Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
zoreli, prvi put mi se povezivao sam , bez greske.
kad sam formatirao pc, izgubio sam drajvere i onda je bilo problema par min dok nisam nasao drajvere i samo njih instalirao.
Rootovao sam telefon i upravo radim bekap svega sa Titanium Backup ... traje li traje bekap
Skinuo sam Firmware "Serbia (Telenor) 2012 December 4.1.2 I9300XXELL4 I9300OXFELL1" u ubacio preko Odina , ono što mi nije jasno je da mi je sve ostalo na telefonu netaknuto , sve aplikacije , imenik , baš sve (nikakav hard reset ni wipe nisam radio , ni pre ni posle) ... jel to tako treba ili ??? ... I naravno ponovo sam ga rootovao , Telefon je ostao sim free
Galerija je izmenjena , omogućeno je uređivanje notifikacionog panela i dodata opcija "više ekrana" ...
Poslednja izmena od zoreli u Uto, 08. Jan 2013. 09:38, izmenjeno 3 puta ukupno.
1. Moze li mi neko objasniti kako stoje stvari u vezi MULTI TASKINGA tj. da li su programi zatvoreni kada izadjem iz njih i ako nisu kako jednim klikom tj kojim programom i njegovom precicom da zatvorim sve sto je aktivno?
Moze li se DISABLE mutli tasking kod S3?
2. Kako ukloniti zvuk koji nastaje kad se smanjuje i povecava jacina zvuka rucno? Davno sam na S2 to resavao sa praznim mp3 fajlom ali sada nisam uspeo da nadjem taj folder kod mog rutovanog S3.
3. Zna li neko kako zabraniti aplikacijama... konkretno FACEBOOK aplikaciji da kada odem na net odmah skine novosti i oglasi se kao nova poruka i sl.?
4. I jos nesto... Ima li nacina da se telefon ne puni kada ga spojim na komp sa usb kablom vec samo kada je na punjacu tj u struji sa usb kablom i dodatkom?
Hvala unapred!
Poslednja izmena od servent u Uto, 08. Jan 2013. 10:41, izmenjeno 1 put ukupno.
zoreli napisao:
ono što mi nije jasno je da mi je sve ostalo na telefonu netaknuto , sve aplikacije , imenik , baš sve (nikakav hard reset ni wipe nisam radio , ni pre ni posle) ... jel to tako treba ili ??? ... I naravno ponovo sam ga rootovao , Telefon je ostao sim free
Treba tako da ostane, ne briše se ništa. Pre sam radio posle update novog sistema wipe da nov sistem legne lepo na svoje mesto, ali po mom subjektivnom utisku to sve ide bolje sa resetom iz telefona (ima u meniju opciju), to briše sve iz interne memorije uređaja, sve, moža je samo moj subjektivni utisak, ali cenim da sam sa ovim preskočio tih par dana dok nov sistem legne na svoje mesto. Ako hoćeš sve pri fleshu da se briše iz interne memorije koristi se .pit fajl, ne volim da se igram sa njim, zato i koristim reset koji sam gore naveo. Full wipe sa CWM/ClockWorkMod koristim obavezno kada ubacujem novi custom rom (ako je isti custom rom a novija verzija istog onda nema potrebe):
Recovery - wipe data/factory reset - wipe cache partition - advanced - wipe dalvik cache - go back - mounts and storage - format system - go back i tražite custom rom na memoriji mem. kartice
E još nešto , deinstalirao sam i Kies i drajvere ...sad mi pokazuje prenosni plejer medija
Jel neko koristi Smart Keyboard tastaturu , ja sam instalirao zadnju verziju Smart Keyboard Pro 4.6.3 , latinična SR tastatura je odlična (bolja od stock) ali ćirilična pazi kad ladno fale slova ђ ж ћ ч ш , jel zna neko rešenje za ovo ???
zoreli, tu su sva slova samo sto za ta koja ti fale treba da duze zadržiš odredjena slova. Tako, na primer, da bi dobio slovo ž treba duze da zadržiš slovo z a za slovo đ treba duze da zadržiš slovo d, i tako dalje...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
1. Moze li mi neko objasniti kako stoje stvari u vezi MULTI TASKINGA tj. da li su programi zatvoreni kada izadjem iz njih i ako nisu kako jednim klikom tj kojim programom i njegovom precicom da zatvorim sve sto je aktivno?
Moze li se DISABLE mutli tasking kod S3? - imas pod Settings/ Developers options/ tu postoje 2 opcije: Do not keep activities i Limit Background Process. Prvo aktiviras Developers Options i podesis na ON a onda i ove dve opcije aktiviras.
2. Kako ukloniti zvuk koji nastaje kad se smanjuje i povecava jacina zvuka rucno? Davno sam na S2 to resavao sa praznim mp3 fajlom ali sada nisam uspeo da nadjem taj folder kod mog rutovanog S3. - jesi li pogledao u folderu System/ Media/ Audio/ Ui? Recimo fajl pod imenom TW_Volume_control.ogg?
3. Zna li neko kako zabraniti aplikacijama... konkretno FACEBOOK aplikaciji da kada odem na net odmah skine novosti i oglasi se kao nova poruka i sl.? - trebalo bi da imas u podesavanjima da isključiš da se sam update-uje.
4. I jos nesto... Ima li nacina da se telefon ne puni kada ga spojim na komp sa usb kablom vec samo kada je na punjacu tj u struji sa usb kablom i dodatkom? - ne mozes da ga sprecis. A zasto bi?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Citam ovih dana o crkavanju S3 zbog starije verzije ploce koju imam i na tu temu ide i prica da se S3 ne puni celu noc vec u toku dana i to ne na usb vec na punjacu.
Mozda lupaju gluposti ali eto ja pitao.
servent, po svemu sto znam, to je najčešće vezano za ostavljanje tel na punjacu ali izgleda da ni to nije bilo u svim slučajevima. Gotovo svi imamo tu ploču - 1.100 i recimo da smo svi potencijalno ugroženi. Ne znam čime bi mogao da se od toga zaštitiš. Ja tel ne punim celu noc, igrom slučaja, i mislim da bi izbegavanjem toga mogao da umanjis mogućnost da ti se to desi. Takodje izbegavaj da restartujes tel ili ides u recovery dok je tel na punjacu.
servent, crkavanje ploce ne mozes da sprecis, ako resi da crkne to je to i kraj price, ti imas garanciju odes i zamene ti plocu i to je to, a ako nemas garanciju onda plati pa se klati. Uglavnom ne razmisljaj previse o tom crkavanju i to je to.
pozdrav svima,zna li neko kako mogu da namestim lokaciju na facebook-u da mi ne izlazi ono sent via mobile,ili kako vec,znam da je glupo pitanje ali perfekcionista sam i smeta mi
ukratko, greska oko crkavanja ploce je u emmc chipu.
pronasli su u cemu je fora i izbacili prvi kernel koji daje definitivni fix ali u kombinaciji sa xella fw. ovo vazi za VTU00M EMMC, fwrev 0xf1
New Bootloader does not Fix SDS issue!
AndreiLux posted this a while ago
"Originally Posted by AndreiLux
I'm confirming that the sudden death syndrome is caused by MMC failure and the fix is kernel integrated, the new bootloader is unrelated to any of the security issues or hardware fixes."
People should not have been swayed so easily by reports that the new bootloader 'fixes' the issue, it was probably Samsungs way of making people send in their phones for repair (if broken) to see the custom flash counter easier. AndreiLux is releasing a new update which fixes this issue so flashing the new Perseus should fix this problem, unless stated otherwise by users in that thread
Ko hoce da proveri svoj:
Samsung's fix for the sudden death syndrome (SDS) included. It is caused by eMMC failure on phones with VTU00M internal memory chips with revision 0xF1. You can check your phone with the "eMMC Brickbug Check" in the Play Store (Ignore the message if it says you're not affected, the type and revision is what matters). The patch is a firmware soft-patch that is applied on every boot and MMC resume, it is not a permanent fix. You will need to stay forever on kernels which include the patch, this also will include updated recoveries.
Perseus alpha31 (09/01):
Removed my own security fixes and replaced them with the official Samsung one. I guess it can now be disclosed: exynos-mem was only one of multiple entry-points for the memory exploit. We discovered the s5p-smem exploit ourselves back in December but kept it quiet, I fixed that one back in version 29.2 without mentioning. Nobody was secure from a smart exploiter up until then, SuperCurios or Chainfire's software fixes are also just patching a single hole in what is a Swiss cheese. Kernels >v31 and beyond stock LLA are now the only truly protected ones.
Samsung's fix for the sudden death syndrome (SDS) included. It is caused by eMMC failure on phones with VTU00M internal memory chips with revision 0xF1. You can check your phone with the "eMMC Brickbug Check" in the Play Store (Ignore the message if it says you're not affected, the type and revision is what matters). The patch is a firmware soft-patch that is applied on every boot and MMC resume, it is not a permanent fix. You will need to stay forever on kernels which include the patch, this also will include updated recoveries.
Some other minor MMC changes extracted from Update 7 sources.
Harmonized some mif/int max voltages with the Note 2 limits.
Skinuo sa Play store eMMC Brickbug check:Brick bug No.sane chip.Odradim check Memory(14 i nesto GB)i izbaci mi poruku:Congratulations.Test Passed.Jel to znaci da sam bezbedan?
eMMC Brickbug Check nije za S3, on je za S2, note i nexus. Imaš na predhodnoj strani kod u mom postu, vidi koja je ploča. Ako je 1.100 ta je problematična.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.