Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 28. Jun 2007. 15:21

Post od jaca_85 »

Nenad in, i meni se isto desava,znaci kada snimam nesto susti jako.. mislim ne susti dok se snima ali kad se pusti onda strasno susti.. a vala iskreno da ti kazem nisam se nesto ni trudila da pokusam naci rijesenje za taj problem.. pa et nisam bas od neke pomoci al makar znas da se i drugima,odnosno i meni to isto desava
pozz

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Jun 2009. 02:55

Post od Pedja74 »

Prijatelji imam jedno pitanje. Instalirao samSrb Weather i izgleda odlicno ali kada uradim update preko Wireless-a nepokazuje mi tacnu temperaturu - znate li vi u cemu je caka.
Hvala unapred

vc15
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Jun 2009. 04:42

Omnia GPS problem

Post od vc15 »

Pozdrav svima.
Imam Omniu 16GB vec nekoliko meseci, kupljena jer u Roamingu, i imam od pocetka problem sa GPSom.
ROM u telefonu je originalni i to: PDA i900XXHJ4/RNHJ1 - PHONE i900XXHI5, XTRA je na disabled a ostala GPS podesavanja na defaultu.
Probao sam IGo 8 i Googlemaps, i isto se desava: nekada GPS radi normalno tj nadje satelite posle par minuta (napolju naravno), a nekada ne uspeva uopste ni posle 30 min, reset telefona ni restart programa ne pomazu.
Koliko sam video na forumima mnogo ljudi ima ovaj problem, kao da nekima GPS uredjaj u telefonu jednostavno ne radi kako treba, dok nekima radi potpuno normalno.

Da li je neko imao isti problem i uspesno ga resio? Nisam zeleo da ekeperimentisem sa drugim ROMovima, ali bih i to uradio ako treba.
Uzgred, na http://www.modaco.com/content/i9x0-omni ... a-enabled/ postoji tema o triku koji je nekima pomogao da im GPS proradi normalno ili bar bolje nego pre, meni ne pomaze.

Help please! :roll:

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

Ja imam slican problem ali ne sa GPS-om nego sa wireless-om. Ponekad radi normalno a nekad nece ni da mrdne i pojma nemam do cega je. Probao sam i hard restart i sve ali opet isto... Ako neko zna do cega bilo bi lepo da podeli to sa nama. Hvala

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

vc15, to nije obavezno problem telefona. Atmosferske prilike (jaka oblacnost, elektricna aktivnost u atmosferi) mogu da ometaju GPS signale sa GPS satelita. Sem toga nije uvek "vidljiv" isti broj satelita. Kada se "vidi" manje satelita cesto treba vise vremena za inicijalni GPS lock.

Inace XTRA slobodno ukljuci. Troskovi su izuzetno mali - ne skidaju se mape vec samo podaci koji pomazu da se brze inicajalni GPS "fiks". Radi se o par kilobajta odnosno o 10-ak para.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

Evo sada trenutno ada sam uradio azuriranje vremena pokazuje mi 23stepena a recimo na studio B televiziji pokazuje 32 koliko i jeste????

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Pedja74, a zasto mislis da postoji bilo kakva garancija da ce ti SPB Weather dati tacne trenutne podatke za Beograd? Kako znas da su njihovi "ulazni podaci" tacni?

P.S. to nije pitanje specijalno za Omniu - vec generalno za Windows Mobile aplikacije: viewtopic.php?t=14779&start=400

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

tomas.hokenberi, Kada sam kupio Omniu i instalirao SpbMobileShell3 i nakon toga instalirao Srb Weather -kada sam azurirao sve je bilo ok tj. vreme se razlikovalo samo za stepen u odnosu na stvarnu temperaturu ali posle hard restarta kada sam instalirao sve isto vreme se drasticno razlikuje i to me kopka. Mozda odakle skida podatke jer kod mene ima dve lokacije sa koje skida i to su Foreca i Gis Meteo ali ima da se doda jos ali pitanje koju dodati i da li je do toga-Kako to??
Znam da je ovo mozda pitanje za Windows aplikacije ali je konkretno vezano za omniju i mozda neko podesaanje u vezi sa njom ili sta vec??

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Pedja74, tu nema nista specificno za Omniu - ta aplikacija se na svim WM telefonima podesava na isti nacin.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Pedja74 u SPB weatheru pogledaj preko kog se skidas informacije o vremenu(Foreca ili nki drugi) i pogledaj da l iima problema kao naprimer ja a to je da ima vise Nis-a(Nis-Nish itd.) i u svim ne pokazuje isto vreme. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

marko0210
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Mar 2009. 19:42

Post od marko0210 »

imam problem sa bletoothom.Prebacujem sve bez problema na drugi tel,preko beam-a,ali meni niko ne moze da posalje nista :( Koji problemi tu mogu biti i sta da radim?

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

Imam dve lokacije (da tako kazem) a to su GisMeteo i Foreca i koju god da stavim dda mi bude default isto pokazuju. A sto se tice grada on je Beograd :(

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Pedja74, Beograd ili "Belgrade RS"? Ovo drugo bi (uglavnom) trebalo da daje smislene podatke, ali ne bas najtacnije, nijedan od tih izvora nema posebno tacne podatke za Srbiju.

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

Nevredi sve sam probao ali nikako da uspem. Ako imate jos koji predlog dobro bi dosao. Zalosno da se ovako lep program neiskoristi a sa druge strane ako nepokazuje tacno vreme cemu ga onda imati :smutny:

--------

Ja sam malo dosadan ali.... Evo sada gledam oficijalni sajt jednog od izvora http://www.foreca.com
i pokazuje tacno vreme kako onda na telefonu nepokazuje ---- Bas cudno

spojio tomas.hokenberi: uzastopno postovanje nije dozvoljeno koristi opciju "Izmeni"!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

marko0210.Pokusaj sa ObexInBoxEx applikacijom.
Pedja74.Ja koristim Foreca server,za Belgrade ,RS,i prognoze su im poprilicno tacne.
Procenat pogadjanja je nekih 85/95-100%.Sto je u granicama "normalnog".
Cak sam uporedjivao Handy Wheater na N78 sa Spb Wheater applikacijom,bitnije razlike,sem u interface-u nema.
Jedino da pokusas sa Wheater.gov serverom,ili da dodas neki drugi.
Slika

vc15
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 15. Jun 2009. 04:42

Post od vc15 »

tomas.hokenberi Hvala na savetu za XTRA, drzacu ga onda ukljucenim jer tada radi ok.
Inace, mislim da je ipak do GPS hardvera u telefonu jer sam probao vise puta naravno tokom meseci (mislim da nije do atmosferskih prilika), a jednom sam uporedio na licu mesta sa N95 i HTC Diamond. Omnia nije videla nijedan satelit tokom par sati, a kod ostala dva telefona GPS je radio normalno i brzo.
Bas juce mi je ortak koji pise za jedan domaci casopis rekao da im se isto dogadjalo sa Omniom prilikom testa.
Razmisljao sam i da telefon nosim na reklamaciju, ali ako XTRA resi problem necu. :)

Pedja74
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Pedja74 »

Cale ja koristim srb weather onaj sto pokazuje animaciju sa zemljinom guglom ali kada pogledam prognozu za naredne dane sve su tacne sto ti kazes skoro 100% ali trenutno stanje temperature nesto nestima - uvek pokazuje 3-4%manje (kao da kasni ili sta vec..??) Evo sada mi pokazije 27%a u Beogradu je 30%
Jos jednom se izvinjavam ako vas smaram sa svim ovim pitanjima oko Weather ali mislim da smo ovde kako bi pomogli jedan drugome i u taj znak se zahvaljujem

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jaca_85 »

Pedja74, a sto mozda ne pokusas instalirati neku drugu verziju spb shell-a? jer i ja imma spb shell i weather i pokazuje mi dobru temperaturu.. neznam da li ce ti pomoci neka druga verzija spb shell-a al mozes pokusati,nista te ne kosta 8)

kaja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Jun 2009. 17:46

Post od kaja »

cao svima, dobila sam omniu pre neki dan, extra je skroz :D mada imam jedan problem, naime nece da mi zvoni telefon kada mi stize poruka. :uhuh: podesavala sam melodije u Settings>sounds and notifications>notifications gde sam u opadajucem meniju izabrala event: messaging: new text message i stikliran mi je play sound i odabrana melodija i pored toga imam stiklirano display message on screen i vibrate. uopste nece da mi zvoni nego se samo pojavi poruka i to je to.
da li mozete da mi pomognete? a i pored toga ne mogu da stikliram repeat (imala sam samsung e 900 i ova funkcija mi je bas bas koristila, pa bi htela i ovde da je imam).
hvala puno svima :roll:
p.s. procitala sam ceo ovaj forum posvecen omniji i nigde nisam procitala da neko ima problem sa zvukom kod poruka.

jaca_85
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od jaca_85 »

hm... kako nisi? hm,ja mislim da sam i ja postavljala isto takvo pitanje,dakle i meni se isto tod desavalo kada sam tek dobila omniu,al ti ne mogu da se sjetim sta su mi preporucili za rijesavanje problema, provjeri jos jednom...mislim da sam ja samo izabrala drugu melodiju za zvuk i mogla sam stiklirat repeat, i soft reset
sretno i izabrala si odlicno 8)

Odgovori