Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Baraba, nema wareza na forumu kucaj u googlu, a ako ne najdes poslacu ti na pp. Inace imas i tu foru sa better keyboard da prevuces sa leve na desnu stranu i onda ti izleti ta numericka

Evo da vas obradujem
http://www.youtube.com/watch?v=xwyMdizv ... r_embedded

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Barabo, hocu da neko predlozi custom rom koji je dobar kao sto je lesa0208 rekao ali da ostavi linkove i napise upustvo kako to sve odraditi za dummy-je. I taj fazon sa titanium backupom da mi ostanu sva podesavanja i programi.
Koristim MultiLing keyboard sa stone skinom i mnogo je dobra. Samo iskljucite swipe gestures jer sam slucajno nekako prebacio na handwriting na KINESKOM i jedva vratio na qwerty...

Rekoh da ce uskoro ICS. Doduse ovo je alfa i pola stvari ne radi, ali za par meseci ce sigurno biti 100% funkcionalni kuvani ICS rom.
EDIT: Problem sa Kiesom je bio sto mi je ukljucen usb debugging. Mora da se iskljuci pre konekcije.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

lesa0208, zanimljivo izgleda ICS, jedva čekam radnu verziju :)
and justice for all...

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Jorda, dakuvani hoce ali oficionalni nece pre proleca sigurno Dream Weaver, evo ti ovaj klip i videces ispod doka tri mala dugmeta bek kucicu i verovatno multitask dugme, to je ono sto sam ti malopre objasnjavao i sto mis e ne svidja
http://www.youtube.com/watch?v=GJZwMzVn ... re=related

hipnotizirana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 11. Nov 2011. 16:07

Post od hipnotizirana »

Je l' moze neko da mi kaze za sta sluzi "IM" i "Kies air" ?
I da mi predlozi neke zanimljive aplikacije i igrice?

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Nov 2011. 16:14

Post od gasmias »

1. Flesovanje kernela sa root-om. Instaliras Odin na kompu, zatim skines odgovarajuci cf-root kernel, odgovarajući je onaj koji ti stoji u kernel-u u settings/about phone. Instairas preko Odin-a. Detaljni tutorial: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399. OVO JE NAJEDNOSTAVNIJI NAČIN ZA ROOT. On ti daje mogućnost da instaliraš titanium backup (pomoću koga praviš backup apps/data i njihov restore), daje ti mogućnost CWM-a kroz koji ide instalacija romova, kernela, tema. Do CWM-a se stiže isključivanjem telefona, i držanjem home+volumeup+poweroff

Moja preporuka je checkrom, najsličniji je stock-u, info, download i tutorial: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1312240 i speedmod kernel k2-18 test 7: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1182498

Najbitnije je da se detaljno čita tutorial i da se razume, ako nisi siguran pročitaj i pitaj, video sam svašta da ljudi greše, tipa flesuju rom za i9000.

Sve ovo imas na net-u, samo treba ukucati u google, i obavezno procitaj sa vise izvora.

sisamisa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Nov 2011. 09:59

Post od sisamisa »

Juče sam uzeo galaxy s2 u Telenoru. Odmah čim sam ga upalio video sam da nešto nije uredu sa ekranom. Kada se gleda pod uglom od 90 stepeni bela boja je bela i slika je odlična. Čim se telefon iskosi za 10-tak stepeni bela postaje plavo zelena. Ovo se baš jako primećuje kad se otvori neka internet strana koja ima belu pozadinu. U zadnjih 24 časa sam prevrnuo pola intereneta, bio ponovo u Telenoru i pričao sa ovlašćenim servisom (Bg.Elektronik). Zaključak:

1. Telenor kaže da je plav ekran normalan, jedan od prodavaca mi je pokazao svoj telefon i on ima istu manu. Prodavcu ova mana ne smeta.. kaže da se navikao.
2. Bg.Elektronik kaže da je plav ekran normalan.
3. Ja kažem da bela koja nije bela već plava nije normalno ponašanje telefona. Evo dokaza:

Na adresi http://www.samsung.com/global/microsite ... hotos.html imate zvanične fotografije telefona, par njih je slikano pod uglom i vidi se da su bela slova (vreme i temperatura) kristalno bela.
Na adresi http://www.youtube.com/watch?v=bTJOJmRSS1E imate poređenje ispravnog i neispravnog telefona. Moj se ponaša isto kao ovaj desni na snimku. Levi je ispravan.

Telefon koji košta 600 evra jednostavno ne sme da ima ovakve varijacije u kvalitetu ekrana. Neko ko ne ceni svoje pare možda može i da se navikne na fušeraj, ali ja ne mogu.
Vratio sam telefon Telenoru i sad me verovatno čeka velika zajebancija i maltretiranje. Oni će da kažu da je ispravan, ja ću da kažem da nije, pa ćemo da vidimo ko će da istera svoje.

Preporučio bih svakom ko uzima telefon da ga upali na licu mesta i dobro gleda šta uzima.

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

odgovor

Post od korisnikboban »

Probajte uvek na Samsungovim telefonima sa Android platformom opciju
*#0*#. Dobija se kompletan test ya boje telefona i jos desetak funkcija. Na tom testu se i dobro vidi da li je belo bas belo.
Pozdrav.

sisamisa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Re: odgovor

Post od sisamisa »

Neki tip iz Australije je probao 7 telefona, 6 je imalo problem sa ekranom. Neki sa jutjuba je probao 6, 3 su bila neispravna.

Najveća ironija je to što svi nezavisni komentatori na internetu hvale ekran i napominju kako je superioran u odnosu na ostale. Izgleda da su komadi koji su njima poslati pažljivo probrani. Sramota za Samsung.

Zaobići telefon, a možda i proizvođača u širokom luku..

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

sisamisa, imas privatnu poruku. Nadam se da ce biti od bilo kakve pomoci. :)

Ako ima nedoumica, pitaj :)
Nokia 6600 slide; Nokia E72

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

danas postadoh vlasnik galaksije :)

sisamisa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od sisamisa »

Mirko BGD, otvori browser i reci mi koje je boje bela pozadina kada telefon gledeš pod uglom od 20 stepeni u odnosu na normalu?.. ako ti nije teško :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

sisamisa, u je sto si ti zapeo za tu boju da li je plavkasta ili je bela, iskljuci telefon pa baci neku svetlost na njega i videces kako se preliva plava boja preko stakla na telefonu i to je normalno ako pogledas malo po netu videces da postoji par razlicitih SGS2.

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Никакав проблем са бојом на телефону. Након три месеца коришћења немам никакву замерку.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sisamisa, ako ja dobro vidim... bela boja je! ali kao sto lesa0208, nemoj mnogo da obracas panju na to :) vremenom ces naviknitu i neces ni izvaljivati... inace to me podsecak kao svojevremeno kad je htc presao sa amoled na slcd ekrane :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nema ni kod mene, takođe kupljen u telenoru, ali pre kupovine testirao sam tri komada u telenoru (jer sam čitao na netu ovo sa bojom) sa *#0*# i http://fiddle.jshell.net/qFxsC/1/show/ ali ni jedan od ta tri nije imao grešku.

@Mirko BGD, čestitam :)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dakle evo sta sam ja iskopao po nekim nemackim forumima!
evidentno je da "problem" postoji, ali to ljudi ne gledaju kao problem, zato sto i nije problem. telefon radi, normalno prikazuje boje zelenu plavu zutu itd, u zavisnosti od toga KAD i GDE je uredjaj proizveden JAVLJAJU se razlike u ekranu, ali opet kazem nije nikakva greska niti problem, jednostavno jedan je ovakav jedan je onakav :) bar su tako to neki ljudi objasnili
tako da to nije nikakva greska niti je faulty screen jednostavno takav je!

jos jedna vest:

koja je meni i najlogicnija je da telefoni koji vuku na zelenkasto prilikom okretanja (to je ono sto vama smeta u stvari) je ZASTITA ekrana (kao ako neko ima tu cast da nosi naocare za vid, kao ja, pa kad pogledate staklo pod drugim uglom ono vuce na zelenkasto ili na ljubicasto) i to je to! kazu da se ovo javlja kod NOVIHIJ uredjaja jer je je zastita pojacana!!!

tako da nema potrebe za brigu
(au al se tesim jbt)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Koji je Stock Kernel za Telenor?
Gledao sam http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1113928 ali nema za Telenor Serbian :uhuh:

Kako da znam koji da ga vratim i gde imam da ga skinem? Isprobavao sam razne, ali mi na stock najduže trajala baterija :)

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Baraba, pa jesi probao neki kastom kernel da ubacis? Posto meni sa onim romom sto sam par puta pominjao ovde i siyah kernelom baterija 2 dana bez problema traje.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

lesa0208, naravno, sinoć sam stavio speedmod-kernel-s2-k2-18-test7-CWM
Za noć je otišla baterija za 1h po 1%, koliko se sećam manje se trošilo na stock.

Odgovori