Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dadinho, Za promenu jezika na Windows Mobile platformi je potrebno da flesujes drugu (englesku) verziju firmvera.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ljudi, molim vas odgovorite me od kupovine :| mislim, zamene :| aaa...Koje su mane ovog tel? Jel ih ima? procitao sam celu temu, al da cujem korisnike :wink: aaaaa
Nokia E71... Elegant, but deadly

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

Pa, evo ti jedna i jos jedna mana...
Ne znam da li se to desava i drugima koji imaju ovaj telefon, ali meni kada je baterija pri kraju tj. nije jos uvek pred gasenjem, Omnia jednostavno deaktivira telefonsku funkciju. Vratim je na ON ponovo, pocnem razgovor i Omnia ga prekine i ponovo deaktivira telefonsku funkciju... I sve tako dok ne napunim telefon.
Takodje, kada je baterija pri kraju, ne mozes da koristis ni kameru, ni GPS, ni muzicki plejer. Ovo je vec odlika vecine Samsung telefona.
Stop the madness!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

delboyt, Pogledaj ovde viewtopic.php?t=15810&start=40

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

kapoerista90 napisao:procitao sam celu temu, al da cujem korisnike
Korisnici su jako su "škrti" na rečima :dry:
Mene bi zanimalo da li bi i u kojim vizualnim situacijama (slabašna? -za 3,2 inča ekran) 240x400 rezolucija bila inferiorna?
Ovakav "today" bi mi pasovao (bez PocketIslam app, stvar izbora)
Slika

Omnia podešavanje jačine zvuka (zvučnik&slušalice) - LINK

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2008. 01:14

Post od Elektro »

Pozdrav svima...
Treba mi mala pomoc. Postao sam ponosni vlasnik omnie (i to juche), josh osmeh sa lica ne mogu da mi skinu ni limunom... :D No, pohvalio sam se, a sada problemchic: kada idem na net, on se konektuje preko mts3g, a preko toga ne mogu ni na jednu drugu stranu da odem sem na mondo... Ima li shanse da mu ja pre nego shto se on konektuje zadam AP preko koga treba da ide? Svashta sam chachkao, ali jednostavno ne mogu to da nadjem. :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Elektro, Settings->Connections->Connections Pa na "Advanced" pogledaj Select Networks. Tamo pogledaj koje su ti konekcije definisane i u kojim grupama - MTS 3G ti je najverovatnije u My Wap Networks

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Wow, nisam ochekivao ovako brz odgovor... tomas.hokenberi, hvala puno... Tek sad ne moze niko osmeh sa lica da mi skine... :D Hvala josh jednom. :)

Krile007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 02. Okt 2005. 17:40
:: Apple iPhone X
:: Samsung Galaxy Alpha

Post od Krile007 »

Ja jednostano nisam mogao da se nateram da dam novu nokiju n95 8gb i da doplatim 150 evrica za ovaj jer mi treba neki telefon na kome mogu brzo da pisem u svim situacijama, sto nije slucaj ni sa jednim touch screen-om + imam vec vise od godinu dana sony ericsson p990i ( nemojte me napadati odmah :D znam da je omnia deset u glavu za p990i ) ali je i dalje touch sreen :( . Tako da sam ga zamenio za samsung g400 i prezadovoljan sam ( posle uzimanja drugog g400 jer sam primetio da prvom brljavi flet cim sam dosao kuci :x ), sem sto ne moze na spoljnom ekranu da se cita poruka, mada je celicine kao i unutrasnji :dry:
■■■■■ Apple iPhone X■■■■■Samsung Galaxy A5 2016■■■■■

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Krile007, Nije mi jasno kakav problem imas sa touchscreen-om. Meni je touchscreen prednost a ne mana - istina bolje je da pored touchscreen-a postoji i prava tastatura (npr. qwerty kao na I780).

Krile007
Mobil fan
Mobil fan

Post od Krile007 »

Znam, SE p990i mi je bio ne veoma zanimljiv kada sam ga uzeo ( sto je ujedno moj prvi touch screen telefon :oops: ) bilo je ono kao vau :o :o necu nikada da menjam ali me je posle par meseci smorio, mada tu ruku na srce ima udela dosta i sporost symbian-a. Ali hajde da se utesim g400 ima spolji touch sreen :D :D :D . Jedno sto sam malo pre vec naveo, ne moze na njemu da se cita poruka, mada recimo na n76 moze koji ima tri puta manji ekran. Inace sada sam shvatio kada sam kupio g400, da se na n76 ubedljivo najbrze kucka :(

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Pa Nokije su generalno super što se tiče brzine kucanja poruka (na običnim tastaturama). Nema šanse koliko god brzo da se kuca da prikaz na ekranu kasni za onim što se tipka (što je posebno na Motoroli, ali i na SE-u česta pojava).
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Krile007
Mobil fan
Mobil fan

Post od Krile007 »

Slazem se sa tim sto je razlika velika izmedju MOT i SE sto kod MOT kada kasni on zapravo preskoci neko slovo, ili ne ukuca ga ( u vecini slucajeva ), dok kod SE bude sve ispisano ne vezano od toga da li kasni ( u narednih par momenata ispise sve sto si ukucao ) ponajvise kod p990i jer na njemu mozes na qwerty tastaturi puno brze da kucas

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Jel neko uspeo sa vistom da instalira neshto na omniu??? Meni nikako ne polazi za rukom. Kako instaliram Win mobile device centar, on tako instalira i activesync, i onda kako pokusham bilo shta da uradim on blokira jer kaze da vista ne podrzava activesync... :wacko: Ne mi jasno... Jedino da instaliram XP... :smutny:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Elektro, nije mi jasno kako ti se to desava. Windows mobile device centar se bez problema instalira na Visti. WM Device centar je Microsoftov proizvod i nije vezan za konkretan model telefona.

Opisi sta si konkretno radio.

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Izvinjavam se, lazna uzbuna... Elem, iz nekog razloga sam na kompu imao vec instaliran activsync od ranije (nemam pojma zashto), tako da je on pravio teshku zabunu. Sad sam izbrisao sve, instalirao mobile device centar ponovo iz pochetka i sve radi bez ikakvih problema... :oops: tomas.hokenberi zahvaljujem se na tako brzom odgovoru...

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Eto mene ponovo... Ako sam vam dosadan, samo vi recite... :oops: Elem, da li se moze ubaciti neka melodija sa strane (ne one predefinisane) kao melodija poruke (kad stigne poruka)? On mi omogucava samo da biram iz onog padajuceg menija, e sad, da li se u taj meni mogu ubaciti neke moje pesme po izboru? Ili ja previshe hocu?
I josh neshto, da li je neko uspeo da instalira neku igricu vrednu pomena? Meni su sve na pola ekrana (rezolucija) i traze registraciju, ali ne mogu da ih registrujem jer ne mogu potvrditi unoshenje shifre (nema dugmeta za potvrdjivanje, verovatno odsecheno jer je na pola ekrana)...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ako vas muci glasnoca zvuka,evo resenja.

In the phone keypad type: *#0002*28346#

You will then have a screen pop up called audio control util.
How to change the loudspeaker volume for ringtones, movies, mp3s etc
Click menu, normal then handset (the first one, Phones headset/loudspeaker) Here you can change:
Speaker volume: SPK(02) -db is less volume, I have set this to -1.5db (level)
Digital-to-analog: DAC(0C) This effects the overall volume of Mp3s, movies etc -both headset and loud speaker. I have set this to 0db.
Radio Volume: RVOL
How to change the headset / earphones volume.
Click menu, normal then headset (the second one, Headphones) Here you can change:
Headphones volume: HP(02) -db is less volume +db is more volume, I have set this to 0db (level)
Digital-to-analog: DAC(0C) This effects the overall volume of Mp3s, movies etc. I have set this to 0db.
Radio Volume: RVOL
*You must click menu / apply for changes to take effect,
*I recommend play a Mp3 launch the app, then apply the changes and set your prefered max volume.
*Setting high levels could damage the loud speaker or your headphones, not to mention your hearing!.
So there you have it, you can have headphones louder than an iphone or ipod if you wish. I don't recommend touching other settings unless you know what your doing or have copied the defaults so you can revert back incase you srew something up!
8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

cale, Ovo je korisna informacija i za vlasnike i780 - uneo sam kod u i780 pojavio se isti meni.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

OK :wink:
E sad pomozite vi meni.
Ako neko ima Garmin XT za Omniu,link,bilo sta,molio bih na PP.
Skinuo sam legalnu kopiju sa njihovog sajta,ne detektuje mi GPS,trazi GPRS konekciju,bla bla bla...
Hvala!
8)

Odgovori