodavnicama. Pregled će se fokusirati na dva od ova tri uređaja, Magna i Spirit. Uređaji se ne razlikuju jedan od drugog tako da smo odlučili da sve potrebne informacije prezentujemo u jednom prikazu.
Test: LG G4
Novi vodeći LG model sa odličnom kamerom
15:15 h - 26.06.2015.
Već nekoliko godina kompanija LG proizvodi odlične pametne telefone u gornjem segmentu cena. Naravno, naredna edicija uspešnog skupog uređaja ne znači automatski povećanje prodaje širom sveta, jer srednji i niži segmenti nisu ništa manje važni za kompaniju, a često imaju i veću ulogu u prodaji. Ali, kada je reč o glavnim modelima, južnokorejska kompanija u poslednjih nekoliko godina pokazuje stalan napredak i LG G4 nije izuzetak. Novi i vodeći model u 2015. godini, LG G4, nema nedostatke prethodnih modela.
Test: Alcatel Idol 3 6045K
Najnoviji model u Alcatel Idol liniji
13:47 h - 26.06.2015.
U 2015. godini, Alcatel je odlučio da potpuno promeni pozicioniranje svojih uređaja, da odustane od bezbroj modela nazvanih Idol i da u liniji ima samo dva uređaja, jedan sa dijagonalom od 4.7 inča i drugi sa ekranom od 5.5 inča. Analogija sa Apple-om se sama nameće, obzirom da je ova kompanija takođe u isto vreme dovela na tržište dva uređaja sa različitim dijagonalama. Za Alcatel je neophodno da se fokusira na najbolje ponude, da ih načini razumljivim potrošačima, a ne troši resurse na mnogo sličnih uređaja.
Test: Huawei P8 Lite
Jednostavnija verzija vodećeg Huawei P modela
07:57 h - 23.06.2015.
Uređaj je najavljen u aprilu ove godine. Mislimo da je naziv smart telefona jasan i da je očigledno da je P8 Lite malo pojednostavljena verzija vodećeg uređaja Huawei P8. Pozicioniranje je vrlo jednostavno, da omogući potencijalnim kupcima da jeftinije kupe kopiju vodećeg modela P8 sa pojednostavljenim parametrima i praktično istim izgledom. Kod P8 Lite modela je korišćen drugi procesor, telefon ima manje RAM-a, baterija je manjeg kapaciteta. Dozvolite nam da vas podsetimo da će vodeći model koštati duplo više od P8 Lite modela.
Test: Huawei P8
Novi vodeći model Huawei P serije
15:21 h - 03.06.2015.
Opseg P serije smart telefona Huawei razvija od 2012. godine, pa čak i tada na početku, P1 je bio dobar i zanimljiv smart telefon čije su karakteristike i ideje formirale osnovu za razvoj ove serije. Nakon tri godine i nekoliko modela u ovoj liniji Huawei je predstavio P8, još jedan smart telefon koji je savršeno uravnotežen, ne previše veliki, ali ne i mali, umereno produktivan i sa suštinskim setom funkcija koje su blizu funkcijama vodećeg modela. Cena ovog modela je razumna u odnosu na konkurentske modele drugih kompanija.
Test: Xiaomi Mi 4i
Novi Xiaomi model srednjeg segmenta
07:12 h - 02.06.2015.
Poznata kineska kompanija Xiaomi u aprilu ove godine je održala prezentaciju još jednog svog novog smart telefona. Novi model se zove Mi 4i. Kao što znate, u okviru Mi4 linije, u teoriji, indeks „i“ je generalno nešto pojednostavljeni model. Međutim, čini nam se, da ovde imamo potpuno odvojen samostalan proizvod, koji nema veze sa Mi4 niti u pogledu dizajna i izgleda, niti karakteristika, niti pozicioniranja. U ovom trenutku, postfix „i“ se koristi da označi uređaj koji je oslabljen.
Na prvi pogled: LG G4
Vodeći LG Android model sa impresivnom kamerom
11:15 h - 27.05.2015.
Pred nama je četvrta inkarnacija vodećeg LG modela, koji ovog puta donosi značajna unapređenja pre svega po pitanju ekrana i kamere, gde se LG zaista potrudio da ne samo dostigne već i nadmaši svoje konkurente u određenim opcijama. Najnovija generacija LG G4 prenosi sve dobre osobine starih generacija i osnažuje novi model sa setom novih mogućnosti. Metalne ivice i mogućnost izbora zadnjeg poklopca od plastike, keramike i prave kože će dati modelu novu kvalitativnu dimenziju.
Test: Asus Zenfone 2
Druga generacija Asus Zenfone uređaja
07:58 h - 26.05.2015.
Prvi model druge generacije ZenFone modela je predstavljen na CES-u 2015 u martu mesecu. Ovaj smart telefon je već počeo da se prodaje u raznim zemljama. U prodaji će biti tri različite verzije smart telefona. Interesantna karakteristika ovog uređaja su dva odvojena radio modula. Za novac potreban za ovaj model kupujete fablet sa dobrim ekranom, visokog kvaliteta i brzog interfejsa, sa 2 ili 4 GB RAM memorije, podrškom za dve SIM kartice i prosečnim trajanjem baterije.
Vip iPhone 6 i 6s uskoro
Od 23. oktobra iPhone 6s i iPhone 6s Plus možete kupiti na Vip prodajnim mestima.
13:00 h - 21.10.2015.
MTS iPhone 6 i 6s
Novi Apple modeli će biti dostupni za prednaručivanje od 16.oktobra, dok prodaja počinje 23.oktobra.
12:20 h - 21.10.2015.
iPhone 6s uskoro u Telenoru
Od 23. oktobra će biti moguće kupiti najnoviji iPhone 6s i iPhone 6s Plus modele u Telenoru, a rezervacije su moguće od 16.oktobra. Više informacija na stranici operatera.
08:38 h - 07.10.2015.
MTS na Banovom Brdu
Nova poslovnica u Požeškoj ulici u skladu sa novim vizuelnim identitetom i potrebama korisnika. Više informacija u zvaničnom saopštenju.
08:55 h - 02.10.2015.
Telenor unapređuje mrežu
Brzi internet sa pokrivanjem 99% stanovništva Srbije biće omogućen do kraja 2015. godine. Dodatno ulaganje na nivou od 10 miliona evra. Više informacija u zvaničnom saopštenju
08:43 h - 24.09.2015.
Vip NOVA tarifa
Potpuno novi tarifni sistem za postpaid korisnike sa duplo više interneta. Snižena cena dodatnog interneta preko okvira tarife. Više informacija o novoj tarifi i kompletan cenovnik.
08:21 h - 18.09.2015.
Telenor pokrenuo mojafirma.rs
Novi portal namenjen poslovnim preduzetnicima u Srbiji, u vezi sa pokretanjem i vođenjem malog i srednjeg preduzeća u Srbiji. Dostupni su brojni formulari, tipski ugovori i bitne informacije. Više informacija u zvaničnom saopštenju ili pak na sajtu mojafirma.rs
08:45 h - 09.09.2015.
VIP Viber promocija
Kupovinom prepaid kartice po ceni od 200 dinara korisnici dobijaju šest meseci besplatnog korišćenja Vibera. Postojeći korisnici imaju mogućnost aktivacije uz cenu od 99 dinara. Više informacija u zvaničnom saopštenju.
08:27 h - 09.09.2015.
VipDrop servis za podatke
Pristupačne mesečne cene za online prostor za vaše podatke, od 4 do 100GB , sa neograničenim protokom interneta ka vašim fajlovima na paketima od 25GB naviše. Više informacija u kompletnoj ponudi operatera.
08:30 h - 04.09.2015.
VIP ulaže u razvoj mreže
U prvoj polovini 2015. VIP je uložio 24 miliona evra u unapređenje mreže, najvećim delom u uvođenje i širenje 4G LTE mreže. Više informacija u zvaničnom saopštenju.
08:36 h - 17.07.2015.

Huawei
Mate 8 64GBHuawei
Mate 8 32GBLG
RayPrestigio
Muze D3 PSP3530 DuoUtok
Q50Utok
D40Nokia
230 Dual SIMNokia
230Xiaomi
Redmi Note 3 32GBXiaomi
Redmi Note 3 16GBMotorola
Moto G Turbo EditionSamsung
Galaxy J3


  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2015