Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 10. Dec 2008. 01:14

Post od Elektro »

Da, ovo za zvuk je korisno, samo shto mislim da je to vec napisao Vlada Zem... No, ja koristim IGO i sasvim ok radi. Mozda s njim da probash... A neka dobra dusa ako ima neke igre za omniu koje RADE, dakle da bude normalna rezolucija, bio bih zahvalan.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Elektro, zamolio bih te da mi podaljes link na PP za iGO ili na mail :roll:
8)

goga680
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 19. Okt 2005. 01:02

Post od goga680 »

Danas sam kupio telefon i kad je baterija bila pri kraju telefon je poceo da ispada iz mreze (da radi u OF LINE modu). Da li je to normalno? Moze li to da se sredi u podesavanjima ili je u pitanju kvar? Hvala P.S. Video sam da je jos neko isto pitao ali nisam nasao odgovor. :oops: :cry:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Postavljen je taj volume adjust na prethodnoj strani (lepo je da radi i na i780), Elektro, poslaću ti neke "igrice-smernice" na PP. Ono što me zanima, pretpostavljam da koristiš IGO8, koliko tačno sama app zauzima memorije a koliko mape (i koje). I koliko su mape detaljno urađene (neki screenshot bi bio dobrodošao) :)

goga680, ne sećam se baš najbolje ali mislim da sam tako nešto "negde" pročitao za Omniu, možda grešim. Ako je tako, jako je glupo, znam da je pre Samsung "utišavao" osvetljenje ekrana kad je baterija pri kraju - pametno!

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

Post od mi2scg »

goga680 napisao:Danas sam kupio telefon i kad je baterija bila pri kraju telefon je poceo da ispada iz mreze (da radi u OF LINE modu). Da li je to normalno? Moze li to da se sredi u podesavanjima ili je u pitanju kvar? Hvala P.S. Video sam da je jos neko isto pitao ali nisam nasao odgovor. :oops: :cry:
Ista stvar se desava i meni, i ne samo to... Procitaj jedan od mojih ranijih postova na ovoj temi, mislim da je vec na prethodnoj strani. I da, Samsung jos uvek umanjuje jacinu osvetljenja displeja kada se baterija nalazi pri kraju. Za sve ovo jos uvek nisam nasao resenje. Valjda tako mora...
Stop the madness!

goga680
Novajlija
Novajlija

Post od goga680 »

Neverovanto da se to desava samo tebi i men mi2scg. Ako jos neko ima problem tj. ako je tako fabricki sto se niko ne zali? Ja sam uzeo telefon iz radnje, "NOV" za 380E sa jednom malom ogrebotinom, imam garanciju i sve sto treba ali opet ne znam da mi mozda nisu "UVALILI"

P.S. Hvala ti mi2scg

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Za tu cenu su ti mozda i "uvalili".
Kod mene u gradu je 460E
8)

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od mi2scg »

Ja sam moj dobio na mt:s-ovom koktelu na proslavi desetogodisnjice postojanja (nisam siguran da sam to smeo da kazem, ali eto). Odusevljen sam kako radi GPS, ali i razocaran ogranicenjima WM platforme i uopste diplejom osetljivim na dodir. Za mene je tastatura, ipak zakon - cik da vidim nekoga da brzo, u zurbi u kolima pozove neki broj ili otkuca poruku na slepo na Omniji - nema sanse! I jos jedna stvar - velicina fonta je toliko mala, da i posle maksimalnog uvecanja ja i dalje imam problema sa citanjem, pogotovo kada pisem poruke. Jeste da nosim naocare, ali to mi ne smeta na drugim telefonima.
Stop the madness!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Mnogo ste razmaženi :P Touch unos teksta traži privikavanje i jeste težak za jednoručnu upotrebu. Sa druge strane dobijate veliki ekran na kompaktnom uređaju, bez HW dugmića, ne znam šta vam je problem, ili se naviknete na to ili ne.
Jel'ima nešto što je dobro, bolji pregled GPS mapa, fotografija, videa?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

mi2scg napisao:razocaran ogranicenjima WM platforme
Kojim ogranicenjima ?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

IDzO, I ja se to pitam :o
8) 8) 8)

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od mi2scg »

Vlada Zem napisao:Mnogo ste razmaženi :P Touch unos teksta traži privikavanje i jeste težak za jednoručnu upotrebu. Sa druge strane dobijate veliki ekran na kompaktnom uređaju, bez HW dugmića, ne znam šta vam je problem, ili se naviknete na to ili ne.
Jel'ima nešto što je dobro, bolji pregled GPS mapa, fotografija, videa?
Pa dobro, GPS i pregledanje slika i video materijala su super na ovako prostranom displeju, nema sta.
Sto se ogranicenja WM platforme tice, mozda sam malo i preterao :oops: , ali recimo zasto su sva podesavanja (bilo cega) toliko komplikovana?! Ni GPRS, ni Wi-Fi, pa cak ni pristupnu tacku u pretrazivacu ne mogu da podesim k`o covek, nego klikni tu, pa tamo, pa opet tu i tako u krug stalno; a pogotovo je iritantno na Telekomovoj mrezi, jer postoji tacka za 3G Mondo portal i ostali saobracaj.
Nekako mi je sve sitno, pipavo, unifikovano... Ipak, to je samo moj dosadasnji utisak, nemojte odmah da se bunite ;) Privikavam se jos uvek, ovo je prvi takav uredjaj koji koristim. Nekako mi na Symbian telefonu sve izgleda lakse dostupno, jednostavnije i uostalom lepse.
Iskreno, jos se nisam usudio da ga nosim kao glavni telefon... Kada se to desi to ce biti to, zar ne?! 8)

Sto se video fajlova tice, sa kojim programom one snimljene Omniom otvarate? Meni ne rade ni QuickTime, RealPlayer, BS Player, Windows MP, a ni Winamp... Mislio sam da mi fali neki kodek, ali ni posle update-a RP i QT nisam uspeo da ih pokrenem. Za sada su zarobljeni u Omniji :)
Stop the madness!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Kako da promenim ton za ostala upozorenja koje ja ubacim,recimo za dolazeci sms ?
Za ringtone znam,postoji folder za to,ali kako ubaciti moje "alert sounds"?
8)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

mi2scg, pa komplikovano je zato što je puno bezgraničnih mogućnosti :)

Nema šta, ima i ja da uzmem sebi touch pro ili omniju (kada budem našao za 300€ :lol: )

WM vladar :D
Nokia C6

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od mi2scg »

cale napisao:Kako da promenim ton za ostala upozorenja koje ja ubacim,recimo za dolazeci sms ?
Za ringtone znam,postoji folder za to,ali kako ubaciti moje "alert sounds"?
8)
E, to i mene zanima, ali i kako da pregledam video snimke na racunaru...
Stop the madness!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

mi2scg, nađi program KMPlayer za komp, besplatan je a pušta maltene sve moguće audio i video formate.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

Vlada Zem, sve skupa 585 MB (mape i instalacija), kad se instalira, sam program zauzima oko 10 MB, a mape oko 250 MB (ali tu imam samo istochnu evropu). Nisam razumeo za shta ce ti ovi podatci pa sam ti dao okvirne vrednosti (grubo zaokruzene). Inache mape su skroz ok shto se detalja tiche, ulice su precizne. E sad, ja ga nisam neshto puno testirao, samo po BG-u, i tu se odlichno pokazao, a da bih ti dao kompletniji odgovor sad sam bash bacio pogled i na vece gradove (Nish i NS) i tu su isto ulice sasvim lepo uradjene. Shto se BG-a tiche, ima chak uneshene i kafice, klubove, benz. pumpe itd... Screenshot bih ti stavio drage volje, ali ne znam kako :oops: tako da ti ostaje samo da mi verujesh na rech... :wink:

Elektro
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Elektro »

cale, mi2scg, moze se staviti MP3 kao melodija zvona ali i kao melodija dolaznog SMS-a. Jednostavno prekopirajte zeljenu melodiju u Application data\Sounds i ona ce se pojaviti u onom padajucem meniju za odabir tona. E sad, postoji samo jedna zachkoljica (mala ali iritirajuca)... Ta melodija bi trebalo da bude kratka, poshto je omnia nece prekinuti kada kliknete na chitanje poruke. Eto, samo to, da ne bi ste slushali melodiju dok chitate poruku... :lol:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

E sad mi je lakse :D
A sto se videa tice,sljaka na Win. media playeru samo tako :D
8)

goga680
Novajlija
Novajlija

Post od goga680 »

Gasenje telefona tj. prebacivanje u OFF LINE mod kad mu je baterija pri kraju (pred gasenje) je normalno ponasanje, bio sam u par servisa danas i to su mi tamo objasnili. To se desava na svim WM telefonima. Hvala svima na predhodnim odgovorima. Pozz

Odgovori