Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
jedino na ebayu da kupis key za otkljucavanje. To nece svakako provaliti mada mozda pocnu od danas servisi i to da poveravaju: http://gizmodo.com/5978982/unlocking-yo ... g-tomorrow
Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
A da se ubaci botlooder od ICS... pa trianglom skinu tragovi roota i tad otkljucati... Tad se ne pojavljuje crveni uzvicnik pri ulasku u download mod..
Jel imate iskustva sa live demo unit sgs3? Jel mogu nekako da se nadju delovi koji nedostaju za koriscene gsm-a i ubace na plocu ili mora da se odradi zamena cele ploce?
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 14. Jan 2013. 00:03
- :: samsung e250i
- :: htc one x
Dok sam imao S3 ranije,nikako nisam mogao da nadjem gde se nalazi RAM status memorije,pa me uputite u to,kupio ortak pre par dana pa ni on ne zna,a zeli da proveri slobodnu memoriju.
Da li je bolje uzeti nov S3 iz paketa Telenora ili Mts-a?Cuo sam da su iz Mts-a sim free fabricki,ali mi to ne znaci puno jer koristim telenorovu karticu.
Cija je da tako kazem,jaca garancija u slucaju kvara,Mts-a ili TElenora,i ako se kupi nov telefon od vlasnika i u slucaju kvara,jer ne prave problem sto nisi vlasnik,ali imas fiskalni i garanciju,t.j da li traze i licnu kartu?
Da li je bolje uzeti nov S3 iz paketa Telenora ili Mts-a?Cuo sam da su iz Mts-a sim free fabricki,ali mi to ne znaci puno jer koristim telenorovu karticu.
Cija je da tako kazem,jaca garancija u slucaju kvara,Mts-a ili TElenora,i ako se kupi nov telefon od vlasnika i u slucaju kvara,jer ne prave problem sto nisi vlasnik,ali imas fiskalni i garanciju,t.j da li traze i licnu kartu?
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
molder79bg, da bi provjerio status RAM memorije najjednostavnije ti je da držiš home dugme i u donjem dijelu imaš 3 stavke i odabereš onu sa lijeve strane. Kad ti se otvori novi prozor vidjećeš više stavki i među njima je i RAM memorija.
Što se kupovine preko operatera tiče neka ti odgovori neko ko ima posla sa navedenim. 

- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Ovo je super fora, samo imam 2 problema, nit mogu da obeležim sve kontakte u telefonu nit u gmail-u vidim opciju Contacts.mrkixxx napisao: Uradi sledece:
Obelezi sve kontakte i izvezi ih na sd mem. Ili na neku drugu lokaciju.
Povezi fon sa kompom pa kopiraj taj fajl na pc.
Idi na svoj gmail, pa contacts pa import i povuci taj fajl.
Dobices sve kontakte na gmailu.
Onda, najbolja varijanta je obrisati sve kontakte, pa u settings podesis da se prikazuje samo taj gmail nalog i uvek kad kreiras novi kontakt azuriraces direktno i na gmail-u.

Jel može pomoć...

Što se tiče obeležavanja kontakata, koristim exDialer, ali ni u njemu ni u default app-u za kontakte ne vidim opciju Mark.
Pitanje Br.2
Da li mogu za kameru da podesim folder u kojem će da se čuvaju slike, a drugi folder za video?!
Ubacio sam memorijsku karticu, i podesio da se čuvaju fajlovi na njoj, ali se i foto i video čuvaju pod DCIM, u istom Camera folderu.
Da li mogu da podesim da se ovo čuva u zasebnim foldera koje ja podesim?
Nisam još root-ovao tel, da li možda nakon toga imam mogućnost da ovo podešavam.
Sada u kameri vidim samo podešavenje telefon/kartica.
Isto tako, slike koje sam primio preko Vibera, slike doradjene u Instagramu, slike primljenje preko Whatsapp-a,
sve se čuvaju u memoriji telefona. Kada se igrate sa ROM-ovima i mjenjate ih često, često se mora raditi kompletan format jel tako,
kako sve ovo sačuvate? Da li radite externi back up na kompjuter pa vraćate...?
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Ne moras da obelezavs kontakte. Samo idi na opciju export to sd.
Za gmail: imas opciju mail, contakts i nesto trece. Sa leve strane iznad inboxa i ostalih labela. Nemoj da zezas da nisi video kontakte.
Za drugo pitanje mislim da ne moze odvojeno cuvanje videa i slika. Mada nisam 100% siguran jer retko ili nikada snimam video.
Za gmail: imas opciju mail, contakts i nesto trece. Sa leve strane iznad inboxa i ostalih labela. Nemoj da zezas da nisi video kontakte.

Za drugo pitanje mislim da ne moze odvojeno cuvanje videa i slika. Mada nisam 100% siguran jer retko ili nikada snimam video.
Koristim tel vec duze od mesec dana i prezadovoljan sam,medjutim danas mi se desilo nesto cudno,tel mi je trazio ponovo pin za karticu i posle toga je pisalo u donjem levom uglu safe mode.sta to tacno znaci?i kako se resava taj problem
- marko 0401
- Mobil fan
Ovo igranje sa kontaktima me baš košta živaca!mrkixxx napisao:Ne moras da obelezavs kontakte. Samo idi na opciju export to sd.
Za gmail: imas opciju mail, contakts i nesto trece. Sa leve strane iznad inboxa i ostalih labela. Nemoj da zezas da nisi video kontakte.![]()
Plus što me izludjuje ovaj telefon sa svojom fabričkom aplikacijom za kontakte koja baguje,
tako da mi je sad malo došlo da slomim telefon. U exDialeru koji koristim se ne mogu podešavati account-i koje želiš...
Izludjuje i to što mi se u imeniku pojavljuju razni kontakti sa raznih naloga (skype, yahoo...) koje uopšte nisam podesio da se sinhronizuju,
pa mi se tako dupliraju kontakti i negdje se pojavljuju pod nadimkom a negdje pod punim imenom...
Uglavnom, duplirali su mi se kontakti u gmailu nakon sinhronizacije imenika sa gmail nalogom, pošto sam ih prvo bio importovao "ručno",
pa sam zatim izbrisao kompletne kontakte iz gmaila i opet sinhronizovao imenik sa gmailom misleći da ću prebaciti sve kontakte iz imenika u gmail (pošto su se tako duplirali prvi put), ali sam samo dobio prazan imenik!

Sada sam odradio restore kontakata u gmailu, i sinhronizovao tel sa gmailom te opet imam imenik,
ali sada nemam favorites i slike kontakata koje sam bio podesio...

Uglavnom, da podesim ponovo imenik kako treba i ne igram se više sa njim, jer ovo samo nervira...
Poslednja izmena od marko 0401 u Pon, 04. Feb 2013. 00:40, izmenjeno 1 put ukupno.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Nemoj da se nerviras. Dok udjes u stos.
Podesi u imeniku koje kontakte da ti prikazuje. Gmail, phone, sim itd. Imas milion opcija. Moras da iscackas.
U glavnim podesavanjima fona imas opcije sta da sinhronizujes. Ja na primer ne sinhronizujem fb i twitter, samo gmail.
Moras malo da iscackas. Ja sam ovu skolu zavrsio kad sam imao tatoo pre par godina, ali zato sada zavrsim posao za par min.
Pozdrav i lagano.
Podesi u imeniku koje kontakte da ti prikazuje. Gmail, phone, sim itd. Imas milion opcija. Moras da iscackas.
U glavnim podesavanjima fona imas opcije sta da sinhronizujes. Ja na primer ne sinhronizujem fb i twitter, samo gmail.
Moras malo da iscackas. Ja sam ovu skolu zavrsio kad sam imao tatoo pre par godina, ali zato sada zavrsim posao za par min.
Pozdrav i lagano.
- marko 0401
- Mobil fan
Ma znam, mora lagano, ali ovo sam imenikom me već duže vrijeme nervira jer mi se par puta imenik rasturao,
nakon update-a na JB i još jednom poslije (taman spojim sve mailove i brojeve, ono opet rastureno),
pa mislim da sam odradio backup pomoću KIES-a ali i on vraća imenik rasturen,
tako da sam baš
....
Sad opet ovo, baš nikako da završim priču sa imenikom...
Inače sad sam provalio da kada kreiram novi kontakt da mogu da podesim u kojem nalogu hoću da ga kreiram.
Samo ne vidim kako da podesim da mi se samo gmail nalog sinhronizuje, mogu da podesim da se svi nalozi sinh ali ne vidim kako da podesim samo za gmail...
EDIT:
aha, provalio sam...
Prvo obilježim Auto sync app data, a onda obilježim naloge koje hoću da automatski sync....
OK, I am getting somewhere now...
nakon update-a na JB i još jednom poslije (taman spojim sve mailove i brojeve, ono opet rastureno),
pa mislim da sam odradio backup pomoću KIES-a ali i on vraća imenik rasturen,
tako da sam baš

Sad opet ovo, baš nikako da završim priču sa imenikom...

Inače sad sam provalio da kada kreiram novi kontakt da mogu da podesim u kojem nalogu hoću da ga kreiram.
Samo ne vidim kako da podesim da mi se samo gmail nalog sinhronizuje, mogu da podesim da se svi nalozi sinh ali ne vidim kako da podesim samo za gmail...
EDIT:
aha, provalio sam...

Prvo obilježim Auto sync app data, a onda obilježim naloge koje hoću da automatski sync....
OK, I am getting somewhere now...

-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 04. Feb 2013. 13:20
- :: Galaxy S3
- :: Iphone 3
Pozdrav ljudi,
Prvi put koristim android, pa se ne razumem mnogo.
Uzeo sam s3, skinut je sa austrijske mreze i nosen je na servis za otkljucavanje. Imam problem sa update-om. Na telefonu mi stalno nalazi update od 45mb, skine, instalira, upali se mob i opet nadje isti taj update od 45mb, i tako sve u krug. Nasao sam resenje tako sto odlozazem update na 3 sata ali i to je vise smorilo.
Kad hocu da uradim update preko Kiesa-a javlja mi sledece: your device does not support software upgrading via kies.
Koliko sam video na netu vecina ljudi ima taj problem, ni na jednom stranom forumu nisao nasao pametno resenje.
Nadam se da mi vi mozete pomoci.
A.V. 4.0.4
Baseband: I9300XXLG8
Bulid number: IMM76D.I9300XXBLG8
Drugi problem imam sa wi fi. Posle nekog vremena jednostavno mi nestane signal, onda na telefonu moram da ugasim pa upalim wi fi i onda opet normalno nadje wi fi, i to je isto ponavlja u nedogled. Takodje sam video da dosta ljudi ima isti problem.
Nadam se da mi mozete pomoci.
Unapred hvala!
Prvi put koristim android, pa se ne razumem mnogo.
Uzeo sam s3, skinut je sa austrijske mreze i nosen je na servis za otkljucavanje. Imam problem sa update-om. Na telefonu mi stalno nalazi update od 45mb, skine, instalira, upali se mob i opet nadje isti taj update od 45mb, i tako sve u krug. Nasao sam resenje tako sto odlozazem update na 3 sata ali i to je vise smorilo.
Kad hocu da uradim update preko Kiesa-a javlja mi sledece: your device does not support software upgrading via kies.
Koliko sam video na netu vecina ljudi ima taj problem, ni na jednom stranom forumu nisao nasao pametno resenje.
Nadam se da mi vi mozete pomoci.
A.V. 4.0.4
Baseband: I9300XXLG8
Bulid number: IMM76D.I9300XXBLG8
Drugi problem imam sa wi fi. Posle nekog vremena jednostavno mi nestane signal, onda na telefonu moram da ugasim pa upalim wi fi i onda opet normalno nadje wi fi, i to je isto ponavlja u nedogled. Takodje sam video da dosta ljudi ima isti problem.
Nadam se da mi mozete pomoci.
Unapred hvala!
-
- Slučajni prolaznik
Procitao sam sve postove od pocetka i vidim da je bilo price o izdrzljivosti telefona. Za novu godinu u 00:10 ispao mi je iz ruke i pao direkt na beton. Displej je Rso, imao sam tri crte preko moba, po coskovima je pukao i staklo je poceo da se roni. Telefon je mogao da se upali, slike nije bilo (neke male boje u gornjem delu telefona) i tac nije radio.
Radio sam ga u ovlascenom servisu u Beogradu, otisao je samo display, 18.000 din, i 6 meseci garancije. Mobilni mi je prvi put ispao.
Ima tri ovlascena servisera u Beogradu, jedni su trazili 20.000 din, pa drugi 18.000 i treci 17.000.
Radio sam ga u ovlascenom servisu u Beogradu, otisao je samo display, 18.000 din, i 6 meseci garancije. Mobilni mi je prvi put ispao.
Ima tri ovlascena servisera u Beogradu, jedni su trazili 20.000 din, pa drugi 18.000 i treci 17.000.
Meni je ispao telefon i skroz se razbucao
Nekim cudom ekran je ostao citav,ali se plastika okolo izgulila i poklopac nazad pukao.Jedva sam uspeo da nadjem poklopac baterije original za njega,takodje sam nasao i aluminijumske i uzeo sam i jedan taj i vrlo sam zadovoljan jer mi je ulepsao telefon.Koga bude zanimalo moze na PP da mi se obrati da mu posaljem slicice i da mu dam kontakt prodavca,nije skup.

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Grosuplje naj jednostavnije ti je da sa http://www.sammobile.com skineš zadnji softver za našu zemlju i preko programa Odin ubaciš u telefon , vrlo je jednostavno 

16 godina na forumu MOBILNISVET
-
- Slučajni prolaznik
zoreli napisao:Grosuplje naj jednostavnije ti je da sa http://www.sammobile.com skineš zadnji softver za našu zemlju i preko programa Odin ubaciš u telefon , vrlo je jednostavno
Meni su rekli da ce mi se zakljucati mobilni ako bilo kako uradim update (Android Srbija Forum). Video sam da se ovde sve resava pa sam se vama obratio. Mobilni je iz Austrije, dekodiran u Srbiji a trenutno zivim u Sloveniji. Jel to ne remeti nista? Moze neko uputstvo kako sve to uraditi posto sam malo ometen za te stvari?
Hvala na odgovoru u svakom slucaju.
evo da kazem moj utisak: dobio s3 , sve je to lepo, rade apps, dobar ekran ali dzaba kada se uz minimalno koriscenje trosi baterija za jedan dan. mogu da zamislim kako bi izgledalo da ga koristim za posao. (koristim bb) sa 20 telefonskih poziva i 50 mejlova trebalo bi mi bar dve baterije.
jedino dobro kod s 3 je sto sam ga dobio na poklon. sa ovim iskustvom ovaj telefon moze da bude samo drugi telefon. stvarno bih se osecao prevarenim da sam tresnuo 700 evra za ovako nesto.
sto se tice vecne diskusije apple vs samsung mogu da kazem da iphone nikada nisam imao u ruci. gledacu i njega da probam, ako je baterija kao na s 3 onda i dalje dolazi u obzir samo bb. nadam se iskreno da ce bb da opstane.
jedino dobro kod s 3 je sto sam ga dobio na poklon. sa ovim iskustvom ovaj telefon moze da bude samo drugi telefon. stvarno bih se osecao prevarenim da sam tresnuo 700 evra za ovako nesto.
sto se tice vecne diskusije apple vs samsung mogu da kazem da iphone nikada nisam imao u ruci. gledacu i njega da probam, ako je baterija kao na s 3 onda i dalje dolazi u obzir samo bb. nadam se iskreno da ce bb da opstane.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Grosuplje ako je telefon otljučan naravno da se neće zaključati , ubaci naš softver 4.1.2 (Telenor, Mts , Vip ili European koji hoćeš) preko Odina i uživaj .
Prati ovo uputstvo : http://www.jayceooi.com/2012/06/22/how- ... din-video/
Prati ovo uputstvo : http://www.jayceooi.com/2012/06/22/how- ... din-video/
16 godina na forumu MOBILNISVET