Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Dpb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
- :: Samsung SM-G920
- :: Huawei p8 lite
oxigen, pa zasto 2.3.5 kada je najnoviji vec 2.3.6, neces primetiti znacajne razlike ali poboljsanja ima jer da je rom savrsen ne bi izbacivali update znaci razlika ima ali one nisu toliko ocigledne. Sto se tice baterije duze drzi ali nemozes ocekivati extra povecanje ipak je ovo telefon sa velikim i mocnim displejom a da se razumemo on je i najveci potrosac a tu oni bog zna sta nemogu uraditi. Ja imam sim free telefon tako da neznam sto se tice telenora ali mislim da fon mora biti root
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ko ima problema sa noise cancellation evo rešenja sa custom rom-omo CheckROM RevoHD:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1312240
Pokrenite alikaciju Kitchen Pro i skinite mod:

Moram da pohvalim CheckROM RevoHD™ V4 sa kernelom DarkKnight™ V2.5.2. Sve je izuzetno brzo i bez lagova, dosta modova, preporuka za rom.
Pokrenite alikaciju Kitchen Pro i skinite mod:

Moram da pohvalim CheckROM RevoHD™ V4 sa kernelom DarkKnight™ V2.5.2. Sve je izuzetno brzo i bez lagova, dosta modova, preporuka za rom.
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Barabo, za zvono jedino mozes da iz nekog drugog programa stavis kao npr Handcent (koji toplo preporucujem) dobijas notifikaciju za njega, a sistem notifikacije za sms iskljucis. Tako ces imati razlicite ako sam uspeo da ti objasnim. A za jacinu moras nesto probati na kompu da preko nekog programa pojacas ton jer je notification volume isti za sve notifikacije. Mozda ima nesto na marketu da se skine al nisam probavao.
- Baraba
Jorda, skini ova sms zvona sa marketa, dosta su glasnija od fabričkih, plus možeš online da skidaš gomilu drugih zvona iz programa:
https://market.android.com/details?id=c ... lated_apps
Isprobao sam i Handcent i GO Sms i najlepša i najjednostavnija i najpreglednija mi je stock sms aplikacija
https://market.android.com/details?id=c ... lated_apps
Isprobao sam i Handcent i GO Sms i najlepša i najjednostavnija i najpreglednija mi je stock sms aplikacija

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 13. Nov 2011. 08:59
- Baraba
vanjuska, jbg na stock mi sve radi, najbolje slike pravi kamera i ne koci video zapis, samsung dive, baterija najduze traje itd. U principu, stock + lepa tema + dobar launcher i nema potrebe da izmisljam neku toplu vodu i ponasam se kao korisnik nekog usporenog symbiana. Ovaj telefon je veoma brz, nije ovo nokia 6600 kojoj je puna interna memorija. Treci dan danas kako vrtim RevoHD v4, za sad sam zadovoljan tim custom romom, stvarno ima dosta korisnih dodataka tj. modova, lepih tema itd. a krajnje jednostavno se ubacuju (dovoljno je samo kliknuti sta zelis da instaliras, skine, instalira i radi wipe automatski...).
maverick88, imas na predhodnim stranama, isto pitanje i neko je ostavio link za jedan koji radi tj. cuje se snimak, jedino se ne pokrece automatski pri paljenju telefona.
Azimuth, mislim da razdvojim sms zvono od obavestenja kada me tapatalk obavesti o novoj poruci ili na novom odgovoru u temi koju pratim, kada instaliram novu aplikaciju/igricu itd.
maverick88, imas na predhodnim stranama, isto pitanje i neko je ostavio link za jedan koji radi tj. cuje se snimak, jedino se ne pokrece automatski pri paljenju telefona.
Azimuth, mislim da razdvojim sms zvono od obavestenja kada me tapatalk obavesti o novoj poruci ili na novom odgovoru u temi koju pratim, kada instaliram novu aplikaciju/igricu itd.
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
evo sad skidam 2.3.6:
I9100XXKL1 ##-2.3.6 2011 December-I9100OXAKL1-Open Europe
nego ima jedna stvar koja mi nije jasna...
prvo sam koristio neki stock rom verovatno 2.3.4 koji sam doboi kupovinom telefona, znaci nista budzeno itd. onda sam lepo skinuo litening rom, ubacio ga preko odina, i ono ok je rom... medjutim htedoh da vidim na sta lici ovaj 2.3.6. e sad posto je taj litening imao root u sebi i sta ja znam sta sve vec, ja samo preko odina treba da ubacim ovaj novi rom koji budem skinuo i to je to? oce li mob ostati rootovan?
interesuje me sta se desava sa radiom kod s2? nznm dal to u opste postoji ali kod desire je s vremena na vreme izlazio nov raido
postoji li jos nesto na sta treba da obratim paznju?
I9100XXKL1 ##-2.3.6 2011 December-I9100OXAKL1-Open Europe
nego ima jedna stvar koja mi nije jasna...
prvo sam koristio neki stock rom verovatno 2.3.4 koji sam doboi kupovinom telefona, znaci nista budzeno itd. onda sam lepo skinuo litening rom, ubacio ga preko odina, i ono ok je rom... medjutim htedoh da vidim na sta lici ovaj 2.3.6. e sad posto je taj litening imao root u sebi i sta ja znam sta sve vec, ja samo preko odina treba da ubacim ovaj novi rom koji budem skinuo i to je to? oce li mob ostati rootovan?
interesuje me sta se desava sa radiom kod s2? nznm dal to u opste postoji ali kod desire je s vremena na vreme izlazio nov raido

- Zemun79
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 15. Sep 2006. 09:34
maverick88 napisao:je l postoji neki dobar program za snimanje razgovora? neke sam isprobavao ali ne rade,tj ne snimaju nista
Total recall po meni najbolji...
Naravno, plaća se i to poprilično, ali... Možda možeš nekako da ga "nabaviš".

Evo čisto da vidiš kako izgleda...
https://market.android.com/details?id=c ... WFya2V0Il0.
...Samsung Galaxy S2...
- Dpb
- Redovni učesnik
Mirko BGD, nece ti ostati rootovan moraces skinuti cf root i on se preko odina flashuje i to je to imas ponovo root, neces primetiti velike razlike izmedju 2.3.4 i 2.3.6, ja koristim criscelo rom i kod njih mi se svidja to sto cim izadje neki oficijalni rom oni odmah update i njihov rom tako da non stop imam najnoviju verziju roma bez odina i bez brisanja podataka nego samo flash iz CWM recoveryja
- Baraba
Mirko BGD, probaj ovaj rom, ne treba ti odin, iz CWM odradi, isto je 2.3.6:
Skini, prokopiraj na mem. telefona, odrafi wipe/data reset i ubaci rom. Imaćeš root, program Kitchen Pro sa kojim skidaš teme, modove itd. jako korisna stvar, skini DSP Manager koji dalje bolji zvuk... kad je meni dobar rom onda znaj
Skini, prokopiraj na mem. telefona, odrafi wipe/data reset i ubaci rom. Imaćeš root, program Kitchen Pro sa kojim skidaš teme, modove itd. jako korisna stvar, skini DSP Manager koji dalje bolji zvuk... kad je meni dobar rom onda znaj

Ajde opet da probam, osto prvi put nije uspelo.
Dakle posedujem tel od pre neki dan, uradio sam rootovanje preko Odina i super one clicka.
Trenutno se ovo nalazi na telefonu:
Android Version: 2.3.3
Baseband version:I9100XXKE7
Kernel version: 2.6.35.7-I9100XWKF3-cl276555 root@Dell101 #2
Build number
Gingerbread.XWKF3
Imam par pitanja. Prvo ako moze link ka 2.3.6 verziji koja radi, posto sam skinuo neku i nije htela da se pokrene preko Odina? Sledece pitanje je da li se pokrene odin, ubaci fajl u PDA i ide na start i firmware se updateuje ili ima jos neka fora? Da li treba opet da se rutuje i jel moze isto preko super one clicka? Ili rut ostaje? Da li se brise sve sa telefona kad uradi update? I konacno, jel stvarno vredi ta 2.3.6 verzija, tj dal se produzava izdrzljivost baterije bar malo i da li je pouzdan? Izvinjavam se na ovoliko pitanja, ali nisam bas super strucnjak, a voleo bih da naucim i da sredim tel
hvala unapred svima koji pomognu
Dakle posedujem tel od pre neki dan, uradio sam rootovanje preko Odina i super one clicka.
Trenutno se ovo nalazi na telefonu:
Android Version: 2.3.3
Baseband version:I9100XXKE7
Kernel version: 2.6.35.7-I9100XWKF3-cl276555 root@Dell101 #2
Build number
Gingerbread.XWKF3
Imam par pitanja. Prvo ako moze link ka 2.3.6 verziji koja radi, posto sam skinuo neku i nije htela da se pokrene preko Odina? Sledece pitanje je da li se pokrene odin, ubaci fajl u PDA i ide na start i firmware se updateuje ili ima jos neka fora? Da li treba opet da se rutuje i jel moze isto preko super one clicka? Ili rut ostaje? Da li se brise sve sa telefona kad uradi update? I konacno, jel stvarno vredi ta 2.3.6 verzija, tj dal se produzava izdrzljivost baterije bar malo i da li je pouzdan? Izvinjavam se na ovoliko pitanja, ali nisam bas super strucnjak, a voleo bih da naucim i da sredim tel
hvala unapred svima koji pomognu
- Baraba
Kanarinac, nisi napisao da li custom 2.3.6 ili čist 2.3.6?
Ako hoćeš custom imaš gore par odgovara iznad sa kojim sam zadovoljan.
Imaš sve objašnjeno u temi ka kojoj sam ostavio link na xda (trenutno je vda danas off malo on). Krajnje jednostavno i bez ODIN-a. Ostaje ti root i dobio si još korisnih stvari...
Ako hoćeš custom imaš gore par odgovara iznad sa kojim sam zadovoljan.
Imaš sve objašnjeno u temi ka kojoj sam ostavio link na xda (trenutno je vda danas off malo on). Krajnje jednostavno i bez ODIN-a. Ostaje ti root i dobio si još korisnih stvari...
Pa ne znam koja je razlika izmedju custom i obicnog. sta se dobija sa custom?
Radio sam vec sa odinom pa preko njega znam, mada ako je i ovo ok, probacu. Samo mi napisi koja je razlika. I da, jel moram opet da instaliram sve aplikacije, kontakte i slike da prebacujem?
Edit: E da, ako postoji neki noviji od 2.3.6. moze i to, ako je bolji naravno
edit2: Po pisanju vidim da je bolji obican 2.3.6. pa da se ja posle igram sa podesavanjima
Pa ako moze neki link
Radio sam vec sa odinom pa preko njega znam, mada ako je i ovo ok, probacu. Samo mi napisi koja je razlika. I da, jel moram opet da instaliram sve aplikacije, kontakte i slike da prebacujem?
Edit: E da, ako postoji neki noviji od 2.3.6. moze i to, ako je bolji naravno

edit2: Po pisanju vidim da je bolji obican 2.3.6. pa da se ja posle igram sa podesavanjima

- Dpb
- Redovni učesnik
Kanarinac, ako vec imas rootovan fon najbolje ti je da na xda forumu nadjes taj 2.3.6 rom koji zelis ali u zip formatu(ima ga provereno samo malo potrazi) i onda stavis taj fajl na sd karticu i u aplikaciji CWM (koju si dobio prilikom roota) nadjes flash update i kliknes na taj rom sto si ubacio na sd i ides na yes i to je to on ce ti odraditi flash preko recoverya bez gubitka roota, nista ti nece izbrisati iz telefona dok neuradis factory reset to se preporucuje da se uradi posle flasha
Imam CWM. Problem je sto ne znam koji 2.3.6 da trazim. Nasao sam bio jedan, skinuo pokrenuo preko Odina ali mi je izbacivao gresku. Telefon mi je bez kartice, tako da ne mogu da prebacim na sd nista.
Zanima me ovo preko odina, tj dali se tako gubi root ili ne?
@Baraba
Nisam uspeo da nadjem link ka xda sto si okacio...
Zanima me ovo preko odina, tj dali se tako gubi root ili ne?
@Baraba
Nisam uspeo da nadjem link ka xda sto si okacio...