Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Cao svima,kupila sam samsong s5230 i veoma sam zadovoljna .Ono sto me interesuje jesu igrice za ovaj telefon.Molim one koji imaju neku informaciju o tome gde i kako mogu da ih nadjem da me obaveste putem privatne poruke,jer koliko sam shvatila nije dozvoljeno objavljivanje ovako.Unapred hvala
E da i dali postoji mogucnost da skinem na kompu igricu pa da je prebacim u tel.
Zamolio bih ako neko moze da mi kaze gde mogu da nadjem parametre za gprs za ovaj tel za 065 mrezu,zvao sam servis ali nesto me smaraju da moram da dodjem licno.
HVALA VAM UNAPRED
L00diL0, parametri za 065 mrezu su isti kao i za 064 mrezu. Za rucni unos naci ces ih ovde: http://www.mts064.telekom.rs/index.php?ID=22450
Probaj i slanje poruke ALL na 4777. Ako ti ni to ne pomogne, pogledaj podforum Konfiguracija aparata, gde ces postavljati ubuduce sva pitanja vezana za GPRS konfiguraciju, ako ne zelis da budu obrisana.
caos, uzeo sam dans ovaj fon i zadovoljan sam za sad samo mi smeta to sto sam procitao da prima samo 500 poruka...jel moze to nekkao da se prosiri ili sta vec.... ?? Pozzz
EDIT:
Takodje me zanima koja je verzija softvera najbolja, kako se proverava koji trenutno imam i kako se menja
Marko_NS, to sto je "dumbphone" ne znaci da nije moguce menjati softver. Firmver dumb telefona se takodje moze menjati. A moze se "prosirivati" funkcionalnost - posto moze instalirati Java aplikacije. Bull Terrier, kod za proveru verzije firmvera, kod vecine Samsung "dumb" telefona je *#1234#. Sto se tice poruka - tu nista nije moguce uraditi. Mozes jedino stare poruke bekapovati na PC iz Samsung New PC Studija.
Steta, samo mi je to bedak sto malo poruka staje, ostalo mi je sve 9+, TS je odlican i nemam zamerku...mada, nisam neki zahtevan korisnik kao sto sam bio ranije, proslo me to
Miodrag N73, softver se moze flesovati pomocu PC-a pomocu odgovarajuceg USB kabla. Nema OTA update firmvera, poput nekih Symbian telefona, ako si na to mislio.
Jel moguce uz pomoc pc studija otvoriti fajlove sa memorijske kartice u kako? Meni uvek stoji opcija sopstvena memorija, nema mogucnosti da se to podesi ili ja ne znam kako. any help? hvala mnogo
iiwana, imaš mogućnost pregleda memorijske kartice u PC studiju, samo moraš da klikneš na strelicu dole (tamo gde ti piše INTERNAL MEMORY) i izabereš EXTERNAL memory.
==========
Društvo, treba mi pomoć! Ne mogu da provalim kako da instaliram neke programe ili igrice, iako su svi sa ekstenzijom JAR, navodno ne podržava taj format. Ima li neki poseban postupak za to? Dođe mi da plačem.
=========
[Edit:] Spojio tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno uzastopno postovanje. Postoji opcija "Izmeni". Sledeca takva poruka nece biti spojena vec ce biti obrisana bez obavestenja! Za vise informacija o pravilima foruma: Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
yecas, da bi instalirala igre ili druge java aplikacije nije dovoljan JAR fajl, potreban je i prateci JAD fajl. Ako nemas JAD fajl mozes da ga kreiras na PC-u pomocu pogodnog programa kao sto je JadMaker. Nece ti svaki softver raditi dobro vec samo onaj koji je pravljen za telefone za TS-om (sav softver za Pixon bi trebao da radi). Obrati paznju da postoje verzije firmvera za S5230 koje podrzavaju iskljucivo OTA instalaciju ("over the air" iz wap browser-a). Ako imas takvu verziju moraces da igrice skines direktno iz wap browsera S5230.
Sve verzije fw za s5230 imaju opciju da se instalira java na njih, stim da su neke verzije easy java (dovoljno je iskopirati .jar na tel i pokrenuti ga) dok neke verzije fw-a nisu easy jar (vec se na tel kopira .jar i .html koji pravi poseban programcic - pokretanjem istog na telefonu se instalira aplikacija/igra bez povezivanja na net (OTA)
Poslednji fw za s5230 je s5230xpjb1 iz feb.2010 koji nije easy java !!!
Ja preporucujem s5230xeII4 (ja sam probao 10-ak razlizicitih i ovaj se pokazao kao najbolji) i on je easy java.
Ako nekome treba pomoc za flesovanje softvera, modovanje, stavljanje crne teme i ubacivanje programa na s5230, saljite pm pa Vam odgovaram!!
tomas.hokenberi, probala sam sa JadMaker-om. Možda ja nešto ne radim kako treba, ali koga god da sam pitala, svi kažu da je dovoljno samo prekopirati na tel. program koji hoću. Ja iskopiram i jad. i jar. ali su i jedan i drugi i dalje nepodržane datoteke. Gde mogu da vidim verziju fw-a? Tražila sam, ali mi samo piše da je "samsung mobile browser v1.0"! Nije valjda da ću morati da flešujem softver?
yecas, ako pogledas samo nekoliko poruka iznad tvoje videces poruku u kojoj pise kako se proverava verzija softvera. Trudi se da malo citas po temi, uopste nije nemoguce da odgovori na ono sto pitas vec postoje.
Sta tacno ti radis kada pokusavas da instaliras jar/jad fajl? Kada si stavila Jad treba da pokrenes JAD a ne JAR, ako je moguce.
tomas.hokenberi, ne ljuti se, ceo forum sa pregledala za moje PRVO pitanje, a za ostala pitanja koja su usledila u našoj konverzaciji nisam prelistavala ceo forum ponovo.
Ne mogu da pokrenem ni JAD ni JAR. Verzija mog telefona je s5230xpjb1, a kako piše bojanbb76, to nije easy java. Zato verovatno i nije želeo da pokrene ni JAD ni JAR.
e da li zna neko za s5230 wifi ,poshto sam videla da je izasho i pishe da uz njega ide olovka,da li mora sa olovkom da se koristi,tj da li mogu da strpam olovku u kutiju i da ga koristim prstima ,je ista osetljivost screentouch-a ?
zcolek, osim toga sto ima WiFi i olovku (i rupu za nju) u svemu ostalom je S5230w prakticno identican sa S5230 (koji takodje mozes da koristis i sa olovkom iako se ne isporucuje sa njim).
Hteo bih da flashujem telefon, pa ako nije tesko da meko objasni u kratkim crtama kako to da uradim. Hteo bih pre flashovanja da uradim backup imenika. Trenutno imam firmware S5230XFIF2, a hteo bih da stavim ovaj iz juna'10. S5230ZCJF1
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.