Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Samsung Galaxy S IV
Vazno je onom kom mozak radi bez kašnjenja. I navikao je da radi sve glatko bez kašnjenja. To je kao kad autom kreneš u preticanje, ti gas a ono prc, izneveri bas kad ne treba.
Re: Samsung Galaxy S IV
nikome nisu prakticno bitni samo sta je sa onim - dam 660eur ili ga otplacujem a dodje neki klinac sa nokijom 6630 i proleti pored mene...
mogu samo da gledam u moj S4 samsung sa 8 jezgara i da ga pomazim po prednjoj kamerici...
za 660eur bi trebalo da imamo isti fantasticni osecaj svaki put kada ga koristimo za koju god opciju
mogu samo da gledam u moj S4 samsung sa 8 jezgara i da ga pomazim po prednjoj kamerici...

za 660eur bi trebalo da imamo isti fantasticni osecaj svaki put kada ga koristimo za koju god opciju

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Može li neko iz prve ruke potvrditi ima li qualcomm verzija probleme koje exynos ima?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Teoretski ne bi trebalo da ima qualcomm verzija, ali cekamo da se neko javi iz prve ruke 

1808 napisao:meni zaista nije jasno kome su važniji ti delići sekunde od ukupnih mogućnosti
ovog telefona i gomile drugih karakteristika koje utiču na neki konačan sud o kvalitetu uređaja.
Onima kojima mama ne da pare da menjaju telefon svake sezone pa sada im lakše kada ubedjuju sebe i ostale da je krš

Ja ne znam zašto neki kupuju bilo šta, da pokazuju drugima kako nema "lag" ili da koriste.
Ne volim ni jednu marku ni model, što bih, nisam akcionar pa da ja zaradjujem, ja njima dajem svoje pare.
Imao sam iPhone, odavno mi je ispao iz razmatranja, premali je ekran za moje shvatanje. Sada trenutno u opciji su mi HTC One, i S4, jednostavno, HTC ne mogu da kupim, sve pluseve i minuse saberem, S4 je ipak više odličan uredjaj nego što je krš i to je to.
Menjam jednom godišnje telefon, ova klasa što me zanima, high end androidi su tu za ovu godinu, kao što rekoh, HTC ne mogu da čekam, a možda bih i da sam ga video odabrao samsung, ne znam, ali kao da je bitno, uredjaj kao uredjaj.
Ništa što može novcem da se kupi nije savršeno. Kupio sam ovih dana lcd 55F8000, kod nas je 320.000 dinara, platio sam ga 2500 eura i nije savršen. Uniformnost ekrana i sve to. Ali je najbolje što postoji do sada od LCD panela. Sony modeli su još gori, plazme imaju svoje mane koje su za moje zahteve nepremostive. I bez granice u novcu u ovom veku i ovoj godini ne može da se kupi savršen glupi ekran.
I šta sada, mogu da nemam ništa ili koristim ono što mi najviše odgovara trenutno.
Tako da, nije da branim s4, baš me briga, nego više sa tim lagom ste smorili, ajd' bar da je stalno, nego evo restartovao sam, pa očistio ram i evo evo, vidi, lag. U jee, krš
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Ko želi da ima vidžet vremenske prognoze sa S4 (na S2, S3, NOTE ...) ima dobar tutorijal ovde:
http://droidviews.com/2013/install-gala ... axy-phone/
http://droidviews.com/2013/install-gala ... axy-phone/
16 godina na forumu MOBILNISVET
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Danas posetih TC Ušće da namerom da se malo bolje upoznam sa S4
Prvo dizijan je odličan, iako mi uopšte nije izgledo lepo na slikma, uživo deluje dosta lepše, jednostavno deluje kvalitetnije u ruci od S3, tanji je, manje zaobljen, a plastika je prijatna na dodir, crni model izgleda odlično. Sjajno je što su ekran povećali tako da ima manje prostora od ivice ekran do ivice samog kućišta telefona, tako ekran bukvalno dominra. Što se ekrana tiče, savršen je, AMOLED u punoj svojoj snazi
, sve je kristalno čisto i jasno, boje, za moj ukus, savšrene, ekran čista 10-ka.
Međutim, lag je itekako primetan kod diler-a čak i kod pritiskanja brojeva kada se javlja animacija u vidu kapi vode i tu se javlja lag.Ne znam kako su to mogli da dozvole na High-end telefonu, ali može da zasmeta. Prvo sam pomislio da je problem u dotičnom primerku koji sam čačkao, ali to se isto javlja na modelu u VIP-u, Telenoru i mt:s-u. To se ne događa kada je dialer keširan u RAM memoriji, ali kada se ubiju procesi, lag se primeti i traje više od 2 sekunde.

Međutim, lag je itekako primetan kod diler-a čak i kod pritiskanja brojeva kada se javlja animacija u vidu kapi vode i tu se javlja lag.Ne znam kako su to mogli da dozvole na High-end telefonu, ali može da zasmeta. Prvo sam pomislio da je problem u dotičnom primerku koji sam čačkao, ali to se isto javlja na modelu u VIP-u, Telenoru i mt:s-u. To se ne događa kada je dialer keširan u RAM memoriji, ali kada se ubiju procesi, lag se primeti i traje više od 2 sekunde.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
stvarno, jel otkriven uzrok tog laga?
moj galaxy r isto ište minimum 2 sec da uključi ekran, lag kod dialera samo ponekad, na kuvanim romovima isto. jel to do TW, simptomatično je za samsung a nezavisno od hardvera, očigledno
moj galaxy r isto ište minimum 2 sec da uključi ekran, lag kod dialera samo ponekad, na kuvanim romovima isto. jel to do TW, simptomatično je za samsung a nezavisno od hardvera, očigledno
e93, niko ne kaze da je telefon krs,poenta je da je nedopustivo da telefon koji kosta 600+e,i vodi se "kao najbolji telefon" trenutno ima taj lag.
Kako objasnjavas da ga Iphone nema?
Samsung je poceo da se vodi Apple politikom,prepakivanje stare tehnologije u nova kucista i to agresivnim marketingom debelo naplacuje.
Za 2-3 meseca developeri ce sve opcije sa S4 ubudziti u S3,kao sto ja na mom S2 imam opcija sa S3 i Note 2,koje rade bez ikakvih problema...
Kako objasnjavas da ga Iphone nema?
Samsung je poceo da se vodi Apple politikom,prepakivanje stare tehnologije u nova kucista i to agresivnim marketingom debelo naplacuje.
Za 2-3 meseca developeri ce sve opcije sa S4 ubudziti u S3,kao sto ja na mom S2 imam opcija sa S3 i Note 2,koje rade bez ikakvih problema...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Nedopustivo ili ne, tako je. Šta mi možemo da promenimo sada
Evo ja hoću 4.7-5" 1080p android telefon. Sony Z, ne svidja mi se ekran, HTC one - nema ga ni na vidiku, a i hteo bih i tih 0.3 incha vise - ostaje mi sada samo s4. I kao što čovek gore reče, od svega što telefon ima svi se uhvatili za dialer lag kao da je to poenta telefona.
Mislim ok, forumi i služe da se piše, ali deluje mi da većina ni blizu ne razmatra da kupi konkretan model, pa ma koliko seljački zvučalo sa moje strane, ona priča "kiselo groždje"..
Slažem se da bi bilo bolje da je savrseno, ali nije ni 90% funkcionalnosti telefona ta glupa sekunda..
U nekoj globalnoj slici, ništa se tržište potrošačke elektronike ne razlikuje od prodaje kromprira, proizvesti što jeftinije, prodati što skuplje i što više.
Ne postoje te firme da promene čovečanstvo niti da bilo šta urade zbog nas. Da se i dalje prodaje nokia 3210 istim intenzitetom kao na početku, ne bi razvijali ništa dalje.
Naravno da će sve biti dostupno od softvera na s3, ali ako tako gledaš možeš da viziš jugo isto radi, možeš da ideš na dunav a ne na letovanje i opet na kraju isto, prodje život
Mislim, niko nikoga ne tera da nešto kupuje, naravno da baš svaki novi model ne donosi nešto novo, zar očekuješ to
Kome se zbir mana i pluseva svidja kupi, kome ne neće kupiti, sledeče sezone iz početka i tako do kraja (kratkih) života
Evo mogu ja sada da se pridružim kukaknju na lag (koji btw ne primećujem) a neću iPhone i šta da radim?
Da nosim fiksni telefon do 2014-e pa opet naidjem na lag.
(izvinjavam se za nepotrebnu filozofiju, noćna inspiracija
)
EDIT:
E da, ja sam se učlanio na forum da bih pitao
da li ih ima u Telenoru, da ne idem bez veze
ako nema (nešto sam budan noću ovih dana i
spavam do 17h, nebitno )
Bio sam danas, nema nigde, dobili su neke
smešne količine i sve se prodalo/rezervisalo.

Evo ja hoću 4.7-5" 1080p android telefon. Sony Z, ne svidja mi se ekran, HTC one - nema ga ni na vidiku, a i hteo bih i tih 0.3 incha vise - ostaje mi sada samo s4. I kao što čovek gore reče, od svega što telefon ima svi se uhvatili za dialer lag kao da je to poenta telefona.
Mislim ok, forumi i služe da se piše, ali deluje mi da većina ni blizu ne razmatra da kupi konkretan model, pa ma koliko seljački zvučalo sa moje strane, ona priča "kiselo groždje"..
Slažem se da bi bilo bolje da je savrseno, ali nije ni 90% funkcionalnosti telefona ta glupa sekunda..
U nekoj globalnoj slici, ništa se tržište potrošačke elektronike ne razlikuje od prodaje kromprira, proizvesti što jeftinije, prodati što skuplje i što više.
Ne postoje te firme da promene čovečanstvo niti da bilo šta urade zbog nas. Da se i dalje prodaje nokia 3210 istim intenzitetom kao na početku, ne bi razvijali ništa dalje.
Naravno da će sve biti dostupno od softvera na s3, ali ako tako gledaš možeš da viziš jugo isto radi, možeš da ideš na dunav a ne na letovanje i opet na kraju isto, prodje život

Mislim, niko nikoga ne tera da nešto kupuje, naravno da baš svaki novi model ne donosi nešto novo, zar očekuješ to

Kome se zbir mana i pluseva svidja kupi, kome ne neće kupiti, sledeče sezone iz početka i tako do kraja (kratkih) života

Evo mogu ja sada da se pridružim kukaknju na lag (koji btw ne primećujem) a neću iPhone i šta da radim?

Da nosim fiksni telefon do 2014-e pa opet naidjem na lag.
(izvinjavam se za nepotrebnu filozofiju, noćna inspiracija

EDIT:
E da, ja sam se učlanio na forum da bih pitao
da li ih ima u Telenoru, da ne idem bez veze
ako nema (nešto sam budan noću ovih dana i
spavam do 17h, nebitno )
Bio sam danas, nema nigde, dobili su neke
smešne količine i sve se prodalo/rezervisalo.
e93, pa ti bato onda kupi Audi A8 za desetine hiljada evAra ali umesto elektronskih podizaca prozora neka budu rucice kao na jugicu. Jer ipak, to nije ni 10% mogucnosti tako dobrog automobila. 

Nokia Lumia 1520
@janka88 - evo iz prve ruke... danas sam obisao tri trzna centra i u sva tri cackao samsung S4... bilo je belih u VIP-u i plavih... svi su bili verzija I9505 tj qualcomm sa quad core-om i svi su imali lag pri ulazku u dialer i poruke nakon sto ih ocistim (restart nisam radio jer su prikaceni na struju ali mislim da nije ni potrebno)...
obzirom da je telefon uz paket od 2000din mesecno plus 54000 (to je neki prosek cena koje sam video), licno mislim da nije to to za novi top model iz samsunga...
PLUS (ovo nisam hteo da napisem ali sam se ipak predomislio jer kao sto rece jedan ''drug clan'' ovde - ''slobodno iznesi svoje misljenje'') - na dva mesta je S4 stajao pored S3 modela tako sam poredio ekrane jedan sa drugim ali i sa mojim iphone 4s -
ekran na iphone-u 4s, ne da je bolji nego me je strah sta ce se desiti sa samsungom ako ovi iz apple-a izbace ranije 5S ili sta vec... ekrani na S3 i S4 su nekako crnkasti za iphone 4s, sve boje se nekako prelivaju dok su na iphone-u prirodne, ostre, jasno razdvojene (bela je bela, plava-plava) itd...
decko koji je promoter samsunga je samo gledao i pitao koliko da doplati za iphone 5 a ima note 2... naravno, rekao sam mu oko 200eur...
kamera je takodje na iphone-u bolja, cistija, boje su prirodnije, svetlije, kontrast skoro pa duplo bolji itd...
naravno, pre poredjenja sam stavio sva tri telefona na max brightness sa iskljucenim auto-brightness-om...
toliko od mene o S4 od 660eur, doduse na crnom trzistu
obzirom da je telefon uz paket od 2000din mesecno plus 54000 (to je neki prosek cena koje sam video), licno mislim da nije to to za novi top model iz samsunga...

PLUS (ovo nisam hteo da napisem ali sam se ipak predomislio jer kao sto rece jedan ''drug clan'' ovde - ''slobodno iznesi svoje misljenje'') - na dva mesta je S4 stajao pored S3 modela tako sam poredio ekrane jedan sa drugim ali i sa mojim iphone 4s -
ekran na iphone-u 4s, ne da je bolji nego me je strah sta ce se desiti sa samsungom ako ovi iz apple-a izbace ranije 5S ili sta vec... ekrani na S3 i S4 su nekako crnkasti za iphone 4s, sve boje se nekako prelivaju dok su na iphone-u prirodne, ostre, jasno razdvojene (bela je bela, plava-plava) itd...
decko koji je promoter samsunga je samo gledao i pitao koliko da doplati za iphone 5 a ima note 2... naravno, rekao sam mu oko 200eur...

kamera je takodje na iphone-u bolja, cistija, boje su prirodnije, svetlije, kontrast skoro pa duplo bolji itd...

naravno, pre poredjenja sam stavio sva tri telefona na max brightness sa iskljucenim auto-brightness-om...
toliko od mene o S4 od 660eur, doduse na crnom trzistu

Imao sam ip4 a tu je isti ekran kao na 4s pa se eto ne slazem da je bolji ekran.
Meni je na note 2 lepsi displej nego na ip4/4s a da ne pricam o displeju na s4 koji mora biti bolji nego na note 2.
Ti mozda volis lcd a ja amoled i nikako se necemo sloziti na primer oko toga koji je lepsi/bolji.
Misljenje je kao guzica,svako ima svoje. . .
Meni je na note 2 lepsi displej nego na ip4/4s a da ne pricam o displeju na s4 koji mora biti bolji nego na note 2.
Ti mozda volis lcd a ja amoled i nikako se necemo sloziti na primer oko toga koji je lepsi/bolji.
Misljenje je kao guzica,svako ima svoje. . .
Zasto mora biti bolji?
Zbog full hd rezolucije?
Kad cete ljudi shvatiti da na tolikom ekrancicu razlika 720/1080 nije primetna,vec samo placebo efekat.Moze se uciniti bolji zbog softverskog kontrasta,a koji ce oni prodati kao "novu tehnologjiu"
Na ozbiljnim televizorima od 40+ inca ne mozes primetiti tu razliku,nemojte da se zezamo
Zbog full hd rezolucije?
Kad cete ljudi shvatiti da na tolikom ekrancicu razlika 720/1080 nije primetna,vec samo placebo efekat.Moze se uciniti bolji zbog softverskog kontrasta,a koji ce oni prodati kao "novu tehnologjiu"
Na ozbiljnim televizorima od 40+ inca ne mozes primetiti tu razliku,nemojte da se zezamo

chobby88, naravno da se slazem da je to sve stvar ukusa o kome ne treba raspravljati... meni je prijatnije kada mi je bela-bela a crna -crna a ne da mi je sve preliveno crnom, i plava i zuta i bela itd...
ja ga pojacam na max brightness i stavim pored svog ip4s -
ej, svaki put pomislim da se sam vratio na pola i da nesto nije u redu... jednostavno taj kontrasti ostrina na iphone-u nece nikad biti nadmaseni... tako jasna slika, ostra... ej, bela boja je B E L A a ne zuckasta, crnkasta i slicno...
o izradi samsunga da i ne pocinjem... na B92 pise u testu, ''kao da se neko zezao''...
samo da naglasim, nikoga ne prozivam, niti imam nameru da pocinjem neku raspravu ovde, samo iznosim svoje misljenje
ja ga pojacam na max brightness i stavim pored svog ip4s -
ej, svaki put pomislim da se sam vratio na pola i da nesto nije u redu... jednostavno taj kontrasti ostrina na iphone-u nece nikad biti nadmaseni... tako jasna slika, ostra... ej, bela boja je B E L A a ne zuckasta, crnkasta i slicno...

o izradi samsunga da i ne pocinjem... na B92 pise u testu, ''kao da se neko zezao''...

samo da naglasim, nikoga ne prozivam, niti imam nameru da pocinjem neku raspravu ovde, samo iznosim svoje misljenje

Bela je bolja na lcd,crna na amoledu to je cinjenica.
Amoled ima losiji brightnes od lcd a bolji kontrast.
Nema tu puno filozofije.
Ti ne volis amoled,ja volim jer je bolji za pregled multimedije i to je to.
A sa kolegom iznad se slazem da je full hd na telefonima marketing.
Ali kazu da je amoled na s4 bolji od ovog na note2
Pojacali su mu malo brightnes pa je vidljivost na suncu bolja a i belu boju su malo popravili pa je belja nego na note 2 amoledu.
A i ta rezoluciju je opet tu,trebala nam ili ne.
Amoled ima losiji brightnes od lcd a bolji kontrast.
Nema tu puno filozofije.
Ti ne volis amoled,ja volim jer je bolji za pregled multimedije i to je to.
A sa kolegom iznad se slazem da je full hd na telefonima marketing.
Ali kazu da je amoled na s4 bolji od ovog na note2
Pojacali su mu malo brightnes pa je vidljivost na suncu bolja a i belu boju su malo popravili pa je belja nego na note 2 amoledu.
A i ta rezoluciju je opet tu,trebala nam ili ne.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
U prvom momentu sam ovu tvoju doskočicu protumačio kao čistu šalu, ali kada sam pročitao šta je sve joše93 napisao: Onima kojima mama ne da pare da menjaju telefon svake sezone pa sada im lakše kada ubedjuju sebe i ostale da je krš![]()
ovde napisano, onda mi ova tvoja rečenica deluje kao prilično ozbiljna konstatacija.

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Одг: Samsung Galaxy S IV
Da li se to meni čini da vlasnici maleckih ajfona uvek padnu u bedak pri pogledu na Galaxy ??? .... pa dalje sledi kako je ajfon napravljen od kvalitetnog lima i kako lcd ekran od 3,5 inča ima bolju sliku od 5 inča full hd ekrana te kako fejsbuk pokrenu brže za 1 nano-sekundu !?.... ili je to pre svega ubeđivanje samog sebe da kad kupiš polovan 2 godine star ajfon i platiš ga 300 i kusur evra da je to najbolje i nešto neprevaziđeno ?
16 godina na forumu MOBILNISVET
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Da kao bivši vlasnik S3 i note 2, kao neko ko gotivi samsung i fan je androida, kazem koju. Meni nije bedak, meni više znači što mogu komplet uređajem da manipulišem jednom rukom, nije mi ni mali
(displej), taman za fon, za sve ostalo je pc monitor 22" ili laptop. Kada kažem da je bolji displej, mislim na prikaz, ne na veličinu, eto to da razjasnimo. iP ima najbolji displej i tu nema pogovora, nije najveći, ali jeste najbolji, crna je crna, bela je bela.

Poslednja izmena od Baraba u Sre, 01. Maj 2013. 21:17, izmenjeno 1 put ukupno.