KUPI
ISTRAŽI
RAZMENI
PREUZMI
BRZA PRETRAGA
Model telefona
HTC One M8 16GB

16.04.2014 :: 15:02 h
Samsung Galaxy S5 16GB

09.04.2014 :: 14:07 h
LG G Pro 2 16GB

09.04.2014 :: 14:07 h
Prestigio 7600 Duo

09.04.2014 :: 12:49 h
Nokia X Dual

09.04.2014 :: 12:48 h
Samsung I8200 S III mini

09.04.2014 :: 12:48 h
Na prvi pogled: Gigabyte GS202
Veliki Gigabyte kreće u aktivniju proizvodnju Androida

08:34 h - 11.02.2013.
Do sada nam je Gigabyte bio poznat najviše po kompjuterskim matičnim pločama i grafičkim karticama, ali se sada velikim koracima uključuje u trku na tržištu mobilnih telefona. Novi modeli svi imaju Dual-Sim funkcionalnost, a razlika je pre svega u ekranima, procesorima i vizuelnom identitetu modela. Prvi model na testu je Gigabyte GS202 sa Android 4.0.4 sistemom. Cenovno će modeli biti pristupačni, pa će dosta kupaca i njih razmatrati prilikom sledeće kupovine ukoliko je Android njihov izbor.
Trenutno u vrhu Gigabyte ponude telefona se nalaze tri modela, a to su Gigabyte GS202, Gigabyte G1362 i Gigabyte Rio R1 modeli. Na testu imamo Gigabyte GSmart G202 model koji ima IPS ekran, dok G1362 ima dvojezgarni procesor, a tek objavljeni model Gigabyte GSmart Rio R1 ima i IPS ekran i dvojezgarni procesor.
Od navedene trojke model koji je na testu, Gigabyte GSmart G202 je svakako najlepše vizuelno izveden model. Sva tri modela imaju 512MB radne memorije i 4 GB interne memorije koju možete proširiti i za do 32GB korišćenjem MicroSD memorijskih kartica. Modeli GS202 i G1362 imaju ekrane od 4.3 inča, dok je GSmart Rio R1 opremljen 4 inča ekranom. Sva tri modela dolaze sa Android 4.0 verzijom, dok je testirani model imao 4.0.4 verziju na sebi. Dakle, sve u svemu, sva tri modela su vrlo slična, a razlika je jedino u procesoru, ekranu i gabaritima.
Gigabyte GS202 model svakako može da se pohvali relativno dobrim dizajnom na kome se nije mnogo eksperimentisalo, pa će veliki broj kupaca biti sasvim zadovoljan. Prednja strana telefona je prekrivena staklom, samo je nijansu uokvirena standardnom plastikom. Tu se nalazi kamera, veliki zvučnik i tri navigaciona tastera osetljiva na dodir, dakle nema hardverskih tastera na prednjoj strani aparata. Ekran je pomeren nagore, pa je donji deo ispod ekrana nešto veći čime se dobija i bolja upotrebljivost. Na levom boku aparata nema nikakvih tastera, dok je na desnom pozicioniran samo taster za pojačavanje/utišavanje.
Na donjoj strani nema tastera ni priključaka, samo perforirani deo plastike koji služi za otvaranje telefona. Na gornjem delu se nalazi priključak za povezivanje sa računarom i punjenje telefona, a tu je i standardni izlaz za slušalice. Na sredini se nalazi ubačen taster za aktiviranje telefona, što nije najsrećnije rešenje jer ne možete adekvatno fiksirati telefon jednom rukom da bi otključali aparat.
Zadnja strana je vrlo jednostavna, u samom vrhu se nalazi kamera i pored nje i blic, dok je na dnu otvor za zvučnik relativno malih dimenzija i misteriozni GSmart logo. Plastika na zadnjem delu telefona daje utisak kao da dodirujete pliš, vrlo prijatno svakako. Dakle, ono što je vrlo neobično je da Gigabyte nije brendirao telefon u svoj brend, već samo na zadnjem delu telefona stoji GSmart logo.
Ono što čini ovaj model naročito interesantnim jeste podrška za dve SIM kartice, pa je moguće da telefon bude aktivan na dve mreže u isto vreme. Telefon podržava GSM i HSDPA mreže. Nismo naišli na probleme u funkcionisanju Dual-Sim funkciji ovog modela. U statusnom delu se prikazuju dve mreže i jačina signala na svakoj posebno, kao što smo i navikli. Aparat ima potpuno generički Android 4.0.4 sistem, a Gigabyte nije menjao apsolutno ništa po ovom pitanju.
Po pitanju performansi telefona, on je na nekih 65% mogućnosti Samsung Galaxy S2 modela po pitanju procesora, ali je grafički podsistem duplo slabiji. Obzirom da je Android 4.0 odlično optimizovan, sve funkcije na telefonu se izvršavaju trenutno i sve funkcioniše dobro. Manjak performansi se u svakodnevnom korišćenju ne primećuje, ali ćete na 3D igrama primetiti slabost. Smatramo da su performanse dobro odmerene i adekvatne cenovnom rangu kom pripada. Antutu prikazuje 6823 kao ukupan skor, dok je Samsung Galaxy S2 ocenjen sa 9944 ocenom.
Ekran iako ima IPS matricu ne daje vrhunske rezultate prikaza, pre svega po pitanju uglova gledanja. Direktno gledano, slika je dobro osvetljena i vrlo živahnih boja. Iako ima dobre uglove gledanja, prikaz se ipak menja u zavisnosti iz kog ugla posmatrate, tako da je tamniji prikaz gledano pod uglom, dok pogled pod kosim uglom odozgo daje ljubičasto bledu nijansu prikaza. Ekran ima 217ppi gustinu piksela. Veličina ekrana je dobra, pa je i korišćenje telefona olakšano. Kamera se aktivira izuzetno brzo, sve funkcioniše bez zastajkivanja i problema. Kvalitet fotografija i video snimaka je zadovoljavajući za cenovnik rang modela.
Aparat napaja 1500mAh baterija koja bi u realnim okolnostima trebalo da izdrži pun dan aktivnog korišćenja, a po proizvođačkoj specifikaciji obezbeđuje do 4 sata razgovora na jednom punjenju.
Svakako da je ovaj model najinteresantniji Gigabyte Android trenutno u ponudi. Ukupan utisak je dobar, sve deluje dovoljnog kvaliteta da se većina kupaca na prvi pogled zainteresuje za ovaj model. Obzirom da su funkcije dobro balansirane, aparat će se u svim scenarijima dobro ponašati. Zahvaljujemo se kompaniji PC Centar na ustupljenom uređaju za potrebe testiranja.
Ostale vesti
Test: HTC One M8
Novi vodeći HTC One model vrlo kvalitetne izrade
14:30 h - 11.04.2014.
Novi HTC One jeste skup, ali kompanija ovim modelom prvi put u dugo vremena na tržištu nudi nešto zaista novo što nije u ravni po karakteristikama sa ranijim glavnim modelima kompanije, već je prava senzacija. Smart telefon HTC One M8 je kombinacija svega najboljeg što je HTC mogao da uradi, prepoznatljiv, elegantan, za razliku od konkurenata odličnog dizajna, luksuznih materijala kućišta, zgodan, poseduje intuitivan i jednostavan interfejs.
Test: Sony Xperia Z1 Compact
Kompaktna verzija vodećeg Sony modela
07:03 h - 03.04.2014.
Sony Xperia Z1 kompaktni model ne samo da je uzeo najbolje od prethodnog modela, već ima i veliki broj drugih interesantnih funkcija. Podseća malo na Sony Ericsson Xperia Ray koji je nekada bio veoma popularan. Uređaj je veoma sličan Z1 modelu, ali ima manju dijagonalu ekrana. Sony Xperia Z1 Compact je kompaktniji i bolje pristaje u ruku, a posebnu pažnju treba posvetiti anodizovanom kućištu i njegovoj specijalnoj boji koja zaista odlično izgleda.
Test: Nokia X
Niskobudžetni Nokia Android model
06:29 h - 03.04.2014.
Nokia poslednjih godina tvrdi da Android kao operativni sistem ne dozvoljava kompaniji da se izdvoji u masi kineskih kompanija i njihovih proizvoda, pa su se njihovi proizvodi praktično izgubili. Nokia je počela da gubi tržište niskobudžetnih uređaja koje je dugo beležilo odličnu prodaju. Danas ljudi žele da kupe smart telefone, a Nokia sa svojim odabirom Windows Phone operativnog sistema jednostavno ne može da kupcima obezbedi jeftine smart telefone, što je drži zarobljenom u prošlosti.
Test: Samsung Galaxy S5
Vodeći Samsung model za 2014. godinu
14:26 h - 26.03.2014.
Na svetskom tržištu vlada jasna situacija, tržište dele dva igrača, Apple i Samsung. Svaka kompanija ima svoj glavni model, za Apple je to zapravo jedini proizvod, iPhone. Samsung sa druge strane ima veliki broj proizvoda, pri čemu je glavni fokus na Galaxy S modelu koji je najprodavaniji telefon koji se nadmeće sa iPhone. Razlika u odnosu na prethodni S4 na prvi pogled deluje minimalna čak i po dimenzijama, ali postoji dosta detalja koji ga čine znatno zrelijim proizvodom.
Test: Samsung Tab 3 7.0
Treća generacija sedmo-inčnog Samsung tableta
07:36 h - 24.03.2014.
Prvi Galaxy Tab 7.0 je bio preteča segmenta sedmo-inčnih tableta, pa je zanimljivo videti kako je on evoluirao tokom tri generacije. Unapređeni Tab 3 7.0 je postao tanji, lakši, dobio nadogradnju na najnoviju verziju TouchWiz korisničkog interfejsa, dobio je i odvojene tastere ispod ekrana koji povećavaju količinu korisnog prostora na ekranu. Čipset je dovoljno snažan za svakodnevne zadatke, video reprodukciju, Web surfovanje, čitanje pošte i posete društvenim mrežama. Većina modernih igara rade odlično na ovom tabletu.
Test: Lenovo P780
Naslednik Lenovo P700i modela
06:24 h - 24.03.2014.
Lenovo polako, ali sigurno, hvata korak sa konkurentima u određenim segmentima mobilnih telefona, a ispostavilo se da kompanija ima dobru ideju. Početkom 2013. pojavio se model Lenovo P700i, čija je glavna prednost trajanje baterije, zatim je kompanija najavila svoj glavni model izrađen od aluminijuma baziran na Intel procesoru K900, a u četvrtom kvartalu pojavio se i model P780, naslednik modela P700i. Ovaj model je nasledio od modela K900 predivni dizajn i materijale kućišta.
Test: LG Nexus 5
Očekivano dobar Nexus naslednik konzervativnog izgleda
07:52 h - 17.03.2014.
Prošle godine smo imali priliku da koristimo Nexus 4. Eksterno, ovaj model nam se dopao, ali njegove specifikacije nisu bile najbolje. U okviru Nexus 5 modela je suprotno, uređaj karakteriše vrlo skroman izgled, posebno u crnoj varijanti, ali sve ostalo je vredno pohvala, bolji je od većine uređaja na Androidu, poseduje dobru kameru, dobar ekran, brz procesor i tako dalje. Pored toga, sada imamo izbor između bele, crne i crvene verzije Nexus 5 modela, kao i izbor između 16 i 32 GB flash memorije.
Test: HTC Desire 200
Pristupačan model HTC Desire serije
13:57 h - 10.03.2014.
Predstavljanje jeftinog smart telefona za HTC nije sasvim uobičajeno. Mada se sa vremena na vreme tajvanski proizvođač vraća ovom segmentu, zaista ozbiljne namere na ovom tržištu kompanija nije pokazala, već se ovakvi modeli predstavljaju samo za popunjavanje opsega jeftinih modela. Novi smart telefon HTC Desire 200 se takođe uklapa u ove uslove, reč je o jeftinom uređaju sa jednostavnim karakteristikama, sa nešto višom cenom od uobičajene za ovaj segment i nekoliko interesantnih karakteristika u odnosu na konkurente.
Test: Sony Xperia Z1
Vodeći Sony model kome uskoro stiže naslednik
13:26 h - 03.03.2014.
Ovaj uređaj je dostupan po ceni koja je relativno visoka, ali ipak je reč o vodećem modelu kompanije. Uređaj koristi platformu Qualcomm MSM8974, quad core procesor 2.2 GHz, Adreno 330 grafički adapter, 2 GB RAM-a, TFT 5“ ekran rezolucije 1920 x 1080 piksela. Sa stanovišta osećaja, posle uglova gledanja ekrana modela kao što su iPhone 5S, nakon gledanja ekrana modela HTC One i Samsung Galaxy S4, želite da takav ekran ima i model Z1, ali to nije slučaj. Uređaj poseduje kameru rezolucije 20.7MP, koja podržava osam puta digitalni zum.
Premijera: Samsung Galaxy S5
Bezbednost, fitness i multimedijalne mogućnosti unapređene
15:29 h - 26.02.2014.
Predstavljanje nove generacije Samsung Galaxy S5 se održalo na događaju "Unpacked 5" u Barseloni 24.februara 2014. godine u okviru Mobile World Congress sajma. Nova generacija Samsung Galaxy S5 nosi sa sobom mnoštvo unapređenja, ali ne i radikalnih noviteta. Akcenat je stavljen na tehnološka unapređenja koja imaju smisla i daju korisniku realan benefit, pre nego fokusiranje na prosto dizanje specifikacija na najviši nivo.
Test: Prestigio 5044 DUO
Prestigio model srednje kategorije sa velikim ekranom
09:59 h - 19.02.2014.
Nedavno je kompanija Prestigio predstavila relativno jeftin smart telefon sa atraktivnim specifikacijama kao što su quad-core procesor, veliki 5 inča ekran HD rezolucije, 1GB RAM kao i mogućnost korišćenja dve SIM kartice. Pored toga, ovaj model ima prilično tanko kućište od svega 8.4 mm. Za klasu uređaja kojoj ovaj model pripada on nudi dosta. Dodatno uređaj ima i zaštitu ekrana u vidu preklopivog poklopca. Uređaj je standardnog oblika, crni pravougaonik sa blago zaobljenim uglovima.
Test: LG G Pro Lite Dual
Slabija verzija LG G Pro modela sa velikim ekranom
12:06 h - 10.02.2014.
Od modela LG Optimus G Pro, model Pro Lite je nasledio dijagonalu ekrana i izgled uopšte. Sve ostalo je slabije. Ovo je smart telefon kvalitetnog brenda za pristojnu cenu sa velikim ekranom, pristojnom IPS matricom, dobrom kamerom, prilično dugim trajanjem baterije, stereo zvučnicima. Čipset je taj koji ne može da se pohvali visokim performansama. Ispostavilo se da je proizvod dizajniran za korisnika koji nema za cilj da igra igre. Osnovni cilj LG G Pro Lite je da omogući korisniku prilično veliki ekran za razumnu cenu.
Test: Motorola Moto G
Pristupačni Motorola model srednje kategorije
08:46 h - 03.02.2014.
Ova jedinica je dizajnirana kao smart telefon za svaki dan, karakteriše ga minimalna promena u odnosu na originalni Android i veoma dobar odnos cene i kvaliteta. Na tržištu možete naći mnoge modele u segmentu cena kojem pripada i ovaj model, ali skoro da nema dobro izbalansiranog uređaja, onog koji se može pohvaliti dobrim trajanjem baterije, prisustvu prijatnog dizajna i kvalitetnih materijala kućišta. Jedan od retkih izuzetaka je Moto G.
Test: HTC Desire 600
HTC dual sim Desire model srednje kategorije
10:30 h - 27.01.2014.
HTC smart telefoni koji pripadaju segmentu prosečnih cena u poslednjih nekoliko godina postali su uobičajena stvar. Nakon eksperimentisanja sa dizajnom i materijalima, a zatim i u hardverskom delu, kompanija je krenula sa stvaranjem pojednostavljenih verzija glavnih modela. Smart telefon HTC Desire 600 Dual SIM je samostalan model koji gotovo da ne preuzima elemente od ostalih linija, što je neobično, ali istovremeno nema ni nedostatke.
Test: Asus Fonepad Note FHD6
Asus Android Fonepad model
14:58 h - 21.01.2014.
Asus je odlučio da eksperimentiše u segmentu fablet uređaja predstavljajući na Computex 2013 događaju svoj novi Fonepad 6. Fonepad se može preporučiti za one koji traže uređaj za put, one koji planiraju da posvete mnogo vremena čitajući i gledajući filmove na putu. Za duge razgovore, ovaj smart telefon je nezgodan, ali 5-10 minuta dnevno je sasvim moguće da se izdrži. Ako ste u potrazi za pristupačnim fabletom sa visoko kvalitetnim ekranom, budite sigurni da treba da obratite pažnju na Fonepad 6.
Test: Motorola Moto X
Prvi Motorola telefon koji je Google u potpunosti razvio
12:50 h - 20.01.2014.
Uređaj Moto X je prvi smart telefon, potpuno izrađen i kreiran u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored toga, to je prvi Motorola uređaj razvijen od preuzimanja od strane kompanije Google. Osnovna karakteristika ovog uređaja je da dizajn Moto X modela može biti detaljno promenjen, dakle različite boje panela, tastera i okvira kamere. Nažalost, ovaj smart telefon se prodaje samo u Americi, odnosno na drugim tržištima je dostupna samo jedna verzija uređaja i to samo nezvanično.
Test: LG Optimus F5
Novi LG Optimus srednje kategorije sa Android OS
09:00 h - 16.01.2014.
LG Optimus F5 bismo mogli nazvati dobrim uređajem za praktično svakog korisnika. Jedinica ima adekvatnu cenu, 4G prisustvo, dobar ekran, visoku brzinu, interfejs koji je lak za korišćenje i lep dizajn. Uređaj ima klasičan pravougaoni oblik sa blago zaobljenim uglovima. Izgled podseća na manji model Optimus G, ali generalno, dizajn je prilično prepoznatljiv, odnosno F5 je tipičan predstavnik kompanije LG. Kvalitet izrade je veoma dobar.
Na prvi pogled: Alcatel OT Fire
Alcatel One Touch Fire je prvi Firefox OS telefon u Srbiji
13:28 h - 04.12.2013.
Na tržištu operativnih sistema za pametne telefone se retko dešavaju bitne promene. Trenutno Android, iOS, Windows i Blackberry OS jesu glavni igrači, svi ostali su skrajnuti na margine. U ovom svetu se vrlo retko dešava da se pojavi novi operativni sistem koji je tako brzo predstavljen i zapravo i stigao na tržište. U Srbiju je Alcatel One Touch Fire dobio priliku da bude prvi model koji će se pojaviti i to isključivo kod operatera Telenor. Ključne prednosti prvog u Srbiji Firefox OS telefona su jednostavnost i niska cena.
Test: Alcatel Idol S
Model iz Alcatel Idol serije za LTE podrškom
14:06 h - 03.12.2013.
Za Alcatel podrška za LTE mreže do sada nije bio prioritet. Sa druge strane upotreba inferiornijeg čipseta čini uređaj neadekvatnim u odnosu na konkurenciju. Pojava prvog LTE omogućenog smart telefona u liniji Alcatel modela je povezana sa ponudom preko operaterskog ugovora, tako da je pronaći ovaj model na otvorenom tržištu gotovo nemoguće. Zato očekujemo da će ovaj model biti na otvorenom tržištu jako redak. Telefon je dostupan u nekoliko boja, a to su crvena, pink i crna.
Test: LG G2
Više nego konkurentan LG vodeći model
12:12 h - 25.11.2013.
G2 je jedan od prvih smart telefona kompanije LG koji je konačno dobro izbalansiran, dobro promišljen i ima mnogo više prednosti nego mana. Ovo je prvi smart telefon u okviru kojeg LG koristi zaista jedinstvena rešenja, od kojih su neka vezana samo za optimizaciju i dalji razvoj modnih trendova na tržištu. Ovo prvi put da LG glavni model praktično ni na koji način nije inferioran u odnosu na vodeći model kompanije Samsung, i na neki način ga čak i prevazilazi. Model poseduje procesor vrlo visokog radnog takta za smart telefon.
Test: Apple iPhone 5s
Novi vodeći Apple iPhone model
07:52 h - 18.11.2013.
U ovom trenutku iPhone 5S je jedan od najboljih smart telefona dostupnih na tržištu kada je reč o karakteristikama, a uprkos ne tako velikoj dijagonali ekrana, ovaj model može se upoređivati sa drugim relevantnim aparatima, u većem broju slučajeva biće u prednosti u odnosu na njih. Apple se može okriviti za relativno malo kućište, upotrebu istog dizajna i druge stvari, ali prodaja pokazuje ko je u pravu. Apple iPhone 5C nije postigao dobre rezultate, ali kada je reč o ovom modelu, situacija je u potpunosti drugačija.
Test: Alcatel Idol Mini OT-6012D
Manja verzija Alcatel Idol X modela
15:25 h - 08.11.2013.
Alcatel je uvek pokušavao da predstavi model za one koji nisu spremni da preplate za poznati brend, ali traže dobre materijale, performanse i standardne funkcije. Nisu u pitanju najjeftiniji telefoni, ali su najbolji u pogledu odnosa cene i kvaliteta. Zato je predstavio Idol liniju koju je kompanija postepeno proširila, od Idola do linije Ultra sa Idol X modelom, kao i pojednostavljena verzija uređaja, Idol Mini. Ovaj uređaj je dobro izbalansiran i povoljan, namenjen je uglavnom mladim korisnicima.
Lenovo A390 / S820 / P780
Prvi Lenovo Android modeli na tržištu Srbije
10:17 h - 06.11.2013.
U prvoj turi Lenovo na srpsko tržište donosi ukupno četiri modela. Najjednostavniji je Lenovo A390, potom sledi S820 i P780 da bi na vrhu ponude trenutne se našao K900. Ponuda ekrana je različita, model Lenovo A390 ima 4 inča ekran, potom Lenovo S820 ima 4.7 inča ekran, sledi Lenovo P780 sa ekranom 5.0 inča. Svi modeli imaju mogućnost korišćenja dve SIM kartice. Ono što im je takođe zajednički činilac jesu materijali koji su dobrog kvaliteta i fino dorađen softver za poboljšanje ukupne upotrebljivosti uređaja.
Test: Alcatel Idol X OT-6040D
Interesantni vodeći Alcatel Android model
14:58 h - 04.11.2013.
Alcatel je naišao na zlatni rudnik kada je počeo sa proizvodnjom Android smart telefona na isti način kao i kada su u pitanju regularni telefoni. Ideologija TLC, u čijem je vlasništvu Alcatel brend, nije da se proizvode najjeftiniji uređaji, već drugačiji pristup. Inženjeri ove kompanije želeli su da predstave zanimljiv uređaj, dodajući malo poznate programe, kreirajući ponudu koja je pristupačna i zanimljiva u odnosu na konkurenciju. Ne radi se o tome da je uređaj jeftiniji, često je i skuplji, ali nudi veću funkcionalnost.
Google Nexus 5 sa Android 4.4
Najnoviji Nexus sa nanovijim Androidom 4.4 KitKat
12:38 h - 01.11.2013.
Već u prvim satima prodat je kompletan lager modela u verziji sa 16GB memorije, što dovoljno govori o velikoj potražnji za novim Google Nexus 5 modelom. Sama izrada Google Nexus 5 modela je značajno kvalitetnija nego ranije. Najinteresantniji deo novog Google Nexus 5 modela je svakako prva implementacija Android operativnog sistema verzije 4.4 nazvanog KitKat. Google Nexus 5 je dugo najavljivan model o kome se dosta špekulisalo, a većina informacija je bila tačna.
Test: Lenovo K900
Dobro balansiran Lenovo phablet model
08:23 h - 25.10.2013.
Lenovo K900 izdanje je još jedan eksperiment. U Kini, kompanija Lenovo je lider na tržištu smart telefona, dok u svetu brend nije u ovom trenutku toliko popularan kao što je to slučaj sa laptop računarima. U pogledu funkcija u kombinaciji sa cenom, dizajnom i materijalima, Lenovo K900 je zanimljiv smart telefon. Ovaj smart telefon ima sve uravnotežene performanse, prijatan je za korišćenje, poseduje zanimljiv i originalan dizajn sa kvalitetnim materijalima i što je najvažnije dostupan je po veoma adekvatnoj, pa čak i niskoj ceni.
Test: HTC One Mini
Manja verzija vodećeg HTC modela
07:14 h - 23.10.2013.
Ideja o mini verziji vodećeg modela se rodila, kompanija je proizvela vrhunski uređaj koji je dostupan svim korisnicima ne samo zbog njegove cene, već i zbog njegove funkcionalnosti. U ovom slučaju, reč je o pojednostavljenoj verziji smart telefona koju odlikuje sličan dizajn, slični naziv, kao i isti oznaka i prefiks. Ovaj smart telefon je jednostavniji i jeftiniji, što ga čini apsolutno atraktivnim za veliki broj korisnikam nešto kao vodeći model, ali po pristupačnoj ceni. Najočigledniji primeri su Samsung S4 Mini i HTC One Mini.
Test: Blackberry Z30
Novi vodeći Blackberry model
14:22 h - 17.10.2013.
Blackberry ima pred sobom dve mogućnosti, da prestane sa proizvodnjom uobičajnih, sveprisutnih proizvoda i da pokuša da predstavi impresivni uređaj koji će biti konkurentan najboljim rešenjima na tržištu ili da ništa ne menja i da pokuša svoje uređaje da proda lojalnim kupcima koji lagano nestaju, budući da većina njih prelazi na iOS, odnosno, Android. Iz različitih razloga Blackberry je odabrao drugi put. Z30 model je isti kao i Z10, odlikuju ga minorne izmene performansi zahvaljujući upotrebi većeg ekrana.
Test: Sony Xperia Z Ultra
Sony Phablet sa impresivnim performansama i velikim ekranom
14:00 h - 14.10.2013.
Među najjačim trenutno Android modelima bitka se vodi između Samsung Galaxy S4 i9500, LG G2 i ovog testiranog Sony Xperia Z Ultra modela. Ukoliko razmišljate o kupovini ovog modela, onda morate da znate da ćete ga najčešće nositi u torbi ili unutrašnjem džepu jakne. Z Ultra model odlikuje pre svega dizajn, 4G podrška, velika brzina rada, dobra kamera, kao i kod Samsung Galaxy Note-a 3, činjenica da se korisnici veoma lak naviknu na njega. Odlikuje ga i jedan od najboljih ekrana među Xperia modelima.
Na prvi pogled: LG G2
Novi pretendent na mesto najboljeg Android telefona
12:00 h - 10.10.2013.
U trci sa konkurencijom, proizvođač mora da napravi uređaj koji će ne samo sustići već i nadmašiti svoje najjače konkurente sa svojim vodećim modelom. Napori LG-a da kreira upravo takav model nas svake godine vrlo prijatno iznenadi, što je bio slučaj sa modelom LG Nexus 4 koji je zapravio i Google Nexus 4 model, udarni model koji je Google direktno distribuirao. Po špekulacijama novi Google Nexus 5 će biti baziran upravo na ovom modelu, uz korekcije u vidu manjeg ekrana i baterije, kao i klasičnog rasporeda fizičkih tastera.
MTS Telekom Srbija
prvi zvanično potpisao ugovor sa Apple, očekuju da na proleće iPhone modeli budu u njihovoj ponudi.
08:47 h - 14.03.2014.
Telenor
do 15. marta nudi 6 modela po specijalnim cenama. Kupovinom do kraja marta modema ili MiFi rutera sa Surfuj Plus paketom dobijate dupli saobraćaj godinu dana i pristup Deezeru. LINK.
06:44 h - 04.02.2014.
LG Nexus 5 stigao u Vip
kao prvi smart telefon sa najnovijim Android™ 4.4.2, KitKat® operativnim sistemom. Više informacija na stranici operatera.
11:41 h - 21.01.2014.
Srećna 2014. godina
Svima želimo puno lepih trenutaka, ostvarenih želja i zdravlja. Srećna Nova godina!
20:26 h - 31.12.2013.
Vip Mobile
je tokom 2013. godine uložio više od 10 miliona evra u unapređenje mobilne mreže širom Srbije. Implementirana je tehnologija najnovije generacije, a 3G HSPA+ oprema je spremna da podrži i mrežu 4. generacije (LTE). LINK
08:43 h - 14.12.2013.
Telenor doneo Firefox OS
u Srbiju predstavljanjem Alcatel One Touch Fire modela u svojoj ponudi. Novi telefon koristi Firefox OS koji je razvila kompanija koja stoji iza Firefox pretraživača. Više informacija na sajtu operatera.
14:46 h - 04.12.2013.
Vip Mobile
sponzor Green Fest Ecomotivated festivala, gde se prikazuju najbolji svetski "zeleni" dokumentarci od 13. do 15. novembra, u Domu omladine Beograda. LINK
08:03 h - 06.11.2013.
Telenor Kombo
Kupovinom Telenor Komba korisniku se udvostručuje celokupan saobraćaj u okviru oba izabrana paketa, a uz to ga očekuju samo jedan ugovor i jedan objedinjeni mesečni račun. Više informacija na sajtu operatera.
09:41 h - 18.10.2013.
Deezer uz Telenor Play+
Svi novi korisnici Telenor Play+ paketa, uz nove telefone po povoljnim cenama, mogu neograničeno koristiti Deezer - vodeći svetski servis za slušanje muzike. Kreiranjem Deezer naloga dobijaju na poklon slušalice marke „Bench“. LINK
13:40 h - 04.09.2013.
Nokia u vlasništvu Microsofta
Gigant softverske industrije Microsoft je odlučio da isplati ukupno 7.2 milijarde dolara za kupovinu kompanije Nokia. Isplatiće 5 milijardi za deo firme koji se bavi proizvodnjom telefona i 2.2 milijarde za licenciranje Nokia patenata.
09:52 h - 03.09.2013.

Utok
470QUtok
430QUtok
400DNokia
X DualSony
Xperia C DualNokia
Lumia 930Nokia
Lumia 630BLU
Studio 5.0 S IISamsung
Galaxy Tab 4 7.0 3GBLU
Studio 5.0 ENokia
Lumia 630 Dual SIMSamsung
Galaxy Tab 4 8.0 3G
  * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Cena je izražena u evrima radi       lakšeg snalaženja, plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti. Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2014