Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Није карнел (karnel) него кернел (kernel). Испоштуј нас па покушај да пишеш са неким смислом. Твоји постови су јако конфузни за читање,па већина само искулира :wink:
ex ivan87

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Jorda napisao:Pa samo kernel sam ti i rekao da promenis.
XWKDD Stock Kernel: http://www.multiupload.com/LH122I67IU
Password is: intratech@XDA
evo ti i link, aj molim te probaj pa javi.
Ostavi novi link (ovaj ne radi), i ako može u rar fajlu, probaću večeras. Prošli put nisam mogao da otvorim fajl, posle nisam ni posećivao forum...

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Evo ti ovaj sam licno uploadovao, flesuj preko odina i javi utiske.
http://www.2shared.com/file/eeBEEWEh/I9 ... ernel.html

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ljudi ja sam se dosta igrao /preko Odina/i na kraju s..bao fon. pokusao sam juce uvece da mu promenim firmwre i izbacii mi filed,znaci poludeo sam totalno..... na ekranu mi se pojavilo kao veza izmedju fona i compa i pise kao da pokusam preko kiesa a kies nije mogao da prepozna fon.pomirio sam se bio sa tim da sam unistio fon jbg...nisam mogao ni da udjem u download mod ,znaci samo crn ekran sa tim znakom kao prekinuta veza izmedju kompa i fona ,nisam mogao da ga iskljucim jedino sam mogao da ga ugasim vadjenjem baterije..... Onda sam rekao sebi sta mi je to sve trebalo???????tel. mi je extra radio. Odneo sam ga u servis radili su mu preko boota i ubacili novi softwer 2.3.6 tel sada radi ok. REKAO SAM SEBI NIKADA VISE NECU NISTA DA CACKAM JEL UMALO NISAM UBIO FON. Naravno svaka skola se placa to znam ja sam ovu skolu mogao platiti 500e da sam skroz sj..ao fon ali na svu srecu nisam ,platio sam na svu srecu dosta manje......Eto to su moja iskustva. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima na pomoci ovde na forumu. Moja preporyka svima je da ne cackaju previse za...ce nesto garant,sad ce neko reci kao ja znam gde treba da cackam ALI pre ili kasnije nesto krene lose ....Nece me biti vise ovde u diskusijama jedno vreme malo da se odmorim od svega.Procitao sam uzduz i popreko sve postove o S2 i sve postove kako se rootuje mob i to vise puta. KO HOCE I DALJE DA CACKA PO FONU NEKA CACKA ,JA NECU VISE.PRE ILI KASNIJE SVI SE OPET VRATE NA FABRICKI SOFTWER,TO JE REALNO . POSTAVLJA SE ONDA PITANJE ZASTO TO SVE MENJATI KAD SE NA KRAJU VRATIS NA FABRICKI ILI S...ES FON.Pozzzz
Poslednja izmena od oxigen u Pon, 20. Feb 2012. 21:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Колико су ти наплатили сервис,ако није тајна?
Ниси смео да мешаш оdin и kies, јер се они не подносе ако могу тако да се изразим. Погледај овај текст: http://mobile.benchmark.rs/mobile_clanci/xda_developers
ex ivan87

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

oxigen, Tvoj najveći problem je bio što si počeo da paničiš kao neka tinejdžerka, pa nisi valjda mislio da ćeš ga popraviti kies-om. Uostalom i meni se desi da nekada fail-uje, ništa samo izvadim bateriju, vratim je i ponovo flešujem preko odina. Ne znam kako je za sgs2 ali za sgs ide prvo ubacivanje stvari u ODIN pa tek onda pribadanje telefona, jer ako uradiš obrnuto uvek fejluje. Takođe bespotrebno je da nosiš u servis samsung galaxy seriju je nemoguće brikovati, preko odina uvek može da se sredi, samo treba da znaš kako treba.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

telep, njegov najveći problem je što nije hteo da pročita više od tri posta... Pa ne može se tako u Jevropu :lol:
Ja celo popodne listam i tražim kako da uradim s-off, root, i custom recovery na mom wildfire-u. Pa ništa ne može da se uradi za pet minuta, treba vremena i čitanja!!!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

oxigen, Dok god postoji veza izmedju telefona i kompa nista nije strasno i moze da se sredi kod kuce, obicno cim krenes da panicis nista od toga :). Uglavnom nisi trebao da zuris sa servisom.

Khan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 12:31

Post od Khan »

imam problem, poceo je spikerfon da mi se sam pali kad se javljam ili zovem nekog, jel zna neko nesto o tome?

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Jel ima neki novi oficijalni rom za Srbiju? Jel mozete da mi predlozite neki dobar oficijalni kernel ali koji ne zatamnjuje ekran? :)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Jedini takav je XWKDD :)
Imas link u mom postu iznad.
Sta bi, Barabo? Jesi probao???

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

bachika, ajd kad uganjas to sve javi i meni da i ja sredim...nemam vremena da ganjam..samo sibni pp link
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ja imam sada 2.3.6 XXKL1 firmware ali ovaj i nije tako stabilan gubi se cesto mreza, pokusao sam da ga vratim na officialni 2.3.4 instalira se sve ok preko Odina i onda nastaje problem,pojavljuje se onaj logo znak pri paljenju i ono veliko S i sve tako u krug.... ne znam u cemu je problem pokusavao sam sa raznim roomovima sve se instalira ok.ali pri podizanju sistema nece da ga podigne samo vrti ono gore sto sam napisao. Da li neko ima predstavu o cemu se ovde radi,i sta mi je ciniti????i eto posle svih tih pokusaja vratio sam se na 2.3.6 koji jedino radi ne znam zbog cega ne mogu da instaliram ni jedan drugi firmware??
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

oxigen, problemi koji ti se javljaju su verovatno tu zato što nisi radio hard reset telefona pri menjanju romova. Ne može se samo presnimavati jedan preko drugog. Dakle bekapuj podatke koji su ti bitni pa zatim jedan reset pa flešuj... Ako neće da podigne rom pokušaš i sa wipe dalvick cache :wink:

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Nov 2011. 16:14

Post od gasmias »

u pravu je bachika, wipe data, ukoliko ne pomogne flesuj stari bootloader, ako i to ne pomogne pit i repartition

P.S. oni su upisali samo nov sw, mogao si i ti;)

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Imam par pitanja o ovom telefonu.
Odakle skidate oficijalni softver za ovaj telefon? Ako sa sammobile-a, kako znate koji je oficijalni a ne beta? Moj ima trenutno 2.3.4, a razmišljam da li da čekam ICS, ili da apdejtujem na 2.3.6.
Da li se još nekome dešava da kad telefon zvoni, prvu sekundu je utišan pa se onda pojača kako je stvarno podešen (u mom slučaju do kraja)?
Još mi se dešava da kada sam konektovan na skype, poruke ne stižu u realnom vremenu. Često moram da se stavim u off pa ponovo u online da bi se on konektovao i dobio poruke koje su mi poslate. Kontam da je to do androida 2.3.4, jer me zeza i kad pišem poruke u ABC modu. Pogrešim po 15x.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Najbilja opcija je svakako:
-Wipe Data/factory reset
-Wipe Cache
-Wipe Dalvik-Cache
-Wipe Battery Stats
-Wipe Data/factory reset
-Wipe Cache
-Wipe Dalvik-Cache
-Wipe Battery Stats pa instalacija novog ROM-a.
Tako bar ja radim.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

cale, Kad jednom uradiš Wipe Battery Stats, tog fajla više nema (battery stats), tako da je bespotrebno raditi dva puta!! A brisanje se preporučuje jedino kad je baterija skroz puna, jer će jedino tako baterija biti pravilno kalibrisana!!! :wink:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Sada vidim da je postupak iz ne znam kog razloga postovan dva puta. :dry:
Izvinjavam se. :wink:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

cale, hahaha, dobro je to jer developeri preporučuju višestruki wipe ( da bi to sve bilo sigurno obrisano) :)

Odgovori