Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Vlada Zem, oces ti prestati da lozis masu sa Omniom? :wink: Znaci posle ovih slika jednostavno dobijem zelju da posedujem ovo cudo, a znam da mi ne treba, ali npr iphone nikad nisam pozeleo da imam nekako mi se gadi onaj interfejs, a ovo Samsungovo cudo me tako privlaci da je to strasno. E moram da okacim jednu slicku na koju se uvek nasmejem kad je vidim, a moderatori neka obrisu ako smatraju da nije prikladna za temu.

Slika
5130+Koss the plug....

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Masterokrata, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Prvi put vidim ovu sliku ali sam se tako slatko nasmijao da ne mogu opisati! :D
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Masterokrata, :lol: :lol: :lol: Svaki dalji komentar je suvisan! :lol: :lol: :lol:

thepace2
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 02:51

Post od thepace2 »

fantasticna slika ;) , i sjajan argument kad budem pljuvao iphone sledeci put :D
btw omnia izgleda interesantno samo sto samsung nije imao mnogo izleta u WM svet tako da je pitanje koliko je sofverska strana lepo ispeglana od problema
Nokia E71 + microSD 8GB
LG KE970 - Shine + microSD 1GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, ovo plavo ti je SPB shell,koji imaš za skoro svaki WM uređaj.Nije neki tweaking,samo instaliraš program,koji je by the way jako dobar i koristan. Tako da,ako kupiš Omniu,moći će jako brzo da ti ovako izgleda :D

luckyyy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Jan 2008. 19:32

Post od luckyyy »

... u prevodu svaki WM moze ovako da izgleda, pa i recimo s200 od 150 e.
Old Nokia ::: Asus Zenfone Max Leather Black

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aa, hvala za info, mislio sam da je prepravljen Windows deo (custom), izvinjajem se, newbe :oops:
Masterokrata, gde je tu mass storage, mislim da ga oba aparata nemaju hehe
Nema loma oko Omnie, cena lomi zasad :wink:

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Oba aparata ne mogu da salju i primaju podatke preko bluetooth-a isto :D
Ja mislim da je to prije otprilike 40.000 godina uvedeno u mobilne telefone a iPhone jos nema :D

Procitao sam ovaj review sto je IDzO dao link, stvarno sve pohvale za telefon, kad bude dosta pristupacniji(oko 350e) mozda ga i uzmem...
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Igorrr
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 25. Avg 2006. 15:01

Post od Igorrr »

Moze li mi neko objasniti ovdje sam negdje procitao da postoji neki problem kad stigne sms da se ne cuje ton ili tako nesto???

I da li omnia ima neki "velik" nedostatak ili tacnije propust? Kao sto ima i-phone sa mms i bluetooth?

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja sam se bas razmisljao da uzmem Omniu i nalozio al posto je postal bas pristupacna kod nas i stalno pada cena ova e90 je nekako bolja :)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

madness99, moram reci da ti je to dobra ideja :P
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

madness99, viš'da Nokia propada, ne napuštaš brod koji tone :P (haha, kakva glupost)
Igorrr, samo na beta verziji testiranoj na GSM areni, nigde se više ne pominje problem sa SMS zvukom.
Nema takvih propusta, neke mane koje korisnici spominju su nekompaktibilnost sa dosta app i igrica zbog rezolucije ekrana (to će se vremenom popravljati), slaba vidljivost ekrana na otvorenom (čitljivo ali jako bledo), poželjan upgrade na poslednji oficijelni Samsung ROM, postoje UI delovi koji se teže koriste prstima (naročito smeta bivšim iPhone vlasnicima), uh, malo li je :D

Negde se dobija TS zaštitna folija u kutiji, baš pažljivo od operatera hehe

Igorrr
Novajlija
Novajlija

Post od Igorrr »

Hvala ti vlado bas iscrpan odgovor, posto svakako mislim uzimati touch screen mislio sam samsung f 480 ili omniu znam sve prednosti omnie nad ovim, e sad taj problem sa "blijedim ekranom" mislis da je identican na modelu f480 kao i na omnii ili je mozda bolje vidljiv f480?
I samo me zanima sama brzina windows mobila? Nekad sam koristio n73 znaci muka mi je od operativnih sistema koji malo malo zatupave pa ih treba stalno updatovati, pa pali telefon po par minuta, pa nekad zakoci ne mozes da otvoris poruku po nekoliko sekundi i slicni problemi sa nedostatkom i konstatnim opadanjem ram memorije.... Imao sam nekad priliku da nesto malo koristim N95 osjeti se da je brza od N73 ali nisam nesto iskreno bio odusevljen brzinom iste, da li je omnia daleko iznad brzine ova dva modela i da li ima ovih problema sto sam naveo?
Hvala

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Uh, pre će ti na to odgovoriti neki WM vlasnik mada je svaki model priča za sebe po brzini.
Moj savet je da odvojiš malo vremena i pregledaš Youtube snimke Omnie, ima jako korisnih stvari, steći ćeš neki utisak. Obrati pažnju na starost snimka (novije verzije bi trebalo da rade brže) i na likove koji ne znaju da koriste TS, tj.samo "brljaju" po ekranu :wink:

Igorrr
Novajlija
Novajlija

Post od Igorrr »

Ma gledao sam ja snimke na njima izgleda manje vise sve ok, mene sad zanima da li je to bas toliki prtoblem taj "izbledjeni ekran" jel to bas previse ili je podnosljivo? A sto se tice brzine teoretski bi trebalo da je brzi od n95?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Ma do nove godine Omnia ce moci da se nadje "ispod ruke" za 300-350e, sta se cimate, a ko oce da ima prvi, zna se pravac Roming. E da jel video neko u Tehnomobile prodavnicama imaju kao neki krediti, rate sta li vec za ove skupe telefone, ja sam video nesto kad sam bio s ortakom da kupi bateriju za svoj fon, ali nisam se udubljivao posto je bila guzva oko vitrine sa aparatima, nesto sam video n95 oko 2k dinara e sad pitaj boga na koliko godina i slicno...
5130+Koss the plug....

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

Ma do nove godine Omnia ce moci da se nadje "ispod ruke" za 300-350e, sta se cimate, a ko oce da ima prvi, zna se pravac Roming. E da jel video neko u Tehnomobile prodavnicama imaju kao neki krediti, rate sta li vec za ove skupe telefone, ja sam video nesto kad sam bio s ortakom da kupi bateriju za svoj fon, ali nisam se udubljivao posto je bila guzva oko vitrine sa aparatima, nesto sam video n95 oko 2k dinara e sad pitaj boga na koliko godina i slicno...mozda bude i Omnia na slicnu semu u tim jacim radnjama.
5130+Koss the plug....

omniaslo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Okt 2008. 13:46

Post od omniaslo »

Evo vam malo podataka o omnia telefonu:

- brzina super
- za sms ima zvučni signal
- fotoaparat super
- baterija izdražala 3 dana (upotreba wireless, gleda malo divx, isprobavao menije, govorijo)
- baterija se puni i preko USB
- ekran se malo slabije vidi na suncu

ako vas još kaj zanima pitajte

lpr

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Dobrodošao na MS, imam par pitanja.
Za početak koju ROM verziju imaš na telefonu, da li je brendiran (sa mreže), koja je cena u Slo?
Lep pozdrav :D

omniaslo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Okt 2008. 13:46

Post od omniaslo »

pda i900XXHG9/PNHG9
PHONE I900XXHG8

Cjena preko operatera ovisi o paketu i je od 69 € do 375 €. Preko prodavača je 450 €. Preko uvoznika 585 € za 8 GB model. Moja je preko operatera mobitel.

lpr

Odgovori