Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
Ne znam sta ima lose u ovoj bateriji
U odnosu na druge telefone sa oavko velikim ekranom mislim d aje baterija fantasticna i ja sam za sada prezadovoljan. Cisto sumnjam da ti ta baterija moze pruziti drasticno duze trajanje baterije

Note IV N9100 dual
Drasticno ne, ali ako produzi 20% meni ce raditi posao. U svakom slucaju ne gubim nista da probam.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
stevang, kako ne gubis nista? Tu bateriju ce ti pokloniti i poslati besplatno?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- bloker
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 13:37
- :: Samsung Galaxy S IV
Da li je ova baterija malo deblja? Pošto vidim na ovim slikama da je drugačiji zadnji poklopac..
- gordi014
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 15:07
- :: LG Optimus 4X HD
- :: Samsung SGH-U700
- Kontakt:
Pozdrav S2 forumaši !!!
Kupio sam Samsung S2 i "usrećio se", od čoveka koji ga je koristio na VIP mreži. On ga je uzeo uz neki VIP paket u januaru ove godine. Imao je čini mi se, verziju Androida 2.3.7. Preko KIES-a instalirali smo 4.0.4 i od tada nastaju problemi.
Slao ga je već 3 puta u ovlašćeni servis, preko poslovnice VIP-a i svaki put su vraćali telefon sa obrazloženjem da je sve testirano i da nema nikakvih problema FAIL-ova. Dobio je neka 3 lista odštampana, gde su upisani parametri sa testiranja, koje sve testove prošao, svaki je PASS.
Problem koji se manifestuje je sledeći: dešava se da kada završim razgovor, od recimo par minuta, zamrzne se slika na ekranu, ostane ID Photo osobe koju sam pozivao, trajanje poziva, znači sve ono što je bilo u toku razgovora prikazano na ekranu. Pokušam da ga ugasim na power taster. Ništa, ne reaguje... tako stoji zamrznut recimo 5-10 minuta. Nekada i više. Onda se restartuje i pokazuje crn ekran sa logoom Samsung S2 (onaj koji se prikazuje kada se pali telefon). Tako stoji freezovan jedno vreme, nema pravila koliko. Posle izvesnog vremena se podigne sistem i radi sve ok... Ovo se dešavalo sa VIP karticom, pa sam ubacio MTS karticu i odneo telefon u servis da se otključa na MTS mrežu jer je bio zaključan na VIP. Isto se dešava i sada kada je telefon rootvan. Ostala je ista verzija androida 4.0.4 koja je ubačena preko KIES-a, znači zvačan update kako je bilo dok je telefon bio zaključan na VIP mrežu. Primetio sam da telefon vrlo brzo potroši bateriju sa 70% na 30 %. Malo sam googlao i video sam da su neki imali isti problem, vezan za bateriju. Način na koji su probali to da reše je Battery Calibration ili Battery HD. Kako su naveli da ostaje fajl "batterystats.bin" statistika baterije iz predhodnog sistema i da se mora uraditi wipe tog fajla, recimo putem programa Battery Calibration. Ispoštovao proceduru i sve kako je napisano, ali nisam rešio problem. Battery HD mi je testirao bateriju i pokazuje da je stanje baterije dobro. Ne verujem da ovo zamrzavanje ima veze sa baterijom ili možda grešim ?!
Ima li neko ideju kako da rešim problem. Hvala unapred na pomoći i konstruktivnim odgovorima!

Kupio sam Samsung S2 i "usrećio se", od čoveka koji ga je koristio na VIP mreži. On ga je uzeo uz neki VIP paket u januaru ove godine. Imao je čini mi se, verziju Androida 2.3.7. Preko KIES-a instalirali smo 4.0.4 i od tada nastaju problemi.

Problem koji se manifestuje je sledeći: dešava se da kada završim razgovor, od recimo par minuta, zamrzne se slika na ekranu, ostane ID Photo osobe koju sam pozivao, trajanje poziva, znači sve ono što je bilo u toku razgovora prikazano na ekranu. Pokušam da ga ugasim na power taster. Ništa, ne reaguje... tako stoji zamrznut recimo 5-10 minuta. Nekada i više. Onda se restartuje i pokazuje crn ekran sa logoom Samsung S2 (onaj koji se prikazuje kada se pali telefon). Tako stoji freezovan jedno vreme, nema pravila koliko. Posle izvesnog vremena se podigne sistem i radi sve ok... Ovo se dešavalo sa VIP karticom, pa sam ubacio MTS karticu i odneo telefon u servis da se otključa na MTS mrežu jer je bio zaključan na VIP. Isto se dešava i sada kada je telefon rootvan. Ostala je ista verzija androida 4.0.4 koja je ubačena preko KIES-a, znači zvačan update kako je bilo dok je telefon bio zaključan na VIP mrežu. Primetio sam da telefon vrlo brzo potroši bateriju sa 70% na 30 %. Malo sam googlao i video sam da su neki imali isti problem, vezan za bateriju. Način na koji su probali to da reše je Battery Calibration ili Battery HD. Kako su naveli da ostaje fajl "batterystats.bin" statistika baterije iz predhodnog sistema i da se mora uraditi wipe tog fajla, recimo putem programa Battery Calibration. Ispoštovao proceduru i sve kako je napisano, ali nisam rešio problem. Battery HD mi je testirao bateriju i pokazuje da je stanje baterije dobro. Ne verujem da ovo zamrzavanje ima veze sa baterijom ili možda grešim ?!

Ima li neko ideju kako da rešim problem. Hvala unapred na pomoći i konstruktivnim odgovorima!

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Koliko je meni poznato za nase operatere je dostupan samo ics 4.0.3, otkuda taj 4.0.4 na VIP aparatu ?
Da li ste odradili wipe posle instalacije ICS-a? Hard reset?
Da li ste odradili wipe posle instalacije ICS-a? Hard reset?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
- toda81
- Prijatelj foruma
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1489197 ako ti je tel roo-tovan onda mozes da porbas da instaliras ovaj rom pa vidi kako ce se onda ponasati
Installation with full wipe:
From CWM Recovery
1. Nadroid backup
2. Wipe data / factory
3. Wipe Cache.
4. Go to Advance,
5. Wipe Dalvik Cache
6. install Omega
7.Reboot system
Installation with full wipe:
From CWM Recovery
1. Nadroid backup
2. Wipe data / factory
3. Wipe Cache.
4. Go to Advance,
5. Wipe Dalvik Cache
6. install Omega
7.Reboot system
Poslednja izmena od toda81 u Ned, 16. Sep 2012. 14:04, izmenjeno 2 puta ukupno.
Note IV N9100 dual
- hirurg
- Banned
- Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
- :: Samsung Galaxy Note
- :: Samsung Galaxy Tab 2
- Kontakt:
To sto ti mrzne imam isti problem...znaci problem sa internom memorijom odnosno emmc...tu se mjenja ploca ili moze da se particija obrise pa napravi na drugom mjestu...isti problem imam...pokusaj uraditi wipe data pa nabaci 4.0.3 jer je on bolji po tom pitanju...jako sam se razocarao u sistem i u samsung...al sta je tu je...imas temu na xda forumu sa cjelom procedurom pa sta ti bog da....
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000
- toda81
- Prijatelj foruma
gordi014, ovaj omega rom sto sam ti preporucio i dao link je android 4.0.3
Note IV N9100 dual
zna li neko koliko je zamena displeja na ovom telefonu?koliko kosta?
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Puno i neispkati se jer neces dobiti orginal i nikad to nece biti to...uvalice kineza i naplatiti 150 jevreja...
- toda81
- Prijatelj foruma
To je strasno! Znaci ako slucajno rikne displej najbolje je da se tel baci ili cuva za delove
Note IV N9100 dual
mislim da ne postoje kopije dispeja za s2 zvao sam ovlascen samsung servis i rekli su mi da je zamena displeja sa tachom oko 18.000 imam problem sa staklom posto mi je tel nakon dva meseca ispao naprsnuo ekran ,nisam ga menjao iz razloga sto sam se bojao da li ce posle to biti to....platio bi ja 150e kada bih znao sigurno da je taj ekran orginal i da ce biti postavljen profesionalno,jbg srbija kome mozes da verujes svi sve znaju i svi bi da uzmu pare,cak mi je jedan serviser u knezu trazio 10.000 za zamenu ali nisam smeo da mu dam mob nesto mi je tu bilo sumljivo.... a i navikao sam se na tu crtu preko ekrana 

Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white
- toda81
- Prijatelj foruma
Vise covek nikome na zalost ne moze da veruje i samo mozemo da se molimo i da pazimo tel da ne bi dosli u situaciju da moramo da menjamo displej
Note IV N9100 dual
- gordi014
- Novajlija
- Pridružio se: Sub, 07. Maj 2005. 15:07
- :: LG Optimus 4X HD
- :: Samsung SGH-U700
- Kontakt:
Ljudi hvala puno na odgovorima. Probaću sve to što ste mi preporučili. Javiću šta sam uradio. Pozzz 

[quote="tomas.hokenberi"][b]stevang[/b], kako ne gubis nista? Tu bateriju ce ti pokloniti i poslati besplatno?[/quote]
Naravno da nece, ali vise ce me kostati kada mi se baterija isprazni a treba mi za posao...
Naravno da nece, ali vise ce me kostati kada mi se baterija isprazni a treba mi za posao...
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Ja ne znam kako moze neko ako ne igra igrice da spali bateriju za kratko vrijeme..
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ja ne igram igrice a brzo je iscedim. Internet je svlači, pogotovo wifi.
- hirurg
- Banned
- Kontakt:
Jednostavno nemam vremena da je potrosim....svaka vam cast
- toda81
- Prijatelj foruma
I meni je to neverovatno jer meni traje baterija bas puno u odnosu na druge androdi telefone koje sma imao
Note IV N9100 dual