Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Pera Detlic, to samsung izmislja toplu vodu. Tattoo sam kiristio bez drajvera sve dok nisam odlucio da ga rutujem pa su mi trebali samo za tu operaciju, a ista prica je i sa Neom... Jedino sa Galaxy Mini nisam mogao ni mass storage da koristim bez drajvera.

losmi1612
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2012. 12:50

Post od losmi1612 »

Pozdrav ljudi, kupio sam juce ovaj telefon i primetio sam da kad prelazim prstom po ekranu, npr podesavanja ili poruke i kao da je malo mutna slika i onda se izostri za sekundu, zanima me dal je to kod svih ili samo kod mene?

Brownstone
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2012. 00:59

Post od Brownstone »

@losmi1612

Ja nisam nista slicno primetio kod svog. :?

Imam i ja par pitanja:
Koja je najnovija verzija androida za ovaj fon i do koje misli gurati? Ako uopste misli dalje od 2.3-2.4... :D
Moze li se promeniti tema i kako,a da nije preko neke aplikacije tipa GoLauncher?
I najvaznije,za korisnike,koji player koristite za pustanje filmova i video klipova (ne na netu) ?

EDIT: Da,i ovo me zanima; moze li se izvesti ovaj trik sa pisanjem poruka? :D
http://www.youtube.com/watch?v=aZaNOKpME6M
Pokusavao sam sve i nisam uspeo.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Brownstone, verzija 2.4 (zar to postoji) ... Za sad je 2.3 poslednja, a ne verujem da će ići dalje zato što je samsung izbacio naslednika ovog telefona!
Teme ne postoje na stock romovima.
Za plejer koristim rock player.
A trik sa pisanjem poruka... Hahaha ovde si me nasmejao, Pa kakav crni trik, to je aplikacija (tastatura) swype koju samsung integriše u svoje android telefone! Samo zadrži prst u nekom polju za pisanje i u iskačućem meniju odaberi swype za način pisanja!!! :wink:
losmi1612, ne znam kakvo to zamućenje imaš, ako je to kod statične slike onda je neki problem, ako je kod menija i slično pri pokretu možda je to deo animacije?!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Brownstone
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2012. 00:59

Post od Brownstone »

bachika, Kao sto vidis,ne razumem se ja u to,tako da se ne iznenadjuj mojim provalama. :lol:
Hvala.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

bachika sta uradi bre sas telefon?nisi valjda menjao za alkatel?sad kad treba da izadje icecream lele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

majkon80, haha, pa šta da radim kad je bila dobra trgovina! :)
A čini mi se da je CM9 ušao u beta fazu i da mu sada samo kamera pravi probleme! Ovo ostalo je valjda sve sređeno ili su neki sitni bagovi u pitanju... Uostalom sad ga ti isprobaj pa piši review... :wink: :wink:

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

drustvo,sta bude kad se uradi 'uninstall updates' na samsung apps,nicemu mi ne sluzi a mozda koji mb mogu da shtipnem odatle?

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Слободно, неће се ништа лоше десити.
ex ivan87

stefi90
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 21:10

Post od stefi90 »

Posle duzeg vremena koriscenja samog telefona mogu reci da sam prezadovoljan,bolje je od gt540 po brzini,samom kvalitetu ali po bateriji nije:(sa gt540 sam mogao da izdrzim bar dan i po,sa ovim jedva dan.Ne treba mi objasnjenje sta raditi da bi se ustedela bat.jer sam sve zivo uradio(cak igrice ne igram)zato da pitam koji custom rom da instaliram a da dobijem dobru brzinu i bateriju bolju?najgore je sto ne trosi se postepeno:99,98,vec od 100 do 96

misirac123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 12. Mar 2012. 14:50

Post od misirac123 »

Poz za sve. Imam ovaj tel skoro 3meseca. Radi onako generalno ok... hteo bih malo da se poigram i da promenim taj firmver ili sta je to vec. Kod mene je gingerbred 2.3.3. Vidim na sajtu sammobile da ima 2.3.6. Vredi li ovaj apgrejd?
Razmisljao sam i o ovim custom stvarima ali skroz sam se pogubio sa verzijama... koja je vasa preporuka, sta da stavim na telefon a da mi radi ok?
Treba mi i navigacija (ali bash...) odnosno neki program za to. Taj igo ili nesto drugo isto neka preporuka.
Ako ne moze ovako, moze i na pp, bio bih jako zahvalan.
I da jos jedna stvar kako da bekapujem to sto mi je trenutno u telefonu pre svih tih igrarija, jel da iskoristim ono sto ima u kiesu, ili mozda nekako drugacije...

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

misirac123, prijatelju, ako dobro ne iscitas kako se radi flesovanje nemoj pocinjati da ne psujes sam sebe kasnije ako nesto krene po zlu. moj prijedlog ti je da iscitas temu galaxy s ili galaxy i8500 tu se mnogo pisalo o tome....ako znas engleski odes na xda forum i nadjes o svom telefonu sve odreda...inace na sam su ti oficijalni romovi vecinom i moja preporuka ti je da to uradis al naravno da rutujes telefon. inace custom romovi su napucani da rade bezo ali do sada svakom koji sam probao nesto fali, pretezno jako trose bateriju i dignu frekvenciju cpu. za bekap titanium koristi ili my backup pro.....kontakti su ti sacuvani preko gmail naloga. lp
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

misirac123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od misirac123 »

Vidi, druze, oci mi ispadose zadnjih dana, i jos uvek nisam siguran sta hocu da uradim. Treba mi navigacija, kolko sam skapirao ako ne rutujem telefon necu se leba najesti u tom smislu. Nije mi problem da sve to odradim, nego mi treba neko da me uputi, u smislu da mi kaze: ta i ta verzija rade ok, stavi to... za navigaciju ti je dobar program taj, i taj... neki link i tako to. Mozes li mi pomoci u tom smislu nesto, jel ti imas samsung ace? sta imas na njemu trenutno i kako to radi??

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

stefi90, ACE ima taj neki hardverski bug da ne meri potrošnju baterije u delovima od 1%. Tako da se baterija troši ujednačeno ali se ne prikazuje baš tako.... :dry:
misirac123, nemoj dakle ništa da radiš!!!! Ti još ne znaš ni obične pojmove koliko vidim..... I pokušavaš na brzinu da naučiš nešto za šta je potrebno (kratko) vreme samo da se slegnu stvari!!!
Za navigaciju samo guglaj Igo i rezoluciju ekrana za ace... Nećeš baš jako lako izguglati ali ćeš naći. A možeš se poslužiti i torentima!!! Na nekoj od prethodnih stranica sam ostavio tutorijal za rutovanje i flešovanje sa nekim linkovima! A ja dok nisam prodao mog ace-a sam koristio ICS sunday (by Jusada) možeš ga naći na xda. Ali u međuvremenu je izašlo još brdo dobrih romova pa jedino što ti sledi ako si dorastao tome je igranje i testiranje romova!
Neki članovi koji koriste ovaj telefon mogu ti napisati kako su tako brzopleto kao i ti želeli da srede telefon pa su umalo završili na servisu! Nema tragova ovde na forumu jer sam im na razne načine spasao telefone (pp, facebook, email...)

Dešava se da jedan rom ne radi identično na više telefona! Dakle treba isprobati koja vama lično konfiguracija odgovara!!!! :wink:

edit: da bi ti Igo radio nemaš potrebe da rutuješ telefon.

misirac123
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od misirac123 »

Kako da vidim koje dozvole trazi Igo da bi se instalirao. Kad nesto skinem sa marketa to se lepo vidi ovako nemogu da provalim gde je. Da ne bude da trazi dozvolu da salje sms ili da slobodno zove neke brojeve, malo sam paranoican oko ovoga. Naka vasa iskustva, ko koristi Igo?
Hocu da zamenim sd karticu kupio sam vecu. Imam programe instalirane na staroj i i imam neke sitne igrice tipa poker i storm8 igre koje igram dva tri meseca i ne bih hteo da zeznem nesto oko toga pri prelasku na novu sd karticu. Neki savet? (jel titanijum bekap ok program za to?)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

misirac123, malo si mnogo paranoičan!!! Pa svi koristimo Igo.
Titanium ti je dobar (telefon mora da je rutovan), ali jednostavno prebaci igrice na telefon, zameni karticu pa ih vrati nazad na karticu :wink:

dinja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2011. 08:34

Post od dinja »

da li neko zna kako da vratim telefon sa 2.3 gingerbread na 2.2 froyo?inace update sam uradio preko odina.....tako da ako neko zna nek napise.....hvala

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Skines rom, prebacis ga na mem. karticu, odes u recovery i odande ides na apply zip i to je to.
Mada, licno preferiram cist instal sto bi znacilo svaki put sve iz pocetka. Dakle, preko odina ;)

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

dinja, ista procedura koju si radio preko odina ti je za flesovanje i na 2.2. Ali ako smem da pitam zasto bre da se vracas na froyo? Svi tezimo ka necemu novijem i boljem, a ne da se vracamo u istoriju,,,, :P
Azimuth, nisam siguran da za samsung telefone ide na taj nacin sa update zip procedurom.... Za odin znam, i znam da ako se ne skine kompletan sistem (sa fise fajlova - PDA, PHONE, CSC....) nece uspeti flesovanje unazad!

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

misirac123, igo radi nema veze sto niej rutovan telefon, samo nadji pravu rezoluciju koja ti odgovara i to je to...ostale nece raditi ili ce biti mala vidljivost...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Odgovori