Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od moukoko »

tomas.hokenberi, hvala na odgovoru! dolazi iz Norveske, tako da je sigurno evropska verzija. dobro da si mi rekao za I9100G - to cu proveriti, mada ga je uzeo preko ugovora, sumnjam da je ta varijanta.. rekao je i da nema srpskog u ponudjenim jezicima, doduse on je jos na GB 2.3.4 i svakako da ce ici na ICS..
znaci, da sumiramo - posto je evropskog trzista i definit jeste I9100 (a ne I9100G) - mogu samo preko odina da mu flesnem nas oficijelni XXLPS? nesto sam njuskao na xda i kada sam video pominjanje csc i pit fajlova - malo me to zbunilo, nisam nikakav ekspert, ali za to prosto flesovanje i rootovanje sam se sam snalazio po uputstvima sa xda.. ovo bih ipak da proverim na maternjem jeziku :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

moukoko, kakve veze ima to sto ga je uzeo preko ugovora? I9100G je sasvim legitimna varijanta Samsung Galaxy SII, koja umesto Mali-400MP grafike koristi PowerVR SGX540, a umesto Exynos 4210 chipseta koristi TI OMAP 4430. Ova varijanta SII se proizvodi i prodaje od Novembra 2011 "na nekim trzistima". Identicnog je izgleda, kao i obican SII.

Sto se tice flesovanja. Ako jeste I9100, i ako flesujes oficijelni firmver, preko oficijelnog, onda nema potrebe da menjas layout particija (PIT fajl), vec samo flesni "nas" firmver preko tog.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

aha, nisam znao da je legitimna verzija, mislio sam da aludiras da mu je umesto I9100 "uvaljen" I9100G, a posto je preko paketa uzet - mislio sam da je to iskljuceno. sad mi je jasno da je lako moglo da se desi da je dobio taj G a da to i ne zna. nista, provericemo.. hvala na trudu :-)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Da utvrdi da li ima I9100 ili I9100G treba samo da pogleda pod Settings->About Phone (ili vec sta pise na norveskom):

Slika

pimplo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Jul 2008. 03:57
:: LG G2 32gb Black

Post od pimplo »

@ cale i ostali koji mozda imaju slicne probleme

Nekoliko dana nakon sto sam odradio Recovery-->Wipe data-->Wipe cache partition mogu da kazem da su mi svi problemi koje sam imao reseni, nije mi se zaglavio nijednom niti javljao bilo kakvu gresku a i baterija bolje drzi, mada sam i izbacio dosta aplikacija :D Hvala na pomoci jos jednom
HTC 10

Markkoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 16. Jun 2012. 06:41
:: Samsung Galaxy I9100
:: Nokia 100

Post od Markkoni »

Ja uradih isto, ali se jos uvek pojavljuju problemi, doduse u manjoj meri... Odradicu jos jednom, nece da skodi...

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Markkoni,slobodno odradi još jednom.
pimplo,tu smo da pomognemo. :wink:

popaj_05
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2012. 18:30
:: Samsung Galaxy S II

Post od popaj_05 »

Pre svega samo da vas sve pozdravim, posto sam nov ovde... :) Imam pitanje vezano za gps tj. konkretno za agps patch (sa xda sajta) koji sluzi za brze hvatanje gps signala. Da bi se ovaj patch instalirao potrebno je da telefon bude rutovan, e sada, moje pitanje se odnosi na to da li je pametno da odradim root (garancija mi vazi jos nekih godinu ipo dana, uzet u telenoru), jer znam da gubim garanciju ako to odradim, ili da ne diram nista. Malo iritira sto mu ponekada treba i skoro 10 min da uhvati satelite, a ovim patch-om se to sredi za minut... Je l' postoji sansa da, ako se rutuje telefon, kada sve to instaliram, vratim na pocetno stanje tj. da mi garancija vazi? Video sam da postoji i opcija unroot, koja vraca sve u prethodno stanje, tako da bih mozda i mogao to da izvedem, samo ne znam opet sta da radim zbog te garancije...

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Mozes uvek odraditi unroot da bi iskoristio garanciju,ali je meni cudno da tako dugo trazi poziciju.Stavi telefon pod otvoreno nebo i ne mrdaj ga,mora brzo da uhvati signal.

popaj_05
Novajlija
Novajlija

Post od popaj_05 »

Citao sam nesto i po forumima, kazu da i ona silikonska futrola hoce da zeza... Fora je sto mi se desava da kada krenem kolima negde, upalim gps, da cak i stignem do te neke lokacije a da mi ne uhvati signal. Nemam obicaj da ga upalim i sedim u kolima, da cekam dok ga ne uhvati... Hteo sam da instaliram taj patch jer vidim da ljudi (sa xda), imaju pozitivne utiske sto se njega tice.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Nema to veze sa futrolom.Ja imam aluminium case pa hvatam fix za 1-2min.
Ako si,što kažu "vičan" odradi temp. root i probaj patch.Ako ne bude ok,reklamiranje je uvek tu. :wink:

popaj_05
Novajlija
Novajlija

Post od popaj_05 »

Pa i nisam baš "vičan" ali snaćiću se nekako... Našao sam tutorijale na yt-u i skinuo neki insecure kernel (konkretno xwlp7, taj trenutno imam), naravno skinuo sam i običan da to vratim posle na staro. Valjda neću nešto da zabrljam, jer koliko sam video, radi se slično kao i ubacivanje novog softvera preko odina. :)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

popaj_05, Ako negde zapne,tu smo. :wink:

popaj_05
Novajlija
Novajlija

Post od popaj_05 »

cale, Ok, ako bude bilo problema, mada mislim da nece, javljam se... ;)

Markkoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Markkoni »

Danas mi se pojavio jos jedan "bag"... :(

Kada se zakljuca ekran, i pritisnem Home taster kako bih ga upalio pojavila se pauza od nekih 6 sekundi pre nego sto se ekran upali... Takodje imam tu, da kazem, zadrsku kada zavrsim razgovor gde po sklanjanju telefona sa uveta ekran ostaje crn/zakljucan jos nekoliko sekundi (vezu ne mogu da prekinem dok se ekran ne upali).

Postoji li jos neko opisanim problemom? Da pomenem da sam uradio update na ICS kada se pojavio i od tada je sve krenulo nizbrdo... :(

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Markkoni, uradi jedan fabricki reset da bi ti taj update lepo legao na sistem moguce je da se nesto zaglupeo kada si uradio update.

Markkoni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Markkoni »

Uradio sam i to posle update-a software-a...
Juce sam ponovo uradio wipe/hard reset i, da kucnem u drvo, do sad sve radi savrseno... :) Izgleda da je tek sad "legao"... ;)

popaj_05
Novajlija
Novajlija

Post od popaj_05 »

Treba mi mala pomoc. Hocu da rutujem telefon, pronasao sam sve sto mi treba na netu, instalirao insecure kernel preko odina i to je proslo sve ok... Medjutim posle toga "s2 root" preko koga treba da rutujem mi kaze "device is not connected" (usb debugging je ukljucen), pokusao sam cak i da menjam usb portove ali nista. Postoji jos jedan program "superoneclick", pokusao sam i preko njega ali kako ga ukljucim i pokrenem opciju root posle par sekundi on zakuca i nista od rutovanja... Hteo sam to da odradim preko jednog od ova 2 programa zato sto postoji i opcija unroot, da ako pozelim u nekom trenutku sve da vratim. Znam da postoji jos jedan nacin, da se preko odina ubaci "CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5" i da se tako valjda automatski odradi rut. Znam da ovaj deo gde je LPQ treba biti isti kao i kernel na telefonu (kod mene je to LP7), nasao sam neka dva fajla ali ne znam koji da upotrebim...
Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan. Slobodno moze da mi odgovori na PP, da mozda ne sirimo pricuo ovde na forumu... Hvala

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

popaj_05, aj okaci ovde te linkove sto si nasao, da vidimo sta si tacno uradio.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

popaj_05, a zasto se svi mucite sa "insecure" kernelima i drugim slicnim metodama rutovanja, kada postoji trivijalna metoda rutovanja koja ne zahteva promenu kernela? Npr. ovde je opisano kako se to radi na ICS stock firmveru.

Odgovori