Samsung i780
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Imao bih neka pitanja vezana za SMS,u stvari za obavestenje da je poslata poruka stigla primaocu.Naime,kada napisem SMS i posaljem ne stize mi obavestenje da je poruka isporucena.Malo sam cackao po telefonu i kada pocnem da je pisem udjem u opciju MESSAGE OPTIONS,tamo ima REQUEST MESSAGE DELIVERY NOTIFICATION i onda njega ukljucim,i stigne mi nakon slanja poruke obavestenje u vidu dolaznog SMS-a da je poruka poslata,ali ne napise mi ime kontakta kojem sam je poslao(mada ga imam u kontaktima)vec samo broj njegovog telefona.
Drugi nazovi problem je sto svaki put kad saljem novu poruku moram ponovo da ukljucim REQUEST MESSAGE DELIVERY NOTIFICATION.
Moje prvo pitanje je kako se to moze ukljuciti da ostane za stalno,a drugo,ako je moguce da mi obavestenje stize ne u formi broja telefona primaoca vec sa imenom koje je ponavljam upisano u imenik.
Nadam se da moja pitanja nisu nerazumljiva,posto nisam bas nesto strucan u ovim stvarima,pa pisem prilicno laicki.Takodje se nadam da ne dosadjujem svojim pocetnickim pitanjima.
Hvala u napred,kako na odgovoru,tako i na strpljenju.
P.S
tomas.hokenberi,Poslusao sam sve tvoje savete u vezi imenika,odradio sve kako si mi napisao,tako da sad sve radi odlicno,i jos jednom ti se zahvaljujem za sve sto si mi pomogao.
Drugi nazovi problem je sto svaki put kad saljem novu poruku moram ponovo da ukljucim REQUEST MESSAGE DELIVERY NOTIFICATION.
Moje prvo pitanje je kako se to moze ukljuciti da ostane za stalno,a drugo,ako je moguce da mi obavestenje stize ne u formi broja telefona primaoca vec sa imenom koje je ponavljam upisano u imenik.
Nadam se da moja pitanja nisu nerazumljiva,posto nisam bas nesto strucan u ovim stvarima,pa pisem prilicno laicki.Takodje se nadam da ne dosadjujem svojim pocetnickim pitanjima.
Hvala u napred,kako na odgovoru,tako i na strpljenju.
P.S
tomas.hokenberi,Poslusao sam sve tvoje savete u vezi imenika,odradio sve kako si mi napisao,tako da sad sve radi odlicno,i jos jednom ti se zahvaljujem za sve sto si mi pomogao.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
SaleCool, Da bi ti "delivery notification" bio stalno ukljucen treba da markiras odgovarajuce polje PRE nego sto pocnes da pises poruku. Start->Mesaging->Menu->Options pa "tap" na SMS/MMS, markiraj "Request delivery notifications", "OK" i posle toga ce biti trajno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
SaleCool, sto se tice obavestenja (delivery confirmation) bojim se da tu nema leka posto sadrzaj te poruke formira mobilni operater. Kada zatrazis potvrdu prijema, to znaci da je poruka koju si poslao posebno "markirana" tako da operator mreze zna da zelis potvrdu. Operator mrezekada dobije informaciju o isporuci tvoje poruke salje SMS sa potvrdom. Kako mobilni operater nema pristup tvom imeniku mozes dobiti samo broj u tekstu.
Naravno neki telefoni mogu da prepoznaju broj iz potvrde i da ti ispisu ime umesto broja.
Naravno neki telefoni mogu da prepoznaju broj iz potvrde i da ti ispisu ime umesto broja.
NemanjaA^---tomas.hokenberi,Momci mnogo vam hvala na brzim odgovorima.
tomas.hokenberi,Prijatelju,sta da ti kazem,pomogao si mi ovih dana mnoooogoooo,nadam se da cu i ja tebi nekada nesto moci da pomognem,mada ne poznajem ovu oblast ni priblizno dobro kao ti,ali.....nikad se nezna.
Jos jednom veliko hvala.
tomas.hokenberi,Prijatelju,sta da ti kazem,pomogao si mi ovih dana mnoooogoooo,nadam se da cu i ja tebi nekada nesto moci da pomognem,mada ne poznajem ovu oblast ni priblizno dobro kao ti,ali.....nikad se nezna.
Jos jednom veliko hvala.
Da li bi neko mogao da mi kaze koja je maksimalna velicina(nadam se da sam se dobro izrazio)memorijske kartice koju podrzava ovaj telefon.Posto trenutno imam u njemu mem.karticu od 2 GB.
Negde sam ranije na ovom forumu pronasao i znam da je napisano,ali sad ne mogu da ga nadjem nikako.Koliko se secam,tomas.hokenberi je negde napisao da on koristi 4 GB,ali nisam bas siguran.
Sad se setih jos neceg.Da li ste negde uspeli da nadjete odgovarajucu futrolu ili eventualno crystal case za ovaj telefon?
Ja sam slucajno nasao neku futrolu,marke West(ma sta to bilo),nije mnogo velika,kao da je radjena za ovaj telefon.Moze da se nosi na kaisu,oko vrata....Kosta nepunih 500 dinara,a u njoj ima dovoljno mesta i za rezervnu bateriju.voleo bih da cujem Vasa resenja za zastitu(koliko-toliko)telefona od spoljnih uticaja.
Mozda ovako nesto postoji i kod nas,mada.......
http://www.pdair.com/catalog/product_in ... s_id=14709
Nadam se da ovim linkom nisam prekrsio neko pravilo foruma,postavio sam ga iz najbolje namere.
Negde sam ranije na ovom forumu pronasao i znam da je napisano,ali sad ne mogu da ga nadjem nikako.Koliko se secam,tomas.hokenberi je negde napisao da on koristi 4 GB,ali nisam bas siguran.
Sad se setih jos neceg.Da li ste negde uspeli da nadjete odgovarajucu futrolu ili eventualno crystal case za ovaj telefon?
Ja sam slucajno nasao neku futrolu,marke West(ma sta to bilo),nije mnogo velika,kao da je radjena za ovaj telefon.Moze da se nosi na kaisu,oko vrata....Kosta nepunih 500 dinara,a u njoj ima dovoljno mesta i za rezervnu bateriju.voleo bih da cujem Vasa resenja za zastitu(koliko-toliko)telefona od spoljnih uticaja.
Mozda ovako nesto postoji i kod nas,mada.......
http://www.pdair.com/catalog/product_in ... s_id=14709
Nadam se da ovim linkom nisam prekrsio neko pravilo foruma,postavio sam ga iz najbolje namere.
Poslednja izmena od SaleCool u Sre, 18. Mar 2009. 17:41, izmenjeno 2 puta ukupno.
- tomas.hokenberi
- Moderator
SaleCool, ja koristim 8 GB SanDisk microSDHC. Zvanicno je kao maksimalni podrzani kapacitet deklarisano 16 GB. Kako i780 potpuno podrzava SDHC standard, onda bi mozda trebale da rade i 32 GB kartice ali ja sumnjam.
Daklem: 8 GB provereno radi (bez problema), a 16 GB je deklarisani maksimum.
Daklem: 8 GB provereno radi (bez problema), a 16 GB je deklarisani maksimum.
- tomas.hokenberi
- Moderator
NemanjA^, i780 podrzava SDHC "as is" bez patch-a (inace bi 8 GB kartice bile neupotrebljive). Jedino sto Samsung deklarise 16 GB kao maksimum, a SDHC maksimum je 32 GB.
Zgodan bi bio "SDXC patch" - maksimalni kapacitet po SDXC standardu je 2 terabajta
.
Zgodan bi bio "SDXC patch" - maksimalni kapacitet po SDXC standardu je 2 terabajta

Imao bih jedno pitanje,cisto iz radoznalosti.Koliko sam shvatio hard reset vraca sve na fabricke postavke,kao da je telefon nov i prvi put se startuje.
A sta se desava kada se uradi soft reset?
Da li je neko obratio paznju na izmene u mom predhodnom postu,vezano za futrole,cases i ostale stvari te vrste?Voleo bih da cujem vasa resenja u vezi nosenja i zastite ovog telefona.
A sta se desava kada se uradi soft reset?
Da li je neko obratio paznju na izmene u mom predhodnom postu,vezano za futrole,cases i ostale stvari te vrste?Voleo bih da cujem vasa resenja u vezi nosenja i zastite ovog telefona.
- tomas.hokenberi
- Moderator
SaleCool, kada se uradi soft reset (ubadanjem olovcice u "reset rupicu") se izaziva restart telefona. Otprilike isto sto se desava kada pritisnes reset taster na PC-u. Nista se ne brise/deinstalira. To koristis u situacijama kada neka aplikacija zablokira telefon tako da ni task menadzer nije dostupan.
cale--tomas.hokenberi,Hvala na odgovoru,sad mi je jasno sta je sta u vezi resetovanja.
Sto se tice futrola,pregledao sam sve napisano na forumu,i to je u principu sve sto se moze naci kod nas.Ova futrola sto sam napisao da imam,zavrsava posao,i u sustini sam zadovoljan,mada ako bi uspeo da nabavim crystal,aluminium ili silicon case kupio bih odmah,pa cisto da probam.
Imam dosta drugara u inostranstvu pa cu ih zamoliti,ako neko moze da mi donese.
Mada,ako neko negde vidi i ovde da ima,bio bih mu zahvalan da mi javi.
Sto se tice futrola,pregledao sam sve napisano na forumu,i to je u principu sve sto se moze naci kod nas.Ova futrola sto sam napisao da imam,zavrsava posao,i u sustini sam zadovoljan,mada ako bi uspeo da nabavim crystal,aluminium ili silicon case kupio bih odmah,pa cisto da probam.
Imam dosta drugara u inostranstvu pa cu ih zamoliti,ako neko moze da mi donese.
Mada,ako neko negde vidi i ovde da ima,bio bih mu zahvalan da mi javi.
Jel istina da nema spikerfon i radio?
kako vam se pokazao integrisani gps, da li dobro hvata signal, da li ga gubi, moze li da odradi posao umesto pravog navigatora? moze li se porediti za pravim gps navigatorom, da li je neko poredio i koji je zakljucak?
naime imam crypton gps navigator od 4,3 incha i nokiu 6120 i razmisljam da prodam oba uredjaja i kupim i780
, posto sam shvatio da mi velicina ekrana navigatora ni najmanje nije bitna, jer ga bukvalno iskljucivo slusam sta prica, a uopste ga ne gledam... osim toga tako ne bih morao da vucem 2 uredjaja, 2 uredjaja da punim, u svakom da imam memorijsku karticu itd nego bih sve imao u jednom uredjaju... sta mi saavetujete, da li da to uradim ili ne,moze li i780 da mi odradi na ok nacin i posao navigatora imajuci u vidu da nisam previse zahtevan i da nisam ni do sad imao neki vrhunski gps nego crypton koji mi je ok?
video sam ovde na temi da se spominje 220-225 kao cena za nov uredjaj, a 140-150 za polovan, pa da pitam gde to vi nalazite, ja koliko vidim pise za nov 286 ovde na mob. svetu,a za polovan traze oko 200 pa i 230...
koje su sada aktuelne cene za i780 i da li ga uopste ima (novog) u prodaji?
ja sam zvao roaming, intercom... i kazu da nemaju i nece vise ni dobijati...
kako vam se pokazao integrisani gps, da li dobro hvata signal, da li ga gubi, moze li da odradi posao umesto pravog navigatora? moze li se porediti za pravim gps navigatorom, da li je neko poredio i koji je zakljucak?
naime imam crypton gps navigator od 4,3 incha i nokiu 6120 i razmisljam da prodam oba uredjaja i kupim i780

video sam ovde na temi da se spominje 220-225 kao cena za nov uredjaj, a 140-150 za polovan, pa da pitam gde to vi nalazite, ja koliko vidim pise za nov 286 ovde na mob. svetu,a za polovan traze oko 200 pa i 230...
koje su sada aktuelne cene za i780 i da li ga uopste ima (novog) u prodaji?
ja sam zvao roaming, intercom... i kazu da nemaju i nece vise ni dobijati...

ilkebgd,Druze,spikerfon ima,radio ne.Posto sam skoro kupio telefon,GPS jos nisam "proucio",ali ovde imas posebnu temu,u kojoj ti sve pise sta i kako raditi vezano za GPS.Uglavnom,citajuci ovde na foruma,vidim da su ljudi prezadovoljni GPS-om na ovom telefonu.
Sto se tice cene,ja sam ga na akciji kupio za mnogo manje para nego sto ti pominjes.E,sad ne bih da pisem gde i koliko,jer ne znam da li je u skladu sa pravilima foruma,a i nisam iz Beograda,tako da ne znam koliko bi ti i znacila ta informacija.
Verovatno da ga ima u prodaji,inace ne bi ovde pisala cena.
Telefon je odlican,i moja ti je preporuka da ga uzmes.
Pozdrav.
Sto se tice cene,ja sam ga na akciji kupio za mnogo manje para nego sto ti pominjes.E,sad ne bih da pisem gde i koliko,jer ne znam da li je u skladu sa pravilima foruma,a i nisam iz Beograda,tako da ne znam koliko bi ti i znacila ta informacija.
Verovatno da ga ima u prodaji,inace ne bi ovde pisala cena.
Telefon je odlican,i moja ti je preporuka da ga uzmes.
Pozdrav.