Samsung S5230, S5230W, S5233(T)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

celawi, http://www.targovetul.info/2009/08/flas ... -star.html
(naravno umesto firmvera iz primera koristi onaj koji tebi odgovara)
How I flashed my Samsung's S5230 (S5230 Samsung flashing Star)

Flashing Samsung S5320 Star Tutorial:

(these are the steps followed by me .. I noticed that there are several tutorials on internet about flashing Samsung S5230 but each has something different .. this is created and tried by me, but the others are the basis)

1. Make sure your phone dose not have sim lock before you try and flash. Type *#7465625# and make sure the SIMLOCK is OFF
2. Install: USB Drivers, SGT-S5230 MultiLoader V5.56.
3. Make backups on your contacts with New Samsung PC Studio (located on the Samsung CD or samsungmobile.com).
4. Download the firmware S5230XEIG4 (new menu, get java on card and video streaming working).
5. Make sure that New Samsung PC Studio is not started when you start flashing
6. Unzip the archive with the firmware in a folder.
7. Turn off the phone, remove your SIM and MicroSD.
8. Now press volume-up-button + camera-key + power-button at the same time in switch off mode without attaching the datacable (on the phone screen should appear "Download"). .
9. Attach the datacable to the phone.
10. Open SGT-S5230 MultiLoader V5.56.
11. Select BRCM2133 radio-button, Boot Change and Full Download.
12. Click on the Boot button and choose BOOTFILES folder from the folder where you unarchived the firmware.
13. Click Amss and choose apps_compressed.bin
14. Click Rsrc1 and choose Rsrc_S5230_Open_Europe_Slav.rc1
15. Click Rsrc2 and choose Rsrc2_S5230 (Low) _RU.rc2
16. Click FS and select Factory FactoryFs_S5230_Open_Europe_Slav_RU.ffs
FOTA, ETC and Tune fields are left blank.
17. Click Port Search button.
18. Do step 12 again.
19. Check those Boot, Amss, Rsrc1, Rsrc2 and Factory FS boxes buttons.
20. SHOULD NOT be checked Master Rom.
21. Click Download (in case the "Serial port error", go back at step 17).

Now it must to load quickly the boot files and restart. If it doesn't restart and begins to install directly Amss probably you have not followed all the steps above and the flashing will not have success. But this isn't very serious because it can resume more carefully at step 7. I personally had 2 failed attempts of flashing I got a pink screen. 3rd time was lucky - I followed the exact steps and now I have a better phone.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

linkbar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 11:17

Post od linkbar »

Pozdrav svima! Nov sam na forumu, a nov mi je i s5230, pa se još učim da ga koristim:)
Imam pitanje u vezi sa ubacivanjem java aplikacija. S obzirom da imam firmware s5230xpjb1, probao sam sa ubacivanjem aplikacija uz korišćenje html fajla (kao što je ovde napisao bojanbb76, a koristio sam programčić Easy_JAR_Install_Helper sa foruma darkforestgroup).

Elem, ubacio sam tako Operu mini 5.1 i jednu igru. Instalacija je protekla u redu, aplikacije se pokreću, ali dolazimo do problema: kada se startuju (i Opera i igra) one ne zauzimaju ceo ekran, nego je u dnu neki meni sa tasterima koji zauzima oko 1/4 ekrana. Identičan je i kod igre i kod Opere, dakle nije njihov sastavni deo. Operu i kad stavim u položeni mod, ona smesti svoj meni po dužini, ali ovaj ostaje u dnu ekrana i dalje (tj. na desnoj strani, ako gledamo položeno).
Kako da ovo isključim i da java aplikacije idu fullscreen?
Ima li to veze sa tim da sam ih instalirao preko html? Napominjem da kod igara koje su bile u telefonu, ovaj meni se ne pojavljuje i one idu fullscreen.
Hvala!

EDIT: Izgleda da sam našao rešenje. Evo šta piše na jednom stranom forumu: "The keypad can be removed by adding this line to manifest file inside the jar file "MIDlet-Touch-Support: True"
use WinRar for the jar and wordpad for the manifest.mf. Then use jadmaker to create a new jad file and it's ready to install."

To sam i uradio, otvorio sam Operin jar fajl u Winrar-u, izmenio fajl "manifest.mf" tako što sam ubacio liniju teksta "MIDlet-Touch-Support: True" i kada sam instalirao tako izmenjen fajl, Opera je bila preko celog ekrana, a onaj keypad se više ne pojavljuje!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

dariyo napisao:da li neko zna kada ce se ovaj telefon (S5230W Star WiFi) naci u prodavnicama,posto vidim da ga ima u mts paketu,ali ga ovako nema????
Ako je verovati cenovniku ovde na mobilnom svetu, S5230W je vec u prodaji u barem par radnji. Da li si kontaktirao neku od tih radnji?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dariyo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 27. Jul 2009. 00:36

Post od dariyo »

zvao sam pre nedelju dana,tada su mi rekli da stize sad u pon ili utorak i da ce da kosta 15500....i danas sam ih opet nazvao i kazu da nemaju pojma da li ce uopste dobijati ovaj telefon....
da li ima neko ko je kupio ovaj fon a da ga nije uzeo uz neki paket? :(

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

tomas.hokenberi uspeo sam da ga flashujem :) stavio sam mu neki IPhone firmware. Samo me zanima (ranije sam to uradio sad ne mogu da se setim) kako da mu iskljucim na displeju E slovo? Stoji mi u gornjem levom ćošku pored mreže.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

To E ti je oznaka za EDGE, što znači da ti je verovatno upaljen internet. Probaj da se diskonektuješ sa neta. Pošto nikada nisam imao Samsung telefon ne znam gde se to radi.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ne mora znacito da je stalno povezan. Kod mene stoji stalno E ali kada se vrsi transakcija onda blinkaju dvioje strelice koje se nalaze ispod slova.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa nisam ni rekao da se obavlja prenos podataka, nego da mu je verovatno upaljen internet i ako mu smeta da ga isključi. 8)
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ma reko, mozda ne treba da gasi. Jedino ako bas ne koristi internet vezu.

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Post od celawi »

Znam da sam ga negde iskljucio, odnosno prebacio sa EDGE na GSM (ili nesto slicno), ali internet mi je radio normalno i ovo E se ukljucivalo samo kad sam na netu.

bojanbb76
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 29. Jun 2010. 23:27

Post od bojanbb76 »

kucaj *#6984125*# , idi na tacku 3(networks and call sett.) i zatim izaberi samo gsm i stvar je resena!

M
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2010. 23:01

Post od M »

Pozdrav !
Pre neki dan sam kupio 5230, za sada sam zadovoljan, ipak imam jedno pitanje :
Koji konverter koristite za video fajlove, vidim da telefon podrzava H.263/H.264/MP4 ?

unique93
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 02. Avg 2010. 15:02

Post od unique93 »

ja koristim any video converter(besplatan je :D ) ima opcija da konvertuje u mobile mp4, samo namestim rezoluciju(320x240), bitrate(768kbps) i fps(15fps) i to je to :D

xda
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 16:52

Post od xda »

Da li moze da se iskljuci kada se pise poruka qwerty tastatura, nervira me uzasno kada lezim i pisem poruku!?
LG P500 Optimus One
Blackberry 9700 Bold

linkbar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 11:17

Post od linkbar »

Uglavnom sam veoma zadovoljan telefonom otkad ga imam, ali evo dva pitanja u vezi sa kamerom, tj. pregledanjem slika.

1. Kad pregledavam slike na telefonu, često one krenu da "padaju" na stranu. Znate ono, kad se nagne tel na neku stranu (levo ili desno), a slike kao krenu da klize (kao brzi slide show) i da brzo prolaze jedna za drugom. E, ova opcija mi više smeta nego što koristi, jer često slike "pojure" i kad to ne želim, a posebna katastrofa je kad nekome dam telefon da pogleda jednu sliku, a u njegovim rukama umesto te jedne slike krene defile svih slika. Glupo je što moram telefon da držim savršeno vodoravno (kao libelu) ako hoću da pogledam jednu sliku. Dakle, kako isključiti ovu opciju (ako je moguće)?

2. Kako se zumiraju slike? Na netu sam našao (čak i u Samsungovom uputstvu za ovaj telefon) da treba da se tapne slika lupe na ekranu (kad se otvori fotka), a onda se ide na + ili - znak pa se tako uvećava ili smanjuje. E, kod mene nema te slike lupe! Pojave se 2 ikonice kad otvorim sliku - jedna za info o slici, i druga za editovanje. Mogu da zumiram samo ako dvaput tapnem ekran i onda se pojavi crveni kvadratić koji označava deo slike koji je zumiran, ali i tad se zumira samo na jedan nivo, ne mogu da udešavam malo više ili malo manje, nema opcije zoom plus ili zoom minus.
Da li je situacija drugačija sa nekim drugim firmware-om? Ja imam s5230xpjb1.

Hvala!

nnn
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 16. Nov 2005. 14:20

Post od nnn »

Ljudi,jel moze mala pomoc...Imam S5230 i odjednom je pocheo da se resetuje sam po 10ak puta na dan. :x Jel postoji neka mogucjnost da sam reshim problem nekim software-skim resetovanjem, da ne moram da idem kod servisera da uradi istu stvar...

Unapred hvala!

MilivojeJungin
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 31. Avg 2010. 16:36

Post od MilivojeJungin »

linkbar,
1. Nije moguce (bar ja ne znam za to)
2. ne tapneš nego držiš dugo i onda se pojavi

Bicca
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 31. Avg 2010. 23:14

Post od Bicca »

Uzela sam s5230 juce.Danas sam ga koristila i prilicno sam zadovoljna.Medjutim pojavio mi se jedan problem, pa me zanima da li se to još nekome dogodilo.Naime, kad god me neko pozove ja pola razgovora ne cujem.Prekida mi tj kao da mi guta reci.Zvala sam mts da pitam da li je do mreze bla bla bla, ona kaze da nema problema kod njih i da ovaj telefon inace ima tendenciju ka ovakvim kvarovima.Prebacila sam posle karticu u staru motorolu i ok se cuje.Da li se ovo još nekome dogodilo ili je samo moj aparat u pitanju?

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Probaj sa prebacivanjem moda mreže, umesto četvoropojasno da prebaciš na 900/1800 .
Nokia Lumia 630

brbora
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 12. Sep 2010. 06:11

Post od brbora »

Kako koristiti ovaj aparat kad se okrenu brojevi gde se javljaju govorni automati .... tipa recimo okrenem 9863 na telenor mrezi i javi mi se govorni automat i kaze :
- pritisni 9 za engleski jezik
E sad ja ne mogu nikako na ovom aparatu da dodjem u priliku da opet ispritiskam recimo taj broj 9.
Ima na ekranu opcija da se moze aktivirati "keyboard" ali ne moze se otvoriti .... kao da je blokiran ceo ekran na dodir !!!!

Molim nekoga da mi odgovori na ovo pitanjce .
Hvala

======================================
E narode skapirao sam fazon !
Znaci dok ona govorna sekretarica Vam daje upustva za koji meni da se opredelite , odnosno pod kojim brojem je Vas zeljeni meni , pritisnemo malo duze sa strane bocno dugme za zakljucavanje i tada postaje dostupno polje "keyboard" sa pritiskom koga otvaramo ekran sa tastaturom i pritiskamo zeljenu dugme po dkojim se nalazi zeljeni meni.
Znaci posle ovoga ne pritiskamo nista vise ... i slusamo nas meni ...
Eto to je to .... ako ste me razumeli.

============================================
Poslednja izmena od brbora u Ned, 12. Sep 2010. 17:19, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori