Samsung G600
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Prvo sam počeo da skidam nekom SIM karticom, pa kad više nije htelo, onda sam tupim nožem, i na kraju tačkice sam oštrim makazicama skidao farbu sloj po sloj, a na drugoj strani sam morao makazicama jer mi se nigde nije ljuštio i onda sam jednostavno rešio da skinem, i mnogo mi je bolje. To mi nekako više dođe kao zaštita od ogrebotina pa ako se ogrebe ti skineš
Već imam par tačkica oko displeja ( što znači da će se i tu kad-tad oljuštiti al život ide dalje )

Već imam par tačkica oko displeja ( što znači da će se i tu kad-tad oljuštiti al život ide dalje )
Nokia Lumia 630
djolex, moram da se pohvalim da sam i ja sinoć bio vredan.Specijalnom USIG metodom (Uzmi Skalpel I Grebi)
sam lepo oljuštio sve metalne delove na telefonu,posle poradio na sjaju sa MK (Magična Krpa)
i sada mogu da se pohvalim da moj G600 zaslužuje epitet "silver edition"
Gledaću da okačim slike u nekom momentu,ali moram reći da je fon ovako daleko lepši,plus nema šta da se grebe.Zbog ogoljenog metala,koji ima visoki sjaj,deluje daleko robusnije i kvalitetnije,a bogme i kontrast u odnosu na tamnu plastiku je super.
Baj d vej,jel ima neko ko je konačno uspeo da reši misteriju zvanu "podešavanje email klijenta"?Pri tom mislim na Samsungov fabrički email klijent.Java aplikaciju za Gmail imam,ali hoću da namontiram fabrički klijent kako bih imao dostupnu mogućnost određivanja intervala skidanja,i kako ne bih kopao kroz meni dok stignem do java aplikacija,pa do Gmail.
Ne uspevam nikako da iskopam nešto na netu.Javlja mi se da mi fali DNS,ali kad zovem MTS korisnički servis i pitam za isti,oni se ućute,a onda reaguju kao da sam ih pitao ima li biljnog života na jupiteru

Gledaću da okačim slike u nekom momentu,ali moram reći da je fon ovako daleko lepši,plus nema šta da se grebe.Zbog ogoljenog metala,koji ima visoki sjaj,deluje daleko robusnije i kvalitetnije,a bogme i kontrast u odnosu na tamnu plastiku je super.
Baj d vej,jel ima neko ko je konačno uspeo da reši misteriju zvanu "podešavanje email klijenta"?Pri tom mislim na Samsungov fabrički email klijent.Java aplikaciju za Gmail imam,ali hoću da namontiram fabrički klijent kako bih imao dostupnu mogućnost određivanja intervala skidanja,i kako ne bih kopao kroz meni dok stignem do java aplikacija,pa do Gmail.
Ne uspevam nikako da iskopam nešto na netu.Javlja mi se da mi fali DNS,ali kad zovem MTS korisnički servis i pitam za isti,oni se ućute,a onda reaguju kao da sam ih pitao ima li biljnog života na jupiteru

Kupio sam polovan g600 i imam problem sa USB-om. Instalirao sam drajver i program PC studio. Pri pokretanju programa dobijam informaciju o prikljucenom telefonu medjutim nemogu da ucitam nijedan podatak sa njega, takodje nista nemogu ni da prebacim na telefon. ...
Da li neko moze da mi objasni o cemu se radi ???

Da li neko moze da mi objasni o cemu se radi ???
Pošto sam hteo da odgovorim chipsyki, ovde ću ostaviti post 
Verovatno ti je softver puko pa ti predlažem da uradiš master reset ( predhodno uradi backup svega što imaš u memoriji telefona uključujući imenik i poruke pa da vidiš da li će se problem ponovo pojaviti ). Druga solucija je da ubaciš noviju verziju softvera ako si telefon uzela kod ovlašćenog distributera ( roaming ) pa da to odradiš ako je fon pod garancijom.

Verovatno ti je softver puko pa ti predlažem da uradiš master reset ( predhodno uradi backup svega što imaš u memoriji telefona uključujući imenik i poruke pa da vidiš da li će se problem ponovo pojaviti ). Druga solucija je da ubaciš noviju verziju softvera ako si telefon uzela kod ovlašćenog distributera ( roaming ) pa da to odradiš ako je fon pod garancijom.
Nokia Lumia 630
Мислим да је и мој проблем сличан горе наведеном. Кад прикачим телефон на усб, он га препознаје. Али кад хоћу да шаљем податке на телефон испада као да није прикључен. Јер тамо лево у ПС студију пише да је мобилни ту, али кад кликнем да пребацим избацује ми:" Another PS studio programme is performing a time-consuming operation. Retry after this operation has finished.
Реинсталирао сам ПС студио 2 пута и увек исто приказује.
Реинсталирао сам ПС студио 2 пута и увек исто приказује.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Uto, 14. Apr 2009. 20:50
Nabavio sam telefon nov prije par dana i isti problemi sa PC Studiom mi se javljaju kao i kod svih prethodnih članova. Mijenjao sam i USB portove, reinstalirao PC Studio 3-4 puta (ne pamtim više). Probao sam sve moguće načine instalacije: prvo sam juče instalirao sve sa instalacionog diska, uspio sam nakon par "time consuming operations..." nekim čudom da prebacim par pjesama i slika, ali danas kada sam opet pokrenuo PCS javlja mi "Unknown Error"; onda sam deinstalirao i PCS i USB driver pa nakon registrovanja i unošenja serijskog broja i broja telefona sa samsungovog sajta skinuo i USB driver i PC Studio baš za model SGH-G600 i onda prvo instalirao USB driver pa PC Studio (pošto sam negdje u Manual-u pročitao da je to logičniji redoslijed) i DŽABA! I dalje prepoznaje i kaže "SGH-G600 connected" ali prenos podataka ne fercera nikako, a kada pokrenem "Phone Explorer" da ni ne spominjem, uopšte ga ne prepoznaje i stalno je "disconnected". Onda sam otišao kod druga da probam da instaliram i na njegovom kompu i ista stvar. Samo me čudi kako je taj jedan put (jedva) uspio da prebaci podatke??? Ne znam da li je problem u softveru telefona ili možda u samom USB kablu, pošto do kompjutera sigurno nije? Da li neko ima rješenje za ovaj problem i je li iko od prethodnih forumaša uspio da riješi ovaj problem? Molim za što brži i konkretan odgovor pošto lagano počinjem da šizim oko ovoga! 
Pozdrav iz Banjaluke!

Pozdrav iz Banjaluke!
Aaaaahhh konačno sam riješio problem, koje olakšanje!
Tri savjeta koja mogu da dam forumašima sa istim problemom na osnovu svog iskustva:
1) na telefonu u "Podešavanjima telefona" izaberite "Podešavanje USB-a" i namjestite "Pitaj pri povezivanju";
2) instalirajte Samsung PC Studio 3.1.2 verziju (tražio sam u servisu da mi daju preko USB-a), kod mene samo ta radi (kada sam instalirao 3.1.3 pojavljivali su se svi prethodni problemi);
3) ako nije do toga, onda je sigurno do "Live Updater-a", kada instalirate PC Studio navešće vam da je PC Studio instaliran i pitaće "Da li želite da instalirate Live Updater kako bi bili u toku sa najnovijim dešavanjima?", e pa NEMOJTE! Tek kada sam instalirao 3.1.2 verziju BEZ Live Updater-a sve radi kako treba.
Elem, kad smo već kod toga imam još dva pitanja:
1) zna li neko može li se preko PC Studija direktno povezati sa memorijskom karticom na telefonu ili to ide samo kad izaberem "Masovnu memoriju" pri povezivanju sa PC-om;
2) koliku Micro SD karticu da nabavim, čuo sam da je najveća memorija koju može da podrži 2GB i da nesmetano (bez usporavanja) radi, ili je pak neko pokušao sa 4GB?

1) na telefonu u "Podešavanjima telefona" izaberite "Podešavanje USB-a" i namjestite "Pitaj pri povezivanju";
2) instalirajte Samsung PC Studio 3.1.2 verziju (tražio sam u servisu da mi daju preko USB-a), kod mene samo ta radi (kada sam instalirao 3.1.3 pojavljivali su se svi prethodni problemi);
3) ako nije do toga, onda je sigurno do "Live Updater-a", kada instalirate PC Studio navešće vam da je PC Studio instaliran i pitaće "Da li želite da instalirate Live Updater kako bi bili u toku sa najnovijim dešavanjima?", e pa NEMOJTE! Tek kada sam instalirao 3.1.2 verziju BEZ Live Updater-a sve radi kako treba.
Elem, kad smo već kod toga imam još dva pitanja:
1) zna li neko može li se preko PC Studija direktno povezati sa memorijskom karticom na telefonu ili to ide samo kad izaberem "Masovnu memoriju" pri povezivanju sa PC-om;
2) koliku Micro SD karticu da nabavim, čuo sam da je najveća memorija koju može da podrži 2GB i da nesmetano (bez usporavanja) radi, ili je pak neko pokušao sa 4GB?
Tnx, ali izgooglovao i izyahoovao sam sve u vezi toga i nigdje nisam našao odgovor, imaš li neki konkretan prijedlog?
PS: interesuje me još jedna važna stvar - može li se ikako podesiti da se telefon ne zaključava automatski kada se sklopi (odnosno kada zaspe ekran dok je sklopljen)? Strašno mi ide na živce što dok slušam muziku moram otključavati svaki put da bih promijenio pjesmu.
PS: interesuje me još jedna važna stvar - može li se ikako podesiti da se telefon ne zaključava automatski kada se sklopi (odnosno kada zaspe ekran dok je sklopljen)? Strašno mi ide na živce što dok slušam muziku moram otključavati svaki put da bih promijenio pjesmu.