Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S3 I9300
polupao sam ekran na telefonu ali telefon i dalje radi jel zna neko kako mogu sad da izvucem podatke iz njega slike...
Ne znam da li je bilo reci o ovome ranije ako jeste ,molim vas, uputite me ako ne POMOZITE imam VELIKI problem!!!
Imam S3 koji je kupljen u telenoru u julu, na njemu je android 4.1.2 XXELLA (mislim da je to originalni jer sam ga ranije rutovao) i sve cesce i cesce se desava da mi se telefon "zamrzne" i nista sem vadjenja baterije ne pomaze!!
Radio sam BACK UP AND RESET,preko odina sam ubacivao opet isti softver,brisao sam sve podatke(slike,aplikacije i sl.),probao sa antivirusom i NISTA!!!Cuo sam da su neki vracali na 4.0.4 i da nisu resili problem!!

Imam S3 koji je kupljen u telenoru u julu, na njemu je android 4.1.2 XXELLA (mislim da je to originalni jer sam ga ranije rutovao) i sve cesce i cesce se desava da mi se telefon "zamrzne" i nista sem vadjenja baterije ne pomaze!!
Radio sam BACK UP AND RESET,preko odina sam ubacivao opet isti softver,brisao sam sve podatke(slike,aplikacije i sl.),probao sa antivirusom i NISTA!!!Cuo sam da su neki vracali na 4.0.4 i da nisu resili problem!!

Phone
Ako resis ponovo javni mi kako posto sam ja probao sve, cak je u jednom trenutku pokazivalo kako treba ali se opet vratilo na staro i sad ponovo kasni 1hjanka_88 napisao:Isto se desava i kod mene sa tim widgetom... Prosli put sam to nekako rijesio ali sad da me ubijete ne mogu se sjetiti kako.I idalje na widgetu stoji vrijeme sa 1h unazad dok je u osvjezenoj prognozi regularno vrijeme.
Znaci samo na velikom satu...

- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Dane, da li su problemi poceli nakon rutovanja, ili nisu povezani sa tim?
Ja jos uvjek nisam stigao da rutujuem, nikako da napravim back up svega iz telefona pa da ga resetujem (tel mi brljavi pa moram prvo reset) i odradim root.
Da li cu nakon rutovanja dobiti mogucnost da podesavam za aplikacije tipa Instagram, Whatsapp, Viber (itd) gdje ce da cuvaju slike?
Citav dan danas provedoh trazeci i prebacujuci slike na sd karticu...
Ja jos uvjek nisam stigao da rutujuem, nikako da napravim back up svega iz telefona pa da ga resetujem (tel mi brljavi pa moram prvo reset) i odradim root.
Da li cu nakon rutovanja dobiti mogucnost da podesavam za aplikacije tipa Instagram, Whatsapp, Viber (itd) gdje ce da cuvaju slike?
Citav dan danas provedoh trazeci i prebacujuci slike na sd karticu...

- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
marko 0401, sve radis peske i gubis vreme.
sve app.imaju svoje foldere na sd. procackaj malo fon. imas i neke app za bekapovanje koje rade kod telefona koji nisu rutovani. nema potrebe da ides fajl po fajl. u krajnjrm slucaju, prebaci sve na komp u jedan folder pa ga rutuj pa formatiraj. btw, hard resetom ne gubis root.
sve app.imaju svoje foldere na sd. procackaj malo fon. imas i neke app za bekapovanje koje rade kod telefona koji nisu rutovani. nema potrebe da ides fajl po fajl. u krajnjrm slucaju, prebaci sve na komp u jedan folder pa ga rutuj pa formatiraj. btw, hard resetom ne gubis root.
Pocelo je posle rutovanja!!
Ali citao sam da se ljudima sirom sveta isto to desava cak i ako nije tel rutovan i svi imaju 4.1.2!!
Razmisljam se da ga reklamiram jer je valjda i dalje u garanciji ali ne znam da li ce da uvaze garancuju jer je rutovan mada sam ja vratio na telenorov update!!???
Ali citao sam da se ljudima sirom sveta isto to desava cak i ako nije tel rutovan i svi imaju 4.1.2!!
Razmisljam se da ga reklamiram jer je valjda i dalje u garanciji ali ne znam da li ce da uvaze garancuju jer je rutovan mada sam ja vratio na telenorov update!!???
Phone
- Vanzemaljac
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 18:18
- :: Samsung Galaxy S III
Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Позз свима
имам један проблем који ме много нервира... Када хоћу да пустим неки видео на интернету,рецимо http://www.infopult.com и хоћу да пустим неки филм на шток бровсеру крене да учитава крене филм неких пар минута и онда се прекине али стоји као да учитава видео.. Чекаи сам пола сата ништа се није десило.. А на другим бровсерима неће ни дс крене да учитава.. Осим на мозили на којој исто крене филм али се после пар минута убагује програм и само изађе. Има ли неко решење? Хвала у напред

LG G2
Miniii <3
Miniii <3
- marko 0401
- Mobil fan
Dane, da li si čitao temu o ovom problemu na XDA forumu?
Dosta ljudi ima ovaj problem izgleda, i povezan je sa Sudden Death problemom.
Šaljem ti temu na PP u slučaju da je ipak nisi čitao (ne znam da li smijem ovdje da postavim link)
Pominje se par rešenja u njoj, pa probaj, ali moguće da ti je reklamacija uređaja najbolja solucija, samo da ga unroot-uješ.
Malo copy/paste-a sa teme koji ti možda mogu pomoći nešto:
Reported Issue Reasons :
1) - Facebook app for Android.
2) - Google Chrome Browser.
3) - Some Samsung Based Android 4.1.2 builds/Roms causing freezing.
4) - In Some cases, Media Scanner causing lockups.
5) - In Some cases, Swiftkey Flow Bêta causing freezing.
Possible Direct Reason :
Quote:
Originally Posted by : Rob2222
The freezes are caused by the sudden death fix. On that kind of freezes the phone unfreeze itself after 5-25 minutes.
The phone freezes when writing data to an affected eMMC block.
An eMMC block is affected, when it's internal block pararameters (as f.e. write count for that block) are in such a state, that these parameters trigger a corrupted block without SD-fix (4.1.1) or trigger a freeze with SD-fix (4.1.2).
When a phone is hitting an affected block with a writiing operation is completely unpredictable.
So these freezes can occur on almost each situation on the smartphone when it writes data.
But you have indeed a higher chance to trigger a freeze when writing much data.
Possible Current Solution :
I. If the phone freezes, wait until it unfreezes itself. I think this is the important part.
II. The DFG "Dummy File Generator" is only used to trigger the freezes.
III. I think you could also just wait for the freezes to be triggered by all-day-use,
but this would be very impractical to wait 20 minutes to unfreeze when you need the phone.
IV. So we write dummy data with DFG to provoke the freezes.
Highly Recommended Advice :
The write access to an affected block without Sudden Death fix seems to damage the data on this block which _can_ lead to a sudden death.
Because of that I would recommend to stay with KERNELS that have the Sudden death fix included, even if it could cause freezes.
Reported Most Stable " Freeze Free " Build/Rom :
XXEMB1 and all Custom Roms based on this build.
Dummy File Generator
Dosta ljudi ima ovaj problem izgleda, i povezan je sa Sudden Death problemom.
Šaljem ti temu na PP u slučaju da je ipak nisi čitao (ne znam da li smijem ovdje da postavim link)
Pominje se par rešenja u njoj, pa probaj, ali moguće da ti je reklamacija uređaja najbolja solucija, samo da ga unroot-uješ.
Malo copy/paste-a sa teme koji ti možda mogu pomoći nešto:
Reported Issue Reasons :
1) - Facebook app for Android.
2) - Google Chrome Browser.
3) - Some Samsung Based Android 4.1.2 builds/Roms causing freezing.
4) - In Some cases, Media Scanner causing lockups.
5) - In Some cases, Swiftkey Flow Bêta causing freezing.
Possible Direct Reason :
Quote:
Originally Posted by : Rob2222
The freezes are caused by the sudden death fix. On that kind of freezes the phone unfreeze itself after 5-25 minutes.
The phone freezes when writing data to an affected eMMC block.
An eMMC block is affected, when it's internal block pararameters (as f.e. write count for that block) are in such a state, that these parameters trigger a corrupted block without SD-fix (4.1.1) or trigger a freeze with SD-fix (4.1.2).
When a phone is hitting an affected block with a writiing operation is completely unpredictable.
So these freezes can occur on almost each situation on the smartphone when it writes data.
But you have indeed a higher chance to trigger a freeze when writing much data.
Possible Current Solution :
I. If the phone freezes, wait until it unfreezes itself. I think this is the important part.
II. The DFG "Dummy File Generator" is only used to trigger the freezes.
III. I think you could also just wait for the freezes to be triggered by all-day-use,
but this would be very impractical to wait 20 minutes to unfreeze when you need the phone.
IV. So we write dummy data with DFG to provoke the freezes.
Highly Recommended Advice :
The write access to an affected block without Sudden Death fix seems to damage the data on this block which _can_ lead to a sudden death.
Because of that I would recommend to stay with KERNELS that have the Sudden death fix included, even if it could cause freezes.
Reported Most Stable " Freeze Free " Build/Rom :
XXEMB1 and all Custom Roms based on this build.
Dummy File Generator
- marko 0401
- Mobil fan
Ma znam, baš se otegle ove pripreme za rutovanje... Ali možda mi i frka malo da ga ne sredim, pa odugovlačim...mrkixxx napisao:marko 0401, sve radis peske i gubis vreme.
btw, hard resetom ne gubis root.

Prvi mi Android telefon, a i prvi smart phone isto tako, pa me "snašlo" gomilu stvari odjednom...

Hvala za info da se hard resetom ne gubi root, nisam znao.
Sada samo da napravim back up mozila firefoxa, i spreman sam konačno za root.

Pokušao sam sinhronizacijom, ali ne ide. Prvo sam sync mozilu sa računara sa mozilom na telefonu,
tako da imam bookmarkse iz laptopa na telefonu. Kada pokušam da sinhronizujem ponovo telefon i laptop,
samo mi se dupliraju bookmarksi na laptopu i ništa više, novih bookmarksa sa telefona nema.
Brisao sam sync nalog i pokušavao par puta, ali uvjek ista stvar.
Da ne zna neko kako da exportujem bookmarkse ili da nema neki app sličan mozbackup-u na računaru?
@Vanzemaljac
problem je što nemaš flash player instaliran.
Instaliraj ga, i imaj na umu da možeš da ga koristiš samo u mozilli...
- Vanzemaljac
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 04. Maj 2010. 18:18
- :: Samsung Galaxy S III
Одг: Samsung Galaxy S3 I9300
Pa nema flash player da se skine.. Tražio sam ali nema..
LG G2
Miniii <3
Miniii <3
Hvala Marko ,citao sam sve!
Tamo kazu da je to najverovatnije hardverski problem i da je najbolje da se reklamira!!
Telefon sam "anrutovao" i sad je valjda na telenorovoj verziji!!
Verzija softvera je I9300XXELLA - mislim da je to telenorov update~
Ako neko ima s3 kupljen u telenoru neka mi potvrdi ako je to ta verzija!!!
Tamo kazu da je to najverovatnije hardverski problem i da je najbolje da se reklamira!!
Telefon sam "anrutovao" i sad je valjda na telenorovoj verziji!!
Verzija softvera je I9300XXELLA - mislim da je to telenorov update~
Ako neko ima s3 kupljen u telenoru neka mi potvrdi ako je to ta verzija!!!

Phone
Drugari potrebna mi je vasa pomoc..Drugar ima s3,i u zadnja tri-cetiri dana,desava mu se da se telefon sam od sebe gasi.Znaci jednostavno kako mi on kaze u dzep ga stavi,i posle nekog vremena kada ga uzme u ruke on je ugasen,sam od sebe se gasi.Kaze i najnormalnije kada je npr kuci,i telefon je u "mestu" isto se desava.A posto se ja slabo razumem u android a i u samsung,ja sam ono lajicki ga pitao da li mu se telefon pregejava,pa se desava da se sam od sebe gasi,on mi je rekao cak sta vise da mu se to uopste i ne desava,kaze sasvim normalne je topline ali se gasi sam od sebe.Onda sam ga ja malo iscackao veceras,i ono jeste koci mu malo,i hoce npr kada ubrzam promene ekrana da se zamrzne i da se ugasi.Sta mu je ciniti,kako to mozemo da sredimo,na njemu je verzija 4.1.2..
Hvala unapred!!!
Hvala unapred!!!
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04
Dobro veče poštovani prijatelji.
Ne želim da budem shvaćen pogrešno.
Nikom ne solim pamet, nikom ništa ne prebacujem, sve vas volim i poštujem.
Svi napred nabrojni problemi o kojima pišete nestali su kada sam kupio S3 I9305.
Nema laga, nema kočenja, baterija duže traje, GPS odličan, Wifi trenutačan,jednostavno drugi telefon.
Iz Hong konga je i "apdejtovao se " odmah po uključivanju ovde u Srbiji.
Ne znam šta to Samsung radi.
Za novu S4 izlazi I9500 ali i I9505.
Pozdrav.
Ne želim da budem shvaćen pogrešno.
Nikom ne solim pamet, nikom ništa ne prebacujem, sve vas volim i poštujem.
Svi napred nabrojni problemi o kojima pišete nestali su kada sam kupio S3 I9305.
Nema laga, nema kočenja, baterija duže traje, GPS odličan, Wifi trenutačan,jednostavno drugi telefon.
Iz Hong konga je i "apdejtovao se " odmah po uključivanju ovde u Srbiji.
Ne znam šta to Samsung radi.
Za novu S4 izlazi I9500 ali i I9505.
Pozdrav.

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
To što si naveo je moguće da nema laga i tako to zbog dodatnog RAM-a jer taj model ima 2GB RAM memorije ali tu nestaje sva da eto kažem prednost (i eto još LTE ali on ne utiče na brzinu i stabilnost sistema). Ja takođe nemam nikakvih problema ni sa jednom stavkom, sve mi je još poboljšano zadnjim update-om od prije nekih skoro mjesec dana. Wlan signal je osjetno jači nego na drugim telefonima, kao i veoma brzo hvatanje GPS signala i bez internet konekcije. 

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Samsung Galaxy S3 I9300
Nema lag jer nisu isti procesori. Potpuno drugi fon u korišćenju.
- janka_88
- Expert
Ja koliko vidim potpuno je isti Exynos 4412 quad core na 1,4GHz u pitanju?
Mislim da taj za usa trziste ima qualcomm dual core krait na 1.5 ghz.
- janka_88
- Expert
Chobby88, model I9305 nije uopšte namijenjen za USA tržište već je međunarodna verzija koja ima LTE i 2GB RAM, ostatak hardvera je identičan onome na I9300. Modeli za USA tržište imaju drugačije oznake...
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Koliko ja znam za americko trziste je dual core Snapdragon S4 procesor i 2 GB rama,dok je za nas ostale Exynos quad sa 1 GB rama.. Znaci i9305 ima exynos quad sa 2 giga rama ?
I drugari da li ima neko resenje za ovo??acamatic napisao:Drugari potrebna mi je vasa pomoc..Drugar ima s3,i u zadnja tri-cetiri dana,desava mu se da se telefon sam od sebe gasi.Znaci jednostavno kako mi on kaze u dzep ga stavi,i posle nekog vremena kada ga uzme u ruke on je ugasen,sam od sebe se gasi.Kaze i najnormalnije kada je npr kuci,i telefon je u "mestu" isto se desava.A posto se ja slabo razumem u android a i u samsung,ja sam ono lajicki ga pitao da li mu se telefon pregejava,pa se desava da se sam od sebe gasi,on mi je rekao cak sta vise da mu se to uopste i ne desava,kaze sasvim normalne je topline ali se gasi sam od sebe.Onda sam ga ja malo iscackao veceras,i ono jeste koci mu malo,i hoce npr kada ubrzam promene ekrana da se zamrzne i da se ugasi.Sta mu je ciniti,kako to mozemo da sredimo,na njemu je verzija 4.1.2..
Hvala unapred!!!
Ja i dalje cekam..