Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
lovra, kolega je zvao operatera i u roku od 24h je telefon otključan... U njenom slučaju bi otišao u tu prodavnicu gdje je telefon kupljen i žalio se jer se to ne smije desiti.
Ja sam takođe uradio update na JB (kod mene je telefon sa Swisscoma) i ono što sam primijetio da bateriju pojede za pola dana! Postoji li mogućnost da se vrati ICS?
- janka_88
- Expert
looka, naravno da postoji. Samo trebaš na sammobile stranici skinuti 4.0.4. verziju koja je odgovarajuća za tvoj telefon mada nije neophodno i da preko Odina ubaciš. Moram naglasiti da moraš uraditi hard reset i sve obrisati da bi uspio pokrenuti telefon nakon downgrade-a.
Zahvaljujem!
Nisam se još bavio ovakvim stvarima pa ću malo pročačkati da vidim kako ide.

Nisam se još bavio ovakvim stvarima pa ću malo pročačkati da vidim kako ide.
- janka_88
- Expert
U svakom slučaju ti ipak preporučujem da odradiš hard reset i sad (sačuvaj sve bitno) i sačekaj da vidiš kako će se baterija ponašati nakon nekoliko ciklusa punjenja jer bi tad tek trebala doći na svoje.
Čitao sam dosta tako prijavljenih slučajeva trošenja baterije kako se sa S2 prešlo na JB ali opet smatram da bi čak duže trebala trajati (takav je slučaj sa S3) pa zato te i savjetujem da odradiš reset i sačekaš par punjenja da vidiš kako će biti. 

OK, hvala još jednom! Poslušaću tvoj savjet, svakako neću izgubiti ništa pa da vidim kako će se ponašati...
e ljudi interesuje me zna li neko kako da uklonim sledeci problem
ja sam na mom samsungu s2 instalirao jelly bean preko odina, telefon je radio ok sve dok nisam update-ovao softver, kada sam to uradio i pokusao da udjem na play store nisam mogao, izbacuje mi “unfortunately google play store has stopped”, to mi se isto javlja i nekad kada uospte nisam pokretao play store, npr pisem poruku odjednom mi telefon zacuka i izbaci mi tu poruku, ja kliknem ok i on nastavi normalno da radi?
ja sam na mom samsungu s2 instalirao jelly bean preko odina, telefon je radio ok sve dok nisam update-ovao softver, kada sam to uradio i pokusao da udjem na play store nisam mogao, izbacuje mi “unfortunately google play store has stopped”, to mi se isto javlja i nekad kada uospte nisam pokretao play store, npr pisem poruku odjednom mi telefon zacuka i izbaci mi tu poruku, ja kliknem ok i on nastavi normalno da radi?
panic87, a jel si probao sa hard resetom? TJ. da li si uopste raio rest posle update-a?
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
nisam radio nikakv reset, zar mi se ne bi sve obrisalo sto imam na telefonu ako uradim reset?
- janka_88
- Expert
Obrisalo bi ti se sve ali bi se vrlo vjerovatno i sistem stabilizovao. To je malo veća nadogradnja sistema te je s toga i preporučljivo uraditi reset. Kad izađe 4.2.2. za S2 već neće biti potrebno jer je se takođe radi o Jelly Beanu. 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Nista ga ne kosta da idradi reset ako je prethodno odradio backup aplikacija. Posle ce ih za cas vratiti i nece brinuti za rad telefona
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
Meni se čak sviđa što na S3 ne moram ni raditi backup aplikacija već mi se sve same krenu skidati i instalirati nakon što uradim reset pa unesem svoje podatke na gmail i samsung nalog. Jel nije tako na S2?
e uspeo sam da sredim, isao sam u setigns/aplications/google play stre/uninstall updates i proradilo je.
ja mislim da to ne radi sa s2 a kada sam ubacivao jelly bean uradio sam beck up ali mi nije bio potreban zato sto mi nije brisao nista, sve mi je ostalo.
hvala puno
ja mislim da to ne radi sa s2 a kada sam ubacivao jelly bean uradio sam beck up ali mi nije bio potreban zato sto mi nije brisao nista, sve mi je ostalo.
hvala puno
Na nekim romovima to radi na nekim ne. Mislim na to automatsko skidanje aplikacija.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
U slučaju da u imeniku pod jednim imenom imate više naloga (google, FB, Skype....) kako se bira koju sliku od tih hoćete da vam bude prikazana uz to ime i da se pojavljuje kad vas taj neko zove? Na ICS je bilo jednostavno, ali na JB nikako ne mogu da provalim kako se radi.
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
toda81, mnogo je kul status bar, ali nikako mi ne ide transparentni pa sam stavio onaj drugi. A nedostaje mi power dugme, nekako sam navikao da gasim na njega. Da li ima untransparent sa home i power..?
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Na koju foru se same skidaju i instaliraju , ja sam tri komada S3 imao (uvek isti Google nalog) i nikad se same aplikacije nisu skidale / instalirale , jedino imenik / wi-fi lozinke i u ponekoj aplikaciji podešavanja zapamti.janka_88 napisao:Meni se čak sviđa što na S3 ne moram ni raditi backup aplikacija već mi se sve same krenu skidati i instalirati nakon što uradim reset pa unesem svoje podatke na gmail i samsung nalog. Jel nije tako na S2?
16 godina na forumu MOBILNISVET
- janka_88
- Expert
Vjeruj da ne znam šta da ti kažem. I meni se par puta desilo da ne instalira ali u 80% slučajeva se samo pokrene skidanje i instaliranje aplikacija. 

jel neko koristio i nordijsku i nasu verziju jb?? meni vise i brze trosi bateriju nasa verzija. kakva su vasa iskustva?
Da li se još nekome telefon nenormalno greje, pogotovo dok je na punjaču? Do sada mi se telefon samo neprimetno zagrevao i to kad dugo koristim gprs. Posle update na JB greje se kao lud. Uopte mi je telefon sav šlogiran od kada sam uradio update. A radio sam hard reset posle update.