Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
tnx nasao bi ja da sam znao da treba soft keys u google da kucam
evo odma sam i programchić našao
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2

evo odma sam i programchić našao
http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
ciro nemoj da skids 5 programa koja ces da kombinujes vec skini i instaliraj 1...predpostavljam da ces hteti pre ili kasnije novi skin za tvoj mobb pa ti preporucujem da izgooglas SPB Mobile Shell skini program i instaliraj i u njegovim podesavanjima ces naci i mogucnost da menjas soft keys.... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
dimi89, ako ti nije problem, probaj da iskljucis/disejblujes SPB Mobile Shell, restartuj telefon i pogledaj koliko imas slobodne memorije - (apropo price o slobodnom RAM-u koja je pokrenuta ovde: viewtopic.php?t=17728&start=0).
Zelim da utvrdim da li je ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=305315 tacno, a nemam instaliran SPB.
Zelim da utvrdim da li je ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=305315 tacno, a nemam instaliran SPB.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
moja preporuka za sve one koji su u dilemi oko programa za navigaciju jeste da instaliraju garmin mobile xt, lako je, mape su detaljnije, lakše se kasnije ubacuju nove. imao sam i iGO8, vremenom sam utvrdio da nije toliko detaljan, dok me je garmin doveo do 1m u krugu lokacije!
imao sam priliku da isprobam u više gradova...
imao sam priliku da isprobam u više gradova...
zare.king
Jos jedan glas za Garmin, radi ko sat. Ali, neka svako proba i ono drugo, pa neka odluci. Da li je animacija menija kod Igo-a i user interface ubedila ljude da je dobar, pojma nemam.
Ko sto bi rekli, bolje ikakav antivirus nego nikakav, tako je i ovde, bilo kakva navigacija je bolja od gledanja u rucne mape.
Jos jedan glas za Garmin, radi ko sat. Ali, neka svako proba i ono drugo, pa neka odluci. Da li je animacija menija kod Igo-a i user interface ubedila ljude da je dobar, pojma nemam.
Ko sto bi rekli, bolje ikakav antivirus nego nikakav, tako je i ovde, bilo kakva navigacija je bolja od gledanja u rucne mape.

e ljudi...da li je moguce da se sjebe ceo telefon samo zato sto sam pokusao da uradim upgrade...
sllusao sam vase savete ali ja nisam uspeo da ga ozivim...danas sam otishao po telefon u servis i oni su mi rekli da je telefon pokvaren...da moraju da ga shalju direktno na samsung proveru i njihov servis i sve to traje 3 nedelje...
da li je moguce da sam pokvario telefon samo zbog toga
sllusao sam vase savete ali ja nisam uspeo da ga ozivim...danas sam otishao po telefon u servis i oni su mi rekli da je telefon pokvaren...da moraju da ga shalju direktno na samsung proveru i njihov servis i sve to traje 3 nedelje...
da li je moguce da sam pokvario telefon samo zbog toga
- dimi89
- Mobil manijak
tomas kad hard resetujem telefon (i bez ijedne instalirane aplikacije ) imam maksimum 38-40 mb slobodnog ROM memorije...tako da mislim da je sam ROM veoma lose napravljen ili sta je vec u pitanju...pokusavam da provalim kako je uopste moguce da nesto pojede toliku memoriju.(jer koliko ja znam ne postoji ni jedno razumno objasnjenje sta se desava sa tolikom ROM-memorijom)
P.S. sa 10-13 aplikacija instaliranih(ukljucujuci i nekoliko SPB) imam slobodno (sa ukljucenim SPB shellom) 26-28 mb ROM-a slobodnog...cim pokrenem windows media player memorija se spusti na 8 mb
P.S. sa 10-13 aplikacija instaliranih(ukljucujuci i nekoliko SPB) imam slobodno (sa ukljucenim SPB shellom) 26-28 mb ROM-a slobodnog...cim pokrenem windows media player memorija se spusti na 8 mb

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- tomas.hokenberi
- Moderator
dimi89, pretpostavljas da mislis na RAM memoriju. Velicina i sadrzaj ROM memorije su fiksni (ROM = Read Only Memory). Sadrzaj ROM memorije se menja samo kada menjas firmver. RAM ne moze biti "lose napravljen" tako da od toga zavisi slobodan prostor. Moze biti brzi ili sporiji, itd. ali zauzece zavisi iskljucivo od operativnog sistema i softvera. Ako ti je posle hard reseta slobodno tako malo RAM memorije onda tu najverovatnije postoji neki problem sa aplikacijama koje su instalirane zajedno sa operativnim sistemom. Sta je LG ukljucio od svojih "custom" aplikacija?
Kada odes na Start->Settings->Memory sta dobijes? Ovako izgleda na i780:

Program je RAM memorija. i780 ima 128 MB ali je 16MB rezervisano za potrebe hardvera (grafike itd), tako da za rad OS-a i aplikacije ostaje ukupno 112 MB.
Storage je interna flash memorija.
Kada odes na Start->Settings->Memory sta dobijes? Ovako izgleda na i780:

Program je RAM memorija. i780 ima 128 MB ali je 16MB rezervisano za potrebe hardvera (grafike itd), tako da za rad OS-a i aplikacije ostaje ukupno 112 MB.
Storage je interna flash memorija.
mnogi kažu da je iGO8 bolji, mada ne mislim tako. na mojoj omniji sam probao oba, iskustvo mi kaže da garmin radi mnogo brže i preciznije, a i što se tiče ubacivanja naknadno mapa za zemlje gde sam putovao, više sam se mučio sa iGO8 dok na Garmin XT samo bukvalno na računaru kliknem na zemlju koja mi treba i stavim send to phone! da, skinuo sam najnoviji paket mapa za celu evropu i rusiju, pa biram šta mi kada zatreba.
inače, omnija, mnogo moćan telefon, sva očekivanja su mi ispunjenja, baterija, jeste da mi izvuče dan ipo uz neko normalno korišćenje, ali šta da se radi, tako je, bilo bi najbolje kad bi držala kao na ručnom satu
i još da pitam, da li je neko probao pocket music player 5.1...plejer je odličan, zvuk je mnogo moćniji nego na touch plejeru, ali, ali, čim prebaci na narednu pesmu, zabode, zaglavi, toliko je secka, da jednostavno nisam verovao...više puta sam reinstalirao, ne vredi...ima li neko slično iskustvo? kako da se reši?
inače, omnija, mnogo moćan telefon, sva očekivanja su mi ispunjenja, baterija, jeste da mi izvuče dan ipo uz neko normalno korišćenje, ali šta da se radi, tako je, bilo bi najbolje kad bi držala kao na ručnom satu

i još da pitam, da li je neko probao pocket music player 5.1...plejer je odličan, zvuk je mnogo moćniji nego na touch plejeru, ali, ali, čim prebaci na narednu pesmu, zabode, zaglavi, toliko je secka, da jednostavno nisam verovao...više puta sam reinstalirao, ne vredi...ima li neko slično iskustvo? kako da se reši?
- dimi89
- Mobil manijak
tomas opet greska kao u prethodnom postu...ROM umesto RAM
znam tacno sta mislis i slazem se sa tobom...kad sam reko lose napravljen RAM mislio sam na lose "skuvan" jer dosta oduzima na samom pocetku.Kad hard resetujem telefon posle podizanja sledi >LG toll instaling>i tek posle se ceo podigne...
A i zbog te "lose skuvane" memorije igre nemaju dovoljno RAM-a da se pokrenu nego u pozadine se cuje muzika dok slika stoji.Onda kad kliknem power dugme(da mobilni stavim u stand by i tako se svi programi pogase) dobijem sliku ali nazalost bilo stra drugo da kliknem moracu ponovo power dugme da bi vido usta sam uso
evo i mog screenshota ( kao sto sam reko sumnjam da je sam RAM lose kuvan zbog toga sto imam samo 80mb uopste i 40 se odmah zauzme a 10mb sve ostale aplikacije).Mobil shell koji je ukljucen:
memorija u tom trenutku :
a ovo se desava kad ukljucim obican windows media player :
Nije ni cudo zasto igre ne rade kad obican WM player pojede toliko memorije(nemojte pogresno da me shvatite rade neke igre ali nece vecina sa dobrom grafikom) 

- tomas.hokenberi
- Moderator
dimi89, nisam siguran sta podrazumevas pod "skuvan" RAM
- "kuvanje" i RAM nemaju nikakve veze - definitvno opet mesas pojmove (postoji "cooked" ROM - tj. prepravljeni firmver ali to nema bas nikakve veze sa RAM-om). RAM (Random Access Memory) je memorija koju koriste aplikacije i operativni sistem dok rade, kada resetujes ili ugasis telefon sadrzaj RAM-a se kompletno brise. I u LG KS20 i u I780 je "fizicki" ugradjeno 128 MB RAM-a, ali je deo alociran za potrebe raznog hardvera (kao kada na PC-u imas integrisanu graficku karitcu pa ti se npr. od 1GB sistemskog RAM-a 256MB odvoji za potrebe graficke kartice - ostaje ti 768 MB za OS i aplikacije).
Bojim se da je upravo to problem - izgleda da je u LG KS20 cak 40+MB od tih 128MB alocirano za potrebe hardvera itd, i nedostupno je operativnom sistemu. Prakticno za OS i aplikacije imas raspolozivo samo 80 MB. To je ogranicenje, pre svega, organizacije LG KS20 hardvera a ne firmvera ili aplikacija.
Nego ovo je sve vec offtopic za i900 temu - eventualnu dalju "razradu teme" bi trebalo nastaviti na temi o LG KS20.

Bojim se da je upravo to problem - izgleda da je u LG KS20 cak 40+MB od tih 128MB alocirano za potrebe hardvera itd, i nedostupno je operativnom sistemu. Prakticno za OS i aplikacije imas raspolozivo samo 80 MB. To je ogranicenje, pre svega, organizacije LG KS20 hardvera a ne firmvera ili aplikacija.
Nego ovo je sve vec offtopic za i900 temu - eventualnu dalju "razradu teme" bi trebalo nastaviti na temi o LG KS20.