Samsung I9000 Galaxy S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
DangerousB
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 25. Apr 2009. 15:46

Post od DangerousB »

pozz ljudi imam ovaj galaxy s vec 10-ak dana ali me zbunjuje ova memorija telefona radise o modelu sa 8gb memorije znaci kad odem na opcije,applications,memory usage skonto sam da ima system storage 1.7gb free i usb storage 5.66gb free. mene interesuje kako mogu napraviti da mi aplikacije instalira na usb storage a ne na system storage?
kad pogledam system storage 183mb used a usb storage 37mb used! pa ako neko moze objasniti hvala

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Зависи који ти је FW. Зато што је касније додато да се све апликације инсталирају на интерну USB/SD меморију.

DangerousB
Novajlija
Novajlija

Post od DangerousB »

koristim darky-a 10.2 RE ali kazem ti sve sto instaliram ide mi na system storage :shock: nemam externu sd karticu! nikako ne mogu da shvatim kako da instaliram aplikacije na usb storage odnosno SD

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne možeš nikako da namestiš da ništa ne ide na sistemsku particiju (zato i imaš 2GB mesta), delovi koji mogu da se prebace oni će se automatski prebaciti. Generalno ne razumem tvoju brigu oko toga kada imaš mesta za toliko aplikacija da ne stigneš ni da ih isprobaš sve.
Poslednja izmena od telep u Sre, 10. Avg 2011. 18:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

DangerousB
Novajlija
Novajlija

Post od DangerousB »

aha znaci sve aplikacije ce ici na systemsku particiju a slike muzika itd... ide na usb odnosno sd memoriju?! jel tako?

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ti sistemskom delu nemaš pristup, ne možeš da čuvaš pesme i slike, slike idu uvek na eksternu memoriju ( u ovom slučaju na eksternu i internu karticu).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

DangerousB
Novajlija
Novajlija

Post od DangerousB »

pa da to sam i rekao slike,pjesme itd.. ide na usb storage odnosno internu karticu to je ova od 5.66gb a aplikacije se instaliraju na system storage to je ovaj od 1.7gb

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan

Post od cgmiki »

Већина апликација има сада могућност, у новијим верзијама истих, да се инсталира на картицу. Уколико није то урадила, ако одеш у апликације у подешавањима и уђеш у сваку апликацију показаће ти да где је инсталирана и да ли може да се пребаци на картицу.

DangerousB
Novajlija
Novajlija

Post od DangerousB »

ja kad odem na memory usage i evo npr angry birds maloprije instalirao odem na tab all i vidim ga tu i kad odem na tab on SD card vidim ga i tu. kad kliknem na angry birds pise mi installed on device! takodje ima opcija move to USB storage kad kliknem to izbaci mi failed to move application not enough memory ovo sam skontao prebacuje aplikaciju na externu memory karticu!

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

imam instaliran android 2.3.4 poslednji firmware ali imam jedan problem, evo sta se desava, skoro posle svakog zavrsenog razgovora izbci mi neku poruku APLIKACIJA ANDROID.PHONE.COM SE IZNENADA ISKLJUCILA ispod imam opciju zatvori i kada to kliknem telefon na par sekundi izgubi signal i ponovo dobije, jel neko mozda zna u cemu je problem?

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 22:33

Post od beochke91 »

potrebna pomoc sto pre,telefon mi je skorz poludeo... prvo nije nesto imao dometa,a sada imam domet ali se jedva pali i nece da mi otvori dosta aplikacija kao i go launcher?? sta da radim??

extra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 14. Jul 2010. 21:08

Post od extra »

To se meni desavalo na wildfire-u. U principu, problem je bio u go luncheru koji sam obrisao i sve je posle radilo kako treba.

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Probacu,meni bas dosta aplikacija nece da radi!Hvala u svakom slucaju!

Edit:
izbrisao sam go launcher i nista,sve je po starom...

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

updatuj na 2.3.4, mozda neki custom rom kao sto je darky's ili juwe's al bar osnovni 2.3.4 i trebalo bi da ti radi sve

telep
Expert
Expert

Post od telep »

beochke91 napisao:meni bas dosta aplikacija nece da radi!
Koji ROM koristiš i da li imaš RFS ili EXT4.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

koristim Froyo 2.2.1 i nista nisam nadogradjivao,a ne znam sta je Rfs i EXT4?! A ako updejtujem,je l' mi se brise sve ili ostaje?

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

zašto je galaxy s plus za oko 150 evrića jeftiniji od ovog modela, kad je plus dosta jači?
jel to neka zavera? :chytry:

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan

Post od cgmiki »

Зато што га нема у продаји код нас и "дилери" држе увек другачије цене док се не појави код званичног увозника. Тада приближе цене званичним.

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

ovo je totalna katastrofa,pokusavam da updejtujem na 2.3.4 preko xda developers-a i telefon mi je otisao u aut totalno,ne mogu ni da ga upalim,pokazuje mi neku slicicu telefona,pa upozoravajuci trougao i kompjuter,nesto na foru da ne mogu da se povezu!Znaci svaka cast za funkcionalnost,ali da ja moram sve vreme da se bavim njime i da mu stalno nesto fali,to je katastrofa,bas me je razocarao....

telep
Expert
Expert

Post od telep »

beochke91, Nemam pojma nikada nisam imao problema, znači stock deodexed ROM+lagfix i sve radi savršeno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori