Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od hirurg »

Anony, zvuk je solidan a slusalice koje dodju uz njegai nisu nesto...tako da predlazem neke bolje da se uzmu

sto se tice memorije tog imas na pretek....ne sekiraj se
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Anony, 2 gb imas za aplikacije.
Zvukom sam zadovoljan,ali ne preterano.Moj stari HD2 je imao daleko bolji zvuk na slusalicama.
Na zvucniku ne slusam muziku tako da ne znam.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Anony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Jul 2010. 00:00
:: iPhone 6 16GB Silver

Post od Anony »

Ok, hvala vam. Uskoro, nadam se, pasce i kupovina, pa se cujemo na temi.

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

psyhound, ako mi objasnis gde si ti video moju drskost ja cu ti se izvinuti. Pitao sam problem za KIES a ti je onda nazvao losom aplikacijom a preporucio tamo neke koje nisi imenovao. Pa kada sam ti rekao da mi treba za vise stvari tj ono sto i radi sam KIES rekao sam ti da ako hoces da mi preporucis jer necu da trazim kada vec imam aplikaciju koja meni radi posao a ne neku koji bi samo beckapovao aplikacije jer sto da trazim neke tamo kada ovo radi za cega je i namenjeno.

cgmiki, probao bi odma ja prvo popravku na main page-u kada se udje u KIES. Nije htelo, pa sam uninstalirao Samsung drajvere sto si preporucio, ponovo pokrenuo popravku, resetovao i sada je ok. Hvala ;).

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

cvoruga napisao:Par pitanja za srećne i zadovoljne korisnike S2 :roll: .

1) mane
2) mogu li se čitati knjige/stripovi na njemu a da ne izgubim oči i da mi ne treba mikroskop :D
Šala mala :wink: , ali ovo bi mi značilo u trenutcima dokolice i kada ne mogu da radim to na kompu (npr u kanc :oops: )
3) može li se "normalno" odgledati npr epizoda omiljene mi serije, u istoj situaciji kao pod 2 :oops:
Mada, ako sam dosad gledao na 5800xm, kapiram da će mi ovo doći kao da sam u bioskopu :lol:
4) kakav je kvalitet i jačina zvuka u slušalicama
5) koliko je komplikovano/jednostavno povezati ga sa tv-om i recimo gledati film sa S2 na tv-u
6) kakav je kvalitet video snimaka, mogu li se gledati na monitoru a da ne budu krš :shock:
7) kako hvata radio stanice (ovo mi je jako važno, ne presudno, ali jako važno ;) )

Zahvaljujem i nadam se da ću vam se pridružiti uskoro 8)
Evo ja ću ti ukratko odgovoriti. :)

1) Ja za sada nisam našao ni jednu manu ovom telefonu. Nekima je mana što je "plastikaner", međutim, meni ne smeta uopšte. Sviđa mi se što je ovako lagan. Desi se ponekad da neki program zabode, ali veoma retko, i pitanje je da li je to do telefona ili same aplikacije.

2) Nisam pokušavao, ali garant može.

3) Može sigurno. Pre odlaska na more sam ubacio 2 sezone "Top Gear-a" i odlično je, lepo izgleda.

4) To je sad subjektivna stvar. Ja sam u suštini zadovoljan kvalitetom i jačinom zvuka.

5) Ja imam onaj uređaj sa DLNA koji je nakačen na TV, i povežem telefon za manje od minuta preko Wi-Fi.

6) Nisam još probao to da vidim kako izgleda. :wacko:

7) Kod mene dobro radi, nema šuštanja ili nekog prekidanja.

To je to. :)

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Slawko11, slavko moze baterija da traje i krace, sve zavisi od toga sta radis, ak oti je ukljucen data i skidas 1gb, uz to igras recimo asphalt 6 sa najjacim osvetljenjem i u pozadini slusas muziku, nisi iskljucio po koji aplikaciju, baterija ce da traje 2h. Meni posle godinu dana baterija daje 3-4h screen tima, sto mi je za jedan dan od 18h budnih sati sasvim dovoljno.
hirurg, slaba podrska za s2 na xda? :D

cvoruga, slazem se sa iamivan, snimak je sasvim pristojan. I jedana mana mu je sto nema teleport. :D
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

xxdulexx, pa svakom romu na xda nesto fali ili ima debilni wiz
ajde mi preporuci rom...da vidim sta je to dobro
kad se toliko smjeskas

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Evo moje preporuke a ja sam zaista isprobavao razne romove i na kraju sam resio da koristim ovaj dok ne izadje JB za s2
evo linka roma koji koristim(XWLPO 4.0.4) i za sada nemam zaista nikakve zamerke,sad neko voli kuvane ja sam ipak za ove oficijalne.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1544487
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

xxdulexx napisao:cvoruga, slazem se sa iamivan, snimak je sasvim pristojan. I jedana mana mu je sto nema teleport. :D
Koje rezolucije može da snima, sa koliko sličica u sekundi, koliko MB zauzima kada se snima u najvišoj (pretpostavljam HD) rezoluciji?
Teleport su ostavili za s4 :lol: .

iamivan hvala na odgovoru ;) .

Valjda će se javiti još neko, toliko korisnika ima, a niko da mi pripomogne :cry:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Sinoc sam snimao u hd rezoluciji koncert Riblje Corbe u Kucevu i 6min je 700mb, s tim da uzmes u obzir da je snimano u uslovima slabije osvetljenosti. Nisam smeo d asnimam u full hd rezoluciji jer sam pre par dana nesto snimao i video sam da zauzima previse mesta, a ja trenutno nemam dodatnu memoriju pa sma morao da se zadovoljim sa hd snimanjem kojim sam izuzetno zdaovoljan
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: Samsung Galaxy S2 I9100

Post od iamivan »

cvoruga, 30 sekundi klipa u rezoluciji 1920x1080 zauzima 52707 kb kod mene. :)

Ljudi, moze li mi neko lepo objasniti pojam "custom ROM"?
Skontao sam da se telefon treba root-ovati da bi se u telefon ubacio taj "custom ROM".
Kako se root-uje Galaxy S2, moze li mi neko dati link od detaljnog uputstva?
I kada root-ujem telefon, sta onda? Kako da ubacim "custom ROM" nakon root-ovanja?
Kazu da posle toga treba da se unroot-uje telefon da bi garancija opet vazila, kako se unroot-uje?

Malo sam smorio, ali stvarno me zanima to.
Nadam se da ce mi neko odgovoriti. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Evo ga jedan metod za root i unroot http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1501719

Ovop je drugi metod kojim sam ja root-ovao SGS2 koji je imao ICS http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1125414
Note IV N9100 dual

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

iamivan i toda81 zahvaljujem momci, to sam hteo da čujem 8)

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

sta treba da namestim na fonu ,to jest da iskljucim ako mi nije potrebno,da mi sto manje jede ram memoriju,da li moze neki kratki opis podesavanja,internet mi je ukljucen stalno,da li treba da mi budu opcije kod naloga i sinhronizacije uvek ukljucene ili ne?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

piroman, nije valjda da ti ovaj tel nema dovoljno ram memorije?
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

piroman, jednostavno je. Pogasi sve aplikacije koje ti ne trebaju. Ali kad ih gasis, idi u settings>apps>running pa klikni na tab "show cached precesses" i tu ih pogasi pa se vrati korak nazad i na "force stop". Tako si siguran da ce i nakon reboot-a ostati pogasene te neke aplikacije koje ti ne trebaju.
I zaista, da li je moguce da ti je malo rama? Ili mislis zbog ustede baterije?
Sto se sinhronizacije tice, pa to ostavis ako ti je potrebno a ugasis ako nije...nema neke filozofije...i ne jede ram...

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

piroman, sta smeta ako ti zauzima vise rama? Dogod radi super nemas potrebe za brigom. Meni se jos nije desilo da mi se telefon rapucava zato sto nema dovoljno rama.
Sto se interneta tice, sve zavisi sta volis, ja uvek drzim data servic on, u uvek su mi ukljucene sinhronizacije. E sad u zavisnosti od toga sta ti je koliko bitno tako podesis interval sinhronizovanja.

hirurg, ti ne volis wiz, ja ne mogu da zamislim sgs2 bez wiza. Omega rom v15 blue black (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1489197), taj sada koristim, baziran je na stock romu, ali na ovom mi baterija traje dosta duze nego na stock romu.

iamivan, odes ovde http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1826497 i krenes polako redom. :)
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Takodje,otvorio sam bas mnogo programa,oko 750 je bilo zauzeto i nije ni stucnuo.Radio je kao da je prazan
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

xxdulexx, kako u wiz u da podesim da poslazr aplikacije po abedeci...i moze li da mjenja wiz boje seme..teme?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sada cu da probam taj Omega rom v15 blue black rom jer me bas interesuje koliko ce duze da traje baterija nego na Resurrection_Remix_ics_V2.6.1
Note IV N9100 dual

Odgovori