Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

ja sam kupio u kit-komercu (oni inace drze auto delove za fiat,alfu) vakumski drzac, ali se ne secam marke. kostao je oko 1000 din, i jedini je koji je toliko kostao, tako da mislim da neces promasiti, svi ostali su dosta jeftiniji.. i da-savrsen je :D ima i podesavanje visine i ugla drzaca, sirine samog postolja za telefon (pa ces ga koristiti i kada promenis telefon) cak ima i dodatno postolje za GPS uredjaj (koje naravno moze da se montira tek kada skines postolje za telefon).. uzivancija.. 8)

lurchgm
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Apr 2010. 15:47
:: Huawei Honor 5x

Post od lurchgm »

cale hvala na odgovoru,ali kod mene nema ta opcija,na sredini imam da biram samo izmedju dve razlicite tastature.probacu da nadjem PenReader applikaciju,pa sa njom

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
:: Note 9 Black
:: iPhone 6s

Post od Vladanaselje »

Bluetoth nece da prima podatke..sigurno sam nesto zeznuo u podesavanju pa cu da radim hard reset. Zanima me samo da li se onda prise i operativni sis. ili ne?
Ako neko mozda zna do cega je ti sa bluetothom, jos bolje..
Naime, kad pocnem da saljem nesto, na omniji mi izbaci: File transfer aborted i ispod informacije o dokumentu koji saljem..
Povezao sam dva telefona tako da su upareni uredjaji, otkacio sam visible to other devices,enable smart pairing,allow sim acess i opet nece..

Da li neko prepoznaje da nesto nisam dobro podesio ili da mu radim hard?
Samsung i900 8gb; Nokia:C3-00; 2323

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Vladanaselje, moguce da je problem u samom fajlu.Ubaci neki novi fajl na mob i pokusaj njega da prebacis sa tim sto ces da izbrises sve telefone iz svoje liste poznatih ,restartujes telefon i pokusas ponovo da ih uparis.Sto se tice hard reseta ne brise ti se operativni sistem vec ti se brisu svi podaci koji su na telefonu i telefon se vraca u "fabricko stanje".
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Ipak sam morao da ga restartujem,al nema veze.Bitno je da sad radi.
Hvala puno na brzom odgovoru. pozz

Sh1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2009. 18:32

Post od Sh1 »

Ljudi nasao sam PUJA1 ROM u zipovanom formatu i ima svega 16mb sam ROM, da li je to prava verzija i da li uopste da pokusavam da instaliram to na telefon ili sta da radim... ( i900PUJA1.bin )

hvala

nemanja198
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 16. Apr 2010. 00:18

Post od nemanja198 »

kako da odradim soft reset i sta njime postizem a sta hard resetom? Sad sam kupio polovnu omniu i imam neki rom izgleda kao htc sa sve onim vremenom i datumom,sve slike koje slikam kamerom odu negde gde ih ja ne mogu pronaci i uopste ne razumem kako se koristi.....kako mogu to da promenim tojest kako se uopste menja rom....pomozite please

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

nemanja198, soft reset (u windows mobile terminologiji) je ekvivalent pritiska na reset taster PC-a. Daklem radi se o prostom restartovanju sistema (npr. kada neka aplikacija "zakuca" sistem). Hard reset podrazumeva dovodjenje instaliranog firmvera na "pocetno" stanje. Daklem brisu se sva podesavanja, SMS poruke, naknadno instalirane aplikacije itd. Ne dira se jedino mass storage memorija. Kako se radi pise negde na prethodnim stranama - (ako se ne varam treba ukljuciti telefona sa istovremeno pritisnutim tasterima za poziv, kraj poziva i on/off tasterom).
Kako se menja firmver takodje pise, pa neka te ne mrzi da procitas ovu temu.
Inace to ti nece pomoci ako nemas pojma kako se npr. podesava lokacija za cuvanje fotografija u softveru kamere itd. Ili kako se podesava sta ti se pojavljuje na homescreenu (tj. da li su Samsung Widgeti ili HTC Home ili nesto slicno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

nemanja198
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nemanja198 »

jel moze neko da mi kaze kako se menja firmware na telefonu jer ne bih da mi bude htc-ov wall nego bi onaj samsungov....

damjann
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 17. Maj 2010. 19:35

Post od damjann »

ljudi da ne bih sad citao 5000 raznoraznih postova jel moze neko da mi iznese ukratko sta je pozitiv sta negativ ovog modela ? i da li je bolji model od 8 gb ili samsung spica......a stvari koje me naj interesuju su audio izlaz kao i wi fi .... ? i da li ovaj tel ima kverti tastaturu u landscape modu ili samo onaj uspravni fazon...kako se vec zove.... :oops: :oops:

damjann
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damjann »

i narocito me interesuje kvalitet audio izlaza fona jel postoji nacin da se poboljsa,kakve su sluske,ako su lose kako naci bolje i sl?????

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

damjann, vidis - bas bi trebao da procitas tih 5000 postova da bi znao i da postavis pitanje kako treba. Ovo je telefon koji moze prakticno "sve" a u zavisnosti sta i kako instaliras u njega. WiFi, tastatura sve to radi onako kako ga podesis i sta imas njemu. Audio izlaz - sta na slusalicama, kvalitet? Nisi precizan u postavljanju pitanja. Mi smo stigli do 87 strane u objasnjavanjima, a tebe mrzi da citas. Vrati se malo u nazad. Sve je lepo objasnjeno. Za ovakvu vrstu telefona i novac koji ces eventualno da das isplati se malo i citati.

damjann
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od damjann »

druze kao sto sam ti napisao u poruci svasta sam nesto procitao i bar 20 ljudi pitao za misljenje o ovom fonu a imam ok ponudu za kupovinu istog.....zato me zanimalo samo jos par stvari a to oko kucanja da li mu tastatura funkcionise i u landscape modu,i kakav je kvalitet zvuka na slusalicama kao i to da li se moze naci adapter koji ce samsungov izlaz da zameni sa 3.5 mm da bih mogao da nakacim slusalice po mojoj zelji....hvala jos jednom...

nemanja198
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nemanja198 »

Koji poslednji (najnoviji) rom je najbolji za flashovanje i update na WM 6.5?
Koristim Windows 7 Ultimate
Verzija moje Omnije je PDA i900DXID1/prazno i PHONE i900XXHI4
Bilo bi super ako je neko upuceniji da mi se obrati na pp

problem mi je slabije drzanje baterije,touch screen nije bas ressistive,mora jace da se pritisne i iskljucivo noktom-prstom nikako,nemam onaj samsung toolbar sa strane sa samsung widgetom....

a moglo bi i ako neko zna da mi objasno kako da se vratim na WM 6.1 posto koliko sam uspeo da procitam po forumu on bolje radi.....
----
e da i jos jedna stvar,skinuo sam neke theme sa neta ali su u TSK formatu i samo treba da ih prebacim u neko mesto da bi funkcionisale,nema nikakvog instaliranja.....kazite mi koje je to mesto pls........
[Edit:] Spojio tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno uzastopno postovanje. Postoji opcija "Izmeni". Sledeca takva poruka nece biti spojena vec ce biti obrisana bez obavestenja! Za vise informacija o pravilima foruma: Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

banelaki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Jun 2006. 14:06

Post od banelaki »

damjann, Pogledaj na netu o tastaturi cliquick. Takva moze da se instalira. Radi znaci u oba moda. Kvalitet zvuka na slusalicama ti zavisi od samih slusalica jerbo mozes da stavis bilo koje 3.5mm slusalice. Adapter za 3.5mm dobijas svakako uz njega ako je legalna kupovina, naravno. Sve to pise u postovima nazad, samo se bezpotrebno ponavljamo al ajd sad...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

nemanja198, standardne windows teme (*.tsk) se smestaju u "My Documents" folder na internoj memoriji (u slucaju i900 - "manja" interna memorija, daklem ne mass storage deo).

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Instalirao sam EzInput 2.1 v2.2 i restartovao telefon da bi se pokrenuo. I sad ne mogu da podignem sistem na telefonu. Dodije do pola i stane. Probao sam hard reset(call,end i soft reset dugmici stisnuti u isto vreme) ali samo se restartuje i isto se desava. Primetio sam i da ne mogu da ugasim telefon na off dugme,ali mogu da ga upalim,ako je bitno. Jel postoji mogucnost da mu uradim hard reset ili kako da sredim problem.
Hvala unapred.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Vladanaselje, posle hard reseta telefon mora da proradi normalno posto se sav naknadno instalirani softver brise. Meni se cini da ovde hard-reset nije ni pokrenut.
Daklem iskljuci telefon. Pritisni i drzi "call" i "end" tastere. Pritisni "power on/off" dugme i drzi dok ne pocne hard-reset procedura (da naglasim "power on/off", ne "soft reset").

Vladanaselje
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Vladanaselje »

Hmmm.. Iako mi je namera bila da uradim hard reset, ja sam sve radio naopacke :) eto koliko su detalji bitni.

Hvaka puno jos jednom.

nemanja198
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od nemanja198 »

promenio sam rom na DZIA5 i sad mi je WM6.1 pa imam i onaj samsung liwe widget taskbar sa strane...sve je super ali tek sam sad uvideo da mi se vise svidja WM6.5 i hteo bi da vratim na njega i skinuo sam novi ROM sa neta ali kada udjem u njega pise USER DOWNLOADER XP i nece uopste da mi prepozna fon iako ga lepo nakacim na usb i ugasim pa ponovo upalim....ja koristim windows7 pa da nije mozda problem do toga ili samo treba da instaliram nesto da bi pokrenuo instalaciju novog roma????

Odgovori