Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

znam tomas.hokenberi,nisam bas toliki laik...zaboravi sam da napomenem da mi je proxy server podesen(proxy:proxy.etf.rs) i postavio sam port na 8080(i na HTTP proxy-ju i na Socks proxy-ju)!
mrezu vidim normalno i mogu da se konektujem ali samo na STRANICE ETF-a,pa mi nije jasno u cemu je problem...? :?
p.s.pretpostavio sam da treba da podesim mozda jos neku stvarcicu(kao npr da stikliram ili odstikliram nesto konkretno na omniji) pa sam se zato obratio ovde, a ne na nekoj drugoj temi...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cure2fast, ako vidis ETF mrezu onda je sve sto se tice konekcije ispravno podeseno. Nema tu niceg sto je specificno za omniu. Probaj da stavis proxy.rcub.bg.ac.rs kao proxy ili ip adresu 147.91.1.44
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

probacu mada mi nije jasno kako to da ovi sa laptopom i sa istim,ali potpuno istim podesavanjima kao ja(sve gore navedeno ukljucujuci proxy i port) mogu da se krecu gde hoce po netu a ja ne mogu... :blinky: zbilja mi nista ne pada napamet...elem necu vise da spamujem...probacu ono sto si mi rekao...
AKO IKO ZNA U CEMU JE PROBLEM NEK MI POMOGNE PL...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

cure2fast,nadam se da ces bar ti da resis problem.
Ako si "skoknuo" do "neke stvari o WiFi...",video si da smo "mlatili praznu slamu" na tri strane povodom mog problema,slicnog tvome.
I dan-danas nisam resio problem.Iako su mi umrezena tri racunara u kuci,OMNIA ide preko Telenor interneta.
Bruka.
Slika

bleki
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 15:00

Post od bleki »

nabavio sam tv out cable atc012cse medjutim kada ga ukljucim u telefon nista kada odem na tv out viewer i kliknem nanjega izadje mi da za tv out viewer mora biti spojen tv-out kabel a on je spojen
treba li predhodno izvrsiti neka podesavanja u telefonu zna li neko inace kabl je dosao iz njemacke i pise da je za omniu

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

omnia pocinje polako da me nervira! :angry: danas sam bio u mts-u da mi nameste 3g da mogu da gledam tv preko moba i onda je nastao sex...epilog:nisu mi namestili nista(namestao mi neki poprilicno iskusan lik,mada je ovaj put zakazao) i ostalo je da dodjem sutra kad bude imao vise vremena pa da mi namesti...
p.s.ako je to neko slucajno namestio nek mi javi...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Nije to do omnie(skoro sam siguran) vec do WM-a ja imam slican problem sa MMS-om nikako da se podesi. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

cure2fast,Nije do OMNIA-e.Vec do MT:S-a i njihovih parametara.
Nijedan korisnik Telenor-a nije imao probleme oko GPRS/MMS podesavanja.dimi89 ti je "ziv primer" :wink:
Slika

marko0210
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Mar 2009. 19:42

Post od marko0210 »

Kod mene mms radi super,ali nece da se konektuje preko gprs-a,kada hocu da apdejtujem vremensku prognozu,tj nece kad ja hocu,nego kad "on" hoce....ne znam objasniti,ali je tako... :wacko:

Silence
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Maj 2009. 03:49

Post od Silence »

uff, procitah celu temu :)
zanima me 1 stvar, prilikom telefonskog razgovora, u trenutku kada obe strane cute, prekida se konekcija i aktivira se tek kada jedna strana progovori, medjutim to "okrnji" prvu rec izgovorenu posle pauze i ne cuje se od pocetka.
To mi sve lici na 'power save' ali sve je dobro namesteno i u battery power i u power save.
Mozda postoji na nekom drugom mestu al' cisto sumnjam...

Prokopao sam sve apps u zadnjih 8-9 meseci. Telefon je vise nego dobar.
Nadam se da ce "Omnia Pro" sa hardverskom qwerty tastaturom biti pun pogodak.
Btw, otkrio sam da ne moze da se nakaci na wifi ako je u pitanju "AirLive" acc. point, valjda se ne podrzavaju...
Poslednja izmena od Silence u Čet, 14. Maj 2009. 15:02, izmenjeno 1 put ukupno.

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

Hocu da sa PC-jem idem na internet a da mi Omnia bude modem (preko MTS-ovog gprs-a). Kako?
Imam paket sa kojim mi se to isplati.

bleki
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 26. Mar 2009. 15:00

Post od bleki »

Zar niko nezna odgovor na moj problem ili niko nema video kabl pa da je isprobao radi li

nabavio sam tv out cable atc012cse medjutim kada ga ukljucim u telefon nista kada odem na tv out viewer i kliknem nanjega izadje mi da za tv out viewer mora biti spojen tv-out kabel a on je spojen
treba li predhodno izvrsiti neka podesavanja u telefonu zna li neko inace kabl je dosao iz njemacke i pise da je za omniu

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

marko meni se desava isti problem jer se bukvalno podesavanja sj... kad uneses i GPRS i MMS.Moze da radi al isvaki put ces morati da menjas u internet connections sta ce da ti bude ukljuceno ili GPRS(tj internet) ili MMS...barem meni jedino tako radi i jedno i drugo nikako ne mogu da podesim da rade istovremeno.... 8)

P.S. 99% da moze da se podesi da radi istovremeno i MMS i GPRS ali ja do sad nisam uspeo...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

marko0210
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Mar 2009. 19:42

Post od marko0210 »

I ja sam pokusavao sve i svasta,ali nista nije pomoglo :? Ne znam vise sta treba da uradim....da bar znam do cega je problem,pa bi mi bilo lakse.... :?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Meni na i780 rade na mts-u i GPRS i MMS. Mislim da bi na i780 , i900 podesavanja trebala da budu identicna, a i na vecini WM uredjaja:

Za GPRS koristim dve konekcije:
(1) U "My Internet" imam definisanu jednu jedinu konekciju "Mts internet" sa sledecim parametrima:
Acces point name: gprsinternet
Username: mts
Password: 064
Domain: <prazno>
Na "Advanced" je obelezeno "Use server asigned IP address".

Za "My Internet" u Proxy Settings je markirano "This network connects to Internet" ali BEZ proxy servera!

"My Internet" je izabran za "Programs that automatically connect to Internet should connect using:"

(2) U "My WAP networks" imam dve konekcije:
Mts wap sa APN "gprswap" i Mts 3G sa APN "3GMondo". Normalno je obelezena ova prva konekcija. Mts 3G se koristi iskljucivo za pristup besplatnim 3G sadrzajima na mondo sajtu.

U proxy settings je obelezeno "This network connects to the Internet" i zadat proxy server:
172.17.88.198

Osim APN konekcije Mts internet, Mts Wap i Mts 3G su identicne!

Parametri MMS-a su sledeci:

U "My MMS networks" postoji jedna konekcija Mts mms
APN: mms
User name: mts
Password: 064
Markirano "Use server assigned IP address" pod Advanced.
Pod Proxy Settings je ISKLJUCENO "This network connects to internet"!

U "Messages" kod MMS options je kao aktivni profil izabran "Mts mms" sa sledecim parametrima:

MMS profile: Mts mms
MMSC: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
Data connections: Mts mms
Gateway: WAP 2.0
IP Address: 172.17.85.131
Port:8080
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pet, 15. Maj 2009. 23:14, izmenjeno 3 puta ukupno.

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

Jedno pitanjce...

Jel jedina razlika izmedju Omnie od 8 i od 16GB u velicini memorije ili ima jos nekih stvari? Neki prodavac mi skoro rece da Omnia 8GB ne podrzava 3G
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

goxee, doticni prodavac je pristojno receno slabo upucen u karakteristike Samsung Omnia modela.

Jedina razlika izmedju Omnie 8GB i Omnie 16GB je kapacitet storage memorije.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

boze, ko sve ne prodaje telefone po nasim prodavnicama... :uhuh: :uhuh: :uhuh:

goxee
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 12. Jul 2006. 22:24

Post od goxee »

tomas.hokenberi napisao:goxee, doticni prodavac je pristojno receno slabo upucen u karakteristike Samsung Omnia modela.

Jedina razlika izmedju Omnie 8GB i Omnie 16GB je kapacitet storage memorije.

Tako sam i mislio, hvala
Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

tomas.hokenberi, da li bi mi napisao svoja podesavanja za "Mts 3g"(pod uslovom da ti radi),posto je meni neki lik iz mts-a namestao i nije uspeo...

Odgovori