Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Transporter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 11. Apr 2007. 17:48

Post od Transporter »

Dobro i kakav je zakljucak ? 10eur nije nista,ali generalno zasto uzimati ako ne valja...

Nije los uredjaj, uzeo sam ga skoro, navikavam se posto sam ceo zivot samo Nokiu nosio :oops:
N95 8gb, 6310i

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ukoliko vas interesuje kako protiče "razgibavanje" Hinorx "extended" "1750mAh" baterije,pogledajte:
Slika
Mislim da vam je posle 2 dana korišćenja sve jasno.
Ali,izneću konačno utiske krajem nedelje.(dajem joj kao još vremena :dry: )
UPDATE:Gnjavim telefon od jutros,tj. već 2h i iz nekog razloga je tek na 73%.Ništa mi nije jasno.
Slika
Ovo je mnogo,mnogo bolje.Desilo se to da mi se telefon tokom noći ugasio.Tako ugašenog sam ga punio 3h i vek baterije se drastično poboljšao.
Sada mi se javlja problem da mi se telefon puni,zapišti na 100% i nakon skidanja sa punjača padne na 96%.
Ima li neko ideju zašto se to dešava i u čemu eventualno grešim?
Neka ideja tomas.hokenberi?

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

cale napisao: Sada mi se javlja problem da mi se telefon puni,zapišti na 100% i nakon skidanja sa punjača padne na 96%.
Ima li neko ideju zašto se to dešava i u čemu eventualno grešim?
Neka ideja tomas.hokenberi?
To je normalno, samo sto ne bude uvek isto, nekad ce ti biti 99%, nekad 98%, u svakom slucaju na velikom broju telefona se to desava, jer ti on javi cim dotakne 100%, ti kad skines punjac, upalis ekran na mobu, on ti odma povece malo baterije i padne.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Nije tačno.
Sa stock baterijom to recimo nije slučaj.
Ni kod ove baterije nije,ukoliko se puni kada je tel. ugašen.Zato i ne znam o čemu je reč.

007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Jan 2010. 22:51

Post od 007 »

Upomoc, instalirao sam ICS 403 verzija osnovnog opsega I9100XXLPH verzija kernela 3.0.15-I9100XXLPH-CL118559 i bas me nervira, recimo vidzent za vremensku prognozu se izgubi posle ukljucenja i ukljuci se tek posle abdejta, ekran po neked u opste ne ukljucuje zakljucavanje a nekada da, ponekad iz cista mira se ekran ukljuci i iskljuci svakih desetak sekundi pet sest puta onda recimo necujni rezim je nemoguce podesiti da bude bez vibracije...Napomiljem da je na 2.3.6 sve radilo normalno. Postoji li neki stabilniji ICS i koji!? Hvala u napred

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 15:57

Post od djemba87 »

@007 to sto nabrajas od problema je ocigledno do tvog aparata,meni savrseno funkcionise sve na 4.0.3...vibraciju samo iskljucis u podesavanjima za silent mode!!!

007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od 007 »

djemba87 Pa vec sam napomenuo da mi je pre tog a (d nedavno)na 2.3.6. savrseno radio, dakle nije do aparana. Ti imas 4.0.3. ali koji?! Procitajmi tacne podatke iz telefona bas me zanima da uporedim (verziju opsega, verzija kernela i ostalo), sto pre poludeh 8)

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od djemba87 »

isti je kernel kao tvoj,procitaj sta ti pise ispod tog broja,odmah ispod...meni pise se.infra@sei-45 #3

007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od 007 »

Sve isto, a ispod broj podverzije IML74K.XXLPH. Ako je i to isto onda ostaje sumlja na velikom broju instaliranih aplikacija (oko 70) i onda stvarno ne znam???!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

007, nisam siguran za tu "sumlju" sta god to bilo, ali moze da se posumnja iskljucivo na aktivne aplikacije, zato pogledaj iz nekog task menadzera sta ti se stalno vrti. Ja imam instalirano oko 120 aplikacija i sve savrseno radi. Istina ja koristim XXLPQ ICS 4.0.3.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

99% po meni da ta sumlja otpada.
Ja imam oko 150 instaliranih app i sve radi ok.

djemba87
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od djemba87 »

Dal je moguce da sve aplikacije koristite od tih stotinu i nesto sto imate instalirane? Svaka vam cast :)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Da li je neko koristio Omega rom XWLP8 i kakvi su utisci? Čini mi se da je zanimljiv planiram da ga isprobam.
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

djemba87, naravno da ne koristimo bas sve (barem ja ne koristim). Kada kupis novi telefon onda pocnes da se igras sa njim, isprobavas razne mogucnosti i aplikacije (bar ih je lako skinuti sa marketa) i onda se toga nakupi. Naravno posle koristis mozda 20-ak aplikacija, a ove druge stoje zato sto stalno mislis da ce "mozda da zatrebaju".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

007
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od 007 »

Ljudi pa sta mi savetujete da sa XXLPH ICS 4.0.3. predjem na XXLPQ ICS 4.0.3. ili na neki drugi?!!! Napominjem da su osim uobocajnih, aktine su jos aplikacije fejbuka, vibera, aktivnog desktopa i sl. Zauzeto je oko 420 RAM memorije sto mislim da nije problem. Da li da ostajem pri starom ili da instaliram novi softver?!!!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ja te mogu samo posavetovati da radiš downgrade.Ili eventualno probaš neki drugi 4.0.3 ROM.
Ja sam još uvek na ROMu koji mi je u potpisu i ne nameravam da prelazim na ICS dok sve ne ispeglaju.
Sve što si opisao me dovodi u sumnju da je u pitanju ROM.Probaj neki drugi i mislim da će ti problemi nestati(a javiti se neki drugi verovatno jer nijedan ICS ROM nije doveden do savršenstva).
Srećno!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Dakle,što se tiče Hinorx baterije,posle 10 dana korišćenja,mogu da rezimiram.
Nema potrebe nizakakvim screenshotovima,iscrpnim objašnjenjima i drugo.Baterija je obično djubre.Prevara.Laž.Fake.Sa ovom baterijom jedan dan,čak i u standby režimu ne možete koristiti.1% odprilike traje oko 3min.Samo da napomenem da sam uradio sve što je moglo da se produži vek.Kada bi pouključivali sve blagodeti Androida trajala bi maksimum 2h.Uvek sam je punio na ispod 20%,nikad dopunjavao.I opet bi mi telefon bio na punjaču 3x dnevno.
Da ne dužim više,zaboravite Hinorx.Ono aluminijumsko pakovanje i uputstva su verovatno vrednija od nje same.Po nekoj mojoj proceni,nema više od 1400mAh maximum.A i vreme punjenja joj je 2h.
Vratio sam stock bateriju i preporodio se.
Kontaktirao sam prodavca.Odgovor naravno nisam dobio.
Moj savet.Ako Vam je toliko stalo do extended baterije.Skupite 50-ak € i pazarite OEM bateriju od 2000mAh.To je jedino rešenje.
Pamet u glavu. :wink:

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ispao mi je danas mob iz auta na parkingu i prso mi je ekran na dva mesta (izgleda kao kada prsne šoferšajbna na kolima) tel radi sve ok samo što ima dve crte preko ekrana, nema mrtvih pixela.. Sad me zanima da li to može da se menja u servisu kakva je procedura uopšte tel je pod garancijom. Baš me prati maler sa ovim mob jbg
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Svakako da može da se popravi u svakom boljem servisu.
To sšto imaš garanciju u ovom slučaju ne igra ulogu.Jer je oštećenje fizičke prirode.
Mislim da je najbolje da si postavio pitanje u podforumu Servisiranje.
Srećno!

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

oxigen, Garancija ti to nece pokriti zato sto,kao sto rece cale,je kvar nevezan za softver telefona.Mene je zamena ekrana(isto mi se desilo kao tebi ekran je pukao,ali nije bilo mrtvih pixela i telefon je radio skroz normalno) na galaxy Ace kostala 50 evra...

Odgovori