KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
Motorola Moto X 2 16GB

25.03.2015 :: 13:02 h
Microsoft Lumia 532 Dual

25.03.2015 :: 13:02 h
Sony Xperia E4

17.03.2015 :: 15:00 h
Microsoft Lumia 435 Dual

17.03.2015 :: 15:00 h
Samsung Galaxy A7

27.02.2015 :: 15:11 h
Xiaomi Mi 4

04.02.2015 :: 15:34 h
Na prvi pogled: Gigabyte GS202
Veliki Gigabyte kreće u aktivniju proizvodnju Androida

08:34 h - 11.02.2013.
Do sada nam je Gigabyte bio poznat najviše po kompjuterskim matičnim pločama i grafičkim karticama, ali se sada velikim koracima uključuje u trku na tržištu mobilnih telefona. Novi modeli svi imaju Dual-Sim funkcionalnost, a razlika je pre svega u ekranima, procesorima i vizuelnom identitetu modela. Prvi model na testu je Gigabyte GS202 sa Android 4.0.4 sistemom. Cenovno će modeli biti pristupačni, pa će dosta kupaca i njih razmatrati prilikom sledeće kupovine ukoliko je Android njihov izbor.
Trenutno u vrhu Gigabyte ponude telefona se nalaze tri modela, a to su Gigabyte GS202, Gigabyte G1362 i Gigabyte Rio R1 modeli. Na testu imamo Gigabyte GSmart G202 model koji ima IPS ekran, dok G1362 ima dvojezgarni procesor, a tek objavljeni model Gigabyte GSmart Rio R1 ima i IPS ekran i dvojezgarni procesor.
Od navedene trojke model koji je na testu, Gigabyte GSmart G202 je svakako najlepše vizuelno izveden model. Sva tri modela imaju 512MB radne memorije i 4 GB interne memorije koju možete proširiti i za do 32GB korišćenjem MicroSD memorijskih kartica. Modeli GS202 i G1362 imaju ekrane od 4.3 inča, dok je GSmart Rio R1 opremljen 4 inča ekranom. Sva tri modela dolaze sa Android 4.0 verzijom, dok je testirani model imao 4.0.4 verziju na sebi. Dakle, sve u svemu, sva tri modela su vrlo slična, a razlika je jedino u procesoru, ekranu i gabaritima.
Gigabyte GS202 model svakako može da se pohvali relativno dobrim dizajnom na kome se nije mnogo eksperimentisalo, pa će veliki broj kupaca biti sasvim zadovoljan. Prednja strana telefona je prekrivena staklom, samo je nijansu uokvirena standardnom plastikom. Tu se nalazi kamera, veliki zvučnik i tri navigaciona tastera osetljiva na dodir, dakle nema hardverskih tastera na prednjoj strani aparata. Ekran je pomeren nagore, pa je donji deo ispod ekrana nešto veći čime se dobija i bolja upotrebljivost. Na levom boku aparata nema nikakvih tastera, dok je na desnom pozicioniran samo taster za pojačavanje/utišavanje.
Na donjoj strani nema tastera ni priključaka, samo perforirani deo plastike koji služi za otvaranje telefona. Na gornjem delu se nalazi priključak za povezivanje sa računarom i punjenje telefona, a tu je i standardni izlaz za slušalice. Na sredini se nalazi ubačen taster za aktiviranje telefona, što nije najsrećnije rešenje jer ne možete adekvatno fiksirati telefon jednom rukom da bi otključali aparat.
Zadnja strana je vrlo jednostavna, u samom vrhu se nalazi kamera i pored nje i blic, dok je na dnu otvor za zvučnik relativno malih dimenzija i misteriozni GSmart logo. Plastika na zadnjem delu telefona daje utisak kao da dodirujete pliš, vrlo prijatno svakako. Dakle, ono što je vrlo neobično je da Gigabyte nije brendirao telefon u svoj brend, već samo na zadnjem delu telefona stoji GSmart logo.
Ono što čini ovaj model naročito interesantnim jeste podrška za dve SIM kartice, pa je moguće da telefon bude aktivan na dve mreže u isto vreme. Telefon podržava GSM i HSDPA mreže. Nismo naišli na probleme u funkcionisanju Dual-Sim funkciji ovog modela. U statusnom delu se prikazuju dve mreže i jačina signala na svakoj posebno, kao što smo i navikli. Aparat ima potpuno generički Android 4.0.4 sistem, a Gigabyte nije menjao apsolutno ništa po ovom pitanju.
Po pitanju performansi telefona, on je na nekih 65% mogućnosti Samsung Galaxy S2 modela po pitanju procesora, ali je grafički podsistem duplo slabiji. Obzirom da je Android 4.0 odlično optimizovan, sve funkcije na telefonu se izvršavaju trenutno i sve funkcioniše dobro. Manjak performansi se u svakodnevnom korišćenju ne primećuje, ali ćete na 3D igrama primetiti slabost. Smatramo da su performanse dobro odmerene i adekvatne cenovnom rangu kom pripada. Antutu prikazuje 6823 kao ukupan skor, dok je Samsung Galaxy S2 ocenjen sa 9944 ocenom.
Ekran iako ima IPS matricu ne daje vrhunske rezultate prikaza, pre svega po pitanju uglova gledanja. Direktno gledano, slika je dobro osvetljena i vrlo živahnih boja. Iako ima dobre uglove gledanja, prikaz se ipak menja u zavisnosti iz kog ugla posmatrate, tako da je tamniji prikaz gledano pod uglom, dok pogled pod kosim uglom odozgo daje ljubičasto bledu nijansu prikaza. Ekran ima 217ppi gustinu piksela. Veličina ekrana je dobra, pa je i korišćenje telefona olakšano. Kamera se aktivira izuzetno brzo, sve funkcioniše bez zastajkivanja i problema. Kvalitet fotografija i video snimaka je zadovoljavajući za cenovnik rang modela.
Aparat napaja 1500mAh baterija koja bi u realnim okolnostima trebalo da izdrži pun dan aktivnog korišćenja, a po proizvođačkoj specifikaciji obezbeđuje do 4 sata razgovora na jednom punjenju.
Svakako da je ovaj model najinteresantniji Gigabyte Android trenutno u ponudi. Ukupan utisak je dobar, sve deluje dovoljnog kvaliteta da se većina kupaca na prvi pogled zainteresuje za ovaj model. Obzirom da su funkcije dobro balansirane, aparat će se u svim scenarijima dobro ponašati. Zahvaljujemo se kompaniji PC Centar na ustupljenom uređaju za potrebe testiranja.
Ostale vesti
Test: HTC One E8
Plastična verzija vodećeg HTC M8 modela
07:09 h - 26.03.2015.
Ako se HTC M8 može nazvati jednim od najboljih uređaja u smislu dizajna i materijala kućišta, kod E8 sve je mnogo jeftinije, nema niti metala ni jedinstvenog dizajna. Spolja, to je samo još jedan pametni telefon kao i kod svakog drugog proizvođača. Oba uređaja koriste drugačiji ekran sa visokim nivoom maksimalnog osvetljenja i njegovog velikog opsega, uz odlično ponašanje na suncu i sa prirodnim bojama. Sjajno je da proizvođač nije štedeo na ovom parametru. Korišćenje ekrana modela E8 je pravo zadovoljstvo.
Test: Samsung Galaxy S6
Šesta generacija vodećeg Samsung Galaxy modela
07:04 h - 20.03.2015.
Vodeći model za 2015 je kreiran sa dva cilja, da se takmiči tradicionalno sa trenutnim iPhone modelom, u ovom slučaju iPhone 6, i da delimično rehabilituje Galaxy liniju posle prilično loše prodaje Galaxy S5, koji mnogi smatraju da je model koji je napravio iskorak u pogrešnom pravcu. Upoređujući ovaj model sa sličnim uređajima u istom opsegu cena, možemo reći da su konkurenti vrlo inferiorni u svakom pogledu. Ovaj uređaj je bez kompromisa, najbolji u skoro svemu.
Test: Lenovo P70
Novi model iz Lenovo P serije
13:31 h - 09.03.2015.
U Lenovo liniji modela sa indeksom P uvek su bili uključeni modeli sa baterijama velikog kapaciteta, možemo da se setimo jednog takvog modela kao što je Lenovo P780. Lenovo P70 je Android uređaj koji će kupci da kupuju zato što nudi dugo vreme rada, brzo punjenje, dobar ekran. Ovaj uređaj bi se mogao nazvati univerzalno rešenje, ali mu nedostaje vrlo mali detalj, visoko-kvalitetna kamera. Ovaj detalj može mnoge zaustaviti od kupovine P70, ali ako zatvorite oči na taj nedostatak, model je iznenađujuće zanimljiv.
Premijera: Samsung Galaxy S6
Nova generacija Galaxy S modela i u Edge varijanti
11:35 h - 02.03.2015.
U brzorastućoj konkurenciji Samsung je prinuđen da vuče mnogo hrabrije poteze nego do sada, pa je ovog puta, kako sami navode, krenuo od potpune nule i pokušao da napravi potpuno novi uređaj odbacivanjem svih prevaziđenih principa i konstrukcijom telefona potpuno nove filozofije. Kao što je to bio slučaj do sada JK Shin, predsednik i direktor Samsung Electronicsa je predstavio nove modele Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge, a filozofiju razvoja je nazvao "Relentless Innovation" što u prevodu znači neumorno inoviranje.
Test: Motorola Moto X 2
Druga generacija Moto X modela
14:15 h - 25.02.2015.
Druga generacija Moto X, predstavlja prvu reviziju tehničkih komponenti uređaja, ali sa stanovišta softvera u pitanju je potpuno Nexus model, iako ga tako niko ne zove. U pitanju je uređaj sa čistim Androidom, bez ikakvih dodataka. Ne uzimajući u obzir moćne karakteristike hardvera, dobijamo novo iskustvo koje je veoma različito u odnosu na prethodnu generaciju uređaja. Ako tražite čist Android, dobre performanse, kvalitet materijala i neobični dizajn po razumnoj ceni, onda alternative Moto X 2014 modelu jednostavno nema.
Test: Acer Z500
Pristupačni Acer model
14:10 h - 25.02.2015.
Uređaj se pojavio krajem prošle godine, pri čemu je Liquid Z500 pozicioniran kao jeftini smart telefon sa odličnim muzičkim mogućnostima. Generalno, u pitanju je interesantan pametni telefon, ako uzmemo u obzir izgled, jednostavnost upotrebe, slušanje muzike. Ovaj uređaj koristi ekran dijagonale 5 inča. Rezolucija ekrana modela Acer Liquid Z500 je HD, odnosno 720x1280 piksela, gustina 293 piksela po inču. Matrica je IPS OGS. Uređaj karakteriše pravougaoni oblik sa blago zaobljenim uglovima.
Test: Meizu MX4 i MX4 Pro
Dva vodeća Meizu modela
07:23 h - 11.02.2015.
Prošla godina bila je bogata raznim vrstama događaja u IT industriji, kompanije su predstavljale različite uređaje, a jedna od njih čak je uspela da pokaže dva glavna modela smart telefona sa razmakom od nekoliko meseci. Govorimo o proizvodima kompanije Meizu, MX4 i MX4 Pro. Prvi uređaj je prikazan javnosti 2. septembra, a drugi 19. novembra. MX4 i MX4 Pro iako se međusobno razlikuju po nekim detaljima, kao celina su slični. Ono što moramo da napomenemo je da MX4 Pro podseća na prve uređaje Galaxy linije južnokorejske kompanije.
Test: Asus PadFone S
Novi Asus Padfone model
13:44 h - 05.02.2015.
Asus je ovaj pametni telefon prikazao na IFA2014 događaju zajedno sa mnogim drugim novim modelima. Nekoliko meseci kasnije je počela prodaja ove jedinice, pri čemu je cena ovog modela na početku bila povoljnija, da bi zatim bila povećana ali je i dalje prilično dobra ponuda. Sa tačke gledišta dizajna, imamo tipičan smart telefon baziran na Androidu, zaobljenih ivica, stilizovanih metalnih ivica, logo proizvođača ispod. Za razliku od linije ZenFone, proizvođač se nije igrao sa izgledom.
Test: Huawei Ascend G7
Kvalitetan Huawei uređaj sa pristupačnom cenom
11:46 h - 02.02.2015.
Kineska kompanija Huawei je svoj pametni telefon Ascend G7 prvi put prikazala na godišnjem međunarodnom događaju IFA 2014. Pozicioniranje ovog uređaja određuje nemačka kancelarija kompanije Huawei. Prema navodima ove kancelarije kompanija nudi kvalitetan uređaj po pristupačnoj ceni. Ascend G7 za svoju cenu nudi metalno kućište, dovoljno veliki ekran dijagonale 5.5 inča IPS matrice iako rezolucija nije najviša, Qualcomm čip sa podrškom za 4G LTE, kao i 13MP kameru sa otvorom blende
Test: Samsung Galaxy A7
Vodeći model Samsung A serije
12:22 h - 29.01.2015.
Pozicioniranje modela Samsung A7 čini ovaj model zanimljivijim od mlađih modela. Samsung je kreiranjem ovog modela smatrao i to pravilno da ne trebaju svim ljudima vrhunske karakteristike, prisustvo olovke i dodatne funkcije. Mnogi se za ovaj model odlučuju zbog lepog dizajna, materijala kućišta, adekvatne cene, pri čemu je ovaj model svakako veoma privlačan, jer donekle podseća na glavni model ali je opet dostupan značajno jeftinije. Samsung A7 se može kvalifikovati kao modno rešenje sa znatno manjom cenom od vodećeg modela.
Test: Lenovo P90
Novi Lenovo model sa Intel čipsetom
14:41 h - 26.01.2015.
Lenovo proizvodi smart telefone bazirane na Atom procesoru samo da podrži svog strateškog partnera, nema nikakvih drugih razloga za pojavu smart telefona i tableta ovakve vrste. Ne možemo izbegavati poređenje Lenovo P70 i P90, jer na prvi pogled ovo su vrlo slični uređaj, razlikuju se samo u veličinama ekrana, osnovni model ima ekran dijagonale 5 inča, dok stariji ima ekran dijagonale 5,5 inča. Ali čim počnete da tražite detalje, uvidećete da sličnosti nisu tako brojne među ovim uređajima.
Test: Blackberry Classic
Unapređena verzija Blackberry Bold modela
10:52 h - 19.01.2015.
BlackBerry je odbio da bude konkurencija sa drugim proizvođačima kada je reč o proizvodnji različitih uređaja, gde bi imao uređaj za svakog. Prvi znak takve strategije je bio model Passport, uređaj vrlo neobičan i izuzetno interesantan. Ali za one koji znaju kakve su njihove potrebe u pitanju je skoro savršeno rešenje. Takvih ljudi je malo, ali istovremeno pristup kompanije se dramatično promenio što je bilo jasno iz Passport modela. Blackberry Classic je nastavak takve strategije.
Test: Motorola Nexus 6
Najnoviji Nexus model sa Android 5.0 sistemom
07:24 h - 16.12.2014.
Prvobitno se serija Google Nexus uređaja pojavila kao pokušaj kompanije Google da se uspostavi ne samo kao kreator Androida, već i kao proizvođač. Zatim je linija Nexus modela postala simbol čistog Androida čiji interfejs nije dopunjen, koji je takođe dobijao najbrže nove verzije softvera. Ipak ključna karakteristika Nexus linije postala je cena ovih uređaja, ona je bila minimala i u smislu odnosa cena/performanse Nexus uređaji su mogli da nadmaše skoro svaki pametni telefon ili tablet.
Test: Asus Zenfone 6
Asus Zenfone model sa 6-inčnim ekranom
15:00 h - 08.12.2014.
Ove godine Asus je najavio novu liniju smart telefona ZenFone, neki od njih su fableti, smart telefoni velikih dimenzija. U ovom trenutku inženjeri nisu fokusirani toliko na tehničke karakteristike uređaja kao što su na izgled korisničkog interfejsa, cenu i kvalitet. Šesto-inčni ZenFone 6 je lako prepoznati među uređajima kompanije Asus, veliko čvrsto kućište sa sjajnim ekranom. Ovaj model koristi Intel Z2580 čiipset, 2GB RAM-a, ali je rezolucija ekrana ostala na 720x1280 piksela.
Test: Alcatel Hero 2
Alcatel model sa 6-inčnim ekranom
08:23 h - 08.12.2014.
Prva generacija Hero modela predstavljena je tačno pre godinu dana na IFA 2013 događaju. Ovaj fablet je postao prilično interesantan uređaj u smislu cene, ali nije stekao veliku popularnost. U 2014. Alcatel je odlučio ne samo da igra na kartu kvalitetnih uređaja po razumnoj ceni, već da uradi ono po čemu je nekada bila poznata kompanija HTC, da stvori uređaj namenjen entuzijastima. Aluminijsko kućište, prilično velika baterija, olovka, kvalitetno kućište, slušalice uključene u prodajno pakovanje, razne maske.
Test: LG L Fino / LG L Bello
Novi predstavnici LG L serije uređaja
14:17 h - 01.12.2014.
LG Electronics je počeo da prodaje dva pristupačna telefona bazirana na Android operativnom sistemu, L Fino i L Bello. Prevedeno sa španskog, nazivi ova dva modela su "elegantan“ i „predivan“, respektivno. U stvari, ova dva modela su potrebni kompaniji da proširi liniju L klase uređaja, pri čemu su oni zamenili generaciju L modela sa početka ove godine. Naravno, prethodni modeli su bili prilično dobri, ali uz predstavljanje vodećeg LG G3 modela bilo je neophodno predstaviti nove modele koji podsećaju na G3.
Test: Asus Zenfone 4
Pristupačni Asus model
11:17 h - 01.12.2014.
Za novac koji je potreban da izdvojite za ovaj model dobijate kompaktan smart telefon sa osrednjim ekranom ali uz prisustvo oleofobskog sloja, kućišta raznih boja, savršene brzine, podrškom za dve SIM kartice i naravno ZenUI korisničkim interfejsom. Veći deo prednje strane smart telefona zauzima četvoroinčni ekran, a iznad njega je mreža slušalice, sočivo prednje kamere, kao i senzor blizine i LED lampica. Model odlično stoji u ruci i pogodan je za korišćenje kako jednom, tako i sa dve ruke.
Test: Samsung Galaxy A5
Model srednjeg opsega u okviru Samsung A linije modela
08:19 h - 28.11.2014.
U okviru A linije modela, A5 zauzima srednju poziciju, ispod je A3, a iznad je pozicioniran A7 sa 5.5 inčnim ekranom i boljim performansama, koji još nije zvanično najavljen. Model A5 u punom smislu te reči je uređaj baziran na imidžu, nije smart telefon za one koji traže najbolji odnos kvalitet/cena. Za razliku od A3, koji možemo preporučiti kao telefon za pozive, ovaj model treba posmatrati kao sredstvo da završite određeni posao, za internet i za razgovore. U pitanju je standardni smart telefon koji ima potpuno metalno kućište.
Test: LG G3 S
Manja verzija vodećeg LG G3 modela
13:35 h - 25.11.2014.
Gotovo svi proizvođači kreiraju mini verzije svojih glavnih modela. Na primer, Samsung ima Galaxy S4 ali postoji i S4 mini, zatim HTC M8 i M8 mini, LG G2 i G2 mini i tako dalje. Svaki mini model ima značajno osiromašene parametre, dok je izgled obično kopija starijeg modela. Možda jedini proizvođač koji nije u velikoj meri smanjio specifikacije, jeste Sony sa svojim Z1/Z3 Compact modelima. U maju 2014. godine LG je predstavio vodeći G3, a sada je tu i G3 sa prefiksom S.
Test: HTC Desire Eye
HTC model prilagođen selfi fotografijama
07:16 h - 24.11.2014.
Tajvanski HTC jedan je od prvih proizvođača koji se otvorio prema eksperimentima, obzirom da se tehnologija UltraPixel, predstavljena u okviru glavnog modela, prvi put pojavila u prvom HTC One modelu početkom 2013. Šta će se desiti sa ovom tehnologijom nije jasno, ali je očigledno da HTC ne želi da ostane na jednom eksperimentu u momentu kada kriza ideja vlada na tržištu, tako kompanija isprobava nove ideje. Jedna od njih je i postavljanje dve identične kamere, na prednji i zadnji deo telefona.
Test: Huawei Ascend Mate 7
Novi vodeći Huawei model
12:16 h - 20.11.2014.
Huawei je pokušao da uzme u obzir želje kupaca. Kupci žele tanko metalno kućište, ovaj model ga donosi, snažan procesor je tu, cool kamera je dostupna, skener otiska prsta takođe. Huawei Mate 7 savršeno stoji u ruci, on je jednostavan za korišćenje, ne osećate nelagodnost zbog velikih dimenzija. U nekim situacijama ćete i dalje morati da pomerate uređaj na dlanu da dostignete željenu stavku interfejsa. Ipak ergonomski dizajn ovog uređaja je na najvišem nivou. Ekran je zaštićen izdržljivim staklom Corning Gorilla Glass 3.
Test: Samsung Galaxy A3
Predstavnik Samsung Galaxy A linije modela
09:06 h - 20.11.2014.
Ovaj model će biti dosta jeftiniji od modela Galaxy Alpha, koji imaj sličnu veličinu. Kod modela A3 postoji ekran niže rezolucije koji je inferioran u odnosu na konkurenciju, ali ovaj uređaj ima i svoje prednosti, a to je vreme trajanja baterije, kao i prisustvo dve SIM kartice, a tu je i činjenica da uređaj ima potpuno metalno kućište. Ako vam je potreban smart telefon za pozive, napravljen od visoko kvalitetnih materijala, ova jedinica je dostojna da je razmotrite kao alternativu iPhone 4S 8GB, iPhone 5c/s modelima.
Test: Lenovo Vibe X2
Naslednik Vibe X modela
10:24 h - 17.11.2014.
Lenovo Vibe X je zanimljiv kao upečatljiv primer izabranog pravca kompanije. U pitanju je aparat srednje klase, sa pristojnim, ali ne fantastičnim parametrima, sa univerzalnim dizajnom i adekvatnom cenom. Sa stanovišta pristupa Lenovo Vibe X2 modela, ponavlja se prethodni model, u pitanju je smart telefon srednjeg opsega sa pristojnom kombinacijom cene i performansi. Iako su po pitanju izgleda potpuno različiti uređaji, možemo govoriti o kontinuitetu dizajnerskog jezika.
Test: Huawei Honor 6
Novi model u okviru Huawei Honor linije
14:15 h - 07.11.2014.
Huawei Honor uređaji su se smatrali relativno snažnim u segmentu uređaja osrednjeg kvaliteta, odnosno uređaji nisu posedovali neke istaknute opcije, ali su kvalitetno opremljeni, pristojnim procesorom, memorijom, ekranom i kamerom. Sada se situacija malo promenila, pozicioniranje ovog modela je malo nejasno jer ovaj model nudi parametre bolje od tankog premium P7 i velikog Mate 7m, ali je jeftiniji. Podrazumeva se da su materijali ovog modela jeftiniji, ali ostaje činjenica da je on bolja ponuda od dva prethodno navedena.
Test: Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Note 4 model sa zakrivljenim ekranom
14:28 h - 05.11.2014.
Svaki proizvođač ima proizvode koji se mogu nazvati eksperimentom, modeli koji koriste neke nove i neobične tehnologije. Uz njihovu pomoć kompanije vrše izviđanje, procenjuju potrebe tržišta. Ne možete kreirati proizvodnu tehnologiju i učiti kako da izbegnete probleme ako samo kreirate prototipove i ne proizvodite ih za tržište, tako da svaka kompanija pokušava da isproba nove tehnologije u praksi. Kreiranje uređaja sa zakrivljenim ekranom tehnološki sofisticiranog izgleda je startovalo pre oko godinu dana.
Test: Blackberry Porsche Design
Porsche Design verzija Blackberry Q10 modela
13:49 h - 30.10.2014.
Ovo je treća jedinica u nizu Porsche Design BlackBerry linije i njeno pozicioniranje se ne menja, čak je i cena na istom nivou kao kod modela P9982. U toku 2013. pojavio se model P9982 koji je bio kopija modela za masovno tržište Z10. U 2014. pojavljuje se model P9983, koji postaje replika Q10, koji je objavljen godinu dana ranije. Tradicionalno, prednosti luksuzne verzije modela uključuju, prisustvo uklonive maske od kože, koju možete kupiti odvojeno, kao i 64 GB interne memorije. Ostatak uređaja se ne razlikuje.
Test: Huawei Honor 3C
Pristupačnija verzija Huawei Honor 3X modela
14:14 h - 27.10.2014.
Ne tako davno testiran je interesantan uređaj kompanije Huawei pod nazivom Honor 3X. Ovaj model ima procesor sa 8 jezgara, puno RAM-a, dobru kameru. Međutim, cena 3X je ta koja nije bila po ukusu mnogih. Stoga, nešto kasnije je predstavljen mlađi brat ovog modela, Honor 3C. Njegova cena je mnogo manja, međutim i u tehničkim specifikacijama je slabiji. Honor 3C je zaista dobro izbalansiran model za razumnu cenu. Poseduje IPS ekran dijagonale 5 inča, MTK čipset sa 4 jezgra i 2 GB RAM memorije, pristojnu kameru, kao i adekvatnu cenu.
Test: Sony Xperia Z3 Compact
Kompaktna verzija novog vodećeg Sony modela
07:49 h - 23.10.2014.
U vremenima velikih smart telefona sa velikim ekranima, ispostavlja se, veoma je teško pronaći kvalitetan mali smart telefon. Ohrabrujuće je da Sony i dalje nalazi način, da minijaturna verzija glavnog modela bude identična po performansama. Ako ste u potrazi za minijaturnim i funkcionalnim modelom baziranim na Androidu, budite sigurni da treba da pogledate Sony Xperia Z3 Compact. Postoji mnogo prednosti, postoje nedostaci, ali prednosti prevazilaze nedostatke na ovom modelu.
Test: Blackberry Passport
Blackberry model sa touch ekranom i qwerty tastaturom
15:03 h - 20.10.2014.
Kompanija Blackberry aktivno pokušava da pronađe ravnotežu za svoje tradicionalne kupce, da im obezbedi prisustvo qwerty tastature, ali takođe i da ne napusti ekran osetljiv na dodir koji je prethodnih godina postao standard. Kompanija nema mnogo alata da reši ograničenja realnog sveta, odnosno teško je da se u istom uređaju implementira qwerty tastatura i veliki ekran, uvek će jedna stvar biti problematična. Uvek će morati da se napravi kompromis. Ovo je veoma neobičan uređaj, koji nije baš dizajniran za masovno tržište.
Test: Sony Xperia Z3
Novi vodeći Sony model
11:13 h - 20.10.2014.
Sony se odlučio za šestomesečni model osvežavanja svojih glavnih uređaja, za razliku od svih ostalih velikih proizvođača koji mogu da priušte da predstave vodeće modele samo jednom godišnje. Pri takvoj brzini izdavanja novih modela ne možemo se osloniti na činjenicu da je količina promena velika, pa tako svaka sledeća jedinica će se posmatrati kao nešto unapređena verzija prethodnog glavnog modela. Tako da Sony Xperia Z3 može da se posmatra kao dorađena verzija Z2 modela.
Srećna 2015. godina
Želimo Vam puno lepih trenutaka u 2015. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Nova godina!
19:49 h - 31.12.2014.
iPhone 6 u Vip ponudi
u verzijama od 16GB i 64GB, dok je model od 64GB u ovom trenutku jedino u Vip-u dostupan. Više informacija na sajtu operatera.
08:35 h - 23.12.2014.
Google Play Store u Srbiji
konačno omogućava da kupujete aplikacije na svojim Android uređajima, dovoljno je da unesete svoju kreditnu karticu i dobijate pristup svim aplikacijama. Procedura je brza i jednostavna, uđite u aplikaciju Google Play Store i započnite kupovinu, kada pokušate da kupite prvu aplikaciju tražiće da unesete podatke kreditne kartice, kada to završite možete instalirati aplikaciju.
08:17 h - 05.11.2014.
Vip Mega Giga Ultra
tarifni paketi specijalno prilagođeni rastućim potrebama mladih za dobrim protokom interneta u okvirima njihovog budžeta, ali važi samo za osobe do 30 godina starosti. Više informacija na sajtu operatera.
11:19 h - 04.11.2014.
Telekom Srbija
u Beogradu i Novom Sadu minut posle ponoći počeo zvaničnu prodaju Apple iPhone modela. Glavni događaj je bio ispred poslovnice Telekom Srbija na Terazijama u Beogradu.
07:42 h - 31.10.2014.
iPhone startuje u Telenoru
U svojoj prodavnici u Knez Mihailovoj ulici će od danas 30.oktobra od 23h moći da se kupi Apple iPhone 6 i Apple iPhone 6 plus, pa će svi prisutni moći da okuse deo atmosfere početka prodaje novih Apple uređaja u Srbiji. Prvi kupac dobija vredan poklon.
06:37 h - 30.10.2014.
Prvi iPhone u Telenoru
Danas je zvanično krenula predprodaja Apple iPhone modela u Telenoru, tako da je Telenor i zvanično prvi operater koji je počeo prodavati Apple iPhone u Srbiji.
09:53 h - 24.10.2014.
Telenor Banka
je prva mobilna i online banka u Srbiji koja stavlja u centar bankarstva efikasnost korišćenja i primena najnovijih svetskih trendova i tehnologija u plaćanju. Više informacija na sajtu Telenor Banke.
08:00 h - 11.09.2014.
Pokrivenost na celom terenu
Kampanja operatera VIP povodom velikog projekta unapređenja mreže na teritoriji cele Srbije, sa poznatim odbojkašima kao promoterima u novoj reklamnoj kampanji. Više informacija sajtu operatera.
08:54 h - 24.07.2014.
Novi Telenor Play+ paketi
sa digitalnim servisima po izboru, uz odabir jedan ili više servisa u koje spadaju Sport uživo, Deezer, WhatsApp i Capture. Više informacija sajtu operatera.
16:19 h - 08.07.2014.

Prestigio
Grace X5 5470 DuoLG
JoyAlcatel
Pop 2 (5) PremiumSamsung
Galaxy Tab 3 V T116Nokia
Lumia 430 Dual SIMAlcatel
Pixi 3 (5) 4GBMeizu
MX4 32GBSamsung
Galaxy Tab A 9.7Alcatel
Pixi 3 (4.5)Samsung
Galaxy Tab A 8.0Asus
Zenfone 2 ZE550MLHTC
Desire 820s dual sim
  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-9689