Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
hirurg, sta te je to razocaralo na sgs2 i zasto kazes konkretno da je sensation bolji?
Note IV N9100 dual
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
toda81, hirurg, bolji sigurno nije, kvalitetniji verovatno jeste. To je to sto ja mogu da kazem. Cak je i I9100G (slabija verzija SGS2) jaci od Sensationa, a to znam 100% jer je potpuno isti cipset u RAZR-u, pa sam mogao da uporedim. Mogu da zamislim koliko je onda bas I9100 jaci od Sensation-a. 

- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Ne znam na cemu se ta jacina odrazuje??? Memorija i ram memorija??? Prvo vrlo losa podrska na xda ili mi se nista ne svidja...jednostavno fali sense...koji je imao svasta nesto na sebi a ovaj retardirani wiz je bas retardiran. Ekran na sgs2 je jako osjetljiv i vrlo lako se prlja za razlikubl od sensation. Slusalice koje sam dobio su katastrofa...blaga prednost u bateriji i nista vise...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Ja nisma imao prilike da probam sensation, ali sve ovo sta radim na sgs2 i sta mi sve pruza, ako i sma kvaliteta slike koju mi prikazuje su me totalno fascinirali i ja sma prezadovolajn i necu menjati teelfon narednih 13 godina
Ala lazem hahaha

Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Lazes da...reci mi kako ovaj wiz reda aplikacije abecedi da ne stavljam sad neki levatski luancher
- shocky
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
- :: Samsung A52s
Updajetovao sam novu ver. Samsung KIES i sada nece da se konektuje sa telefon preko USB kabla. Da li je neko updejtovao i imao slican problem i da li ga je resio?
-
- Sertifikovani Trol
hirurg, mogu ti dati najjednostavnije primere... Opera mini - na sensation-u ako otvorim do 8 tabova, radi OK, ali vec kad otvorim 9 ili 10 kompletno mi poiskljucuje sve ostale tabove da bi obezbedio dovoljno RAM-a. Na RAZR-u sa uspeo da otvorim 14 i onda mi je zapuc'o ostale. Igrice nekima nisu bitne, ali PowerVR SGX540 (I9100G / RAZR) je primetno jaci od Adreno 220, a da ne pricam jos o Mali-400MP (I9100). Sam ekran vec ne mogu da komentarisem jer nisam mnogo cackao oko SGS2, ali mogu reci da RAZR daje lepsu sliku nego Sensation. E sad, mogu samo da predpostavim da je na SGS2 jos lepsa slika nego na RAZR posto je SAMOLED+ (RGB), a ne samo SAMOLED (PenTile - RGBG). Sensation je dosta kvalitetniji sto se tice izrade i cvrsci je, ali je opet poceo malo da mi krcka na sastavu posle mesec dana. Naravno, da sam primoran da menjam, opet bih pre izeo Sensation nego SGS2, ali tu vec ulogu vise igra estetika nego sam kvalitet uredjaja. 
shocky, a sta ce ti Kies uopste? Kies je jedna od najvecih kanti od softvera koje je iko ikada napravio. Meni nikada nije radio kako treba i drzao sam ga na kompu samo zbog drajvera koji su isli uz njega. Naravno, cim sam se resio Samsunga, otisao je i on u zaborav!

shocky, a sta ce ti Kies uopste? Kies je jedna od najvecih kanti od softvera koje je iko ikada napravio. Meni nikada nije radio kako treba i drzao sam ga na kompu samo zbog drajvera koji su isli uz njega. Naravno, cim sam se resio Samsunga, otisao je i on u zaborav!

- shocky
- Entuzijasta
Pa kako da pristupim drugacije mobilnom preko USB kabla ?
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Meni je sensation imao extra sliku sa sony bravia drajverom...igrice me ne zanimaju...a ova plastika je haos nad haosima pa sgs1 po izradi je avion za sgs2
-
- Sertifikovani Trol
shocky, koristis ga kao mass storage za prebacivanje fajlova ...
hirurg, ne moze S-LCD imate tako dobar kontrast i kvalitetne boje kao SAMOLED, to je sigurno, a za plastiku se slazem u potpunosti... Jedino sto stvarno AMOLED ume da ubije oci onom k'o nije navikao i ko ima nekih problema sa ocima. Pisao sam bas ranije o tome da su me bolele oci prvih par dana...
hirurg, ne moze S-LCD imate tako dobar kontrast i kvalitetne boje kao SAMOLED, to je sigurno, a za plastiku se slazem u potpunosti... Jedino sto stvarno AMOLED ume da ubije oci onom k'o nije navikao i ko ima nekih problema sa ocima. Pisao sam bas ranije o tome da su me bolele oci prvih par dana...
- shocky
- Entuzijasta
psyhound, ok, moze i tako, nisam gledao sta sve nudi od opcija. A sta sa backup-om?
Aman ova baterija kod S2 ne valja nikako.12H max.
Neki dan sam oborio svoj rekord baterija je izdrzala oko 4h :S
Neki dan sam oborio svoj rekord baterija je izdrzala oko 4h :S
Par pitanja za srećne i zadovoljne korisnike S2
.
1) mane
2) mogu li se čitati knjige/stripovi na njemu a da ne izgubim oči i da mi ne treba mikroskop
Šala mala
, ali ovo bi mi značilo u trenutcima dokolice i kada ne mogu da radim to na kompu (npr u kanc
)
3) može li se "normalno" odgledati npr epizoda omiljene mi serije, u istoj situaciji kao pod 2
Mada, ako sam dosad gledao na 5800xm, kapiram da će mi ovo doći kao da sam u bioskopu
4) kakav je kvalitet i jačina zvuka u slušalicama
5) koliko je komplikovano/jednostavno povezati ga sa tv-om i recimo gledati film sa S2 na tv-u
6) kakav je kvalitet video snimaka, mogu li se gledati na monitoru a da ne budu krš
7) kako hvata radio stanice (ovo mi je jako važno, ne presudno, ali jako važno
)
Zahvaljujem i nadam se da ću vam se pridružiti uskoro

1) mane
2) mogu li se čitati knjige/stripovi na njemu a da ne izgubim oči i da mi ne treba mikroskop

Šala mala

3) može li se "normalno" odgledati npr epizoda omiljene mi serije, u istoj situaciji kao pod 2

Mada, ako sam dosad gledao na 5800xm, kapiram da će mi ovo doći kao da sam u bioskopu

4) kakav je kvalitet i jačina zvuka u slušalicama
5) koliko je komplikovano/jednostavno povezati ga sa tv-om i recimo gledati film sa S2 na tv-u
6) kakav je kvalitet video snimaka, mogu li se gledati na monitoru a da ne budu krš

7) kako hvata radio stanice (ovo mi je jako važno, ne presudno, ali jako važno

Zahvaljujem i nadam se da ću vam se pridružiti uskoro

Poslednja izmena od cvoruga u Pet, 31. Avg 2012. 14:45, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Sertifikovani Trol
Slawko11, pa ti uzmi RAZR MAXX i neces imati problema sa baterijom (3300 mAh)... Ja bas razmisljam kad dodjem do nekih para da zamenim RAZR za RAZR MAXX. Realno, ja ne znam ni jedan drugi Android telefon koji, ako se ozbiljno koristi, moze da pregura 12h!
shocky, backup cega? Aplikacija? Za to imas razne besplatne aplikacije na marketu koje rade i na neROOT-ovan aplikacijama.
shocky, backup cega? Aplikacija? Za to imas razne besplatne aplikacije na marketu koje rade i na neROOT-ovan aplikacijama.

Posto sam upao u boot loop mod moze li neko da mi zakaci link za download firmware? Ima ih masu al neznam koji od tih da odaberem?
P.S. Poceo sam da skidam neki ICS sa stranice cnet.co/s2ics. Nasao na YT kako da instaliram novi firmware, pa me interesuje da li sam dobro odabrao? Da li treba neki poseban firmware za GT-i9100M?
P.S. Poceo sam da skidam neki ICS sa stranice cnet.co/s2ics. Nasao na YT kako da instaliram novi firmware, pa me interesuje da li sam dobro odabrao? Da li treba neki poseban firmware za GT-i9100M?
Poslednja izmena od wave u Pet, 31. Avg 2012. 15:13, izmenjeno 3 puta ukupno.
- shocky
- Entuzijasta
psyhound, aplikacija, poruka, imenika, svega. Cim koristim KIES znaci da ne znam za druge aplikacije. Kao sto sam koristio za Nokiju NOKIA PC SUITE (koji je radi sve sto treba) tako sam se odlucio i za Samsungov oficiajlni program. Ako hoces preporuci ali nesto sta radi ceo posao a ne delimican.
Pitanje za ostale i dalje glasi zasto posle update KIES-a ne moze da pristupi telefonu kada ga povezem na USB kabel?
Pitanje za ostale i dalje glasi zasto posle update KIES-a ne moze da pristupi telefonu kada ga povezem na USB kabel?
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Pa daj druze prelistaj temu o aplikacijama..nismo tupili zube tami..nemoj da ste bezobrazni..
Sto se tice firmwera ne kontam sta pitas???? Pa instaliraj koji hoces!!!
Sto se tice firmwera ne kontam sta pitas???? Pa instaliraj koji hoces!!!
Или у Киесу иди на поправка проблема или уклони драјвере за телефон и следећи пут када га прикључиш аутоматски ће инсталирати поново. Након тога ће препознати телефон.
-
- Sertifikovani Trol
shocky, pa mogao si lepo napisati jer backup je previse opsiran pojam... no tako to ide, hoces da pomognes, a druga strana bude drska i bezobrazna. Mislim stvarno... 

- Anony
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
- :: iPhone 6 16GB Silver
Citam temu, i uglavnom sam video vecinu stvari koje su me zanimale. Ono sto bih voleo neko da mi kaze jeste sledece:
Koliko je memorije dostupno korisniku za instalaciju aplikacija? 800mb? Ili malo vise mozda?
Kako ste zadovoljni zvukom na ovom telefonu? Mislim pre svega na zvuk na slusalicama (fabrickim koje idu uz aparat i nekim drugim ako ih posedujete).
Hvala
Koliko je memorije dostupno korisniku za instalaciju aplikacija? 800mb? Ili malo vise mozda?
Kako ste zadovoljni zvukom na ovom telefonu? Mislim pre svega na zvuk na slusalicama (fabrickim koje idu uz aparat i nekim drugim ako ih posedujete).
Hvala