Samsung I9000 Galaxy S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kenan28
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 28. Maj 2011. 22:29

Post od kenan28 »

Pozdrav narode.
Imam odnedavno Samsung Galaxy S i ovo mi je prvi android telefon pa vas s toga molim za pomoc.
Telefon je zakljucan na mrezu operatera gdje sam kupio telefon, e sad bi htio da mu stavim nekim custom rom, npr MiUi, on mi se najvise svidja, e sad sta trebam prvo uraditi, jel prvom moram da ga root-am, pa unlock-ujem i tek onda stavljam custom rom?
Usput trenutni firmware mi je 2.2,
verzija I9000XXJPP,
kernel verzija 2.6.32.9 root@SE-S608 #1
broj verzija FROYO.XFJP9

A evo i ova slika
http://imageshack.us/photo/my-images/26 ... repkh.jpg/

Zahvaljujem unaprijed na pomoci.

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 23. Maj 2011. 12:31

Post od neznam »

Ima li ko da je instalirao need for speed i asphalt 6 na galaxy s? Ja ih instaliram ali na te dvije igrice i jos po neku me izbaca kad udje i krene da je ucitava??

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Pozdrav svima. Pročitao sam svu 31 stranu i našao sam mnogo toga što ću da korisitim na svom novom ljubimcu. :)
Ali ipak imam par pitanja za vas.
Da li postoji neki način da se otkrije da li je telefon rutovan?
Kolega xane je postavio pitanje još na 23-oj strani, ali nisam video da mu je neko odgovorio, a pitanje je bilo: Kies javlja "This device's version cannot be updated" jel ovo normalno?
Za šta se koristi kod *#*#2336#*#*, jer kod mene ne radi? :?
korisnikboban je postavio kod *#272*xxxx# (znak x je vaš broj Imea od 15 cifara) i kaže da ''u ponudjenim CSC odaberite XEU i potvrdite'', ali meni u ponudjenim opicijama stoji samo sales code TMH, nema opcije šta da biram, samo install. Šta da radim onda? :oops:

Hvala unapred.

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

@neznam, ima :) sve radi bez problema :)
@vla-do nemoj da se cimas preko kiesa (bar ja ne bi) ako oces novo sta god odes lepo na xda, skines custom rom i tamo vidis sta i kako i fleshujes preko odina, kakav kies, ionako dobijes gomilu gluposti

da li je neko stavio Doc-ov rom ili Darky-jev rom? Koji je bolji?

od skora mi baguje back dugme kad sam u messaging, moram da mlatim po 5 puta da bi se vratio nazad i posle mi se sve uspori, cak i live wallpaper. zna li neko zbog cega to?

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Pozz ljudi, par pitanja imam. Brat je skoro uzeo telefon, i sve je ok, ali postoji jedan problem, verovatno glup. Uglavnom, kada konektujem telefon na komp, obicno bi trebalo da se telefon prepozna bar kao usb storage. Kada se konektuje telefon, instaliraju se drajveri 20ak,30ak sekundi, tokom tog procesa konstantno se na kompu cuje onaj zvuk kao da ubacujes/vadis usb uredjaj, telefon trepce sa slikom usb prikljucka i natpisom "press home button if you want to exit Kies" (tako nesto), i nakon svega toga drajveri ne budu instalirani i ta konekcija sa racunarom ne sluzi nicemu vise od punjenja telefona. Jel ja negde gresim ili je neki "kvar"?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Uključi usb debugging i izaberi transfer data kao na svakom drugom android telefonu...

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Hvala...znao sam da je neka glupost. Jos jedno pitanje: Updateovanje na 2.2 koliko je tesko? Mora li se sve ono kucati u Registry editor, ili postoji laksi nacin? Posto, koliko sam skapirao ne postoji OTA update kao na Desire-u.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

@gica_komandos,
Hvala, ali ja bih za sada prvo ovako da probam. Telefon mi treba svakodnevno i zbog posla, pa ne mogu da priuštim da ne radi.

Zar niko da ponudi odgovor na bilo koje pitanje, a ja spremio još. :)
Interesuje me još kako mogu da promenim ton poruke i kako da nateram telefon da se sinhronizuje sa marketom? Neće market da mi radi, pa ne mogu da skidam aplikacije sa njega, a izgleda da ni kalendar neće da radi bez sinhronizacije sa guglom. Bezveze je ovo za kalendar, ali skroz.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

vla-do, pročitaj sve moje poruke na ovom forumu. Korisnikboban

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neznam »

Pozdrav. Prvi put koristim android pa nije i nije bas sve jasno oko instaliranja Windowsa itd...
Kupio sam Galaxy S GT-I9000. U About phone pise da je Firmware 2.3.3, Baseband version I9000xxjvk.
Imam problem sa Touch dugmadima ne rade ne pomaze a ne mogu ni da se apdejtuju *#*#2663#*#*
Htio sam da pokusam da ubacim originalni softver. Moze li mi neko dati detaljno upustvo na engleskom ili jos bolje na nasem jeziku kako se to instalira?

Sve ovo radim jer je jedan momak imao isti problem i ovako ga je rijesio:

"I downloaded IAMODOs I9000T firmware for the phone.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=907701

I followed the instructions and used the included ODIN to flash the phones firmware, to the old i9000t firmware.

I then did the dialing sequence to flash the button firmware ie... *#*#2663#*#*

I then used SPOOFFW and told the phone it was
I9000T-HKTTT
I9000TUBJG5
I9000TUBJG7
I9000TUBJG4

I downloaded the latest KIES and let it upgrade my phone to Froyo.

Buttons Work!
"

Pomagajte :)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Jel si probao možda da preko odina ili čega već da staviš novi rom, ima novijih od tog jvk? ...........
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neznam »

Ne umijem :( Kupio sam ga ovakvog bilo je ovo sve instalirano ja ga nijsam dirao :( Da li je tesko to instalirati?

Rhiannon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 06. Mar 2011. 21:00

Post od Rhiannon »

Поздрав свима,

Имам проблем са апликацијом за Андроид "Yahoo Mail", кад год покушам да саставим поруку и кликнем на "Compose Message", а онда и на онај плусић десно од поља "То", да бих одабрала контакте, испод ми се уместо листе од неких 60-ак контаката појави само један, који иначе доста често користим, а мејлове осталих уопште не видим. Како ово да решим, да ли је неко имао сличан проблем?

Унапред хвала свима. :)

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neznam »

Evo sam sad instalirao neki OS ali je masu sporiji od prethodnog. Vidim da se lako instalira preko odina. Molim vas da mi kazete koji je najbolje da isntaliram i date linkove za taj?

EDIT I:

Evo nasao sam ovo http://www.darkyrom.com/community/index ... -now.3237/ i ovo da instaliram http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822756
Treba li jos sto?:)

EDIT II:

Evo nasao sam ovo http://www.darkyrom.com/community/index ... -now.3237/ i ovo da instaliram http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822756
Treba li jos sto?:)

EDIT III:

Ljudi imao sam 2.3.3 Gingbread ali sad sam ovo instalirao:
I9000T-HKTTT
I9000TUBJG5
I9000TUBJG7
I9000TUBJG4

Sad bih da se vratim opet na 2.3.3 ali ne radi mi vise download mode a prije je radio???

Izmenila Ninolina:: nemoj da pišeš postove jedan za drugim... Koristi opciju Izmeni... Pročitaj obavezno pravila foruma..

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Čoveče jel ti znaš šta uopšte radiš, to sa oznakom T nije običan galaxy S nemoj da instaliraš svašta. Nemam pojma šta si ti uopšte radio ali imaš temu na xda kako da osposobiš download mode.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

@korisnokboban ili bilo ko,

Pečovao sam kies, pokrenuo apdejt i krenuo i kad je pripremio apdejt izbaci mi poruku da ovaj telefon ne može da se apdejtuje i opet isto kao i pre pečovanja.

Pomoć? :cry:

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neznam »

Sad da bih instalirao neku novi Operativni sistem kako cu da izbrisem postojeci? ili se on sam brise kad instaliram novi?

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Našao sam da se se više ne može apdejtovati SGS preko pečovanog kiesa, samsung napravio neku novu zaštitu. E sad ako bi neko bio ljubazan da postavi uputstvo kako sed apdejtuje (flešuje) preko odina. :) Mislim da sam skinuo sve što mni treba za to, ali ne znam kako. :oops:

Interesuje me još par stvari na telefonu:
1.Kako da stavim da mi ton poruke bude neka moja melodija, a ne samo ono što samsung nudi? Nisam našao nikakvu opciju.
2. Kako da stavim da kad mi telefon počne zvoniti ne počne prvo sekund-dve tiho (jedva čujno) pa tek onda pravom jačinom? Niakd ne čujem kad me neko cimne. :dry:
2. Slike sa kamere su užasne, ali stvarno. Moja stara Nokija E52 je pravila bolje sa fiksnim fokusom. Do čega to može biti?

EDIT:
Flešovao sam telefon na 2.3.3, i sada baš super radi! :D
Koga interesuje kako, evo link, tu sve ima:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ost7152078

Ali mi i dalje treba pomoć za ona pitanja gore postavljena.

neznam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neznam »

Ja i ti smo u slicnoj situaciji :)
Ja sam moj fleshovao 2.3.3 xxjvo i dobro radi ali moze bolje. To se da rijesiti valjda preko voodoo ali ne znam kako da ga instaliram bojim se da nesto ne zajebem na XDA ima milion linkova i cuda ne znam sto da instaliam :)
Pomagajte :)

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Ставио сам нови 2.3.4 (XXJVP) и не може се описати колико је добар. Има српски мени, али нема подршку за српску тастатуру и Swype.

Odgovori