Samsung I5800 Galaxy 3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
toske1981, svi parametri su isti za obe pristupne tacke samo za APN umesto gprswap treba staviti gprsinternet.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Tomas koji rom koristis trenutno?Ja sam na ovom predposlednjem sa samifirmware. Da li je mogu ce da je android napravio rom sa jednom manom,a to je...Kada hocu da stavim neku sliku sa pozadinom,ne moze da se razvuce preko celog ekrana slika takva kakva jeste,vec nudi opciju resize?Ima li neki program za ovaj telefon da moze da postavi celu sliku na pozadinu?
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, trenutno koristim fabricki JPS firmver. Uglavnom radi dobro osim sto ponekad kamera pravi neke cudne defekte
.
Sto se tice pozadina nisam imao takve probleme. Zgodno je da visina bude 400 piksela, a sirina moze da bude proizvoljna (slika se skroluje kako pomeras desktope). Kod izbora slike za pozadinu imas opciju da selektujes sta ce ti se prikazati.
Ovo sve vazi za stock (touchwiz) launcher, ako koristis nesto drugo onda je moguce da ima problema.
Probaj da u bilo kom programu za obradu slika (npr. Microsoft Office Picture Manager-u iz Office-a 2003) da promenis dimenzije slike tako da visina bude 400px, a sirinu ostavi da bude proporicionalna (npr. ako je slika bila 1280x800 smanji je na 640x400, ili 800x600 na 533x400)

Sto se tice pozadina nisam imao takve probleme. Zgodno je da visina bude 400 piksela, a sirina moze da bude proizvoljna (slika se skroluje kako pomeras desktope). Kod izbora slike za pozadinu imas opciju da selektujes sta ce ti se prikazati.
Ovo sve vazi za stock (touchwiz) launcher, ako koristis nesto drugo onda je moguce da ima problema.
Probaj da u bilo kom programu za obradu slika (npr. Microsoft Office Picture Manager-u iz Office-a 2003) da promenis dimenzije slike tako da visina bude 400px, a sirinu ostavi da bude proporicionalna (npr. ako je slika bila 1280x800 smanji je na 640x400, ili 800x600 na 533x400)
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, postoje alternativni launcheri, pa sam pomislio da mozda koristis neki od njih i da zbog toga imas problema sa slikama. Npr. mozes da instaliras standardni Android launcher umesto touchwiz-a. No ako ne koristis touchwiz, onda ces imati problema sa Kies-om.
Na XDA forumima imas dosta tema o alternativnim lanuncherima.
Na XDA forumima imas dosta tema o alternativnim lanuncherima.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, fabricki i5800 launcher je Samsung touchwiz.
Inace Samsung zeli da sve svoje platforme unifikuje pa je launcer na BadaOS telefonima takodje touchwiz, samo naravno BadaOS verzija. Isto vazi i za Samsung "feature touch phones" - oni isto koriste neku od varijanti TW launcher-a.
Inace Samsung zeli da sve svoje platforme unifikuje pa je launcer na BadaOS telefonima takodje touchwiz, samo naravno BadaOS verzija. Isto vazi i za Samsung "feature touch phones" - oni isto koriste neku od varijanti TW launcher-a.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- tomas.hokenberi
- Moderator
Evo jedne korisne informacije, ako neko ima problema sa USB konekcijom. Instalirao sam sa marketa neku od aplikacija koja je pokarabasila USB konekciju na I5800 i Kies ga nikako nije uspevao da prepozna, a nije se video ni u Mass Storage modu. Ni deinstalacija aplikacije nije pomogla.
Elem resenje je bilo sledece:
U dialeru otkucati *#7284#
Pojavice se skriveni pomocu koje se definise mod konekcije UART i USB-a. Normalno treba da stoji kod UART - Modem, a kod USB - PDA.
Kada se pokarabasi konekcija kao kod mene samo treba prebaciti USB na MODEM pa izaci iz aplikacije, zatim ponovo otkucati *#7284# i vratiti USB na PDA i konekcije ce se "normalizovati".
Ako je slucajno USB vec stajao na MODEM, samo ga treba vratiti na PDA.
Takodje kod konektovanja u Kies modu, ako konektovanje jako dugo traje, moze se jako ubrzati ako se pre konektovanje iskljuci memorijska kartica.
Elem resenje je bilo sledece:
U dialeru otkucati *#7284#
Pojavice se skriveni pomocu koje se definise mod konekcije UART i USB-a. Normalno treba da stoji kod UART - Modem, a kod USB - PDA.
Kada se pokarabasi konekcija kao kod mene samo treba prebaciti USB na MODEM pa izaci iz aplikacije, zatim ponovo otkucati *#7284# i vratiti USB na PDA i konekcije ce se "normalizovati".
Ako je slucajno USB vec stajao na MODEM, samo ga treba vratiti na PDA.
Takodje kod konektovanja u Kies modu, ako konektovanje jako dugo traje, moze se jako ubrzati ako se pre konektovanje iskljuci memorijska kartica.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Ivane,za GPS sam bio odradio kao sto si ti rekao skinuo Fasterfix i GPS Aids i hvatao ga je za 4-5 minuta,i posle toga za desetak sekundi,ali svaki put kad bih ugasio GPS sve se vracalo na stara podesavanja...tako da sam ja na dialer ukucao *#*#3214789650#*#* i tu podesio MS-based ,kliknuo Start GPS i trebalo mu da me nadje oko 30 sec.Sad kad ugasim GPS i opet ga upalim samo udjem na Maps/iGO i locira me za manje od 10 sec...Tako da ako imas problem sa GPS Aidsom kao ja probaj ovu metodu.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Pozdrav. Imam problem,nemogu nikako da uđem u download mod kod samsung galaxy i5800.Pokušao sam sa ugašenim telefonom pritisnuti istovremeno home tipku na mobu(ona ispod ekrana u sredini)tipku za smanjivanje zvuka i power tipku,onda mnoge druge kombinacije sa tipkama koje sam mogao naći na internetu (kako ući u downlaod mod),ali ništa sa tasterima uopšte nemogu da uđem u download mod.Znaći ako držim tipke istovremeno ,telefon se pali (počinje sa učitavanjem),a onda ugasi i sve tako dok držim tipke.
Ako neko ima neko rješenje zamolio bih ga da mi objasni postupak.
Ako neko ima neko rješenje zamolio bih ga da mi objasni postupak.
- tomas.hokenberi
- Moderator
laniko, pritiskas pogresne tastere. Prava kombinacija je "Home" + "Volume down" + "Power"
Ma prijatelju pokušavao sa i sa tom kombinacijom ali ništa,jedino mogu da ga postavim u download
mod tako što u terminal emulatoru otkucam su pa onda reboot download,i tada se pojavi samo logo
samsung,ali je telefon onda u download modu to znam pouzdano,jer sam pokušao staviti preko
odina Kyorarom-0.3.0-OC i zeznuo stvar sada mi telefon učitava samo g3mod kernel pa onda pređe na logo samsung i to stoji jedno vrijeme i onda me vrati na CWM onaj meni sa stavkama reboot,Extended power menu itd..Najgore nisam uradio nikakav backup.Negdje se greška potkrala
jer dok sam stavljao ROM preko Odina telefon je stao sa downloadom i prebacio me u CWM i na
dnu e pisalo ovako E:cant open/eashe/recovery/log i ispod toga E:cant open CASHE:recovery/log
pa ja mislim da je to uzrok što nije novi ROM stavljen u potpunosti nešto fali.
Ako ima neko da zna kako da riješim problem molim ga da mi pomogne.Pozdrav.
mod tako što u terminal emulatoru otkucam su pa onda reboot download,i tada se pojavi samo logo
samsung,ali je telefon onda u download modu to znam pouzdano,jer sam pokušao staviti preko
odina Kyorarom-0.3.0-OC i zeznuo stvar sada mi telefon učitava samo g3mod kernel pa onda pređe na logo samsung i to stoji jedno vrijeme i onda me vrati na CWM onaj meni sa stavkama reboot,Extended power menu itd..Najgore nisam uradio nikakav backup.Negdje se greška potkrala
jer dok sam stavljao ROM preko Odina telefon je stao sa downloadom i prebacio me u CWM i na
dnu e pisalo ovako E:cant open/eashe/recovery/log i ispod toga E:cant open CASHE:recovery/log
pa ja mislim da je to uzrok što nije novi ROM stavljen u potpunosti nešto fali.
Ako ima neko da zna kako da riješim problem molim ga da mi pomogne.Pozdrav.
Imam problem baterija mi jako kratko traje,prvo sam mislila da je to od 3g signala koji hvatem recimo neke 2 nedelje i od tada mi kratko i traje baterija i sada sam ga valjda iskljucila ali tamo gde je pisao 3G sada pise E a ja pojma nemam sta je to??Ako se i dalje nastavi da baterija traje jedan dan da li vredi uzimati novu bateriju?Inace telefon imam od februara!
- tomas.hokenberi
- Moderator
natalija, to "E" koje vidis oznacava da je dostupan EDGE (Enhanced GPRS) i pojavljuje se zato sto si iskljucila 3G podrsku, pa su ti dostupni samo GSM data servisi: EDGE ("E") i GPRS ("G").
Za brzo trosenje baterije moze biti mnogo razloga, a najverovatnije je u pitanju neka od aplikacija. Koju verziju firmvera koristis ? Eclair (2.1) ili Froyo (2.2)? Da li imas instaliran neki task-manager ili task-killer da vidis sta ti se vrti u pozadini.
I najvaznije koliko ti je to kratko? Normalno trajanje baterije na I5800 je max 2 dana, ako isteras 3 to je dostignuce.
Za brzo trosenje baterije moze biti mnogo razloga, a najverovatnije je u pitanju neka od aplikacija. Koju verziju firmvera koristis ? Eclair (2.1) ili Froyo (2.2)? Da li imas instaliran neki task-manager ili task-killer da vidis sta ti se vrti u pozadini.
I najvaznije koliko ti je to kratko? Normalno trajanje baterije na I5800 je max 2 dana, ako isteras 3 to je dostignuce.