Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
Zdravo svima. Posle ubacivanja ISC-a telefon mi se malo gubi. Nekad kad uključim wi-fi ikonica ne pozeleni jako nego onako između nešto i telefon se zaglupi. Takođe kad u toku kucanaj poruke slučajno pritisnem ikonicu za mikrofon on oped pukne... i slično.... E sad vidim da ovde preporučujete razne načine da se to sredi ali sve to uklučuje i rootovanje telefona. Da li postoji neki način bez rutovanja i drugog čačkanja jer nisam baš vešt u tome?
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Idi u Recovery i odradi Fix Premissions,ako ti je dostupan bez root-a.
P.S.Shvatite već jednom zašto postoji root,da nije bauk,i da rešava mnoge,mnoge probleme.(ako niste upućeni/vešti,nažalost zna i da ih pravi)

P.S.Shvatite već jednom zašto postoji root,da nije bauk,i da rešava mnoge,mnoge probleme.(ako niste upućeni/vešti,nažalost zna i da ih pravi)

Da li se ovim gube podaci, tj. da li moram nek backup da uradim pre toga? Ako posle ovoga vratim backupovane podatke da li će sve raditi kako treba tj. d ali će ova akcija imati efekta?
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Na koje podatke mislis??? Imenik bekapuj i to je to, aplikaciej ne preporucujem. Uradi wipe i to je to ima da radi ko zverka
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
Aplikacije i podešavanja ću ubaciti naknadno ručno. Tražio sam po netu i ima gomila uputstava, ali ne znam koje je pravo. Da li možeš molim te neko detaljnije uputstvo kako najbolje uraditi wipe? Napominjem da mi telefon nije rootovan i da se ne bih baktao sa time jer nisam baš previše u fazonu sa tim i da ne mogu zato da koristim Titanium Backup. Hvala u napred.
i šta ovo tačno znači: " i kad se napuni do kraja uraditi kalibraciju telefona i da te bog vidi..."

i šta ovo tačno znači: " i kad se napuni do kraja uraditi kalibraciju telefona i da te bog vidi..."

- Markkoni
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 16. Jun 2012. 06:41
- :: Samsung Galaxy I9100
- :: Nokia 100
Ja sam uradio po ovom uputstvu...
http://www.youtube.com/watch?v=ksDiaKE6 ... ata_player
Jednostavno je. Samo se kod mene potvrda vrsila na bocno dugme za gasenje telefona, a ne na Home...
http://www.youtube.com/watch?v=ksDiaKE6 ... ata_player
Jednostavno je. Samo se kod mene potvrda vrsila na bocno dugme za gasenje telefona, a ne na Home...
Da li je imalo efekta, da li se telefon bolje ponaša posle ovoga?
- Markkoni
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 16. Jun 2012. 06:41
- :: Samsung Galaxy I9100
- :: Nokia 100
Ne znam ni sam... Jos uvek mi javlja gresku za MapSamsungService, i zastane ponekad, ali mi deluje da se to malo redje desava... Nisam pametan...
Ja mogu da kazem da sam nakon cale-tovog saveta odradio sve osim root-a i da za sad nemam problema, nisam ubacio sve silne aplikacije koje sam imao nego samo koje cesto koristim. Jedino sto mi se desilo je da se aplikacija kontakti par puta zaglavila al drndao sam je non stop jer sam na kraju prebacio sve kontakte na google account. Tu mi se izmedju ostalog javio problem dupliranih google kontakta (pre spajanja) ali to moze da se resi na kompu kroz gmail. Ode se na kontakte (pri Gmailu) i ima opcija da nadje duplikate i spoji ih. Drugar ima nekoliko android telefona i na ovaj nacin azurira imenik zajedno svima, korisna opcija pogotovo kad se menja telefon. Pre SGS2 sam imao HTC Desire i kako sam vezivao kontakte za Facebook on je u "notes" za svaki kontakt ubacio neki glupavi tekst koga je opet lakse resiti se preko Gmail-a nego da se ulazi u svaki kontakt preko telefona. Jedino mana je sto mi se izgubilo da vecina kontakata ne potpada ni pod jednu od grupa koje sam pre napravio. Eto, mozda nekom ovo bude od koristi
HTC 10
Ja sam svoje kontakte odavno sredio na Gmail-u tako da se za to ne brinem.
А и можеш да изабереш у контактима које желиш да ти се приказују када уђеш у исте.
Mene samo nervira kad kucam SMS i kad pozovem kontakte što mi prikaže sve uključujući i sa SIM kartice, koje sam isključio u imeniku. Da li ima rešenje za to?
Kako da vratim stari ROM? Pa ovo je stvarno glupo. Telefon mi ne funkcionise
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Ja imam S2 5,5 meseci ali nisma nista previse dirao i menjao,ne zalim se,jednom ili dva puta se sam ugasio pa upalio,ali bih kada skupim parice menjao S2 za S3 uz verovatno doplatu oko 200 eura posto je moj S2 perfektan a i vlasnik sam,posto bih hteo da kazem veci ekran,a npr Htc One X mi deluje lose ali citajuci test malo detaljniji kaze da Htc bolje pokazuje belu boju od Samsunga,mada ja na S2 nisam to primetio,a on je polovan oko 420 eura,pa jel vredi menjati S2 za S3?
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Vest za one koji koriste XXLPQ oficijelni (ICS 4.0.3) firmver. Izasao je zvanicni update na verziju XXLPS. Upravo me je na Kies-u docekala poruka "Update Kies and then uprgrade firmware". Posle update-a verzija je XXLPS. Nazalost to NIJE ICS 4.0.4 kao sto sam se nadao vec opet 4.0.3.
Sta se dobija ovom verzijom vec cu videti. Za pocetak sam, kao i kod svake nadogradnje zvanicnim firmverom, izgubio root privilegije.
Zanimljivo je da ta verzija vec neko vreme cirkulise na XDA, medjutim meni je Kies taj upgrade ponudio prvi put danas.
Sta se dobija ovom verzijom vec cu videti. Za pocetak sam, kao i kod svake nadogradnje zvanicnim firmverom, izgubio root privilegije.
Zanimljivo je da ta verzija vec neko vreme cirkulise na XDA, medjutim meni je Kies taj upgrade ponudio prvi put danas.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Ljudi, pomagajte izludeću!
Uradio sam hard reset telefona. Valjda sam nešto popravio, jedio što sam primetio je da je firmware sada XXLPS jer je na početku tražio upgrade sw.
Elem, sve sam podesio kako sam hteo i sada me izluđuje imenik. Svi kontaki su mi na Google Mail nalogu. Međitim kada nekoga pozivam vuče mi kontakte sa SIM kartice. Podesio sam da mi prikazuje samo kontakte koji sadrže broj telefona i da mi prikazuje samo kontakte sa Gmail-a. U memoriji telefona ili na SD kartici nemam ni jedan kontakt.
Da li neko ima neko rešenje za ovo? Pretpostavljam da je neka totalna glupost, ali me užasno nervira.
Uradio sam hard reset telefona. Valjda sam nešto popravio, jedio što sam primetio je da je firmware sada XXLPS jer je na početku tražio upgrade sw.
Elem, sve sam podesio kako sam hteo i sada me izluđuje imenik. Svi kontaki su mi na Google Mail nalogu. Međitim kada nekoga pozivam vuče mi kontakte sa SIM kartice. Podesio sam da mi prikazuje samo kontakte koji sadrže broj telefona i da mi prikazuje samo kontakte sa Gmail-a. U memoriji telefona ili na SD kartici nemam ni jedan kontakt.
Da li neko ima neko rešenje za ovo? Pretpostavljam da je neka totalna glupost, ali me užasno nervira.
hello
treba mi pomoc oko jedne stvarcice, koju pretragom ove teme nisam uspeo da nadjem. dolazi mi drugar sa S2 iz inostranstva, u koji bi rado ubacio ICS sa srpskim jezikom. moje (mozda glupo) pitanje je - mogu li mu u tom slucaju ubaciti oficijalni ICS (za srbiju) koji sam i sebi instalirao na svom S2? prosto i jednostavno ga instaliram preko odina kao da je nas S2, ili se mora dodatno nesto petljati, neki product code se menja ili sl?
ako je objasnjenje poduze - puno ce mi znaciti i samo link do odgovora...

ako je objasnjenje poduze - puno ce mi znaciti i samo link do odgovora...

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
moukoko, odakle dolazi? Skoro svi evropski firmveri imaju podrsku za srpski jezik, pa je lako moguce da ga vec ima, i da treba da ga odabere u podesavanjima.
Ako je evropski S2 mozes instalirati ICS za Srbiju (pomocu Odina). Pre nego sto to uradis proveri da li on ima I9100 ili I9100G. Ako ima ovaj drugi, onda ces morati da instaliras kuvani firmver za I9100G (nema jos oficijelnog ICS za I9100G). Vazno je da ne instaliras firmver za pogresnu varijantu, posto mozes brikovati telefon.
Ako dolazi iz USA/Kanade onda mozda neces moci da koristis evropski fimver zbog hardverskih razlika koje imaju neki americki modeli.
Ako je evropski S2 mozes instalirati ICS za Srbiju (pomocu Odina). Pre nego sto to uradis proveri da li on ima I9100 ili I9100G. Ako ima ovaj drugi, onda ces morati da instaliras kuvani firmver za I9100G (nema jos oficijelnog ICS za I9100G). Vazno je da ne instaliras firmver za pogresnu varijantu, posto mozes brikovati telefon.
Ako dolazi iz USA/Kanade onda mozda neces moci da koristis evropski fimver zbog hardverskih razlika koje imaju neki americki modeli.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samo flešneš preko Odina
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White